Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 13.01.06 10:54
« Re: Re:
v Dolnom Kubine mate aj aut.servis VW....to su veci :?: asi za vela nestoji...uz sa s nimi sudis o to co si na tom aute prerobil, ked si to v podstate kvoli nim kupil a zistil, ze Ta oklamali? Mozno, keby mali takych sudov na krku viac, tak by zacali robit svoju pracu poriadne a nemusel by si tu pisat taketo veci... -
« Re:
doma mame aj Ibizu s tym slavnym trojvalcom a chodi to bez problemov, takze moje tvrdenie sa tyka len Volksov. Som presvedceny, ze dve tretiny vsetkych pozitivnych sprav o tejto znacke tvorilo marketingove oddelenie. A BTW: to auto bolo na predkupnej prehliadke v autorizovanom servise, ktory samozrejme nic nezistil - v Dolnom Kubine, ak chces vediet...
Skratka, pomer cena - uzitkova hodnota je katastrofalny.
Ale musim uznat, ze keby som teraz mal na nove auto v nizsej srednej triede, tak OII by bola rozhodne favoritom cislo 1. Ani nie tak pre uzitkove vlastnosti, ako skor pre ten imidz, co sa hodi pri dalsom predaji. Lebo ludia su blbi a radsej si kupia rozbitu skodku, ako zachoveho fiata.
No jo, ludska sprostost je nekonecna :roll: -
speedygon79 13.01.06 10:30
« Bez nadpisu
2 BLazer: tak to som zvedavy na co presedlas, a ci budes spokojnejsi...sadnut z Tourega do OII, najazdit za rok 34tkm....a * sa na OII podla mna nie je problem...tak nas pls, keep in touch...naco mame vsetci presedlat...ked VW je tak naprd...
2 Meky: nechces si zalozit vlastne vlakno, kde si najdes spriaznene duse s anti VW naladaou...ja tiez niesom zastancom vsetkeho co VW robi, pripadne nedovoli skodovke, ale vyjadrenia typu Volks never more! su dost suche...ked predtym napises...
Dokonca malo iba 3majiteľov predo mnou a servisnú knižku vraj na niečo cez 100tkm – nechcelo sa mi veriť, ale vraj to bolo ako 2.auto v rodine podnikateľa a kúpené u nás, tak prečo nie - a po vyskúšaní som to zobral (ťahalo pekne).
...pri jazdenom aute z tretej ruky, ked ho kupis bez poriadnej servisnej prehliadky, a po tyzdni objavis veci, kt. Ti pri prehliadke nemali uniknut, tak mozes nadavat na seba...a neviem ci by som s mojou nesikovnostou takto verejne priznaval na fore...pretoze auto (az na par vynimiek) chova tak ako sa k nemu chova majitel...
2 sadaki: nevidel by som to vsetko take cierne...ako sa to tu posledny tyzden nastienuje...problemy boli, su a budu...ako vravi diamant, pri kazdom aute...mne nic neskripe, cvakanie pocujem len na semafore pri vypnutom radiu (t.j. v mojom pripade, tak asi raz za 20tkm), ostatne veci boli odstranene servisom pohotovo, bez najmensich problemov...a jediny dlhodobejsi problem som mal s pamatou na elektrickom sedadle, pretoze navod nie je celkom jednoznacny, v servise z toho navodu neboli ovela mudrejsi ako ja...ale nakoniec - po 2 mesiacoch som to dokopal k spokojnosti...a nic ma viac nezlosti...do servisu sa chystam az ked mi zasvieti maxi-dot... -
« funguje to vůbec?
ahoj, mám z diskuse čím dál větší pocit, že koupí Octavie II si člověk pořizuje předplacenku do servisu. :-( Měli jsme v rodině v posledních deseti letech tři auta, vždy nově koupená, a kromě pravidelných prohlídek a výměny ložiska kola u jednoho z nich jsme se ani s jedním nemuseli do servisu dostavit. teď uvažuju o octavii II 1.9 TDi, ale mám čím dál větší strach, že by s ním byly jen problémy - jak vyplývá z níže uvedeného pořád by někde něco vrzalo, cvakalo, skřípalo (což vše nenávidím), mlžily se světla atd. Nebo se mýlím a zde popsané excesy jsou jen výjimečné? Ještě k tomu motoru TDi: může mít jeho ne zcela lahodný běh zaznamenatelný vliv právě na takové věci, jako je rychlejší rozvrzání interiéru a dalších součástí, ve srovnání s benzínem? (myšleno dejme tomu po 100.000 Km) Díky -
« ahoj
No, hľadal som auto a vzhľadom na povesť poctivej árijskej práce som sa dal nahovoriť na golfíka tdi81kw, 2000 v plnke. Dokonca malo iba 3majiteľov predo mnou a servisnú knižku vraj na niečo cez 100tkm – nechcelo sa mi veriť, ale vraj to bolo ako 2.auto v rodine podnikateľa a kúpené u nás, tak prečo nie - a po vyskúšaní som to zobral (ťahalo pekne).
A po týždni sa to začalo:
a – konečne uschli cesty – kupoval som ho keď pršalo a okamžite mi neskutočne začali vŕzgať nápravy, hlavne pri dobrzďovaní...
b – hoci to malo v TP spotrebu 4,9l, v skutočnosti som sa pri rozumnej jazde nedostal pod 6litrov a to ma dosť nasr.. (napr. na rodinnej Ibize htp 47kw jazdím za 6,5 – 6,7l
c – o pár dní neskôr začalo hučať ložisko
d – začala zvláštne pukať strecha
e – auto sa prestalo odomykať diaľkovým ovládačom – nešlo naštartovať
f – zasekávanie ručnej brzdy
g – trochu primrzlo – nešlo natočiť – výmena žeraviacich sviečok
h – po troch dňoch od opravy znova nešlo natočiť
i – padli mi zadné dvere – neudržali ich tie tyčky, čo to podopierajú...
j – „zadreli“ sa stierače... Fakt neviem ako, ale jednoducho prestali ísť.
potom som to predal, hoci so stratou.
A to som ešte nespomenul neskutočný hluk od motora, viem, že je to konštrukciou, ale čím viac som na tom jazdil, tým viac mi to liezlo na nervy. -
2 Matus:
btw medzi ambiente a 4x4 je v prospech 4x4 vo vybave ESP plus dalsie podsystemy, stresny nosic, DO k centralu a nejake trapne 15" hlinikace. rozdiel v cene 135tisic! nejako moc...
Musíš vědět jaké auto chceš, podle mě srovnáváš jabka s hruškama.Za 4x4 je potřeba připlatit-a ne málo.Můžeš porovnat s ostatníma značkama o kolik u nich auto s Haldexem stojí víc.Možná by ti stačil jen polní paket k Ambiente(vyšší světlost+silnější pérování). -
2 Matus:
jedine japonske auto N1 v pozadovanej cenovej hladine je
corolla verso. No ako som pisal, hoci je vo vybave je dost draha a je
to benzin. Naftak vo verzii N1 ani nieje,
Je možné,že slovenský trh je na tom jinak,ale já jsem v nabídce našel:
Avensis WG 2,0 D4-D v provedení N1 cena od 602 000 Kč do 816 300,-v nejvyšší verzi v dané motorizaci..
2 Diamant:
A prečo by mali byť so 16" diskami menšie diery v blatníkoch? Veď obvod pnrumatiky je vždy rovnaký.
To dá rozum,já jsem měl na mysli jak to auto opticky vypadá;pneu jsou jak známo černé i když už jsem kdesi zahlédl že je začínají dělat i v barvách a dokonce voňavé! :-)
Ne, vážně-mám jak 15" tak 16"(zima/léto)a s 16 je to auto víc "sexy";navíc ohledně té barvy se k 4x4 světlá moc nehodí.
Ovšem kdo si to jak namíchá tak to má-a asi to tak má bejt ;-) -
« Re:
to michalK: je to take cvakanie, ako keby sa neustale nieco zapinalo, niekto tu to tusim raz prirovnaval k nejakemu spinaciemu rele. a vychadzalo to z priestoru ako za odkladacou schrankou spolujazdca, resp. za radiacou pakou. obcas podobny zvuk pocujem, ked otocim klucom bez nastartovania a nabieha climatronic, ale to zachvilu prestane, toto proste cvakalo stale. kazdopadne to je na reklamaciu, aspon vcera neviem co s tym spravili ale uz to prestalo. povedal mi, ze si to mam sledovat a ak sa to znova objavi, vymenia RJ Climatronicu. -
« Bez nadpisu
2 kvak: cto cukanie v palubnej doske se projevolalo jak? můžeš to blíže popsat. Já slyším v oblasti za přístroji něco podobnýho, jako když dříve byly mechanický náhony na tachometr, a když se to vychodilo, tak ty plastový kolečka jakoby vrčely, prostě byly hlučný.
Projevuje se to tak, nebo je to nějaký další specifikum OII.
Díky. -
To diamant :
"...omicron - z dvoch zdrojov som uistený, že ide nastavovať výšku diaľkových svetiel. Takže skús znížiť tie diaľkové. A zrejme budeš spokojný. ..."
To sis asi neco (nebo nekoho) popletl, ja jsem se svymi dalkovymi relativne spokojen, a zatim jsem zde na jejich adresu nic moc neresil ;-)
Co se tyka tech 16" kol, a udajne "mensich dir v blatnicich" - to jsi si asi take neco popletl, nebo spatne precetl. Myslim, ze se k tomu nevyjadroval Blasio, ale naopak ja, a to v tom smyslu, ze pri objednani 17" kol, delaji jiz v tovarne jiste upravy podvozku, a chtel jsem vedet, zda-li se tyto upravy tykaji tez 16" kol z tovarny - v te souvislosti jsem se zminil o tom, ze se me auto se 16" Sirius koly zda vysoke (vyssi nez facelift O1, v mem pripade to bylo kombi), a ze i diry v blatnicich jsou subjektivne velike, jakoby pro vetsi kola... -
Diamant 11.01.06 20:08
« Re:
omicron - z dvoch zdrojov som uistený, že ide nastavovať výšku diaľkových svetiel. Takže skús znížiť tie diaľkové. A zrejme budeš spokojný.
To automatické sklopenie pravého zrkadla bez el. sedačiek by zaujímalo aj mňa.
MichalK - to zahriatie máš ešte dobré. Dočasne jazdím aj na firemnej Scanii a tá má po 20 km jazdy s návesom takých slabých 60°C. Takže kým to začne kúriť, tak to trvá celkom dlho.
Speedy.gon - asi ten Nexus nevie ovládať zosilňovač pod sedadlom.
Inak k tým vyýbavá. Pozeral som so konfigurátora, akonáhle zaškrtnem zrkadlá s pamäťou, nanúti mi to ako prvé elektrické sedačky (iba jednu alebo 2).
speedy.gon - pokiaľ je Climatic principiálne to isté než klima vo Fabii, tak je to pravá nefalšovaná poloautomatická klima.
Blasio - kamoš mal tmavozelenú metalízu a povedal, že tmavé auto už nikdy! Ja sám by som si tiež tmavú farbu nevybral. A prečo by mali byť so 16" diskami menšie diery v blatníkoch? Veď obvod pnrumatiky je vždy rovnaký.
kvak - predpokladám, že to pukotanie zo stredu prístrojovky je od klapky regulácie teploty alebo smeru vzduchu. Uvidíme, čo vymyslia v servise.
blazer - ja zase ine auto ako Škodu nechcem. Ani jedno sa nekazilo, všetky boli veľmi spoľahlivé a mal som už 3 Škodovky. A to posledné považujem za najvydarenejšie, hoci bolo vo veľmi slušnej výbave, takže ak by sa chcelo, tak sa tam malo čo pokaziť. Aj keď som ho už predal, je mi za ním najviac smutno. Pritom mám bohaté skúsenosti aj so servismi Renault, Volvo, Mercedes, Audi, VW a BMW. A ani v takejto konkurencii si môj servis Škoda neviedol zle. Povedal by som, že temer najlepšie (výťazom je servis Audi, ale asi to bude tým, že tam jazdím s A8, ktorá sa ale tiež celkom kazí, teda zatiaľ výlučne elektronika).