Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« senzor
speedy: je to pripojene na spiatocku, ked ju zaradim spravi to taky divny zvuk typu ti-di-du >:D , cim mi asi dava najavo ze funguje...a potom uz len pipa a blika ta dioda, co je na tom pipaci...ten pipac s diodou je v zornom poli vnutorneho spatneho zrkadla a uz odvcera rozmyslam, kam to schovat aby to nebolo take hlucne a aby to prestalo blikat >:-[] -
"-- skrytý --" 06.01.06 09:52
« Re: Re: Re: Re: Servisáci
souhlas ja taky...a yarisa má moja polovička, nejni to žádný zázrak, ono se na tom autě nemá co po...Ale nový Yaris je moc hezký (v únoru mi skončí leasing a už nás bombardují nabídkama. Starého by odkoupily a moja už naznačuje - ale není hodná takže nic). >:-[] -
speedygon79 06.01.06 06:47
« Bez nadpisu
2 omicron
Nutej takto lidi, aby si to objednavali draho z vyroby, a nedokupovali pozdeji - v
urobi Ti servis nieco rovnako dobre ako prvo vyroba a je to este lacnejsie?
skoda, ze to nejde prave doinstalovat s tim pripojenim ke CanBUSu ale rozhodne to pozdeji musi jit, nevim jak by to resili napr. pri vymene po nejake bouracce nebo poruse...
po buracke alebo poruche Ti pripojenie na CanBUS ostane, meni sa len senzor, kablik k nemu...teda ked to auto nezramujes uplne na odpis... >:D -
speedygon79 06.01.06 06:42
« Bez nadpisu
2 Lubos1 podla kt. statistiky sa riadis?
Napr- kamarat si kupil v Dec. Yarisa, v maji mu prdol kompresor na AC a aut.servise mu povedali, ze najskor to bude mat v Sept. >:-[] Super nie, ked uz nie je leto tak to AC zapnes kolko krat...Takze mozno to plati, ze tam nemusis chodit, ake ked tam uz musis ist tak to stoji za to... 8-s
2 kvak ako sa Ti zapne zadny parkovaci senzor, ked zaradis spiatocku alebo to zapinas sam alebo? -
Diamant 05.01.06 22:17
« Re: Re: Automaticke rozvecovani svetel
MichalK - skôr budú v tých servisoch takí ľudia. Ale ani sa nečudujem, platy nebývajú ktovie aké super a preto nemožno očakávať, že tam budú pracovať vysokoškolsky vzedlaní ľudia, či extra pedanti. Dosť často sa v servisoch premelie veľa mechanikov, ktorí tam dlho nevydržia (až na výnimky) a tak sa nieto čo čudovať. -
« Re: Re: Re: parkovaci senzor
omicron: keby sa to pripojenie cez CAN Bus dalo, tak si rad za to priplatim este viac, ten pipac nad zadnym sklom vyzera dost lacno, je to dost hlucne najma pre tych, co budu sediet vzadu, tak rozmyslam, ze to odtial zmontujem a bud sa mi to podari schovat pod oblozenie strechy alebo pod tu kryciu listu, este uvidim... ja to neberiem tak, ze som usetril aj ked to mozno tak vyznelo, dorabane proste nikdy nie je to co original ale nieco som tam namontovat musel, lebo su proste veci ktore za tym autom vidiet nie su a uz ma to dvakrat stalo odrety naraznik :? -
« DSG
Omicron: Jaké jsou tvé zkušenosti s DSG 1,9 TDi? Uvažuji o této kombinaci. Teď mám benzín 1,6 116PS, nevím, zda Oct nebude na mě trochu líná a hlučná. Ale jel jsem v předváděčce s DSG 2,0 tdi a přišel mi ten motor hlučnější než v předváděčce 1,9tdi. Jak je hlučná ta 1,9tdi při jízdě 130kmh a třeba pak 180kmh? Utiší se to zajetím, potažmo zahřátím motoru? Dík. -
« Re: Re: parkovaci senzor
To kvak :
Sic pises o levnejsi ceste k park. senzorum, ale neni to to same, ten rozdil ceny je prave integrace orig. senzoru pres CanBUS do original radia pro zobrazeni na jeho displeji.
Takze za vse se plati, jen je skoda, ze to nejde prave doinstalovat s tim pripojenim ke CanBUSu, ale rozhodne to pozdeji musi jit, nevim jak by to resili napr. pri vymene po nejake bouracce nebo poruse...
Nutej takto lidi, aby si to objednavali draho z vyroby, a nedokupovali pozdeji - v tom pripade jim vemou nejaky ten ovldaci komfort...Klasicky skodovka pod taktem "onkel helmut"... >:-[] -
« Re: Automaticke rozvecovani svetel
a mne pred chvilou pribudol zadny parkovaci senzor. lakovany vo farbe auta a paradoxne tusim o 2 alebo 3k lacnejsi ako priplatkovy pri novom aute... az na ten nemozny pipac s diodou umiestneny nad zadnym sklom v plastovom leme, skodovka to asi nakupuje na trhu u vietnamcov alebo cinanov >:D -
« Automaticke rozvecovani svetel
Takze jsem si dnes nechal (pri oprave - spravnem nastaveni 1. servisniho intervalu na 30 kkm) nastavit i to automaticke rozsvecovani svetel pri startu auta bez LA.
Skutecne se to rozsviti jiz po otoceni zapalovani (v mem pripade xenony), a zustane svitit i pri startu, pri kterem svetla jiz nezhasinaji - to ocenuji prave v pripade xenonu, ktere maji nizky prikon a nesvedci jim opakovane rozvecovani a zhasinani.
Palubka je potme.
Pri bezicim motoru lze pote normalne otocit prepinac svetel, cimz se i zapne osvetleni palubky.
Pote lze hlavni osvetleni - potkavaci svetla (u me xenony) vypnout presunem ovladace do polohy parkovacek, ktere zustanou svitit. Zcela vypnout svetla nelze, pri prepnuti ovladace zcela doleva, zhasne jen palubka, a hlavni potkavaci svetla se opet rozsviti.
U nejmenovaneho prodejce za to chteji cca 250 Kc bez DPH :shock: -
« Zážitek ze servisu
Chci se podělit o zážitek.
Byl jsem měnit čelní sklo, protože jsem chytil kámen. Auto jsem měl necelý měsíc, když se to stalo. Včera ráno jsem přejímacího technika upozornil mimo jiné na věci, které nesnáším. Např. umatlaný kožený volant od šmíru, otisky prstů na světlém obložení atd. Všechno mi odkýval.
Sklo vyměnili OK, ale stěrače nastavili, jak mi při odpovědi na můj rozhořčený telefonát sdělil, prostě od oka - prý se to tak dnes dělá. To se dá samozřejmě vyřešit - doufám.
Takže co zvládli, byla garanční výměna madla ruční brzdy, protože v MB šáhl montér do špatnýho kastlu a dal tam plast místo kůže, a kupodivu taky zvládli deaktivovat dotatečné setření stěračů - objevil jsem pro ně novou možnost nastavování.
Doufám, že všude nejsou takoví mantáci, a že máte při návštěvách servisu větší štěstí než já. -