Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: Re: zamena H8 za H11
to omicron: s tym pravym spatnym zrkadlom sa to dnes zacalo riesit aj na forum.skodahome.cz - zevraj to moze suvisiet s funkciou stmievania vonkajsich zrkadiel ale zaroven by mali byt s pamatou... ja stmievane zrkadla mam, dnes som to skusal a zrkadlo dole nejde :-( skusim sa zajtra popytat v servise ci to je mozne aktivovat... inak co vlastne znamena ta pamat pri stmievanych zrkadlach? -
« Re: zamena H8 za H11
To yoyo :
No, vzhledem k tomu, ze ECU Octavie 2 si hlida i proudy (odpory) jednotlivych zarovek (pri poruse kterekoliv presne na MaxiDOTu oznami, kde je problem) je mozne, ze by takovou zamenu ECU nedovolila (zvyseny proud), a zahlasila to jako nejakou chybu. Take nevim, co by to mu rekly reflektory mlhovek, ktere jsou jiste plastove - vetsi proud, vetsi ztratove teplo (!)...
Nicmene me to take zajima, ale mlhovky u O2 sviti myslim vic nez dobre, spise se jednalo o problem sviceni dalkovych ve spojeni s xenony - to je ale jiz stara pisnicka...
Jinak ten prehled tech funkci je mooc zajimavy - moc me osobne zajima ta funkce sklopeni praveho zrcatka, je to mozne ji aktivovat i u vozu bez el. ovladani sedacek, kde je pamet ? Zrcatka mam samozrejme elektricka.
- co je to "vestavba varovnych svetel pri vystupovani" ?
- Coming-Home lze aktivovat i u vozu bez LA (light asistent) ?
Jiz mam vedle tzv. komfort systemu aktivovano tez denni sviceni bez LA, a zajima me ten Coming-home, a to automat. sklopeni praveho zrcatka pri couvani. -
« Re: SoundSystem
Jo, to by me take zajimalo, drobet zahalene tajemstvim, stejne jako superdraha skla SunSafeGlass (ma je nekdo ?) ...
Ale pokud je SoundSystem podobny tomu, co se davalo do Passatu, muze to byt zajimave, mj. to umelo i zesilit tu stranu auta, kde se otevrelo okno atd... -
"-- skrytý --" 10.01.06 16:05
« Bez nadpisu
No ja som z jazdnych vlastnosti tej Vectry skor mierne sklamany, taky tvrdy aj makky podvozok zaroven. Viac sa pohupuje, ale na nerovnostiach viac pocut buchotanie a citit otrasy karoserie. Riadenie je silne preposilovane, radenie je gumove - paka nema tak jasne definovane drahy ako v OII. To co asi malokto oceni (ja vsak vyrazne ano)je to ze Vectra ma ovela lepsie umiestneny z akustickeho hladiska repraky vo dverach (v prednych dverach je priestor pre vyskac aj basak nad sebou, v OII su daleko od seba-pasmo vysok hra aj pri sebelepsich reprakoch odtrhnute od stredov...). Octavia sa mi designovo zvnutra aj zvonka paci o nieco viac ako Vectra. Za hovori dlhsi razvor a lepsi jazdy komfort (meksie zvezenie). Vectra je napriek maksiemu podvozku v zakrutach rychlejsia ako OII co ma dost prekvapilo (je stale stabilna v tej istej zakrute kde OII uz je na hranici adhezie). Znamy chce menit kvoli kufru ktory mu u Vectry sedan pre maly otvor nevyhovuje. Je zaujimave ze Vectra sa mi tiez velmy pacila, ale teraz uz ju nepovazujem za tak atraktivnu. Povazujem ju za auto uplne rovnocenne OII. Preto sa neviem rozhodnut. Kazde ma nejeke pre a proti. Manzelke sa viac pozdavala ta Vectra (neviem ci len tu komfortnu plavnu jazdu, alebo preto ze je to kus auta). -
« Re:
to blesk: mas uplne pravdu. ked vidim v servise tych mozno 18-19 rocnych chalanov, ktori ledva vybehli zo skoly a mali by sa mi vrtat v mojom aute za 700k tak ma to priznavam trochu desi...alebo situaciu, ked zaplatis cez styri stovky za nalakovanie 4 pokaslanych parkovacich senzorov a ako som si dnes vsimol ten * ich pri montazi doskrkal asi sroubovakom...keby som si to vsimol v servise tak by som po nom asi skakal... preto radsej nad tymi kretenmi (tiez niekedy neviem ako ich mam nazvat) stojim cely cas, ked sa mi to casovo podari, inac to asi nejde... -
RRAAFF1 10.01.06 11:55
« Bez nadpisu
No,pokud ti tak Vectra vyhovovala,tak já bych do toho osobně šel(Vectra se mi líbí víc než O2,i když takových nás bude málo ;-) ).Hodně záleží,jak na tebe působil motor-mně by se to zdálo slabý,už ve Vectře B to není žádný drak.Dřív žral olej,ale hlavně ty X16XEL,tyhle už jsou v pohodě,aspoň si na to nikdo nestěžuje.Jel jsem pouze ve Vectře C 2,0dti a přišla mi velmi pohodlná,O2 jsem prolezl ,ale nejel v ní. -
"-- skrytý --" 10.01.06 11:43
« Bez nadpisu
vcera som dal umyt (ako vzdy rucne) svoju OII po lyzovacke a z hrozou som zistil ze okrem troch lahsich skrabancov asi od lyzi co si niekto o moje auto oprel >:-[] sa objavilo vacsie mnozstvo dier v laku (odlupnuty lak od kamienkov). Okrem toho som objavil na dverach, hlavne pod listami v spodnej casti take hrdzave bodky :shock: Dost ma to vydesilo lebo auto ma najazdne 19tis. km a taketo vady laku som cakal u auto nad 100tis.km. Neni to na reklamaciu? Uz ma to zacina vcelku * s tym autom. Nedavno mi v ramci zaruky odstranili vrzanie vyduchu pod celnym oknom (zas to sice zapatlali lepidlom, ale nevrze...), vymenili hmliaci sa pravy svetlomet a odstranili piskotanie okien pri zatvarani (el okna). Na druhej strane som zistil ze mi zlomili mriezku krytu vyskoveho repraku (tam kde je aj ovladac otvarania LP okna). Naaranzxovali to tak ze to vyzeralo ok, ale ked som sa toho pri cisteni dotkol odsklebila sa na mna 3 cm prasklina, na kraji s otlacenim pravdepodobne od skrutkovaca >:-[] , to iste som si vsimol aj na druhej strane, nastastie uz bez praskliny. Zivo si viem predstavit toho * servisaka jak to rypal. Navyse tie lave dvere mi teraz hrkaju a vrzgocu, zrejme vplyvom nejakeho blbeho zmotnovania dveri tym debilom. Jezisi to je hruza jak ja neznasam slovenske sluzby, o to viac si potom viem vazit ked niekto nieco urobi dobre, alebo to aspon nevrze.
Co si myslite o vymene OII za aktualnu Vectru r.v. 12/04 najazdene 30tisk km. vo vybave Basic a motorom 1,6 74kW? Vybava je zhruba rovnaka ako ma moja OII Ambiente. (mam navyse oproti zakladu ambiente-otrasovy alarm, zadny strierac, DO so sklapacim klucom radio s CD Stream, metalizu). Vectra je tusim uplne holy basic ale tam je v zaklade radio s CD, s ovladanim na volante, trochu mi vadi len to ze to nema palubny pocitac. Vymanu mozem urobit kus za kus bez doplatku. Mal som to auto 10dni pozicane tak viem o com to je. Zazrak to neni laka ma dlhsi razvor ato ze je tych aut o par menej ako OII. Znamy navyse nespominal ze by nieco reklamoval (mam vsak blby dojem ze patri do kategorie ako tu niekto oznacil: " tupy vodic" cize ak ma auto nejake male muchy (vrzganie a tamk pod.) ani si to nevsimne. Pravda je ze za tych 10 dni co som auto mal pozicane mi okrem horsie vypracovaneho stredoveho panelu (je z dost desneho tvrdeho, plastu) nic nejak nevadilo (vrzganie ziadne) jazda je pravda na moj vkus "plavnejsia" ale motor ma zas lepsi zatah na dvojku a trojku. V meste sa mi zdalo auto proste vykonnejsie aj z vacsou kasnou a tiez 100k motorom. -
« Re: Re: zahmlievanie svetlometov :)
ja som ziarovky este nemenil takze to nemoze byt z toho dovodu...a okrem toho jeden svetlomet je tam par tyzdnov ako som pisal, takze ked to je vyrobna vada tak ju asi doteraz neodstranili.
dnes som uz bol opat v servise aby sa pozreli na to divne skrkanie a len tak predbezne to hodnotili na palivovy filter. no ved uvidim zajtra ked to rozoberu...
a okrem toho uz chcem konecne vybavit vsetky tie zarucne opravy typu odlepovanie tej chromovanej nalepky na schránke na palubke, praskanie vyduchu ventilacie pod celnym sklom, nejake vrzganie ale praskot od tlmicov alebo stabilizatora, to cukanie v palubke co mi lezie velmi na nervy a ked tam uz budem nech daju aj novy firmware do toho Streamu...toto vsetko uz asi viaceri poznate...
v poslednej dobe mam dojem, ze je takychto blbosti stale viac a viac...a kedze mam este roboty vyse hlavy a zratam si kolko beham do servisu... -
"-- skrytý --" 10.01.06 10:06
« Re: zahmlievanie svetlometov :)
2kvak: aj ja som si vsimol, ze sa mi zahmlieva pravy svetlomet a kedze som kdesi cital, ze to moze byt vyrobna vada, tak som sa s tym chystal neskor na reklamaciu do servisu. Nastastie som sa jedneho dna na ten svetlomet pozrel z bliszia a prekvapenie - vobec som na nom nemal tu gumenu krytku na dialkove svetlo (sklada sa, ked treba menit ziarovku), takze cez tu cca 5-6cm dieru sa nejaka ta vlhkost dnu zrejme dostane. Dost ma to nastvalo, pretoze ta krytka vypadnut sama nemoze, takze mi ju pravdepodobne zabudli zalozit pred 3 masiacmi v servise, ked mi menili ziarovky :-(