Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« nezávislé topení
tak v mé octavce 2 mám originál škoda ( webasto ) ale netopí to do motoru což je pro mě trošku podpásovka. Ohřívá to vodu a voda pak vzduch ale je tam nějaký ventil který to nepoušti do motoru. Nevi nekdo jestli se dá ta teplá voda poslat i do motoru a jak? -
"-- skrytý --" 20.12.05 13:36
« Zimni pneu
Nechal jsem si na doporuceni namontovat PIRELLI SOTTOZERO,asymetricke pneu ,jenom o par bodiku za vitezem vsech testu GOODYEAR EAGLE 5. Auto je tiche ,pri velikosti 195/65-15 (kvuli montazi retezu) neni poznat rozdil oproti letnim 16 palc. rafkum.
A HLAVNE - PIRELLI jsem vozil uz na predchozi Oktakce,diky odvodu vody je sqela na mokru (90 % jizd v zime).Na snehu ma byt neprekonatelna,montuji ji jako prvovybavu do BMW,Audi.
Cenove na urovni Eagle. -
"-- skrytý --" 20.12.05 12:21
« Bez nadpisu
to diamant naposledy 2ks ramienka Bosch stoja cca 600,- Sk. tiez dva ks aerolisty 1600,-Sk. Toto v jednom obchode-Forstinger v BA Pozeral som cenu pre OII. pre Almeru presne neviem ale +-par desiatok Sk pre oba typy. Boli tam vsak aj aerolisty za vyse 1000,- Sk za 1 ks. -
Diamant 19.12.05 20:20
« Re: Re: Re: Michelin Pilot Alpin 2
Lubos1 - keby si dával pozor, zistil by si, že ja O2 ešte nemám a tie airbagy mám v služobnom aute.
tengler - je to veľmi divné, že sa vnútorný okruh nezapína ani pri zaradení spiatočky. Toto už fungovalo aj u Fabie. Pokiaľ sa ti zahmlieva sklo po pustení ventilácie aj keď je klima vypnutá, tak je niekde chyba. Je možné, že sa upchal otvor na odvod vody spod výparníka alebo niečo podobné. A odkiaľsi sa tam dostáva voda.
blesk999 - Ja som kupoval na Fabiu (Polo) aerolišty Bosch priamo v Bosch predajni za cca 1200 Sk. Za pár! Rovnaký peniaz chceli aj za Aerolišty na šéfove Volvo, pričom podobne stáli aj komplet stierače. Samozrejme noname gumičky neberiem ani do úvahy, neosvedčili sa mi. Radšej kvalitné značkové. -
« Michelin Pilot Alpin 2
Michelin Pilot Alpin 2
Mohu zde potvrdit naprosto spickove vlastnosti techto zimnich pneu, ktere jsem si nechal doporucit na zaklade ruznych testu, a na O2 jsou v soucasnych podminkach opravdu vynikajici - a to jak na snehu ujezdenem ci cerstvem, tak v brecce. Auto sedi jak vysite, ESP se temer neozve... :P -
« pokrocile (neaktivovane) funkce Climatronicu 2 v O2
To HonzaP:
"...Ve verzi s ostrikovaci svetlometu se da aktivovat V.A.G.em cela rada funkci,ktere nejsou bezne aktivovany - denni sviceni bez Light asistenta apod.. stejne tak jde aktivovat funkce Climatronicu (cas vypnuti recirkulace,vnitrni okruh,zapnuti zbylych dvou nezapojenych cidel teploty - celkem 12 !!!, funkce se zpateckou a HLAVNE - naprogramovani ofukovani v automatickem rezimu - zrusi se prepnutim na jeden ze tri napevno sepnutych prepinacu)..."
Vim o tom, ze existuji tyto fce Climatronicu 2 (i jinych automat. AC), nicmene jsem zjistil, ze v servisech Skoda o tom nic nevi.
To by nebylo nic divneho, jen kdyz si vzpomenu, jak jsem si u sve stare O1 kdysi nechal pri chiptuningu mj. VAGem aktivovat tzv. bezpecnostni funkce (automat. zamykani a odemykani centralu, odemykani dalkou jen ridicovi dvere - mam nyni nastaveno i na O2), coz v te dobe udivovalo techniky v mnoha znackovych Skoda servisech, kteri o tom vubec netusili, a dlouho trvalo, nez to sami zacali nabizet.
Je to podivna obchodni polika Skodovky, kterou asi urcuje rissky bratr, aby O2 nebyla moc sofistikovana, a nedelala tak konkurenci svym koncernovym bratrancum. A tak umyslne zatajuji, a z vyroby neaktivuji spoustu funkci, ktere auto jiz umi, vzhledem ke sve vybave. Jako priklad bych jen vzpomenul sveho casu neuveritelnou sprostotu s tempomatem u TDI (napr. u O1), ktery je soucasti ECU kazde O1 TDI (facelift, a samozrejme i O2), a jeho aktivace spocivala jen v dokoupeni packy s ovladanim (dnes za par set korun). a aktivace teto fukce VAGem. Za toto si sama Skodovka nechala platit z vyroby cca 12 tis. Kč (!), znackove servisy sveho casu byly o neco levnejsi - uprava skutecne za par set korun.
Soucasny problem s neaktivovanymi, ale naprosto logickymi funkcemi Climatronicu 2 (dale C2), ktere mj. maji naprosto samozrejme implementovane i konkurencni AC, je evidentne opet podobny problem, ne-li jeste horsi (nejaky bordel na vyrobni lince ve Skodovce). Mam take Eleganci se vsemi moznymi elektronickym udelatky, a kdyz pominu to, ze me dali take jen 60A baterku, tak me ty neaktivovane funkce C2 jiz dlouho zajimaly.
Me to rovnež nepracuje, tzn. nechodi automaticke prepnuti do vnitrni cirkulace pri zarazeni R (mam DSG), ani pri ostrikovani celniho skla, nebo svetel (mam xenony). U te zpatecky snad neni o tom potreba vubec diskutovat (vzhledem k TDI), u toho ostrikovani bych to privital nejen u svetel, ale samozrejme i u predniho skla, protoze smrad z kapaliny je v zime naprosto priserny.
Dnes jsem na toto tema vznesl dotaz u sveho prodejce, zpetne me informoval, ze na tu zpatecku to ma z vyroby fungovat - ale nefunguje, o ostatnich funkcich nevedi, a zminena dilenska prirucka (kterou zde zminil HonzaP) ve verzi, kterou ma servis zadne takove info pry neobsahuje (!). A uz vubec ne informace o dalsich pokrocilych nastavenich C2, jako jsou aktivace dalsich nezapojenych cidel, a HLAVNE naprogramovani ofukovani v automatickem rezimu (co se tim prosim mysli ?).
Jedine co priznali, byla aktivace auto zapinani svetel po nastartovani i bez Light Asistenta.
Zadam - prosim tedy HonzuP, zda-li by nemohl publikovat prislusne "kody" pro VAG, ktere umí tyto funkce zprovoznit, a nejlepe i publikovat presny popis techto funkci, vc. napr. i te zajimave pro servisni rezim C2, ktery u C1 umel ukazat presnou rychlost auta, a udaje vnitrnich teplotnich cidel.
Jen pro presnost, moje O2 je jiz MR2006, vyrobena (na objednavku) a uvedena do provozu v 7/2005. -
« Re: reklamacia drobnosti u OII
to blesk: ja som si dnes uzil s mojimi Klebermi Krisalp, uz aj lutujem ze som ich tam dal ale za 9000 aj s diskami mi ich k autu pribalil predajca a kto by odolal :-) mal som co robit aby som ich na tej snehovej kasi spolu s autom a so mnou udrzal na ceste 8-s a to este nehovorim ako to lieta na lade, niekedy mam fakt dojem ze jazdim na letnych...inak s tym ASR mam s minulej zimy taku skusenost, ze po vypnuti to chvilu nechalo preklzovat kolesa aby sa zachvilu opat same zaplo a tak dokola. som mal celkom problem sa z toho snehu dostat...
to sketch: originalne prislusenstvo je prehnane drahe. ja som kupoval plastovu vanu do kufra za neskutocnych 1800 Sk a cakal by som, ze ako originalne prislusenstvo tam bude ten kus plastu sediet viac a bude presnejsie prisposobeny tvaru kufra oproti noname, co sa o tom prilis povedat neda... a uz to tu raz spominal, na stranke skoda-auto.sk je cennik prislusentva, ktory vobec cenami nesedi s tym, co predajcovia ponukaju. zevraj ide len o odporucane ceny, inymi slovami, autorizovany predajca v Malackach ma ti istu vec aj o 2-3 k drahsie oproti cenniku... -
"-- skrytý --" 19.12.05 11:29
« Re: Montaz DIN Radia
Da se to zbastlit,ale nebude to pekne. Musi to totiz byt 2 DIN ramecek po otvoru misto puvodniho radia. Normalne je tam dvijita zaslepka.
V cene 1600.- Kc je cela sada vcetne kabelu a konektoru. Ramecky se prodavaji i samostatne asi za polovinu. -
"-- skrytý --" 19.12.05 11:19
« reklamacia drobnosti u OII
Asi som prechvalil Porsche Interauto Dolnozemska v BA(asolutne bez reci opravili alebo vymenili: vrzgajuce vyduchy pod celnym oknom, zahmlievajuci pravy svetlomet vymenili za novy, zada sa ze opravili piskotanie prednych okien pri vytahovani hore (elektricke).
Odhalil sa vsak novy pazvuk od pravych prednych dveri. tento vrzgoce teraz prakticky bez prestania >:-[] Zrejme servisaci naozaj s tymi dverami nieco robili a mam pocit ze slabo utiahly vypln devri ci madlo. zda sa mi tam aj nejaka vacsia vola, ked potaham za to madlo (prave predne dvere). Uz som sa zlakol ze u nas nieco urobia na prvy krat a bezchybne (ono tak celkom bezchybne neni opraveny ani ten vyduch pod sklom. Sice prestal vrzgotat, zato je trochu oleptany nejakym lepidlom ci tmelom:(
Inak asi som prechvalil tie Polaris II. bol som dlhsiu cestu a siel som trochu rychlejsie (chcel som este viac ale uz to moc plavalo:(. Na snehovej kasi a na vode bolo auto hodne neiste. Na kasi by som to aj cakal ale na vode uz menej. Pozdlzny aquaplaning proste slabota. :-(
ASR na snehu do kopca: ano moze sa stat ze auto aj zastane. Tesne pred zastatim som ASR vypol a sice s pkeklzujucimi kolesami ale siel som dalej :D -
"-- skrytý --" 19.12.05 11:06
« Bez nadpisu
to Diamant: neni pravda aerolisty stoja od 1500 do cca 2000,- Sk (podla typu auta). Nikdy som nekupoval len gumicky a ramienka s gumickami stoja od 100,- Sk (noname) za par do cca 600,- Sk za Bosch. Takze rozdiel v cene je dost dramaticky. Ale ako tu niekto uviedol, Aera maju svoje vyhody. Napr teraz v zime idu naozaj podstatne lahsie ocistit od ladu (je to hladka guma takze lad sa pomerne lahko olame). Taktiez to vyzer o dost lepsie:-)
to sketch: moc by som to neriskoval s nejakou nahradou. Moze ti to zacat vrzgotat. Taktiez prevedenie je zladene s origo panelom, nahrada tazko bude mat uplne identicku povrchovku. Uznavam, mohlo by to byt lacnejsie.