Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
Howard 25.09.06 08:04
« Re: Re: Re: Re:
@Diamant: Tak to by byl blazen nebo sebevrah - proc by mel riskovat honicku se mnou (a beham celkem dobre a byl bych celkem zly ;) kdyz by si mohl pockat do noci a auto nerusene klasicky vybrat??? Nechapu a neverim, z kdyz nekdo uvidi nastartovane auto, ktere je zamkle, ze by se do nej chtel dobyvat. Kazdemu s IQ nad 50 dojde, ze majtel nebude daleko... -
Diamant 24.09.06 20:12
« Re: Re: Re:
Ale stačí, že nejaký magor vidí naštartované auto a rozmláti sklo, potiahne vnútornú kľučku a má dvere otvorené. Za tú chvíľku, kým dobehneš ti pohodlne vyberie interiér či kufor. Mám taký dojem, že ak sa zapne zapaľovanie (čo sa pri štarte musí), tak už auto nie je zamknuté na Safe. Proste ak je zapnuté zapaľovanie = kľúč v zapaľovaní = posádka v aute = nebezpečné zamknúť na Safe. -
Howard 24.09.06 15:10
@matuS: Souhlasim s Diamantem - a pokud jde o tve obavy o klouby, to plati celkove o klime - musi se pouzivat s rozumem (kdyz je venku pres 30, nedavat ji na 20, ale tak 25 apod. a na kratke popojizdky ji vubec nepouzivat ;)
Jak rikal Diamant, to prijemne je sednout do auta, ve kterem je prijatelne a ne pres 60... -
Howard 24.09.06 15:07
« Re: Diaľkový štart
@Diamant: Ted to nemuzu vyzkouset, auto si vzala zena. V celku ale nechapu tvoji obavu - i kdyby to tak nakrasne bylo (jakoze predpokladam opak, protoze pri zamknuti alarmem auto zevnitr neotevres, to jsem zkousel), nevim, komu by to melo pomoct a jak by se pripadny zlodej do auta mel dostat (alarm ma pager a ja pri dalkovem startu musim byt v dosahu).
Navic se motor vypne, pokud otevres dvere a do cca 20 s nezasunes klicek do zapalovani - tudiz predstava, ze ja nastartuju dalkove auto a nekdo jiny s nim odjede je licha - odjel by jen par metru a do auta by stejne musel prekonat alarm... -
matuS 24.09.06 07:14
znie to ako super vec, ale je to najlahsie cesta ako prechladnut a neskorsie si privodit problemy s klbmi. -
« OII palivove cerpadlo
riesili ste niekto v ramci zaruky vymenu palivoveho cerpadla? Mne sa pred par tyzdnami objavil neprijemny pazvuk od podvozka (v kabine aj za jazdy pocutelny ako vzdielene "piskanie" monoskopu ked skonci vysielanie v telke) Skoncilo to pred dvomi tyzdnami vymenou palivoveho cerpadla. Bola to moja 6 ta chyba a jubilejna 10ta navsteva servisu s reklamacnou opravou za rok a necelych 5 mesiacov co mam OII 1,6MPI (bolo ich viac ako chyb lebo nie vsetko urobili na prvy krat). Mam najazdene cca 28tis km. Auto je vyrobene 12/04. Snad uz to bude vychytane kedze sa blizi koniec zaruky:-). Zavady boli tie co sa tu spominaju az na to cerpadlo preto sa pytam ci aj to je opakovana chyba -
Howard 22.09.06 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové pakety
@exup: Presne tak, jine smysluplne pouziti me ani nenapada (na zimu mam zase dalkove ovladane nezavisle topeni, ktere hodlam hojne vyuzivat ;)
Bych rekl pravdu, o dalkovem startovani jsem pri objednavce alarmu ani nevedel, jenom mi bylo "za pusu" v balicku nabidnuto, tak jsem si ho holt nechal namontovat. Cas od casu rad nekoho prekvapim, kdyz se pred nim samo rozne a nastartuje prazdne auto (light asistent), ktere prave okukuje - holt blbinka, ktera technickeho hracicku potesi. Na ochlazeni interieru klimou ho nepouzivam prilis casto, i kdyz funguje prima ;) -
exup 22.09.06 08:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové pakety
Howard,
včera jsem Ti jinde odpovídal, proč jsem si já do OII koupil originální rádio. Neber si to, prosím, nijak osobně, ale teď mi zase nedá nereagovat na to Tvé přiznání k dálkovému startování. Řekni, porozuměl jsem tomu dobře, že když je hic a auto máš rozpálené, v předstihu než k němu přijdeš, si ho na dálku nastartuješ a vychladíš, abys nasedal do příjemné teploty? -
Howard 21.09.06 11:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Nové pakety
Po dovolene reakce na trosku starsi prispevky:
@Diamant (3.9.) Ne, kdyz auto dalkove nastartuju, zustane samozrejme zamknute vcetne alarmu (dokonce par sekund vubec nejde otevrit), coz povazuju za logicke - kdybych byl u nej, nepotreboval bych ho dalkove startovat (pouzivam hlavne pro ochlazeni interieru klimou, kdyz jsu dal od auta - dosah 2 km).
@ladis (3.9.) Mam Webasto dle papiru Mod.-Typ 89073L, Mod.-Nc. 4F836110 (nejspis Thermo Top E), ktery mne montovali primo u prodejce pri koupi, tudiz cena byla z originalniho prislusenstvi Skoda minus sleva. -
exup 20.09.06 23:25
« Re: Re: Re: Re: Bluetooth
No, přiznám se, já četl jen manuál od rádia, takže díky za to trknutí, stran stahování oken přes DO. Prostě jsem to dosud nějak nepotřeboval, tak jsem se nepídil. Hned ráno to naprázdno zkusím. Třeba se to bude někdy hodit. No a ty tvé situace. Každý prostě máme ty posádky a zvyky jiné. A že proti posádkám žádný dyšputát platí víc než kde jinde. Takže ok, beru. Ale stejně jsou to hajzlíci softvérářský.. -
Diamant 20.09.06 23:10
« Re: Re: Re: Bluetooth
Originálnym DO v kľúči samozreme ide okná rovnako otvoriť, ako aj zatvoriť. Proste chvíľku držím tlačidlo na odomykanie a po chvílke okná začnú schádzať dole. Kým tlačidlo držím, tak idú.
Niektoré alarmy dovretie okien vedia už štandardne (stačí len funkciu povoliť či zakázať) a niektoré nie. K tým ale ide dokúpiť taký obvodík (už hotový), ktorý zamykací impulz predĺži a okná sa budú dovierať. Takže pokiaľ nemáš alarm z výroby, tak by to snáď malo ísť doplniť. Už si presne nepamätám, aký máš alarm?
Kedy potrebujem okná otvoriť? Klasika, niekto je so mnou v aute a kým idem niečo vybaviť, tak ma posádka čaká. Bariem si kľúč, lebo posádka sa obvykle zamkne zvnútra a vynadá mi, keď sa vrátim a ruším ju pri hraní hry na mobile a chcem po nej odomknúť dvere či kufor. Navyše rádio funguje aj bez kľúčov. A tak kľúčom pootvorím všetky okná, nech sa dá v aute dýchať. Keby pršalo, tak okná idú zavrieť aj dlhým držaním zamykacieho tlačidla na stredovom tuneli.
A keď trebárs niečo robím na dvore, tak počúvam rádio v aute. Teda okná mám otvorené (opäť nemusím liezť do auta a zapínať zapaľovanie, iba okná cez DO v kľúči otvorím nadoraz). A keď idem na obed, tak okná len privriem cez DO (aby sa interiér na tom slnku aj trochu vetral). Ale ak by náhodou niekto preskočil cez plot, tak sa do auta nedostane.