Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 04.01.06 09:18
« priemerna spotreba podla PP
ospravedlnujem sa, ak sa to tu uz riesilo... mam OII 1.9TDI, priemerna spotreba podla PP je dlhodobo o 0.8-1.0L nizsia nez skutocne namerana pravidelnym tankovanim plnej nadrze. Mam cca 39tis.km, priemer podla PP 5.5L, realne tak 6.2-6.7L. Da sa ten PP nejako kalibrovat, pripadne da sa taketo nieco reklamovat? Dik. -
speedygon79 04.01.06 09:10
« Bez nadpisu
manul ma cca.38MB, a cca.360stran, a je tam toho trochu viac ako to co mam ja v mojom manuale, kt. som dostal k autu....
...su tam aj obrazky ako vymontovat svetla a pod...
a podla manualu sa to javi ako by to ohrievanie trysiek byt u kazdej OII -
speedygon79 04.01.06 07:52
« Light Assistant and others
snad este ako zapina LA...aj ked je dostatocne svetlo, tak ma este doplnujuce zapinania:
pri rychlosti na 140km/h dlhsie ako 10s az kym sa nejde dlhsie ako 4min pod 65km/h
pri dazdi, ked su zapnite stierace v polohe na druhy najrychlejsi stupen na dobu aspon 5s...az kym sa nevypnu stierace na dlhsie ako 4min a pod....presnejsie je to v manualy na skoda-auto...nemam ho teraz pred sebou
manual taktiez potvrdzuje omicronove tvrdenie a odomknuti iba dveri vodica na prvy stisk a zamknutie vsetkych dveri pri prekroceni 15km/h s poznamkou , ze to pri nehode moze zabranit pristupu k posadke...
a k orig.alarmu, co sme sa bavili s diamantom davnejsie...alarm sleduje aj dvera a teda ked dojde k vylomeniu, tak dvere nejdu ani otvorit...a predpokladam, ze alarm nebude cakat tych spominanych 15s, ktore mas ked dvere otvoris bez dialky...
ohladne nadrziek...v navode su spomenute 2...presnejsie 3litr, a pri vozidle s ostrekom svetlometov 5,5litrova, s tym ze pri ostreku treba davat pozor aby primesy do kvapaliny nerozpustali polykarbonaty...
ohladnie rozmarazovania trysiek...mala by to mat kazda OII, aj pri tych na svetlometoch(ked ich ma), je preto potrebne akurat rozmrazit ostrekovace svetlometov sprayom...a potom by to mali uz strazit same..toto manual na nase neistoty... -
Diamant 03.01.06 21:34
« Re: Re: Re: Re:
No pokiaľ je to tak, že sa diaľkové svetlá dajú nastavovať inak, než vypodkladaním celého svetlometu (nejakou skrutkou zo zadnej strany), tak to je mimoriadne pozitívna správa. Bolo by fajn, keby to niekto skúsil nastaviť nižšie a napísal by, aký efekt to malo (ja OII ešte nemám, tak to neviem vyskúšať). Prípadne čím sa tá výška dá nastaviť? -
Diamant 03.01.06 19:12
« Re: Re:
Mirko66 - neviem, či staršie autá to nemali tak, ako popisuješ. Keď som totiž testoval ostrekovač na stojacej OII, tak to ešte 1x nezotrelo. A ešte sa tuším niekto sťažoval aj na to, že to posledné zotretie prebehlo až po cca 10 s a nie po 5-tich, ako to je napríklad u Audi. Toto už vyriešili?
speedy.gon - vďaka za cenné informácie, presne to som potreboval vedieť. Ak by sa ti podarilo ešte viacej vypozorovať chovanie sa ostrekovačov svetiel, budem povďačný.
speedy.gon - pozeral som minule na reflektor Octavie II a parabola diaľkových svetiel vyzerá byť napevno spojená s celým reflektorom. Preto sa domnievam, že diaľkové svetlá nastaviť nemožno. Ale ak by to šlo, tak by sa tým výrazne dalo pomôcť nespokojným majiteľom OII. Keď pôjdete niekto do servisu, opýtajte sa, či ide nastavovať diaľkové svetlá.
speedy.gon - síce nemám skúsenosť s automatickým svietením u OII, ale pre zaujímavosť pridám 3 skúsenosti.
1) U mojej Fabie som si doinštaloval originálnu sadu na denné svietenie, kde sa na zimu založila jedna poistka (auto svietilo samo) a na laeto sa zase vybrala (a auto samo nesvietilo, fungovalo ako predtým). Ak bol ovládač svetiel v polohe parkovačiek, tak svietili vždy parkovačky. Ale ak sa dal prepínač do polohy OFF, tak po zapnutí zapaľovania sa zapli parkovačky a po naskočení motora sa zapli tlmené svetlá a diaľkové sa nedali páčkou zapnúť (iba svetelná húkačka). V tomto stave to pri vystupovaní nepískalo, keďže svetlá zhasli sami. Ak sa zotmelo, tak sa prepínač svetiel musel prepnúť do polohy tlmených svetiel, kedy sa zaplo podsvietenie prístrojovky a už išli používať aj diaľkové svetlá. Podľa mňa super vymyslené. Ak by sa do toho zamontoval svetelný senzor, ktorý by to prepnutie deň/noc riešilo samo, tak je to ideálny stav.
2) U Volva S80 to funguje podobne ako u mojej bývalej Fabie. Ak boli svetlá v polohe OFF, tak nesvietili vôbec. Ak sa dal prepínač svetiel na parkovačky, tak svietili parkovačky vždy (bez kľúčov alebo so zapnutým zapaľovaním). A ak sa nechal prepínač v polohe tlmených svetiel, tak po vypnutí zapaľovania sa vypli ako svetlá, tak aj parkovačky. Malým negatívom je zapnutie svetiel už po zapnutí zapaľovania, pri štarte zhasnú tlmené.
3) A napokon u Audi so svetelným senzorom sa aj v polohe OFF zapnú sami svetlá, ale ak je vonku vidno, tak sa nezapnú xenóny, ale iba denné halogény (žiarovky sú podžhavené, čím stúpa životnosť a klesá spotreba). Ostatné podrobnosti bohužiaľ nepoznám.
Takže za ideál považujem niečo ako v 1. prípade, doplnené ešte o xenóny, svetelný senzor a denné svetlá.
speedy.gon - a ani na automatike ti to xenóny nevypne pri štartovaní? Vyzerá to byť celkom rozumne vymyslené. A ako sa správa tá automatika?
omicron - autá bez xenónov a s nimi majú inak riešené parkovačky? -
« Re:
To MichalK :
Tak to je jiná, pokud to jde "vypnout" alespon na ty parkovacky, tak by to mohlo byt pouzitelne.
Takze jeste jednou pro jistotu, pokud si necham aktivovat automaticke sviceni (bez LA), jdou to alespon vypnout hlavni svetla do parkovacek - to znamena v pripade xenonu se xenony zcela vypnou, a zustanou svitit jen mala obrysova svetla? -
« příd.topení
Já se ještě vrátím k doplnění toho co už tu jednou psal Omicron.Byl jsem na konfigurátoru a zjistil jsem toto:
-přídavné topení 23.000,-
-silnější baterka(72Ah) 0,-
-Maxidot 5.000,-
-ostřikovače světlometů3.500,-(čímž se vysvětluje možnost vyhř.ostř.světel jak se někdo ptal)
Tak toto všechno je k tomu potřeba.Celková cena se tak dostane na 31.500,-pro ty kteří by si jinak tyto doplňky nepořídili.
Níže uvedené pasuje jak ke Climaticu tak ke Climatronicu,čili ;-) cena je stejná!
Toto platí jen u nových aut,zbytek napsal Omicron,teda pro nás co už Oktávku máme to jde jen pro Climatic 1.9,2.0TDI-cena 25.900,- -
speedygon79 03.01.06 14:18
« automaticke svetla
2 omicron: To by jeste bylo unosne, vzhledem k male spotrebe xenonu, ale svetla....
unosne by to bolo, len si skracujes a vypalujes xenon...takze lepsie by bolo keby Ti ho nevypinalo vobec...ked budes Xenon vypinat a zapinat, casom Ti bude svietit slabsie...a preto pouzivam light assistant s funkciou auto minimalne...bud svietim alebo nie podla potreby...
Light assistant - mam celkove 4 polohy na spinaci.
off
auto
parking lights
on
funguje to tak ako pises...
*ked chcem vypnut aj pri beziacom motore, dam OFF.
*ked chcem aby isli svetla stale, dam na ON-ked pretocim kluc v zapalovani, tak to xenon zapne a uz ho nevypne kym nevytiahnem kluc zo zapalovanie alebo to neprepnem, ani pri starte to svetla nevypne...
*automat, podla intenzity svetla vonku...
*parking klasicky...
snad este jedna vec, nikdy mi to nepipa, ked necham svetla, pretoze stale to riadiaca jednotka vypne podla nastaveneho intervalu na maxidote....
Ako je to u Vas, co nemate light assistenta a nechate svetla na on, vypne to riadiaca jednotka podla maxidotu alebo nie? -
« Re: vyssi podvozok, automaticka svetla
To speedy.gon :
"...nebude ten Tvoj vyssi podvozok spojeny s 4x4 a DSG?Alebo nemas 4x4? ..."
Mam klasicky hatchback, s DSG, 4x4 nemam, z tovarny mam 16" Sirius na Turanzach.
Skutecne se me zda, ze ma O2 je nejak vyssi, nez i by oko zadalo, ta mezera mezi pneu a podbehem je pro muj vkus az prilis velka, jako by nachystana na jeste vetsi kola...
Automaticka svetla
Jinak mam dalsi neprijemny poznatek okolo dalsich programovatelnych funkci O2 :
Jedna se o moznost nastaveni automatickeho rozvecovani hlavnich svetel po nastartovani (resp. zapnuti zapalovani) i bez Light Asistenta.
Pote co me v servise pri patrani po dalsich funkcich sdelili, ze toto lze pomoci VAG nastavit, jsem o to projevil zajem, a zacal zjistovat podrobnosti.
Bohuzel se cela funkce ale jevi jako dost nepouzitelna, oproti jinym resenim u jinych aut, nebo u doinstalovanych "black" boxu.
Funkce svetla zapne ihned po zapnuti zapalovani (!), pote je pri vlastnim startu vypne a opet nahodi po uspesnem staru motoru. To by jeste bylo unosne, vzhledem k male spotrebe xenonu, ale svetla nijak po nastartovani nejdou rucne vypnout (coz je bezne) pri bezicim motoru. Tim je to nepouzitelne pri nejakych delsich zastavenich, kdy potrebuji nechat bezet motor, zvlaste v zime (napr. u zeleznicnich zavor, zacpy behem snehovych kalamit atd.)
Proste nutnost hlavnich sviticich svetel se soucasne bezicim motorem neni moc prijatelna, mate s tim nekdo nejakou jinou zkusenost ?
Moc se me to nezda, ze by ve MB byli tak hloupí, a tuto funkci nedotáhli trochu dále, např. pomocí hlavního vypínače (jeho otočením doprava a zpět do vypnutého stavu) možnost světla vypnout až do příštího nového startu motoru ? -
speedygon79 03.01.06 12:54
« to all
tak mne ten posledny beh stiera stale. aj pri nizkej aj pri vysokej rychlosti...a ako som tu uz pisal, niekedy by som to radsej vypol, pretoze to akurat roztiahne tie male kvapocky, kt. sa mi tam za tie 4s dostali, a kedze to je na sucho, tak to je hned okno *..ne...niekedy je to fajn, retoze to pretrie to co, tam odkialsi pristane, asi najskor z kapoty po ostreku svetiel...
suhlas s omicronom ohladne ostrekov svetiel, funguje to presne tak ako spomina. 2 diamant ostrek zapne po dlhsej pauze, pri takych kratkych strekoch ako spominas ty, to niekedy prepocita trosku inac...a teda nezapne hned po piatom...a dokonca ked ostrekujes dlhodobejsie, tak ten na desiaty strek to nezapne hoc by to podla pravidla po piatich malo....a tiez sa mi zda, ze ked uz svieti kontrolka kvapaliny, tak to niekedy tie svetla vynecha...teda to nerobi asi po kazdom paitom, ale to je le nmoj pocit....
2 exup a diamant...asi tie svetla nastavit idu, pretoze tu s tym niektori ziadne problemy nemame....
2 omicronnebude ten Tvoj vyssi podvozok spojeny s 4x4 a DSG?Alebo nemas 4x4?
2 kvak nie, nie som z Malaciek...len som cez Babu prechadzal....robim velmi prijemnu skratku, ked idem na Prahu, aby som sa nezasekal niekde v BA.... -
« Re:
To MichalK:
Ale ja tu nechci polemizovat o tom, jak to funguje, jen jsem tuto funkci zminil v souvislosti s dizkuzi o ostrikovacich, a me to funguje jak jsem napsal, k plne spokojenosti, tzn. pri vysoke rychlosti k dodatecnemu setreni nedojde, a tak me to vyhovuje.

myslim si, ze celkove dokazovanie rozdielov je dost sensizibilne na ochotu predajcu, a ked sa mu s tym nebude chciet tlacit na vyrobcu, tak vela u predajcu asi nedosiahnes...
ale myslim, ze kolegovi na 1.9TDi to tiez ukazuje s podobnou odchylkou, ale nejak to extra neriesi...berie to skor ako pomocku na zlepsenie nalady, ze ako malo mu to zerie...