Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 05.12.05 17:06
« Re: N98 vs N95
Já jsem to pochopil! Jen tvrdím, že hoření N95 a N98 probíhá trochu jinak (N98 hoří déle, při vyšší teplotě, tudíž "důsledněji"), takže ve svých důsledcích se kvůli EGR stejný podíl síry a pryskyřic projeví jinak.
Nebylo-li by EGR, přímého vstřiku a exhalačních omezení, bylo by to úplně jedno. -
"-- skrytý --" 05.12.05 12:25
« Re: zasirani FSi alebo N98 vs N95
speedy.gon: Prostě mne to už přestalo bavit - klidně si tam lejte, co chcete! Jestliže si to někdo vykládá jako můj souhlas, tak klidně může: moje auto to není, takže mi to je úplně ukradené.
PS: Ale přesto - v závislosti na oktanovém čísle panují ve spalovacím prostoru jiné tepelné poměry, které vedou i k jinému stupni prohoření pryskyřic, síry a dalších složek v palivu obsažených, což má samozřejmě bezprostřední vliv na složení výfukových plynů, jejichž část jde přes EGR trakt zpět do sání atd. atd. Opakuji: už mne to nebaví a může mi to být u prd............. -
speedygon79 05.12.05 11:27
« zasirani FSi alebo N98 vs N95
Mitsi: tak dosla aj dalsia odpoved z Aralu, na moju otazku, ohladne pryskyric v benzinoch, a podla normy maju mat oba benziny rovnaky obsah pryskyric...tak som prosil o presne hodnoty siry a pryskyric...
Co ty na to zasirani? co bude na N95 viac zasirat motor ako na N98?
Vzhladom na to, ze tankujem 95% len na Aralkach, tak som to do dalsich spolocnosti neposielal...myslis, ze ine spolocnosti mozu mat v tomto rozdiel, a preto ta 95 vs.98 je na tom horsie... -
speedygon79 05.12.05 10:21
bezovy interier: jednoznacne klady, v kombinacii so svetlou kozou sa to udrzuje uplne v pohode...aj ked na zimu, vzhladom na to, ze parkujem pri blatistej ceste som zvolil tmave koberce..radsej ako kupovat na jar nove svetle.
co sa tyka zimy, snehu, ladu a podvozku...uz som raz pisal, mam 16" michelin alpin, ale za posledny tyzden som isiel 2x cez moldavu-cinovec, a z tych 16" na snehu nie som velmi uneseny, skor vystraseny :'-( ziadna 180-tka sa nekonala...ale v kazdej ostrejsej zakrute, kde som isiel trosku na hrane som pocitil ako to trosku posunie predok smerom vonku...no a ked som na 100m useku vletel do zaveju asi 15cm snehu v 60tke, tak som bol rad, ze som nesiel rychlejsie, mam ESP a auto islo priamo dalej a hlavne ze to dobre dopadlo...takze tie 16" na zimu radsej poriadne zvazte... na vode, lade je to pohoda..ale na snehu to uz nie je to prave orechove...a to som chvilku rozmyslal nad 17"..tak to by som niektore useky prechadzal asi krokom... -
"-- skrytý --" 05.12.05 07:19
« Re: Re: Re: Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?
Tak ještě jeden postřeh mám. Díval jsem se na akumulátor a zjistil jsem, že mám pouze 44 Ah aku, takže možná ten problém bude v tom, že mám slabou baterku! Chci se zeptat vás ostatních, jaký máte akumulátor ve svých Octavíich 2? Na to co všechno má O2 v sobě za výbavu, se mi zdá 44 Ah dost málo. I ve Felicií co jsem měl předtím, jsem měl 55 Ah a to tam nebylo skoro nic za výbavu co by potřebovala šťávu... Prosím "pochlubte" se kolik Ah aku máte ve svých O2. Já to jdu dneska reklamovat! -
« O II na sněhu
Tak já už jsem se tady před pár dny zmínil o tom že se mi jeví moje O II combi přetáčivá a že se dokáže chovat na sněhu dosti překvapivě , a jsem tedy rád že nejsem sám kdo má takovou zkušenost. Mě se zatím vždy podařilo včas dát volantem kontra a udržet auto na silnici , takže mě ze závěje nikdo tahat nemusel , ale kdo ví , zima je teprve na začátku a ty nejtvrdší podmínky teprve přijdou , aspoň tady na Šumavě to tak chodí. -
rest 04.12.05 19:51
« Re: Re: O II na sněhu
Ja som isiel vcera zo Strbskeho plesa, taký mierny kopcek dole, cesta bola trocha posypaná štrkom, rýchlost do 50km-h.
V miernej zakrute si moja milá Žofa -tak ju volám- vystrihla krásny 180 st. obrat :-) ešteže nič nešlo oproti a skončil som len v záveji, odkial ma jeden dobrý človek vytiahol. Mam obuté Continentalky 810 TS, 15 palc.plecháče.
No celkom zaujímavá skusenost, nakolko som neurobil žiadnu "jazdecku" chybu a isiel pomaly.
Asi to tam muselo byt pekne namrznuté a tie Continental nedopadli v porovnaní s konkurenciou dobre, co sa týka ovladatelnosti na lade.
Ake mate skusenosti? -
« Re: O II na sněhu
Tak dneska večer mě konečně počasí dalo příležitost to vyzkoušet.Bydlím na křivoklátsku,kde běhěm necelé hodinky napadlo asi 10cm mokrého sněhu.Jelikož tu není nouze o nějaký ten kopec a málo použ.cestu hned jsem vyrazil.
Nejdřív ABS:
-s kotoučema na všech 4-ch bez chyby.Kopance do pedálu jsou hodně výrazné.
-rozjezd po rovince/nezaznamenal jsem nic zvláštního.
-rozjezd do kopce to už je jiné kafe: ESP nechá proklouznout kola subjektivně asi 1s a pak se začne snažit(doprovázeno blikáním)-haldex sem nepocítil,jenom regulaci plynu od ASR.
-rozjezd do kopce v pravotočivé zat./no to už se mě trochu stáhly půlky:začal vybíhat zadek ze zatáčky-nevím jak moc,subjektivně nepříjemný pocit,ale opět to začalo ESP krotit.Utnulo přetáčení,ubíralo plyn a poprvé jsem pocítil činnost zadní nápravy.Bylo to takové sunutí kupředu dokud se nechytnu tím správným směrem.Odhození zadku na druhou stranu se naprosto nekonalo a byl jsem tím mile překvapen.
Rozjezdy jsem dělal s pedálem na podlaze.Po přečtení příspěvků od maj.O I 4x4 (viz KO TO JE SO 4x4)musím říct že ve škodovce se asi hodně věnovali naladění Haldexu a je to znát.Řekl bych,že se chová velmi decentně-ve většině sit.je jeho zapojení nepostřehnutelné.
Druhá část testu-prázdné parkoviště:
-plný rejd,plný plyn s ESP/naprosto neutrální;vzorně opisuje kruhy kol dokola
-plný rejd,plný plyn bez ESP/malinko vybíhá ze stopy;je znát že auto je malinko nedotáčivé.
V prvním případě se ESP nerozsvítilo.Možná by to chtělo vyzkoušet na ledu;nejspíš byla pořád dobrá adheze.
Něco jiného bylo rozjet se rovně,dát dvojku a pak strhnout volant na doraz a držet pod plynem:
-tam už ESP blikalo a snažilo se zachránit přetočení řekl bych celkem úspěšně,skončilo to kroužením auta jako v předchozím případě.
-bez ESP už to bylo jak na kolotoči-tam jsem pak na dvojce ubral(stahovali se půlky >:D )po zatažení ruční brzdy to byl fičák. :-O
No a pak jsem se pomaličku s hladinkou adrenalinu sunul domů čichajíc jestli neucítím gumy či spojku-nic.Musím říct- spokojenost :-! .Budu nadále pokr.v "osahávání"svého auta doufajíc,že neskončím namotanej okolo stromu.Vřele doporučuju se teď se svým miláčkem seznámit! -
"-- skrytý --" 03.12.05 22:19
« Re: Re: Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?
Pokud nová baterka nevydrží týden, pak JE někde CHYBA. Já sice jezdím prakticky denně, ale když jsem byl dva týdny na dovolené, auto celou dobu stálo. Vrátil jsem se, sednul do auta a bez problémů nastartoval. -
« Re: Re: Béžový interiér
To omicron: Interiér dobrý,ale na černém laku je-promiň- vidět každá šmouha,nemluvě o drobných škrábancích.Uvažoval jsem o černé perleti;zvláště 4x4 předváděčka vypadala úžasně,ale nakonec sem se nechal ukecat na praktičtější šedou gray,která ač je auto špinavé je vlastně pořád čisté. -
"-- skrytý --" 03.12.05 14:23
« Re: Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2 ?
Karlos5, š.team : dik za rekaci, radio právě že STREAM mám, takže hned v pondělí budu požadovat novej firmware, třeba to pomůže, ale nechce se mi zas zdát, že by tu baterku takhle vysosalo jen rádio... Buď je někde fakt problém a nebo mají pravdu technici v servisu, že dlouhé stání v zimě (i když v garáži) akumulátoru nesvědčí... Dneska jsem v servisu si nechal projet ŘJ diagnostikou a při kontrole to vyhodilo červeně závadu právě na rádiu, pak airbagu, servu a ještě asi další 3 položky, tak jsme to s technikem vyresetovali a spustili diagnostiku znova a už bylo vše v pořádku. Říkal, že když by to po vyresetování chyb znova nahlasilo stejnou závadu třeba u těch airbagu, tak pak by byl někde problém.
Uvidím v pondělí...