Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
"-- skrytý --" 12.12.05 13:15
« Re: odstranenie much OII v ramci garancie
Koukam, že co člověk s O2 to lupání výdechu ventilace! Teda já nevím co vám to všem dělá, ale má octavia je naprosto v pohodě ať topím jak topím... Jeďiný co v autě slyším je rádio (ovšem pokud si jej pustím :-! ) -
speedygon79 12.12.05 13:04
kvoli chromu mi menili schranku okuliarov tiez, bolo to v poho., tak ked budu robit problem, tak to je len servis....kto s tym ma problem...
piskanie list pri stahovani prednych okien tiez odstranili...
uz ostala len ta rozladena pamat na sedadle... presnejsie spatne a v servise to nepochopili celkom tak, ako som im to popisal a potom to uz nestihli opravit...takze este jedna povinna ma tam asi caka... -
v poslednej dobe pri prejazde nerovnosti pocujem buchot (alebo skorej take chrupnutie alebo ako to nazvat) niekde od praveho predneho kolesa (aspon sa mi tak zda). neviete co by to mohlo byt? mam nabehanych asi 19 kkm, standardny podvozok bez ESP. tak neviem ci uz odchadza tlmic, co sa mi zda skoro, alebo nieco ine. dostal som tip este na nejaky stabilizator, co by to mohol sposobovat. co si o tom myslite? -
"-- skrytý --" 12.12.05 11:15
« odstranenie much OII v ramci garancie
dnes idem konecne do servisu s drobnostami co ma dost seru:-) Je to to pukanie vyduchu ventilacie pod prednym oknom na palubke, odpadavajuca dekorativna chromovana listicka na deklyku na okuliare (tiez na palubke) a obcsa sa rosiace prave predne svetlo.
Chcem to vybavit v ramci zaruky tak som zvedavy ako dopadnem. -
« Re: Re: Ziarovky v Octavia II
Zlute H8 uz shanim 1/2 roku, a marne. Evidentne Skoda zkousi nove technologie (tim myslim H8 ), nebot v podstate nikdo tuto patici temer nepodporuje.
PIIA ji vubec nezna (napr. legendarni žlutě jedovaté Ion Crystal), a az na par vyjimek v normalnim a beznem provedeni (napr. to co je z vyroby do O2 v H8 mlhovkach osazeno), jako by H8 u velkych vyrobcu neexistovala, tim myslim nejaky sirsi sortiment v teto patici.
Mysli, ze v tomto se Skodovka opet utla, dat do auto neco, co neni temer nikym podporovano :'-( -
"-- skrytý --" 09.12.05 10:10
CZbrandy dik, ja by som tam kupoval H4. Neviem ale preco v nahradnej sade dodanej ako prislusenstvo k novemu autu dali H4. H7 tam neni. Tie H4 Silverstar som kupoval na pumpe za 286,- Sk/ks. Vcera som bol v predajni Forstinger, kde maju inak najlacnejsie AL disky co som videl. Dokonca lacnejsie ako internetove shopy. Hlavne tie ich Lardiny, ale aj Dotz a ine. Osram Silverstar stal kus 560,- Sk :shock: Tu niekto pisal ze to kupil za 300Kc 2ks. Kde maju na slovensku (v BA lacnejsie ziarovky takehoto typu) -
"-- skrytý --" 09.12.05 09:09
« Re: Ziarovky v Octavia II
v OII jsou zarovky dalkace H1, potkavacky H7 a mlhovky H8.
H1 i H7 se v Osram SilverStar delaji, H8 jsem shanel v Osram AllSeason (nazloutle svetlo) ale nedelaji se, pouze klasika bila barva. Poradite mi nekdo pls do mlhovek nejakou H8 s zlutym spektrem svetla svetsi svitivosti nez ma stnd montovana H8 z vyroby ? diky za reakce -
"-- skrytý --" 09.12.05 07:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak vyřešit nevybijení akumuláto
jurko28 : Ano mě ten FW do STREAMU vyměnili zdarma a musí ho když si o to zažádáš vyměnit i tobě zdarma! Jen to klasicky nedělají, protože většina lidí ani neví, co firmware je, natož že se dá upgradnout, a servis si přeci nebude přidělávat práci navíc, když to lidi ani neznají a vcelku ta změna ani není nijak postřehnutelná.
Výměna FW trva cca. 20 minut + 15 minut diagnostika, která se provádí po nahrání FW. Jinak není to žádná věda, borec připojí kabel do auta pod volant (nevím přes jaké rozhraní to funguje?) a na počitači nastaví rádio a zadá nahrání nové verze.... nebýt toho jejich spešl programu a spešl rozhraní, tak by si to udělal každý zručnější člověk sám doma s notebookem... Ale jak říkám je to ZADARMO, tak mi to nevadí.... -
"-- skrytý --" 09.12.05 01:09
« Ziarovky v Octavia II
neviete ake ziarovky typu H4 su standardne osadene v stretavacich svetlach Octavia II? Ako nahradnu v sade som nasiel Lucas. Nechce sa mi to rozoberat aby som zistil ci je tam nejaky hnoj alebo nieco lepsie. Do manzelkinej Almery som nedavno kupil Osram Silverstar a svieti to teda pekelne. Umyselne som isiel chvilu pred nou a musim konstatovat ze pomerne dost oslnuju. Svetla mam nedavno nastavene, auto bolo zatazene len jednou osobou a sklon na "0" cize nezatazene. Predtym tam boli Tungsram Duolux a rozhodne davali menej svetla a trochu zltsieho. Tie Lucas som tam tiez mal a tie su este slabsie a zltsie ako tie Tungsram. -
« Re: Už mi říká pane.
NO ten bufik je webasto a je to ovladano pres maxidot normalne to blafne a hori . vyfuk to ma pod motorem a nabeh je hodne rychly. ale je to tim ze to ohriva jen vodu a nejde to do motoru je tam zpetny ventil ale ten se da vyblokovat a bude teplo i motoru. :-) takže chvíli to nechám tak a pak to nechám vyblokovat at mám teplé starty. -
« Už mi říká pane.
Tak dneska jsem si ji vyzvedl u dealera tak jsem celý den jak malý kluk.
První dojmy super a celkový dojem předčil mé očekávání doufám že mé dojmy nebude nic kazit. A co jsem si teda vyzved.
O2 1,9 tdi 4x4 graphite
-vyhřívané trysky
-climatronic
-ochrana spodku
-jumbo box
Zatím žádné negativní dojmy ( možná mohl být větší výkroj pro pravou nohu ) .Haldex se chová perfektně vůbec nevím že se připojuje a pod.
Esp to krotí slušně. Pořádné testy teprve příjdou tak dám info .
Pochvala do MB. -
"-- skrytý --" 08.12.05 14:12
« Re: Vyhřívání sedaček
Já si to ráno zapnu tak na dvě tři minuty, sedačka pak vydrží teplá ještě 10-15 minut, než se auto pořádně ohřeje. Dlouhodobě to zapnuté nemám, to bych měl za chvíli na zadku asi puchejře. >:D A má drahá polovička se někde dočetla, že u chlapů s používáním vyhřívání sedaček prudce klesá reprodukční schopnost. :shock: -
"-- skrytý --" 08.12.05 07:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Jak vyřešit nevybijení akumulátoru v O2
Ahoj. Tak jsem byl předevčírem v servisu v Olomouci kvůli tomu akumulátoru a bez keců mi ju hned vyměnili za 60Ah a ještě se podivovali, že tam mám jen 44 Ah aku... Taky jsem si nechal vyměnit firmware rádia za nejnovější (k 30.11.05) který řeší kromě lepšího signálu rádia i sleep mód, takže teď už by mi rádio nemělo vysosat baterku za pár dnů... Nakonec jsme udělali komplet diagnostiku systému auta. Servis musím pochválit, ten šefik co mi pracoval na autě byl dobrej kolík a hlavně tomu rozuměl, což se někdy u některých servisů říct nedá... Horší byla potom už jen cesta nazpět domů. Kvůli hustému sněžení bylo opět zablokované ČHS kamiony a já zůstal celou noc trčet na ČHS, než hasiči vyprostí kamiony, takže od 21:00 do 6:00 jsem si posedel v autě v "dobré" sněhové vánici. :-( Panebože ať už udělaj ten tunel pod ČHS.... Zabít všechny co jsou proti tunelu!!!!!!! >:-[] >:-[] No nic končim, už se dostávám k jinému tématu, které mě už pěkně dlouho sere....

ja som na tom rovnako, skor by som to nazval zavrzganie, pocut to dobre pri pomalom najazde na spomalovac - retarder (O2 36kkm)