Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: Re: Re: Re:
On zase tak geniální není, ale vychází z toho jednoho čidla. Když je rozdíl teploty velký, tak samozřejmě roztočí ventilátory na plno, případně zapne vnitřní oběh ( alespoň Ford to tak v případě rychlého ochlazování dělá ) a začne foukat . Teplý vzduch - až je k dispozici - začne fučet dolů pod nohy, když se to trochu srovná přidává ostatní průduchy. Naopak v létě studený první nápor žene plným proudem přímo do obličeje, což je tak na angínu dvakrát týdně. Nicméně pořád si můžu pomocí tlačítek ty počáteční maximální fouky nasměrovat jinam , případně otáčky ventilátoru regulovat sám, hlídání nastavené požadované teploty tím neodstavím......... -
« Re: Re: Re:
To DIM :
"...to by měl ale Climatronic přece řešit sám, kam to foukne..."
A on to (svete div se !) samozrejme Climatronic sám řeší, kam to foukne >:D
Pokud má "speedy.gon" opravdu tento problém, doporučuji servis, protože to je špatně, Climatronic se takto hloupě nechová. Nikdy. Měl jsem u 2 předchozích aut starší verzi 1zonového Climatronicu, nikdy jsem tento podivný efekt neregistroval ani tam... -
« Re: Climatic a Climatronic
Mam Climatronic, a zadny z nize popisovanych "neduhu" neregistruji, chodi naprosto perfektne.
Bud si zde nekdo opet plete "dojmy s pojmy", tzn. Climatic s Climatronicem (coz se prave stava casto majitelum "siditka" Climatic pod dojmem, ze maji plne automatickou klimatizaci), nebo ten, kdo ma tento neprijemny problem se skutecnym Climatronicem, by mel rychle upalovat do servisu, nebot se to takto skutecne podivne u Climatronicu nechova...
Jinak nic ve zlem (majitelum Climaticu), ale osobne znam nekolik blizkych lidi, kterym pri prodeji auta nakukali, ze Climatic je automaticka klimatizace, a oni v tom dojmu stale ziji. A dalo to hodne prace jim vysvetlit, ze Climatronic je preci jen neco o dost jineho(a samozrejme drazsiho) :-!
Mimochodem toto chovani je podobne chovani, jinak vyborne poloautomat. klimatizace ve Fabii...
Takze jak to je ? :shock: -
« Re: Re: Re:
Blesk i já máme Climatic a asi to bude jedna z jeho nevýhod..a jak vidím tak i Climatronicu.Tož za víc peněz víc muziky.. 8-s asi jak kdy a jak na co...jinak se mě ovšem líbí u Climatronicu Eco režim kdy když nemusí chladit tak nechladí a zbytečně neběží A/C-jestli tomu dobře rozumím ,to by se mi líbilo. -
« Re:
Je to opravdu znát,dost to zatápí.Na druhou stranu je to fce Climaticu;tj.čím je větší zima venku,tím více to natápí až dosáhne pož.teploty vevnitř(nechávám 22C).
Já to řeším přesunutím do polohy ventilace okno,nohy-když fouká horký vzduch tam tak mě to tak nevadí,po nějaké době už to teplotu drží dobře tak si přepnu jak jsem zvyklý.Holt to jsou neduhy auta nižší střední třídy.. -
"-- skrytý --" 13.12.05 16:43
« Bez nadpisu
to speedy.gon mam Climatic. Problem vsak podobny aj pri nastaveni na 18 az 22st celzia to kuri tak na 26-27st C. Tiez to prestava palit az pri skoro uplnom stiahnuti. Zaujimalo by ma ako v tomto smere dodrziavaju v Skodovke servisny predpis. ten definuje presnu teplotu vystupujuceho vzduchu z vyduchov pri konkretnom nastaveni. Nejak si na to stale neviem zvyknut. z klimou je to o nieco lepsie tam ide nastavit chlad aj do medzipoloh nielen zima teplo:-) -
speedygon79 13.12.05 11:55
« Teplota z Climatronicu
to blesk:ak je to lepidlo, tak len ostava dufat, ze ked poriadne zatopis, tak Ti to neuvolni do kabiny nejake svinstvo...
to all: nezda sa Vam, ze ked nastavite na climatronicu 16-17st. tak ten vzduch je stale dost teply, mne to zacalo pri poslednych 8-10hod. cestach, ked sa potrebuje clovek chladit aby sa mohol lepsie sustredit na cestu, vadit...a ked prepnem zo 16stC. na Low, tak to je dost velky skok na moj vkus...nie je tam ziaden medzi stupen. Clovek ocakava ze ma komfortnejsi climatronic, ale pri manulnom nastavovani som nikdy podobny problem nemal...
:idea: ja to asi normalne premeram teplomerom, pretoze na 16stC je ten vzduch dost teply.... -
"-- skrytý --" 13.12.05 10:58
« Bez nadpisu
to speedy.gon: Auto som preberal vcera potme (o 18tej). Pokusal som sa na to svietit, ale nic som vcera nevidel. Nedostatky odhalilo az denne svetlo. Skusim to pretret len namokro utierkou ak to nezide budem to riesit. Som dost puntickar. Vacsina by tam nic nevidela. Je to v sirke tak tri az pat mm okolo tej mriezky je to trochu menej cierne (lepidlo, tmel, nejake mazivo...?) mriezka ma asi na styroch miestach plosky kde su tym istym zapchate tie dierky na mrizke (asi 0,5cmx0,5cm). Ak je to lepidlo bude to problem, neviem si predstavit co by s tym urobili (ak je to nejake kvalitne lepidlo tak jedine vymenit celu palubku, co by som asi neriskoval, moze zacat niekde vrzgat a som kde som nechcel byt) ak je to nieco umytelne, asi to umyjem sam. Ist kvoli tomu 10km tam a spat aby mi to pretreli nejakou smradlavou handrou sa mi nechce. -
speedygon79 13.12.05 10:28
« Bez nadpisu
2 blesk: este chod zahlasovat vedla k virovi na Zvuky z pristrojovky, ze Ti prastala pristrojovka..
k tomu tmelu na pristrojvke, co Ti tam nechali, to si akoze mienis cistit sam? Ta euforia, ze to urobili mala opadnut skor, ako si to prebral, a mali to pekne dat do povodneho stavu, najlepsie bez tmelu na pristrojovke a tak aby neprestalo...btw.mas tam climatic alebo climatronic?
a k svetlu, vydrz chvilku a uz to ani nerozoznas... :? -
"-- skrytý --" 13.12.05 10:06
« Bez nadpisu
vysledok vcerajsieho servisu:
rosiaci sa pravy svetlomet, odlupujuca sa listicka na dekliku na okuliare (na vrchu v strede), piskotajuce predne okna pri vytahovani (elektricke). Svetlo, a cely stredny modul vymenili za nove, mriezku pravdepodobne zalepili. Je uz uplne ticho:-)) Akurat zapatlali tym lepidlom (ci tmelom) miestami aj tu mriezku a palubku, snad to pojde ocistit. V zaseda to vsak povazujem za velky uspech, prvy krat ma s tou palubkou odbili so slovami ze to v Skode eviduju ako vyrobnu vadu a riesia to. Od nova doteraz som si pukotal >:-[] (auto mam vyrobene v 11/04, kupene 19.12.04). Uspesne mi to takto vyriesili v Porsche Interauto v BA na Dolnozemskej. Trochu som si vsak asi pomohol tym ze som sa predstavoval ako zamestnanec nasej firmy (mame od nich niekolko desiatok aut), bol som v obleku a tvaril sa dulezito:-). Sevisak bol velmy ochotny, vsetko urobili do troch hodin a hlavne ze to UROBILI a dokonca som zavady len nahlasil a cakal co bude. Bez dalsich otazok to proste v ramci reklamacie urobili. Neplatil som ani korunu. Ten stredny modul ma akurat trosku cernejsi odtien ako mal, trosku svieti. Ale vobec mi to nevadi lebo ja nestastnik som ho ponicil tym ze mi na to vytiekol Ambi Pur a odlupla sa mi z toho farna asi v dlzke 3-4cm a sirke 1cm :-O . Ked sa mi to podarilo bol som mimoriadne nastraty sam na seba s tym ze do konca zivotnosti auta ma to bude * (casom som si vsak zvykol:-). Teraz som vsak radsej >:D Aj ten svetlomet vymeneny svetlomet odhalil opat nie celkom stastne rioesenie plastovych optik svetiel. ten novy je krasny oproti tomu ani nie rocnemu. Ten je uz viditelne doskriabany. Doteraz som si to ani neuvedomil. Auto pritom davam umyvat zasadne rucne. -
"-- skrytý --" 12.12.05 17:22
« Bez nadpisu
prave som volal so servisom a neveril som vlastnym usiam, pukotanie palubky ODSTARNENE, chromovana listicka na schranke na okuliare-VYMENENENA ZA NOVU, pravy svetlomet-zarosovanie sa - VYMENENY SVETLOMET, piskanie mechanizmu okien (obcas) ODSTARNENE. No to som zvedavy, to vsetko cca za 3 hodiny. Som zvedavy ci v Porsche Interauto vedia pekne klamat alebo je to fakt ako mi povedali. Nejak ma doterajsie skusenosti so servismi a vobec sluzbami na slovensku presviedcaju skor o mizerii. Normalne som nedockavy:-) -
"-- skrytý --" 12.12.05 14:23
« Re:
to blesk999: dobry napad, otestujem... no duni to obcas aj pri studenom motore (rucicka teplomera este na minime), no hned po nastartovani teraz v mraze to neduni nikdy. Blbe je, ze z vonku to nepocut, ten diesel je relativne hlucny. Pekne to pocut vnutri a je to zaroven citit ako zachvenie volantu. Dostal som uz aj tip na tlmic vyfuku, ale to sa mi nezda. Stve ma, ze to neduni stale, tazko sa to potom riesi v servise :( -
"-- skrytý --" 12.12.05 14:03
« Bez nadpisu
to mirko66: napadla ma taka blbost, neni to nahodou tym ze sa ti zapne ventilator? Dava to zmysel ak sa ti to objavuje pri stojacom aute so zahriatym motorom. Stojacemu autu rychlo rastioe delta t cize zmena teploty za cas je velka z dovodu neprivadzania chladneho vzduchu. Ak to vsak prestava dalsim zohrievanim motora (resp aj ked dlhsie stojich) tak to nevyzera byt ono. Malo by to byt identifikovatelne ci je to vetilator alebo ine ak si otvoris okienko:-). -
"-- skrytý --" 12.12.05 13:23
« OII 1.9TDI - dunivy (ne)pravidelny dunivy hluk z motora
Prosim o radu... Octavia II 1.9TDI 77kW, 36tis.km. Pri zastaveni (motor na volnobeh) registrujem nepravidelne dunenie od motora, jemne to citim aj ako zachvenie na volante, pocuje to aj spolujazdec. Zvuk velmi pripomina vzdialeny subwoofer, prvy krat som si myslel, ze su to basy z vedla stojaceho auta, no ide to z motora. Spociatku som to pozoroval len pri zahriatom motore po dlhsej jazde a naslednom zastaveni na krizovatke, teraz to byva castejsie aj so studenym motorom, no nie vzdy. Ked to duni a necham motor dlhsie bezat na volnobeh, tak to postupne celkom prestane. Pri jemnom zvyseni otacok na volnobeh sa frekvencuia toho dunenia nemeni. Co by to mohlo byt? V servise zatial nic :(

BTW proč je Climatic poloautomat,vždyť přece drží nastavenou teplotu zrovna jako Climatronic,akorát je do toho přidána ta regulace foukání ?