Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

31.12.05  13:43

« Re:

Souhlasim ,ze Dynamic I je dobra volba , sedacky jsou perfektni,protoze s autem je mozne jet pomerne rychle do zatacky,bocni vedeni hodne pomaha.Ten volant s 3 paprsky a kuzi je take prijemny.Ad tesneni dveri:moje zkusenost je,ze za asi tak 3-4 mesice si tesneni sedne a nevrze.Samozrejme ted v zime ,kdyz nekde mezi tesnenim a karoserii zmrzne voda( a to i na zadni ,patych dverich) je to slyset,ale to po rozmrznuti zmizi.To delaji i jina auta.
    Zadek uskakuje tak normalne , tzn ze napr. u noveho pasatu( s 2,0 tdi) jsem takove nenapadne uskoceni take zaznamenal-typicky v klesave zatacce ven klopene,zejmena pri lehkem odlehceni pribrzdenim.
    Jinak na snehu mi OII s lehkou pretacivosti v tahlejsich zatackach dela radost-da se dobre kontrolovat plynem.V ostrejsi zatacce je potom samozrejme nedotaciva.( standardni rozmer pneu).Zdravim a hodne bezstarostnych kilometru.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.12.05  21:14

« Re:

MichalK - gratulujem k novému autu.
    Ku C2 to je drahšie, to je samozrejmé. Originál nez. kúrenie má ovládanie priamo na paneli Climatronicu. Takže buď vymeniť ten ovládací panel a potom by asi šlo použiť aj tú sadu za 25.000. Alebo zvoliť tú drahšiu sadu za 50.000.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.12.05  20:10

« Re:

To Duke007:
    "...a kdyz si vyzkousis konfigurator,tak s DSG opravdu nezavisle topeni v nabidce neni,ale u vybavy ELEGANCE tedy s CLIMATRONICem v nabidce je...tak kdo vi,kde je pravda, mozna to ve vyrobe umi,ale dodelat dodatecne uz ne )))...!
    Vubec jsem nepochopil smysl Tveho prispevku, vsichni tady (alespon kdo je v obraze) vime z predchozi diskuze, ze DSG a nezavisle topeni z vyroby soucasne nejde, takze "vo co gou" ?
    Nevim proc pises ".....kdovi kde je pravda..." ? To mozna nevis Ty, ale vem to prosim na vedomi, ze to proste dohromady nejde (a vime proc, oficialne je na to restrikce pri objednani) !
    Staci ?
    Opak je pravdou, dosud to prave slo jen tak, ze si to necham dodelat dodatecne, ale draze a bez CanBUSu. A take to tak stale jde, ale smysl meho prispevku Ti asi usel - psal jsem o variante, kterou jako dodatecnou montaz nabizi primo Skoda, nyni za velmi vyhodne penize.
    Od Webasta a jeho autor. monteru to samozrejme jde i na C2, ale za tech 50kKc.
    ALE O TOM SE TADY JIZ TOHO NAPSALO :x !
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.05  18:56

« Bez nadpisu

2 omikron:
    Jen ze sportu jsem se nyní podíval na uvedený odkaz a je tam:
    ....
    - teplovodní topení o výkonu 5kW
    - pro vozy bez klimatizace nebo s klimatizací
    Climatic, 1.9 TDI, 2.0 TDI
    ....
    Cena 25.900,- s DPH, objednací číslo souhlasí .......
    Vláďa
  • 00 Reagovat !

foto Duke007

Duke007 29.12.05  18:35

« Bez nadpisu

a kdyz si vyzkousis konfigurator,tak s DSG opravdu nezavisle topeni v nabidce neni,ale u vybavy ELEGANCE tedy s CLIMATRONICem v nabidce je...tak kdo vi,kde je pravda, mozna to ve vyrobe umi,ale dodelat dodatecne uz ne :-))))...
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.05  17:15

« Nezavisle topeni pro O2

Tak bych Vam rad sdelil, ze se na strankach www.Skoda-auto.cz opet (jiz po druhe tento tyden !) objevila podivna, ac velmi zajimava nabidka, ktera neni k uvereni., a nema daleko k taskarici ve stylu estrad na Nove...
    Pokud vstoupite na vyse uvedene stranky, dale v hlavnim menu nahore "Servis & Příslušenství" - "Příslušenství" - "Škoda Octavia" - "Elektroinstalace (7)" - "Nezávislé topení (kod BHW609003A)", zazijete docela prijemny sok, nebot se na teto strance nabizi komplet nezavisleho topeni pro O2 (vc. vytapeni motoru a zminky o ovladani dalkou !) za bratru neuveritelnych 25.900,- Kč vč. DPH (asi bez montaze).
    Neuveritelnych proto, ze dosud nabizeli to same Skoda servisy za cca 50 tis. Kc vc. montaze a dalky (!).
    Okamzite jsem vec konzultoval s Webastem, kvuli cene, ale i kvuli opet nesmyslne poznamce, ze toto topeni nejde ke Climatronicu (!), coz me lide z Webasta vyvratili, ze to nema duvodu (je to zcela stejny modul, ruzne pripojovany) !
    Vcera jsem tedy hned volal do sveho nejblizsiho Skoda servisu (kde jsem si sveho milacka porizoval) s tim, ze jsem jen chtel vysvetlit onen "zakaz" pro Climatronic, a svete div se, oni o tom vubec nic nevedeli.
    Ve svych firemnich memorandech a cenicich meli stale onu neprijatelnou nabidku za 50 kKc, a kdyz jsem je odkazal na Skoda Web, ono uz to tam nebylo (cela stranka prislusenstvi nefungovala), meli me za blba !
    Takze jsem si pripadal jak ve snu, skutecne jsem chvili uvazoval, zda-li jiz nejsem nejak prepracovany.
    Dnes jsem je proforma opet zabrousil na onu stranku, a ona nabidka tam je opet ! Tak jsem ji pro jistotu sejmul a ulozil do PDF, a opet volal do servisu. Ti uz si opet mysleli, ze jsem asi na hlavu, ovsem pote, co jsem jim dal adresu, kde to je k videni, sklapla jim celist, zkusili objednat, slo to i s tou cenou, ale jen do vozu bez Climatronicu (!).
    Kocourkov je skutecne velmi slabe slovo, navrhuji vsem kdo ma zajem, aby jste oslovili sve prodejce s otazkou, jak se to vlastne s totuto nabidkou ma, moc by me to teda zajimalo... My s drahymi a dobre vybavenymi O2 mame proste smulu, zacina se totiz ukazovat, ze si muzete do sve O2 vzdy objednat jen neco, a ne vsechno >:D Me neslo topeni objednat z vyroby kvuli me DSG, a nyni ho nemohu objednat zase kvuli tomu, ze mam Climatronic 2. To uz je opravdu na hlavu, a zacinaji me ve Skodovce pekne sr..t !
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.05  15:46

« Bez nadpisu

blesk999: odskočení probíhá při průjezdu zatáčkou cca 60 kmh s mírně odlehčeným zadkem - jezdím sám a je to mírně z kopce. Při přejetí jedné jediné nerovnosti příčně odskočí řádově cm ven ze zatáčky, po oskočení se chytne a pouze se záď lehce "zhoupne" ven ze zatáčky - jakoby propruží v pneumatikách (205/60 - 15). S OI jsem před lety také jezdil a nebylo to tak citelné. Na druhou stranu musím říci, že se OII v ostatních jízdních situacích chová příjemněji a na svých stabilních stezkách s ní projíždím zatáčky výrazně rychleji než se svými předchozími auty. Takže bych tím odskakovacím poznatkem nechtěl shazovat jízdní vlastnosti jako celek.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.05  13:42

« Bez nadpisu

MichalK: skus popisat ako rozumiest pojmu odskakovanie zadku. Jazdil som 5 rokov na OI, nieco som jazdil aj na Vente a Passate B3 a musim povedat ze podla mojej definicie odskakovania zadku je na tom OII daleko najlepsie (na OII mam doteraz 18tisk km) . Ano ked je v zakrute dlha seria priecnych nerovnosti alebo idete velmy rychlo ci kombinacia oboch zadok trochu odskoci. urobi to vsak podstatne predvidatelnejsim sposobom ako zmienene auta vyssie. Tie nielen ze odskocili ale cele auto sa dostalo do balansu ci inak ostalo auto nervozne. OII je proste naladena inak. je naladena tak ze bezne nerovnosti filtruje lepsie ako starsie auta VW. Na druhej strane sa s nou vsak da ist v tych istych zakrutach rychlejsie. Dialnica ani nehovorim (pozdlazna stabilita je o dost lepsia ako u OI a Venta)
    Lad na aute bude vydavat pazvuky na akomkolvek aute, pomoze auto bud mat v garazi, alebo ho rano obievat teplou vodou avysusat:-) Ci ide o MB, BMW, alebo O OII.
    inak drzim palce novemu majitelovi a prejem spokojne kilometre.
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.05  12:01

« Bez nadpisu

Přeji Vám všem pěkné svátky.
    Před měsícem jsem si koupil Š-OII liftback a trochu mne mrzí, že jsem si tento thread nepřečetl celý před nákupem. Možná bych výbavu kombinoval trochu jinak. Po 3 tkm musím potvrdit některé poznatky uvedené ve fóru. Zadek uskakuje na příčných nerovnostech v zatáčkách i při šedesátce. Jezdím jedním místem každý den již 15 let a OII tam odskakuje víc než Vento, Golf kombi nebo Passat, s kterými můžu s poslední doby porovnávat. Je to moje asi největší překvapení z hlediska jízdních vlastností.
    Pokud mohu posoudit zátah motoru, tak 1,9 TDI má plynulý náběh od 1500 ot/min. Z nižších to nezkouším, pouze I. a II. Motor je příjemně odhlučněn.
    Pokud jde o světla, tak mám pouze halogeny a musím říct, že světla rozhodně lépe vypadají než svítí.
    Různé pazvuky v interiéru mne znervózňují, ale zatím jsem ve fázi přesné identifikace. Jednoznačně vrže těsnění zadních dveří za mokra a skřípe těsnění na 5. dveřích, to které zakrývá spáru mezi sklem a střechou, a to vždy když tam zamrzne trocha vody.
    Jinak musím říci, že je OII velmi příjemné auto. Jednoznačně doporučuji parkovací asisten vzadu a Dynamik paket I. Sedadla jsou perfektní. Měřím 190 cm a vážím přes 100.
    Tedy na závěr přeji v příštím roce co nejméně reklamací a hlavně spokojenost s vozem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.12.05  19:47

« Re: Re: Re: Re: Re:

Ono je to tak, že celé auto sa vyrobí za cca 35 hod., takže už z princípu nemôže byť pondelkové či piatkové. Ale asi najkritickejšou operáciou sa mi zdá samotná montáž na linke, ktorá trvá myslím 3:30 hod. Tam sa toho dá pokaziť určite dosť. Ale povedal by som, že na konci každej smeny (obzvlášť nočnej) môžu byť ľudia na linke mysľou inde. A potom komponenty sa vyrábajú u subdodávateľov, takže tiež nie sú vyrobené v ten istý deň, nakoľko ich treba nie len vyrobiť, ale neraz aj dopraviť do MB.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.05  13:52

« Re: Re: Re: Re:

To DIM :
    ".....nejhorší jsou pondělní !!!!!!..."
    I o tom se tu jiz psalo... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.05  12:46

« Re: Re: Re:

..nejhorší jsou pondělní !!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.05  11:39

« Re: Re:

To diamant :
    Ano, uz jsem o tom tady psal... 8-s
    Zamykani po rozjezdu (a omezeni dalky pri jednom stisku na dvere ridice, vc. automat. zamykani zadnich dveri u Combi po nekolika sec, ktere jsem mel) mela jiz O1 pred cca 5-6 lety, je to standardne funkce vsech Oktavek, z vyroby nastavena jen pro exportni trhy, pro dodatecnou aktivaci bylo treba pozadat servis nebo nekoho s VAGem (resp. jeho emulatorem na PC)...
    A jeste jednou pro ty, kteri pisou o tom, ze jim urcite jejich C2 nezavira vnitrni cirkulaci pri ostrikovani.
    Jasne jsem psal (nevim jak jiz jinak), ze jsem to se servisem konzultoval se stejnymi vyhradami, oni z toho byli vydeseni, kontaktovali Skodu, ti jim rekli, ze to musi byt nastaveno, v servise zkontrolovali, take nic neslyseli, rozebrali zcela novou O2 (!), a uvideli, ze klapky se zaviraji pri zpatecce a ostrikovani bez hlukoveho projevu (!). Jasne ? Zvali me i na to, ze me to ukazou na mem vlastnim aute.
    Ze to neni slyset, je dano evidentne tim, ze pri rucnim zarazeni vnitrniho okruhu tlacitkem nedojde pouze k uzavreni privodu vzduchu zvenci, tak jak pri teto automat. funkci, ale k nejake sekvenci dalsich cinnosti.
    Take to, ze tam jde smrad z ostrikovacu, je dano asi ti, ze preci jen ta ECU neumi videt do budoucnosti, a pri vlastnim ostriknuti uz nejaky smrad bude jiste v nasavacim traktu vetrani, takze, jakmile se to uzavre, nejaky smrad to jiste jiz nasalo...
    Jine vysvetleni to jiste nema, kdyz samozrejme pominu nesvedomite Polaky a jine "pracanty" na montazni lince, kteri asi jiz mysleli na neco jineho, nebot me auto je patecni (kdo nechape, necht si precte Kola od Haileye, moc poucne). V servise me ale ubezpecovali, ze ECU je tak nastavena jiz z vyroby pro kazdou O2, takze nejake dodatecne nastavovani VAGem na lince (jako napr. jiz zminene bezpec. funkce) se nekona, a nic nemuze byt z principu opomenuto.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.05  11:03

« Re: Re:

chystam sa do servisu buduci tyzden, budu mi montovat ten senzor tak sa ich na to opytam, ked budem nad nimi pol dna stat >:D to zamykanie po rozjazde by som uvital tiez...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.12.05  09:08

« Re:

Asi by bolo fajn sa opýtať v servise. Začínam mať pocit, že auto to dokáže, akurát to nie je nakódované. Rovnako ako to zamykanie po rozjazde, ktoré vedia už aj Fabie od začiatku výroby, ale ani jedna to nemala od výroby.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.05  22:53

« Bez nadpisu

Jo jo, ostrikovac muzu potvrdit, taktez O2 s C2... Zpatecka je asi v pohode, zvyseny hluk ventilace (pravdepodobne tedy sepnutou vnitrni cirkulaci) jsem zaregistroval, totez ale nelze rict o ostrikovacich. Mozna je to ale nastavene tak, ze vnitrni okruh je sepnuty pouze v okamzik, kdy bezi cerpadlo ostrikovacu (resp. kdyz je drzena/sepnuta packa ostrikovaci pod volantem). No a po pusteni packy - jaka byla vnitrni cirkulace...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.05  20:46

« Re: Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

Kazda O2 z vyroby s C2 (Climatronic 2) ma nastaveno automat. spousteni vnitrni cirkulace pri pouziti zpatecky a ostrikovacu.
    Musim se pridat ke kvakovi ... posledni dobou to mnohem vice sleduju a smradu z kapaliny v ostrikovacich si uzivam POKAZDE plnymi dousky (O2+C2). Pokud to podle skodovky ma fungovat, tak me maji hned po Silvestru v servisu, aby to dali chlapci do kupy... >:-[]
    A i ja se pridavam s pranim vseho nejlepsiho do roku 2006!
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 26.12.05  23:00

« Re:

Ja sa k prianiu taktiež pripájam a prajem veľa zdravia a šťastia (oboje na cestách veľmi potrebujeme) a taktiež veľa bezporuchových kilometrov pre vaše Octavie.
  • 00 Reagovat !

foto

24.12.05  12:04

« Bez nadpisu

A aby som nezabudol, prajem vsetkym Oktavkam aj ich stastnym majitelom prijemne prezite sviatky a tisice stastne najazdenych kilometrov v novom roku!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.12.05  12:00

« Re: Re: funkce Climatronicu 2 v O2, originál nezávislé topen

uz so to tu raz pisal - preco mam potom toho modreho smradu z ostrekovacov plne auto, ked sa teda prepina na vnutorny okruh ??? ked si to nan prepnen sam, smrad dovnutra nejde, uz som to skusal viackrat s rovnakym vysledkom... proste aj ked to tam teda je a funguje to, tak uplne bez efektu...
    no a vcera som uspesne vrazil do poctivo zabetovaneho zelezneho stlpika, ktorym si niekto oznacil svoju predzahradku pred domom, takze po vianociach tam idem dat ten cuvaci senzor...a asi aj rovno prestriekat zadny naraznik >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…