Octavia II
« Nadrzka
Citujem manual str.256
Objem kapaliny v nádržce je asi 3 litry, u vozidel s ostřikovači světlometů
asi 5,5 litrů.
Netvrdim ani ja, ze tam nemoze byt chyba, a ked tam je tak urcite nie jedina
ad klakson, nejde ani moj, asi to bude mat nieco s Can Busom...nie je stava, nie je signal...
ad Hot shot...myslim, ze to co som tu vdera nakopiroval, je z 99percent marketing..a malo len priblizit, co od toho vyrobca ocakava...a prakticke skusenosti s tym nemam, preto som to dole aj uviedol...nech sa ozve kto to ma...a ako to fachci....
a este ci je kontrolka kvapaliny aj bez maxidotu dokazuje strana 29,30 manualu, uz je len otazka, ci k nej ide vystup od senzoru, a kedy tam ten senzor je. Predpokladam, ze je len pri ostrekovacoch svetlometov, kedy je spotrebya kvapaliny vacsia... -
Diamant 04.01.06 22:31
speedy.gon - ale ako ten alarm zistí, že zámok bol vylomený a nie odomknutý kľúčom?
Inak tie vychytávky so zapínaním svetiel pri vysokej rýchlosti alebo za dažďa, to je rozumné, ak sa nesvieti nepretržite.
Neviem, ja som v ETKE našiel iba tie 5,5 litrové, ako vo verzii pre ostrekovače svetiel, tak aj bez nich. Ale nepopieram, že tam môže byť chyba.
mirko66 - opýtaj sa v servise, možno ti ten PP iba blbo nastavili (na nejaký iný motor). Ale veď je to v záruke, len sa nedaj odbiť tvrdením, že to je iba informatívne meradlo. Akurát z mojej skúsenosti viem, že PP mi vo Fabii ukazoval pri economy jazde mimo mesta asi o 0,15 L viacej, než bola skutočná spotreba a v meste naopak PP ukazoval až do 0,4 L menej.
Ohľadom toho manuálu, treba dávať pozor, či to nie je ešte ten prvý manuál, ktorý popisoval podstatne bohatšie menu na MaxiDOT, kde bolo možné nastavovať kopec vecí, ale do výroby sa to napokon nikdy nedostalo. Pokiaľ ja viem, tak vyhrievané trysky sú skutočne iba za príplatok.
Hejakcin - momentálne jazdím Scaniou a ani tá netrúbi bez kľúčov v zapaľovaní. Asi je to normálne. Ale ja som už jeden taký náraz, ako popisuješ zažil. Stál som zaparkovaný na parkovisku a prásk, dostal som šupu do predku od cúvajúceho auta.
speedy.gon - niekde na konci manuálu je určite uvedené, čo tá hviezdička znamená.
kvak - podľa mňa vyhrievanie kvapaliny v ostrekovačoch nemá význam. Je dokázané, že čím je tekutina teplejšia, tým skôr zamrzne. Zrejme sa rýchlejšie odparuje lieh.
kvak - kamoš má pod sedadlom nejakú krytku (ktorá ktovie ako extra nedrží) a pod tou krytkou sú len konektory zo sedadla napojené na kabeláž auta. Nemáš diagnostický konektor za malou schránkou naľavo pod volantom, ako je to u Fabie?
speedy.gon - neviem, akým zázrakom ten hotshot udrží teplotu vody aj po jej rozprášení pred okno, ale keď sa sprchujem horúcou vodou, tak keď na seba striekam vodu sprchovou hlavicou nastavenou na veľa drobných prúdov vody, tak cítim, že tá voda je dosť chladná. to v kúpelni nemám -5°C a vo vode nie je žiadny lieh, ktorý sa celkom dobre odparuje. Tie reklamné kecy mi už veľmi pripomínajú reklamu na Wintertur (bývalý Credit Swisse). Aj tam hovoria, aký budú ľudia šťastný s Wintertuhrom. Občas som umýval auto aj vlažnou vodou (aby mi nezamrzli ruky), ale nemôžem potvrdiť, že by to nejako zlepšilo umytie auta. A naliať 65°C teplú vodu na premrznuté sklo by som si nedovolil, mohlo by praskúť. Ale je jasné, že voda dopadajúca na sklo nebude nejako extra teplá.
Blasio - ono sa to ani nedá napísať, k čomu sa tá alebo oná výbava dodáva. Nejaký prvok kľudne môže byť štandardom pre napríklad najvyššiu výbavu od istého MR, potom to môže byť obsiahnuté v nejakom balíku výbavy, od iného MR to v tom balíku už nemusí byť a podobne. Na toto je často krátky aj predajca, nie ešte manuál. Jedine si počkať, kamoš pripravuje aplikáciu, ktorá rozkóduje všetky kódy na štítku v kufri a tam sú položky, o ktorých ste ani nepočuli. Keď to zavesí na web, dám vedieť. -
« Re: Houkačka
Nefunkční houkačku při vytaženém klíčku potvrzuju.Je to dost divné,přitom nouz.blinkry,brzdové světla,ale i světelná houkačka fungují dál..V letecké hantýrce se tomu říká připojení na Hot battery bus,čili natvrdo-dokud žije baterka.
Jinak manuál jsem si stáhnul,díky za odkaz.Bohužel jsem nenalistoval nic nového co už by nebylo v tištěné podobě.Dost mě s..ou věci kdy se nedovím jestli mám funkční signalizaci hladiny oleje,ostřikovačů apod.Oni tam dají zkrátka hvězdičku a hotovo.Chtělo to aspoň napsat ke které motorizaci či výbavě se to vztahuje! :roll:
Až půjdu na výměnu oleje tak mě to snad přes diagnostiku řeknou.. -
speedygon79 04.01.06 14:56
2matuS:
Všechny výhody, jedno řešení
Využijte výhody HotShotu:
- perfektní očištění čelního skla od hmyzu, prachu, zbytků vosku, povlaku soli, pouličních nečistot, mastnoty a mušinců
- znemožnění opětovného zapocení a zamrzání očištěného čelního skla na začátku jízdy
- čisté čelní sklo v každém ročním období
- bezpečnost na každé cestě na základě volného výhledu - komfortní čištění stiskem tlačítka
HotShot zahřeje vodu k ostřikování na optimální teplotu 65 °C, aby byl dosažen nejvyšší možný čistící výkon, bez toho, aby došlo k poškození čelního skla nebo laku.
Chyba uz len niekto kto to ma odskusane...ci to ozaj funguje tak ako chce vyrobca...a ake nevyhody ma dlhodobe pouzivanie...baterka?zaruka? -
zajtra idem do servisu, budu mi montovat ten parkovaci senzor, tak sa na tie trysky opytam...
za ten HotShot som len chcel vediet nazor, v SK to stoji asi 7k, uvazoval som nad tym ked som parkoval vonku, teraz par dni parkujem uz v garazi tak je to zase o niecom inom..len som chcel vediet ci to niekto ma, popripade aku ma s tym skusenost. vdaka -
speedygon79 04.01.06 14:09
2kvak:
ohladne trysiek skusim porovnat moje s jednymi na ambiente a napisem ci tam je vidno uz na prvy pohlad nejaky rozdiel...ale na to by som sa asi opytal priamo v servise...to by snad trosku skusenejsi fachman mohol vediet...
ad HOT SHOT
ako to je so zarukou od Skoda Auto pri montazi Hot Shot?
jedina vykoda je pri cistej namraze, kedy by som sa nebal, ze mi zodrie Aero listy...inac ked tam bude sneh, tak to uz by som neriskoval...a cistis ako keby si Hot Shot nemal...
cistu vodu by som neriskoval, pretoze podla principu na Webaste, by Ti zamrzla ako v nadrzke tak aj v hadiciach pred Hot Shot a ostrek svetiel to neriesi vobec, takze najskor by Ti zamrzla voda na Xenonoch...kedze ten roztopi ani namrazu...
Teda co som vyhral? Okrem toho, ze to v mojom pripade pouzijem 5krat do mesiaca? Za nemrznucu zmes neusetrim, mozno stratim zaruku, a dam za to min 5CZk, co sa mi zda za 3mesiace v roku x5 dost...ale to si uz musis zvazit sam, ci Ti to stoji za to. Ja by som do toho asi nesiel...ale ber to len ako moj nazor, a kludne si to kup..aspon mi povies ake s tym mas skusenosti a casom zhodnotis, ci to stalo za to...
Chlapci skuste mi pls niekto odpisat, ci mate nejaky datovy vstup alebo vystup pod sedadlom vodica alebo nie?(pripadne aka vybava-aby sme mohli rozlisit ci to je zavisle od vybavy) dik -
"-- skrytý --" 04.01.06 13:17
« Re: priemerna spotreba podla PP
Me to taky na pocitaci ukazuje o cca 0,5 l/100 km mene, nez je skutecna spotreba. U starych oktavek, se kterymi jsem jezdil to bylo mnohem presnejsi, tam odchylka byvala do dvou desetin. Mam to v "seznamu", az pujdu do servisu, zeptam se na to. -
a ako to vyhrievanie funguje? su to nejake ine trysky, ktore sa daju dodatocne vymenit? alebo tam uz su standardne z vyroby a ten priplatok je za ich "aktivovanie"?
inak, raz som sa to tu uz uz pytal ale nejako sa na to zabudlo - co si myslite o HotShote od webasta? ide o predhrievanie kvapaliny do ostrekovacov, ma to nejaky vyznam? -
« Houkačka
Při vypnutém motoru není možno v případě nutnosti zahoukat. Je to u OII normální funkce?
Zjistil jsem to na parkovišti, když na mne začal nacouvávat jiný vůz a zjevně mne neviděl. Chtěl jsem zahoukat, a hle ono to nelze. Docela nepříjemný zážitek. Je možno nějakým způsobem aktivovat houkačku i při vytaženém klíčku zapalování? Jaké máte zkušenosti?