Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 10.01.06  09:39

« Bez nadpisu

2 kvak: jasne, reklamuj, skor nez sa ti kvoli horsiemu svetlu na ceste nieco prihodi...potom to uz pojde z Tvojich penazi...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.01.06  07:26

« Re: Re: Re:

kvak - podľa umiestnenia zdroja toho zvuku usudzujem, že by sa mohlo jednať o palivové čerpadlo v nádrži.
    So svetlometmi neporadím, lebo ešte s tým nemám skúsenosti.
    Ale mám novú info. Kamoš skúšal ten vnútorný okruh a zistil, že sa zatvára ako pri spiatočke, tak aj pri použití ostrekovačov. Stačilo len dať fúkanie naplno a potom to už je počuť podstatne lepšie. Kamoš má 2,0 TDI MR 2006.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.06  00:55

« Re: Re:

zrovna dnes sa mi vyskytli dva nove problemy - neprijemny sustavny neviem ci vrzgot, piskot alebo nejake skrkanie alebo ako to nazvat pri nastartovanom motore, ktore ide niekde od podvozku pred zadnymi kolesami? netusite co by to mohlo byt? je to dost hlucne, najprv som myslel, ze to ide zvnutra, znelo to ako bzukot niekde od zadnych sedadiel ale je to zvonku...
    a problem cislo 2. su zamlzene svetlomety...viem, ze tu s tym mate problem viaceri ale zmenilo sa nieco ked vam ich vymenili? ja mam praveze uz jeden vymenený nie tak davno, kvoli tej sponke co drzi ziarovku ale nezamlzovali sa mi nikdy, az dnes som si to vsimol...neviem ci to mam zase reklamovat v ramci zaruky...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.01.06  22:03

« Re:

No on Passat sa dobre predáva aj tak. A v konečnom dôsledku je vlastne pozitívne, že Superb nejakú zadnú nápravu dostane, lebo pred časom to s ním nevyzeralo vôbec dobre, vyzeralo to, že nástupca už nebude.
    A je už vôbec isté, že to bude identický podvozok, ako má Golf? Lebo ja si stále myslím, že to bude to isté, ako u Passatu.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 08.01.06  20:55

« Bez nadpisu

nie jasne, ze som tym, ze ked bude mat Superb2 podvozok zhodny s O2, tak to bude zle...skor islo oto, co urobil VW...
    ad Passat mas pravdu, ma tiez 4prvkovu zadnu napravu...tu istu platformu mohol podla mna dostat aj Superb, aby nebolo az take okate ako chcu znizit jeho predaj, a pridat cisla Passatu...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.01.06  19:47

« Re:

Ja som už počul aj pomerne skorších problémoch so zvlnenými kotúčami u OI.
    Videl som tú fotku, čo už prebehla po web-e, viem, vyzerá to tak nejako divne, na môj vkus až príliš uletene. Novú Fabiu som ešte nevidel. A keby aj mal Superb podvozok z OII, to je zle? Veď aspoň bude novšia zadná náprava. A pokiaľ dobre viem, tak aj nový Passat dostal podvozok koncepčne odvodený z Golfu a aj motor je už zase naprieč. Tak predpokladám, že rovnaký osud stihne aj Superb-a.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 08.01.06  18:35

« Bez nadpisu

no na OII s brzdami zatial pohoda...a to som uz zopar krat absolvoval nemecke dialnicne brzdenie skoro na nulu aj za mokra...
    mal som dve skusenosti, co to robilo na OI, jedna TDi 90k, mala cca.150tkm, tam ked clovek zacal na nemeckej dialnici brzdit, tak to hadzanie od pr.predneho kolesa stalo zato, a potom druha 110k mala cca.90tkm a tam to tiez uz dost triaslo...
    videli ste uz finalnu verziu Roomstra? Posledny Autobild a su tam nejake naznaky novej Fabie2 :?: a Superb 2 by mal mat ten isty podvozok ako OII, Golf 5 a Jetta...teda chlapcom z VW sa predaj Superbov oproti Passatom asi dost znepacil, ked ho takto drsne potrestali... :*)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.01.06  12:37

« Re: Re: Re:

To je super. Dúfam, že sa už v Škodovke poučili a vybrali už dodávateľa kotúčov a obloženia, ktorý to aj vie. Na OI sa fakt až pričasto vlnili kotúče a na niektorých autách bolo obloženie ako maslo. Na suchej ceste nebolo možné vyvolať takú brzdiacu silu, aby sa aktivovalo ABS. Hrozný pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.06  00:14

« Re: Re:

po 20 kkm brzdi Oktavka ako nova...ziaden problem.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.01.06  23:50

« Re:

Jasne, BTW presne tie isté brzdy ako 2,0 má aj FRS.
    Ozaj, koľko vám vydržali brzdy na Octavii (ak ich niekto menil)? Problémy so zvlnenými kotúčami (ako u predošlej Octavie) zatiaľ nenastali?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.06  11:19

« Bez nadpisu

Tak to asi byli brdzy adekvátní k 2,0. Moje tehdejší 1,4 44kw musela mít něco jinýho. :D
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 07.01.06  01:42

« Re: Re: DSG

tomaschko - tá výdrž bŕzd bude daná asi tým, že ja som mal krátku Fabiu 2,0 a tá mala z fabriky predné kotúče 288x25, teda identické, ako sa dávali napríklad aj na podstatne ťažšiu Octaviu Combi 1,8T. A vzadu boli tiež kotúče. Ale musím uznať, že materiál bol kvalitný, lebo to prežilo aj niekoľko prudkých brzdení z 200 km/h asi na 50 km/h. A aj poriadnu vodu a brzdenie.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.06  15:35

« Re: DSG

Tomaschko:
    vyhledávání zde samozřejmě jde, jen se koukni doleva do oddílu Diskuzní
    forum, a trochu se snaž...
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.06  15:20

« Bez nadpisu

Dik, no já jsem se ptal, neboť projet těch 55 stran příspěvků bez možnosti hledání jsem vzdal. Tím chipnutím ztrácíš záruku, anebo se to dá před jízdou do servisu nějak schovat? Jak to je s aerodinamickým hlukem od zadních dveří? Také ti to tam sičí, anebo je to již vyřešeno?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.06  14:07

« Re: DSG

To tomaschko:
    Co se tyka DSG, bylo toho zde jiz napsano mnoho, vcetne mych osobnich zkusenosti, zkus si to prosim prohledat.
    Jen kratce ke konkretni otazce, mam DSGcko na O2 s 1.9 TDI, myslim, ze ta motorizace je dostatecna, DSG prevodovka je ohromny vynalez (a myslim, ze zatim nedoceneny, zejmena verejnosti, ktera o tom moc neví, a to je chyba zejmnéna odborných novinářů).
    Motor 1.9 TDi se da samozrejme velmi bezpecne prechipovat (touto cestou pravdepodobne pujdu, i pro velmi dobre zkusenosti s predchozi chipovanou O1) za vyrazne mene nez je cena 2.0.
    Motor je take mene hlucny nez 2.0, a myslim, ze i s lepsim prubehem tociveho momentu v celem rozsahu otacek. Jinak, oba motory byly VW puvodne konstruovany pro vetsi vykony, takze se chipovat netreba obavat, jen u te 2.0 uz muze byt problem u DSG s maxim. tocivym momentem stavajicich DSG prevodovek.
    Za bezne rychle jizdy se u 1.9 TDI neda myslim rozeznat rozdil mezi dieselem a benzinem, dominantne je slyset jiz jen aerodynamicky hluk a hluk podvozku (zejmena u rychlosti pres 160 kmh). Samozrejme plati, ze zahratim motoru se TDI znacne ztisi, zvlaste u techto PDI variant. Auto je ale velmi dobre odhlucneno, prestoze napr. u O1 1.9 TDI byl motor mene hlucny, v interieru je O2 s PDI vyrazne tissi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.01.06  12:51

« Re: brzdy

Asi zalezi, jak a kde se jezdi. Ja na Felde menil desticky po 60.000 a to by jeste neco snesly, ale u jedny mi praskla pritlacna pruzinka, tak sem je uz nechal vymenit vsechny. Kotouce byly OK a minimalne jeste dalsich 60 tisic by vydrzely. Jezdil jsem tak 50% po meste, zbytek mimo, ale s tim, ze jsem to moc nehonil a takze ani zbytecne nebrzdil. Pokud nekdo jezdi brzda plyn, pak verim, ze za 10.000 jsou desticky v tahu. Samozrejme tim nechci naznacovat, ze to je tvuj pripad, je to i o materialu a tak. Pamatuju si, jak tata na Favu nechaval kazdej rok "rovnat" kotouce, protoze se strasne kroutily a pri brzdeni to pak drncelo (a chtel bych videt, o kolik se tim snizoval brzdny ucinek). Ani vymena po par letech za novy kotouce nepomohla.
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.06  12:25

« brzdy

To je nějaký divný. Já měl fabku před lety a na předních kolech jsem ošoupal kotouče asi po 20-25 tis. Jěště se mi i pokřivily za deště, takže to pak při brždění cukalo. No neměl jsem z toho materiálu dobrej pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.01.06  12:11

« Re: Re: senzor

No ja by som to čudo jednoznačne rozmontoval, schoval niekde v kufri a nanajvýš vytiahol tú diódu niekam na viditeľné miesto, hoci neviem, či je vôbec nevyhnutná.
    Lubos1 - ja som okrem výmeny serva klimatizácie na kulanciu nebol v servise ani raz navyše. Takže Fabia bola fakt spoľahlivá. A neverím, že u Japoncov vydrží brzdové obloženie 160.000 km. Mne totiž toľko vychádzala predpokladaná životnosť a aj to iba u zadných kotúčov. Obloženie by malo pri rovnakom štýle jazdy vydržať dokonca 270.000 km, predné kotúče rovnako ako obloženie 200.000 km. To sú čísla, že?
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.06  11:53

« Bez nadpisu

To Blasio:
    Cena za čelní sklo včetně práce a DPH je 7.300. Měněno v autorizovaným servisu Škoda. Naštěstí jsem měl připojištěný čelní sklo do 10 tis.
    A stěrače jsem si nakonec musel naštelovat sám, protože to mechanik s technikem nezvládli. Obíhali autosalón a čučeli po Oktávkách, kde mají stěrače koncovou polohu a říkali, že mám nějaký divný stěrače a další nesmysly, tak jsem to po půlhodině nezvládl a odjel. 13 + šroubovák a za pět minut nebylo co řešit. Jenom mne překvapilo, že nejdou pustit stěrače při otevřené kapotě motoru. Zajímavá vychytávka.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.01.06  10:18

« Re: senzor

ale zabudol som povedat, ze je to stale jedno z najlepsich rieseni pri dodatocnom dorabani senzora, ja som na nete predtym popozeral x senzorov a vacsina bola o tom, ze vam na palubke pribudne nieco ako radiobudik, ktory blika vsetkymi farbami a nezaprie svoj cinsky povod >:D takze tak. este som s tym moc nejzadil, tak dufam, ze bude spolahlivo fungovat...popripade to mozem niekedy odfotit, nech si viete predstavit jeden z vykvetov originalneho prislusenstva Skoda >:D za 8 400 Sk
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…