Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

14.01.06  00:16

« MOje skodovenka ma prvni zavadu

Tak po mesici a pul co ji mam mam prvni problem a to prave s mým hodne opěvovaným originál bufikem od škody. Měsíc a půl šlapal nádherně a je to super věc až minulý týden se přestal snažit. Jel jsem do servisu k mému dealerovi kde jsem po hodince čekani dostal info že jen zamrzla nafta v hadičce do bufiku a ten se nezapali a vypne se. takze ok ok dekuji a nashledanou dal jsem to přes noc na dilnu kde je 15 C a rano nic . kontrolka bufiku se po zapnuti rozsvitila jen tak na 1 vterinu a zhasla Tak jsem zacal pochybovat o informaci se zamrzlou naftou protoze za takovou chvilku jen težko čerpadlo pozná že neni nafta apod. Tak jsem jel do servisu ve svem měste autodružstvo obrovký dealer i servis. Po trapnem rozhovoru s prijimacim technikem který mě chtěl přesvědčit o tom že v oktavii nemám originálni bufik ale vestavbu jsme šli k autu a v tom začala komedie kdy bylo zřejmé že technik o topeni nevi vůbec nic a to že ho škodovka do o2 dáva pro něho byla nová informace . takže jsem mu vysvetlil jak se s tim pracuje. Mimojine na maxidot ziral jak z jara to asi taky nikdy neviděl. A prohlásil že musime jit na diagnostiku. V garažich proběhla menši porada asi tři techniků ani jeden nevědel jak se to topeni zapina ( takze jsem byl klidnejsi ze jsem v dobrych rukach ) a pustila se diagnostika. v čestine to vyhodilo chybu cislo xxxx a hlašku nezavislé topeni odpojeno což bylo posledni co jsem se v servise dozvědel jo snad až na to že mi do tří dnů dají vědet že musi kontaktovat škodovku jak to vyřesit. že nemají žádné manuály pro opravu a to řešeni jim řeknou technici ze škodovky. Za tri dny mi volali že se nevi co toje že se to musi rozebrat a zkontrolovat takže jedu ve stredu do monaka na WRC tak to tam hodim a v pondeli se stavim pro vysledek uz se tesim co se dovim v pondeli. Skode zdar servisům zvlaste
    Topeni odeslo kdy je rano minus -17 C coz je důvod proč jsem si ho koupil v lete ten bufik bude opraveny ale nebude potreba.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  23:32

« Re:

speedy.gon Dostat se na dilnu podle mych zkusenosti neni zase az tak velky problem - konkretne me to "stalo" jednu petiminutovou drsnejsi hadku s sefem prejimacich tehcniku a od te doby pokud jsme se jakkoli neshodli, skoncili jsme na dilne... Takhle to funguje uz 4 roky, a musim rict, ze skoro k "oboustranne spokojenosti". Nicmene asi bude zalezet na konkretnim servisu a lidech.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.01.06  21:38

« Re:

Meky - ja som tiež jazdil na 81 kW. Spotreba rovnako vychádzala niečo pod 6L, čo sa mi zdá vzhľadom na pomerne pokojnú jazdu dosť. Záťah motora bol pekný, o tom potom, ale ten hluk celkom vadil aj mne. A ráno po studenom štarte, to bolo maximum. Auto bolo kúpené ako nové v r.1998 (tesne po začiatku predaja), takže nejaké vážne závedy neboli. Ale nejaké rezonovanie plastov v interiéri bolo, kufrom bolo treba tireskať, aby sa zavrel. S diaľkovým ovládaním problémy neboli, lebo hoci to auto stálo 800 litrov, tak v kľúči bola akurát žirovčička a palubný počítač rovnako absentoval. Niekoľko krát som ale zažil, že nefúkal ventilátor (inak panel Climatronic-u vyzeral byť v poriadku), žiarovky v tom aute odchádzali ako na bežiacom páse, na predných svetlách mi veľmi vadil tenký zvislý lúč, ktorý svietil od každého svetlometu kolmo hore. Hmlovky boli úplne nanič. Zadné okná v elektrike zásadne nechceli fungovať, pravidelne vyskočilo niečo v kľučke 5. dverí a v prístrojovke niečo pukalo. No a v zime, keď bolo tak -6°C to štartovalo fakt veľmi ťažko. A ešte mi vadilo to, že zadok šiel pri prázdnom aute veľmi ľahko do pretáčavého šmyku. Ale ESP, ktoré by si s tým hravo poradilo, nebolo vo výbave. A priznávam, že servá ovládajúce zámky dverí sekali nekutočne nahlas. Keď som presadol do benzínovej Fabie 2.0 v temer plnej výbave, to bol výrazný pokrok vpred. Ostatní - sorry, ale musel som si vyliať dušu. Pre vás je to len informácia, že tie Octavie na tom zase nie sú až tak zle (aspoň dúfam).
    omicron - no ja, ako nemajiteľ Octavie (zatiaľ) začínam mať z kúpy OII strach. Fakt sa prestávam na nové auto tešiť a to nie je dobré. Upokojuje ma jedine to, že už keď som kupoval Fabiu, tak som mal podobný pocit z diskusií a napokon som nemal žiadne problémy a aj terz na to auto spomínam len v tom najlepšom.
    speedy.gon - Škoda rádiá nerobí Blaupunkt ale Technisat.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  18:22

« Bez nadpisu

nejake zaujimave navody su aj tuna
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  18:16

« glock

glock:
    o meganoch II by som ti vedel hovorit... kvak ti potvrdi, ze ja do takeho auta uz nikdy nesadnem, hoci zvonku sa mi paci.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  18:15

« Bez nadpisu

blesk999
    [odkaz]
    je golf4..ako sa dostat k radiu..
    a na [odkaz]
    klikni na Blaupunkt
    potom Interface
    CAN-Interface
    CAN-Interface AUDI und SKODA na obrazok, a tam mas popis, kt. potrebujes ohladne ISO...
    taktiez si pozri
    tech info
    downloads
    Einbauanleitung Ice-Link Plus (pdf)
    prehlad ISO zasuviek+nejake fotky zozadu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.06  17:50

« napojenie zosilovaca na Stream?

podla manualu Stream nema vystup na zosilovac. Viete niekto ci sa to zapojit da alebo nie? Chcem pripojit 2kanal pre SW. Povodne repro budu tiez nahradene a dvere vytlmene, pojdu vsak priamo na vystupy Stream-u. Takze staci 2 kanalovy vystup.
    Radia pre VW pokial viem robi Blaupunkt a ti maju uz u najlacnejsich modelov 4 kanalovy vystup. Ich specifikom byva len to ze to nemaju vyvedene na cinch konektory ale na ISO zasuvku na ktoru sa potom pripaja redukcia.
    Ak ste mal niekto vymontovane to radio nemate nahodou foto zo zadu? a neviete poradit ako ho vybrat z panelu. Nechce sa mi to davat niekomu robit lebo tym nasim babrakom neverim ci mi niekde nieco dalsie neponicia. (ako ked mi v ramci zaruky opravovali piskotanie list okien a zacali katastrofalne jedny dvere hrkat, zlomili mi jeden kryt vyskoveho repraku (a nepochvalili sa) a oba tie kryty na kraji otlacili srobovakom ci akym frasom >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  16:39

« Bez nadpisu

2 glock:precitaj cely thread o OII; POTOM CELY O MEGANE, RENAULTE & Co.; a potom tu niecim prispej....a pockaj ked budes toho skveleho megana predavat po 3rokoch, a pozri sa na cenu porovnatelnej OII....a potom Ti mozno dojde aku chybu si to vlastne urobil...a mozno ani nedojde....mali sme doma R19 (200tkm), mama ma momentalne clio, tak viem o com Ti tu pisem...ad 12tkm, to si to auto este len lepsie zabehol...este chvilku pockaj...alebo mu to naloz za dva mesiace...tak ako ja OII, trasu 1400km za den a o 4dni tu istu opacne a mozno objavis na aute aj veci, ktore nesplnaju celkom Tvoje predstavy...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  16:34

« Bez nadpisu

z poslednych prispevkov mam dojem, ze niektorych z vas sustavne odradzam od toho, aby ste OII kupili a tych odradench utvrdzujem v ich presvedceni...
    ale vobec to tak nie je. ako povedal omicron, tato diskusia je najma k tomu, aby sme si vymienali skusenosti a myslim, ze tuto funkciu plni na jednicku.
    a teraz k vsetkym mojim vyhradam, ktore som kedy k mojmu autu mal v skratke. myslim si, ze prevazna vacsina majitelov tohto auta si nevsimne alebo im minimalne nebudu vadit snad vsetky veci o ktorych som tu pisal a nie je to o tom, ze niekoho podcenujem. podotykam, ze vsetky vrzgania a pazvuky a ostatne problemy, o ktorych som tu kedy pisal su odstranitelne a v zaruke, ak sa vyskytnu a preto sa snazim upozornit aj ostatnych o mojich skusenostiach, aby si aj tie najmensie problemy dali bezplatne v zaruke odstranit.
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  15:13

« Bez nadpisu

OK :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:49

« Re: sorry

to sadaki:
    ta moje stala skoro 7,5 MKc, take z vlastnich, chrasteni zpocatku drobne nekde z oblasti prednich navijecu pasu (B sloupky), nyni pres zimu to tak nepozoruji, mel jsem i ja problem s prasklou pristrojovkou (uz jsme o tom zde psali), ale nesnesu (sorry) takove nesmyslne zvaneni, jake predvedl glock.
    Nikoho jineho jsem na mysli nemel, presne jsem to (nebo ho) pojmenoval !
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:44

« sorry

to omicron: samozřejmě předpokládám, že většina NORMÁLNÍCH lidí, když už píše do diskusních fór, tak proto, že maj problém a ne že se chtěj s ostatníma podělit, jak skvěle si vybrali a jak by to všem doporučili, nicméně např. v mém případě je snad pochopitelná vyšší citlivost na nejrůznější chmurný zvěsti o autě za který chci dát cca 700.000,- Kč, a to vlastních..... každopádně komu připadá dotaz příliš fádní, tomu se omlouvám :*) btw: jak moc chrastí oktávka tobě? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  14:12

« Re: chrasteni a panika

Boze, nekteri se zde chovaji jak male deti, ktere v zivote nevideli diskuzni server !
    Diskuze jsou obvykle proto, aby si na nich majitele sdelovali mj. sve poznatky s ruznymi problemy, a uz mene peli chvalozpevy o tom, ze jim nikde nic nevrze ! To ze se prave probiraji urcite problemy nekolika (!) majitelu O2, neznamena, ze je to nejaky masovy jev, a pokud si pisatel mysli neco opacneho, at to prosim spocita !
    O to vice me fascinuje posledni prispevek (glock), ktery zacal omilat nesmysly o chrasteni a nakonec koupi Megane. Prosim bez si "lebedit" se svymi poznatky o spokojenosti s Megane (!) do threadu o Megane, a neotravuj nam to tady, nebo to tady bude vypadat za chvili jako na nepouzitelne autorevue.cz. Nebo bez tam !
    Uz tady nechceme zadne "Dusany", a jemu podobne tajtrliky !
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  13:37

« Bez nadpisu

Jsem rád,že když jsem před půl rokem kupoval auto,tak že jsem nekoupil tu octaviu II.Ne,že by to bylo špatný auto,ale já bych tomu autu nic nedpustil za tu ne zrovna příznivou cenu a byl bych jenom nasranej,kdyby mě někde něco chrastilo apod.Nakonec jsem vzal megana II grandtoura,který byl ve stejné výbavě a skoro motorizaci (1.6 16V 83 kw oproti 1.6 MPI 75 kw) o 100 tis. levnější.A zatím po 12 tis. km spokojenost.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  13:22

« Bez nadpisu

speedy jasne, v tomto problem nie je. maju to dokonca napisane aj niekde na nastenke pri cennikoch, ze v servise moze byt pri aute aj majitel. kym za tie nahradne diely a pracu neplatim, je mi to este ako tak jedno. ale ked bude po zaruke chcem vidiet, ze to, za co platim, mi tam aj skutocne davaju... ja teda s inymi servismi nejake skusenosti nemam, tak ma ani nenapadlo, ze by to niekde mohlo byt inak :shock:
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  12:08

« Bez nadpisu

Kvak: to Ta akoze niekto pusti na dielnu? to mas celkom dobre...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  12:00

« Re:

k tym servisom: tiez som mal zvlastny pocit ked na aute vedla pri garancke cistili vzduchovy filter kompresorom a potom ho svihli naspat...vyzdy som si myslel, ze by mal byt novy...preto nad nimi pokial mozno stojim... :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.06  11:58

« Bez nadpisu

ked mam byt uprimny, vacsinu tych pazvukov co pocujem ja, nepocuje alebo vobec nevadi zbytku rodiny, resp. si ich ani nevsimnu niektori ludia, ked ich veziem. stale si myslim ze OII je velmi dobre auto, do servisu chodim s kazdou blbostou preto, aby mi radsej vymenili aj pol auta v ramci zaruky a vychytat tieto blbosti nez ta zaruka skonci...
  • « 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 13.01.06  11:47

« Re: hehe,

Meky na to vsetko co si pisal pomaha jedno:
    serizny list na e-mail: info@skoda-auto.cz
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.06  11:09

« hehe,

ono je to vlastne servis Škody - ale technika je tá istá ako na OI - napokon to mi povedali aj tam. A nie som z DK! Svinská zima a žiadne cesty :shock:
    A neviem, kde sa dá nájsť slušný autorizovaný servis, ešte som sa s takým nestretol!
    Možno len Renault v ZA za niečo stojí, ale asi len preto, že tam poznám pár ľudí ;-)
    Inak servis Škody v Žiline a v Bytči - Minárik je úplne katastrofický!
    Nič nevedia opraviť, drzí ako psi (keď si tam už niečo človek kúpi) a keď som tam bol naposledy so známym, tak som na vlastné oči videl, ako "opravovali" fabku asi 5kilovým kladivom v motorovom priestore. Samozrejme, majiteľ nebol nablízku...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…