Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  19:34

« Re: servisne intervaly O2 1,6 MPI

to blesk999 ja ma QG1, v servisnej knizke mam napisane v datume dalsej prehliadky "vyzve PP". inak da sa skontrolovat kolko ti zostava kilometrov do tej dalsej v PP, uz sa to tu raz riesilo. ja mam teraz 19 300 a do servisky mi zostava podla PP 10 000 km, takze skoro 30 000 servisny interval.
    Inak, zatial som tam dolial jeden liter a viac si nepyta...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  17:40

« servisne intervaly O2 1,6 MPI

tiez som z toho nejasny ake servisne intervaly vlastne mam mat. Mam O2 1,6MPI a v serviske je kazdych 15tisk km alebo raz rocne, na palubnom pocitaci je nastvaney interval 30tis. Potvrdili mi to aj u predajcu kde bolo auto kupene aj v servise kde chodim, tak OK. Snad to neni len marketingovy tah a z motora nevyleju po 30tis husty mazut obsahujuci dost velku cast piestnych kruzkov a bloku motora :shock: Teraz ma nieco cez 19tis. a dolieval som zatial skoro 2litre oleja (z druheho tam ostalo tak deci max dve). Prvy krat si to zapytalo cely liter podla vystraznej kontrolky, pri zjazde z dialnice kde som robil cast zabehu na dynamiku (ci na podlahu?) >:D (cca 100km rychlost 160 az 200km/h).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.06  17:30

« Bez nadpisu

to speedy.gon: dik za dobre odkazy k tomu napojenia radia Stream. Nie som si stale vsak isty ci ten OUT to radio ma, nakolko v tych odkazoch nebolo nikde konkretne toto radio (aspon som si nevsimol). Nemate nikto zapojeny zosik pre SW alebo zosilovac pre repraky? Skusim asi este autohifi.cz ale bojim sa ze ma poslu do *. tam takymi co si kupuju original radia opovrhuju (zatial neviem ci opravnene, ukaze sa az po vymene reprakov ci to origo radio hra alebo je to *). Oproti DIN radiam sa mi paci jeho pohodlne ovladanie aj za jazdy (velke tlacitka, super display) info text, a pod. srandy mne nechybaju. MP3 neplanujem vyuzivat, (som totix postihnuty diagnoza - audiofil :*) Radio preto s origo repraky zapinam len na spravy. Hudbu tak proste pocuvat nedokazem..
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  11:06

« Re: to Blasio

Nevím, na jaký QG jsem přešel, ale po prohlídce ve 30 tisících je to na dva roky nebo 15 tisíc. (2.0 TDI) Slibuju si od toho, že nebudu muset mezi prohlídkama nic dolejvat. Uvidíme.
    2 spitfire:
    Nevím jak moc jezdíš,ale já za rok zhruba 15-20t-o trošku více než jen každou neděli do kostela a za babičkou.Mě by docela dost píchlo těch 30tis a dva roky co ty jsi měl na začátku.Takže ti to změnili na pro tebe méně výhodný interval aniž by se tě cokoliv ptali?
    Další věc co mě zlobí-slušně řečeno že i když po roce se mě to podaří změnit na Longlife tak stejně budu muset zase za rok do servisu na výměnu oleje Haldex apod.Takže teď pojedu na výměnu,nakóduju rok/15tis a potom teprve na 30t/2roky(pokud to půjde).
    Kdybych si toto všechno uvědomil hned při koupi auta mohl jsem si ušetřit 1,resp.2 návštěvy autor.servisu během 4let :x Jsou to lumpové a ví jak z nás tahat peníze. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

To Omicron:
    Ten mobil samozrejme nenechavam v autre naschaval >:D , kedze nemam HF sadu, obcas dam nabijat mobilku do zapalovaca. Stane sa mi to cca 1 x do mesiaca. A raz som sa po nu vratil, lebo som ju zabudol vybrat a vidim, ze sa veselo nabija, na predchadzajucom aute sa mi po vypnuti zapalovania, vypla aj funkcia zapalovaca. Proste chlapci ak mate chladnicku z Hypernovy tak pozor!!!! Apropo kto vie ako je to zo zasuvkou vzadu, v kufri ...
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 15.01.06  21:18

« Nokia

Já myslím, že Nokia nechaná v autě baterii těžko vybije i při použití sebeshitovější nabíječky. Během 30 minut někdo rozfláká okýnko a Nokia je fuč a baterka je zachráněná - sám jsem to zkoušel a spolehlivě to funguje. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  20:54

« Re: Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

to tomis2:
    "...Omicron, odhalil si ma, jasne, ze mam chladnicku z Hypernovy, uz jej ide na treti rok a stale ide bez problemov, vyskusam ci je "chytra", ale az v lete, ale moj mobil Nokia 6230 chytry nie je..."
    Tak to jsem se trefil primo do cerneho, to byla trefa >:D
    Ale k veci, vubec jsem nezpochybnoval funkci Tve "Hypernova" autolednicky (viz Tve dokazovani jeji funkcnosti), to by ji tam asi prodavat nemohli, ale zapochyboval jsem o jeji "chytrosti" v souvislosti, ze by mohla hlidat palubni sit. To je obvykle vysada znackovejsich vyrobku...(napr. [odkaz]
    Ale pote jsem tedy vubec nepochopil Tvou poznamku k N6230 (apropo ji mam take, N6230i) ? Ja mam v O2 "tezkou" HF sadu umoznujici pripojeni jak pres BT, tak pres drzak (kvuli dobijeni), a sada se odpojuje od napajeni po odchodu z auta automaticky. OK, Ty jak píšeš, nabíjíš přes
    nějakou cigaretovou nabíječku, ale telefon v aute (na rozdil od lednice) obvykle nenechavam, nevim jak Ty, ale ja ho vetsinou potrebuji k telefonovani, a ne k ozdobe palubky. >:D
    8-s Takze se omlouvam za nepochopeni poznamky o "nechytrosti" N6230 vzhledem k vybijeni autobaterie.
  • 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 15.01.06  20:05

« to Blasio

Nevím, na jaký QG jsem přešel, ale po prohlídce ve 30 tisících je to na dva roky nebo 15 tisíc. (2.0 TDI) Slibuju si od toho, že nebudu muset mezi prohlídkama nic dolejvat. Uvidíme.
    Celkově za rok a něco spokojenost, kdybych kupoval auto znova, tak bych do toho šel asi znovu. Docela se mi líbil novej Civic, co jsem si ho ale prolezl v showroomu, tak jsem malinko ochladnul. Připadne mi ta Oktávka taková nějaká bytelnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  18:49

« Re: Re: Re: re: Skoda Assistance

Omicron, odhalil si ma, jasne, ze mam chladnicku z Hypernovy, uz jej ide na treti rok a stale ide bez problemov, vyskusam ci je "chytra", ale az v lete, ale moj mobil Nokia 6230 chytry nie je, skor to uvadzam len tak, pre info pre ostatnych ...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.01.06  18:40

« Re: Re: re: Skoda Assistance

Presne tak!
    Inak sorry, v pôvodnom príspevku malo byť rádio Stream, nie Audience.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  11:03

« Re: re: Skoda Assistance

Vetsina "chytrych" externich spotrebicu jako jsou napr. chladnicky nebo i menice 220V maji zabudovany "hlidac" poklesu napeti, a jsou schopny se sami odpojit pri trvalem poklesu napeti baterie, ke kteremu by doslo prave pri napajeni bez soucasneho dobijeni. ;-)
    To se asi samozrejme netyka nekterych takovych lednic, pokud si je koupis nekde v Hypernove apod. :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.06  10:06

« re: Skoda Assistance

Zasah bol gratis, neplatil som nic, zatial to nechavam tak, ak sa to bude opakovat budem to riesit.
    Ale vsimol som si, ze po vypnuti motora a vytiahnutia kluca zo zapalovania funguje odber prudu cez zastrcku popolnika, ta sa neodpoji - zistil som to pri nabijani mobilu. Ak tam niekto necha napr. autochladnicku - par hodin (vylet s rodinkou po pamiatkach) a pri vypnutom aute, moze byt nemilo prekvapeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.06  00:02

« Re: hm

co je to ? Hloupa reklama, nebo co ?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  23:09

« hm

mrkněte na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.01.06  22:48

« Re: Moja prva skusenost so Skoda Assisance

Ak máš rádio Audience, tak si nechaj prehrať FW, mohlo to spôsobiť rádio. Predpokladám, že baterka už teraz funguje normálne a že neodišla. A len tak na okraj, koľko ten zásah stál?
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  18:38

« Moja prva skusenost so Skoda Assisance

Prajem pekny den, mam prvu skusenost so Skoda Assistance a chcem sa s Vami o nu podelit. Co sa stalo? Vo stvrtok zaparkujem moje auto O2, 1.9 TDI do garaze a na druhy den - na troch kralov som ju rano nenastartoval. Parada, v SR volny den (6.1.06), tak skusime Skoda Assistance. Vysledok? Do 30 min. boli od zavolania pri aute, porucha bola vybity akumulator. Nebol som si vedomy, zeby som nieco nechal v aute zapnute, ale nebol som si isty, OK - mozno + som dostal info, ze ak sa to bude opakovat, tak mam ist na reklamaciu do servisu. Technik to nastartoval pomocou kablov a toho auta som sa ani nedotkol - nechcel som sa zaspinit. Moj pocit? Dobry, takto by to malo fungovat, slusne jednanie a ochota pomoct. Musite mat ale so sebou servisnu knizku a vsetky tie cisla, ktore su v nej uvedene. Teda ak su problemy nemam strach a obavy, proste viem, ze to niekto zariadi.
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  18:02

« olej

Tak jsem si udělal dnes konečně radost a pořídil kožený volant.Jsem spokojený-konečně něco kvalitního v rukách a ne ten studený klouzající gumový plast!Celkem mě dostalo,že si technici chtěli ten pův.nechat.Budiž k dobru panu co mi auto předával že to zjistil dříve než já a šel tam udělat pořádek.
    Vím že se tady toho napsalo už dost o kódování oleje,ale když jsem sdělil své rozčarování nad tím,že mám QG2 a:
    -na štítku 2 roky nebo 30kkm
    -v knížce 1 rok nebo 15kkm
    -PP 2 roky nebo 15kkm(jediný správný údaj)
    Bylo mě sděleno,že správně je to v PP."Ok,to jsem taky vyčetl v knížce" povídám.Takže až přijedu na výměnu tak bych to rád překódoval na QG1..pan se na mě zděšeně podíval a že o tom že by to šlo nic neví,ale zjistí u škody.
    Docela základní nevědomost bych řek-takže otázka zní:už jste někdo při výměně přešel z QG0 nebo QG2 na QG1?
    Ať ze mě nedělají blbce nebo já ze sebe.. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.01.06  16:38

« Re: Re: jinam

To, že servis nemá manuály je len a len ich chyba. Veď servisné manuály si majú možnosť zakúpiť. Ale kto by ich platil, keď nejaké staršie (bez kúrenia) majú a časť s kúrením nebudú kupovať, keď im tam príde auto s poruchou kúrenia 1x za 2 roky, že? Škodovka ochotne poradí a navyše zadara, nie?
    Inak ja by som im tam auto asi nenechal, fakt to neznie príliš dôveryhodne. Navyše aby sa v aute za 3/4 milióna (alebo koľko) hrabal hocikto (pomaly aj vrátnik), kto o tom navyše nemá ani paru, to teda nie.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.06  12:57

« Re: jinam

no uz jsem ve druhem v prvnim se to ani nesnazili opravit . Jinak ten servis ma dobre reference a dam jim sanci je pravda ze to budou delat asi poprve ale tu sanci jim dam pak dam vedet jak se mnou nalozili.
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.06  10:12

« jinam

Drevokocure, jed s tim prosimte nekam jinam, to nemas moznost nejakeho jineho servisu, kde servisaci videli tech aut trosku vis? To se ti v tom bude hrabat kdejakej kolemjdouci?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…