Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

18.01.06  20:35

« Bez nadpisu

Chtěl jsem se zeptat:co znamená nově definovaná klidová poloha stěračů;to je ten spodní doraz na kterém odpočívají a pokud by se tlačily na výstupek pod oknem tak se přenastaví výš?
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 18.01.06  19:18

« Bez nadpisu

pucmelod: no to aby sme pochopili, co si chcel povedat to staci poslat raz ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.06  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

Nic ve zlým Pucmeloude-co se škádlívá...nechme to bejt-ani to asi na tento tread nepatří aby jsme se tu handrkovali.Vždyť jsou to jenom auta ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

Blasio. To vis ze tam lance ten odkaz soupnul..vzdyt to musi byt jeden ze slavnostnich dnu Skodovkaru, kdyz konecne duveryhodny nemecky casopis jasne ukazal, ze nemecky auta jsou nejlepsi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  22:29

« Re spotreba

To blasio
    Tak mam po problemu mel jsem na strese nosic lyzi a svete div se 2-3 litry navrch no to bych nikdy neřekl. Dnes jsem jel dálku 320 km 1/2 na 1/2 cesta a dalnice a spotreba 6,6 pritom na dalnici tak 140 porad. Takze se mi ulevilo ze to nebude tak hrozne s tou spotrebou jina jsem zkousel tech 160 a spadlo to bez toho nosice z 11 na 8 coz je masakr ( asi na te aerodynamice neco je)
    Jinak bufik jde do servisu zitra jenom mi vyblokuji chybu bufiku ( uz dostali navod jak na to ) a jestli to nepobezi tak si to nechaji
    Ja jedu do Monte Carla na WRC tak maji na to ctvrtek,patek tak v pondeli napisu co a jak.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  18:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

inac nechcem tym povedat, ze je oktavia zla, to urcite nie. Postavil som ju voci velmi silnemu superovi a obstala naozaj dobre. Naozaj ma to auto prijemne prekvapilo.
    Len bohuzial sa mi potvrdilo, ze pokial sa tam da troska viac vybavy, tak je to drahe auto.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  18:39

tak som bol dneska otestovat corollu verso 1.8vvti a hned potom oII ambiente 1.9tdi 77kw.
    S oboma autami sme isli tu istu trasu.
    no toyota je jednoznacne vacsia, aj v interieri - vo vsetkych smeroch. motor 1.8vvti je uplne super, mal najazdene iba 100km, ale tahal od 2.000ot az do 6.000ot uplne nadherne. vysledna spotreba 9.4l/100km.
    Co bolo super - tak mrezu vobec nebolo pocut. Cele auto posobi velmi robustne, zvuk zatvarania dveri ako u mercedesu. Plna vybava - 9 airbagov atd... a ma najlepsi crashtest v triede.
    Oktavia nebola vo verzii kombi, ale nevadi. Motor tahal tiez dobre, co som bol rad tak sa rychlo zahrial (kurilo to uz o 5minut)
    Vysledna spotreba okruhu bola 5.9l/100km. Obe hodnoty samozrejme podla palubaka. Oktavia na mna spravila velmi dobry dojem!
    Okruh bol - asi 7km drbkanie sa po malych ulickach a semaforoch, potom 8km dialnica 130km/h, potom zasa asi 4km drbkanie sa.
    Zaverecne porovnanie sa robi velmi tazko: obe auta maju pomerne hlucne motory. Obe dobre tahaju. Obe auta pri 130km/h priblizne rovnako tiche. Obe maju priblizne rovnako tuhy podvozok. Obe nevrzgali ani nehrkali (oktavia mala 5000km)
    Z oboch dobry vyhlad, vyborne sedacky, krasne interiery. Obe su fakt dobre auta. Nebranil by som sa ani jednemu.
    Na zaver ceny - toyota stoji 940tis. 40 daju zlavu a k tomu este aj tazne zdarma (tazne stoji 24.000sk). takze 900tis s dph aj s taznym
    u skodovky je to samozrejme troska ine, lebo tam je vyber vybav velmi bohaty. Ked som ale dal do Oktavie vsetko to, co ma Verso, tak oktavia vysla okolo 880tisic. Zlavu by dali max 2%, cize cca 860tisic.
    Je ale dolezite povedat, ze oII nemoze mat hlavove airbagy (kvoli mrezi N1) a dazdovy senzor, lebo potom treba este priobjednat nejaky dalsi zrkadlovy paket - potom sa uz cena vyrovna.
    take veci ze toyota ma 16tky kolesa a oktavka 15tky nechcem uvadzat do porovnania, lebo u sluzobneho auta su tie 15tky kvoli cene aj vhodnejsie.
    Samozrejme nedaju sa obe auta uplne porovnat, pretoze toyota je vacsia a je to benzin - rozdiel v spotrebe 3l/100km je celkom dost - najazdi sa asi 100.000km za 3 roky, cize cca 100.000sk sa usetri.
    Ja som postavil benzin proti dizlu preto, lebo takto su to vyrovnani superi.
    Skodovka nema adekvatny benzinovy motor k 1.8vvti od toyoty a tento 1.9tdi 77kw sa mi zdal najvhodnejsi.
    Zaver:
    Ujovi sa viacej paci toyota, takze ak sa povoli ist na 900tisic, tak ju urcite zoberieme. Jedine negativum voci oktavii je vyssia spotreba. Inac ma voci oktavii viac pozitiv - je to toyota, 3r zaruka, nekradne sa, vyssia pasivna bezpecnost, vyssia variabilita.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

To Drevokocúr:
    Já se dotahuju na 8kkm a celkovou spotřebu mám 6.3.Jezdím kombinace cesta-necesta/dálnice tak 1/3ku 2/3.Musím k tomu ale říct že jsem spíše jezdec s lehkou nohou.Mě je to zkrátka proti mysli v půli kopce nebo před ním hodit cihlu na pedál.Radši využiju kinetickou energii nasbíranou cestou z kopce kde to smažím klidně 150,ale plynule se na těch 150 dotáhnu.Jinak s předjížděním na okreskách problém nemám-ten krouťák mě bohatě stačí a to mezi 2-2.7tis.otáček většinou na 4,pak jdu vejš.Jinak ustáleně jedu kolem 130(of course-dálnice).Můj osobní rekord je spotřeba 5.4 a to dokonce teď v zimě.Jinak mám pocit že to žere stejně léto/zima-je to taky tím že na zimu mám 15 a léto 16(205/55-všemi zde proklínané Turanzy).
    Olej se drží perfektně-ještě jsem nedolíval-pořád přesně mezi ryskama.
    Hele,co ten bufík-už je spravenej?Není to to heblo co ti zvyšuje spotřebu? :-)
    Té spotřebě co máš při 160 bych věřil-zkus to o 30 míň nebo si na Maxidot radši nalaď výstup z rádia ať tě to tak nenasírá.. ;-)
    To Lance:
    To je gool;doufám že jsi ten odkaz šoupnul na diskuzi o 4x4 kde dominujou nafoukanci se Subaru :P Oni to tam budou minimálně 2 týdny rozebírat co si to tam ten redaktůrek nemající o tom páru vůbec dovolil napsat. >:D
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  12:40

« Bez nadpisu

mam dlhy servisny interval a teraz mam 40tkm a nedolial som ani kvapku...po 30tkm som bol riadne na vymenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  10:53

« Re:

to speedy: 40 tkm servisny interval? nie je to vela? maximum pri variabilnom je predsa 30 tisic...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  09:54

« Re:

• 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  09:42

« Bez nadpisu

bratranec s 1.8T u Passatu do 120tkm na dlhych intervaloch nedolial tiez ani kvapku, teraz tak asi 1l na 10tkm...
    otec na vectre 1.8 16v za 180tkm ani kvapku...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  09:34

« Re: olej

No vidis, to ja mam "dehtak", najeto asi 14,5 kkm, LongLife interval, a dolil jsem jiz cca 1,25 litru toho superdraheho oleje pro LongLife intervaly.
    Nikdy jsem takovou spotrebu oleje jeste nezazil, nicmene to pricitam zejmena zabehu TDi PDI, ale hlavne prave tomu prodlouzenemu intervalu, nebot obvykle po tech 15 kkm to slo na vymenu (a samozrejme) doplneni oleje.
    I u predchozich aut se me napr. tesne pred planovanou vymenou stalo, ze me palubni computer napr. v ostre zatacce pipnul s upozornenim na pokles hladiny oleje. Takze nez ten olej vetsinou poklesnul vice, bylo to vymeneno v ramci planovane prohlidky. Takze ta spotreba oleje asi zatim odpovida...
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 17.01.06  09:22

« Bez nadpisu

ja mam dlhy interval, cca.40tkm...a zatial som nedolieval ani kvapku oleja...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  09:15

tak uz to mam, keby to niekoho zaujimalo tak 14cm.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.06  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: to Blasio

viete mi niekto prosim povedat aku ma svetlu vysku standardna oktavia II a verzia 4x4 ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.06  08:25

« Re: Re: Re: Re: to Blasio

to blasio
    moje 4x4 1,9 tdi gray ( mimojine mas pekne auto ) mi docela zere chci se zeptat jak je to s tebou.
    mam najeto 4500 a prumer kombinace mesto a cesty po dalnici do ostravy mam 8,2 nevim co s tim .Je to porad moc nez s cim jsem to kupoval. Je fakt ze je zima , 4x4 a motor neni uplne zajety ALE ZDA SE MI TO MOC kdyz uz jsem si koupil to opevovane ekonomicke TDI.
    Imho kdyz jedu na sestku ustalenou rychlosti 155-160 tak palubni pocitac hlasi 11,2 litru tak sam nevim . Zda se mi ze to neni normalni jak je to u tebe.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  20:42

« Re: Re: Re: to Blasio

Jasně,každej máme svou taktiku přizpůsobenou chování motoru,vlastního ježdění,jak moc a jak šetrně,kolik to papá oleje..
    Ale tím jak jsi přešel na jiné QG jsi mě aspoň potvrdil že je to možné.Ještě si nejsem jistý jestli to bude možné z kratšího intervalu na delší- však on mě to panáček v servisu zjistí.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 16.01.06  19:48

« Re: Re: to Blasio

No, já jsem za první rok jízdami k babičce a tak nakroutil asi 27.000 km. Interval 15.000 jsem chtěl, slibuju si od něj, že (snad) do toho nebudu muset mezi výměnama nic dolejvat (a longlife už vůbec ne). Dlouhej interval jsem měl u TDI66, ten ale skoro nežral olej, takže to dávalo smysl. To se u 2.0 TDI říct nedá, i když mám pocit, že už si to dolcela sedlo.
    Synchonizovat intervaly výměny s Haldexem nemusím, neboť tam nic takového nemám.
    Uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.06  19:45

« Re: Re: servisne intervaly O2 1,6 MPI

este som sa zabudol spytat - ako na tom mozes behat 160 -200? :shock: tych 160-170 po dialnici obcas aj ja ale od 180 je to uz trapenie motora...a dvojstovka to uz musi byt v cervenych otackach...ked to vobec vytiahne, ved maximalku to ma 192 :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…