Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« 8xABG
to spitfire:
pretoze iba zhuleny marketing v Skodovke pocita hlavove ABG za 4
Normalne sa to berie takto:
celne - 2x
bocne v predu - 2x
hlavove - 2x (tieto skodovka pocita za 4)
zadne bocne - 2x
dalej existuju kolenne ABG a ABG proti podsmyknutiu, ktore su v sedaku, takze dnes moze mat auto teoreticky max 12x ABG, v triede Octavie je standard 6xABG + zadne bocne za priplatok, ale Skodovka to pochopila inak - ani v najvyssej vybave nie su hlavove - su iba za priplatok (samozrejme, ze v Nemecku su v serii aj hlavove vo vsetkych vybavach), a zadne bocne nie su vobec k dispozicii -
Diamant 22.01.06 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: OII
Tak potom daj vedieť, ako si dopadol. Veľmi ma to zaujíma. Hlavne čo všetko, okrem volantu, bagu a tlačidiel je ešte treba. Pokiaľ viem, tak volant komunikuje po sériovej linke, myslím, že sa pridávajú 3 vodiče a mali by ísť do RJ, ktorá je vraj pod volantom. Táto RJ by sa mala napichnúť priamo na CAN a po aktivácii by to malo behať. Ale budem rád, keď napíšeš, čo všetko je treba, aby to behalo. -
« Re: Re: Re: Re: OII
To Diamant:
Ten volant jsem si sehnal z Fabriky.Nikdo mi ho tam nechtěl zadělat, všichni se bali Can-Busu, jen jeden servis se ozval, když jsem rozesílal e-maili, který by to tam zamontoval.Zatím tam ten volant mám jen na parádu.
Scháním si věci, které na to jsou potřeba, trošku mě zarazila věc, že ani mistr na montáži, který má na starosti přístrojovky nevěděl o tom, co tam má být,aby to fungovalo.Takže to zapojíme s kamošem, který má WAG a těm autům rozumí. -
Diamant 22.01.06 08:48
« Re: snimac vonkajsej teploty
kvak - tie čidlá bývajú obvykle niekde v prednom nárazníku. Ale u O2 treba brať na vedomie, že po odstavení auta si PP zafixuje poslednú hodnotu, nakoľko u stojaceho auta ovplyvňuje teplotu sálajúce teplo z motora. Ono sú tam ešte nejaké zákonitosti, že ak teplota klesne, tak ju zobrazí, ale ak stúpne, tak sa to nezobrazí, lebo to bude zrejme od motora. Už neviem, kedy to zase začne ukazovať aktuálnu teplotu, ale tuším po rozjazde, marí sa mi, že je to nejako naviazané aj na teplotu motora. -
« snimac vonkajsej teploty
neviete nahodou kde je cidlo vonkajsej teploty? mam dojem, ze mi ukazuje blbosti v poslednej dobe - vcera pol dna som mal -5 na PP aj ked sa sneh veselo topil a dnes v priebehu dvoch hodin tam bolo vselico od -3 do +2 a to som nemal dojem, ze by sa vonku nejako oteplilo >:D preto by ma zaujimalo kde to je, ci je mozne, aby sa na to prilepil nejaky sneh, lad alebo neviem co a potom to ukazuje blbosti. alebo to mam pripisat do zoznamu reklamacii... :roll: -
« Vyhody
To matuS: V Mladé Boleslavi přímo v zákaznickým dávaj slevu pro zaměstnance 8-10%. Jestli máš nějakého známého, co má něco do činění se Škoda auto a.s. ,tak by to nebyl žádný problém.Jestli nikoho nemáš, tak bych taky věděl o možnosti , jak se to dá. Momentálně nemám aktuálni ceník, ale mohl bych ti ho zaslat, až se dostanu do práce.
Já jsem kupoval OII v Lysé nad Labem u Auto Tichý.Dali mi, jako bonus Strima + couvací senzory.Naprosto perfektní servis a prodejce. -
speedygon79 21.01.06 14:59
« Bez nadpisu
2exup:suhlas s diamantom...Technici v servie sú flákači. Veď ten interval sa musí dať vynulovať kedykoľvek.
Len keby si precitali manual k autu...ani nemusia ten servisny...kt. by mali mat..tak by to vedeli:
staci pozriet navod k autu...
[odkaz]
str.17
a tam sa uvadza:
Vynulování ukazatele intervalů servisních prohlídek
Vynulování doporučujeme nechat provést v odborném servisu.
Odborný servis:
• vynuluje paměť ukazatele po provedení příslušné prohlídky;
• provede záznam v Servisní knížce;
• nalepí na bok přístrojové desky na straně řidiče nálepku, kde je
vyznačen termín příští servisní prohlídky.
Vynulování ukazatele intervalů servisních prohlídek můžete provádět
i pomocí nulovacího tlačítka Ň strana 13, obr. 2 následujícím
způsobem:
• Při vypnutém zapalování stiskněte nulovací tlačítko a držte je.
• Zapněte zapalování, nulovací tlačítko uvolněte a pootočte jím vpravo.
Tím dojde k vynulování ukazatele.Upozornění!
Vynulování ukazatele intervalů servisních prohlídek nedoporučujeme
provádět svépomocí, neboť by mohlo dojít k chybnému nastavení intervalů
servisních prohlídek, a tím i k možným závadám na vozidle.
Poznámka
• Ukazatel nikdy nenulujte mezi servisními prohlídkami, jinak mohou být
udávané hodnoty chybné.
• Dojde-li k odpojení akumulátoru vozidla, zůstávají hodnoty ukazatele
intervalů servisních prohlídek zachované.
• Pokud byl v rámci opravy vyměněn panel přístrojů, je nutno ukazatel
intervalů servisních prohlídek znovu nakódovat. Tuto práci provádí
odborný servis.
• Po vynulování ukazatele s prodlouženými proměnlivými servisními
intervaly (QG1) pomocí nulovacího tlačítka se budou údaje zobrazovat
jako u vozidel s prodlouženými pevnými servisními intervaly (QG2).
Z tohoto důvodu doporučujeme provádět nulování servisních prohlídek
pouze v servisu Škoda, který provede správné vynulování pomocí diagnostického
přístroje.
• Podrobnější informace k servisním intervalům viz brožura Servisní
knížka.
EXUP, skus im to poradit..aby ludia usetrili za palivo...a nemuseli k nim chodit este raz
2S.Team: osobne si myslim, ze ESP ma vyznam pre kazdeho, nielen pre agresivneho vodica...ten by podla mna na normalnych cestach nemal radsej sadat za volant...
Tvoj vykrik o ESP akceptujem, a podla posl. prispevkov aj Tvoje kvality za volantom, a kludne si stlac pred kazdou jazdou to Tlacidlo, kt. deaktivuje ESP.... :'-( -
Diamant 21.01.06 09:43
« Re: OII
exup - ale nie si sám, komu ten priebeh točivého momentu u 2,0 TDI nevyhovuje.
Som veľmi zvedavý, aký bude rozdiel medzi Turanzami a nejakými novými letnými pneumatikami. Navyše tie Turanzy nemáš ešte celkom ojazdené, tak je to o to zaujímavejšie. Už nech je jar!
S tou hláškou, to je pekná blbosť. Veď tých 30.000 km nie je fixne daných. Je to maximum, ktoré môže auto najazdiť pri rozumnom štýle jazdy. Ale kľudne by ťa to mohlo poslať na výmenu aj pri 20.000 km. Minimum je 15.000 km. Technici v servie sú flákači. Veď ten interval sa musí dať vynulovať kedykoľvek. Ich spôsobom by ti vymenili olej napríklad pri 20.000 km, pri 30.000 km by si došiel na vynulovanie počítadla a najbližšie by ťa to zase mohlo poslať na výmenu pri 60.000 km, čiže by si na jeden olej najazdil 40.000 km. Skvelé!
Jasne, ak niečomu nerozumiem, tak budem na to nadávať. -
exup 21.01.06 03:24
« OII
Servus chlapci, opět jsem se po delší době dostal na zdejší stránky a všiml jsem si vzadu pár připomínek, které se mě týkaly.
To FenderStrat:
Paměť Tě neklamala, průběh krouťáku u 2,0 TDI byl a stále je můj problém. Je to problém můj, osobní, protože mně to, na rozdíl od jiných majitelů tohohle motoru, osobně vadí. Není to problém jenom mého auta, kterážto domněnka tady už taky zazněla, ale prostě celé řady motorů 2,0 TDI, tvrdím. Jejich papírově udávaný průběh krouťáku není nic jiného než normální podvod. Kdo je subjektivně s průběhem momentu spokojený, nemusí nic řešit a nechť spokojeným člověkem v klidu zůstane. Kdo mi ale nevěří, ať si dojde na brzdu a uvidí. Já byl na třech a všechny to prokázaly jednoznačně. Komicky nejhůř vyšlo měření u výrobce, v Kosmonosech. Nicméně k tomu Tvému váhání co za motor. Záleží, jaký jsi jezdec. Pokud klidný, stačí ti 1,9. Pokud „neklidný“, jako já, pak není co řešit a vol 2,0. Kdybych se znovu rozhodoval pro OII, i přes ty mé výhrady bych znovu jednoznačně volil 2,0 TDI. Když se tenhle motor převalí přes cca 1900 – 2000 ot., jede jako z praku a 1,9 se s ním vážně nedá srovnat. Dost toho najezdím na trase Praha – Šumava i na jiných delších trasách. Tady mě jeho výkon bohatě vynahrazuje tu jeho zdechlost kolem 1500 ot., jejíž projevy mě nevytáčí zas až tak často. Auto bez 6-ky bych už taky nechtěl. Jestli se nepletu, tak se u 1,9-ky dává jen do 4x4 ne? Spotřeba je samozřejmě o něco větší než u 1,9, ale pořád rozumná. Dlouhodobě nepřekračuju 7,0 l (včetně města) a to mám těžkou nohu, kudy jedu.. Reklamovat průběh ale každopádně budu.
To Diamant :
- dálková světla OII už tu nechci moc rozebírat. Jsou to sráče a těmi zůstanou, i kdybys je vypodložil zlatými plechy (mimochodem nač, když jdou svisle seřizovat..) Tuhle jsem v Praze potkal v jednom dni 2 OII, kterým se za mřížkou masky krásně leskly přídavné dálkáče. To o něčem vypovídá, ne? *, jak je tam ti bejci dostali? Už už jsem se chtěl tomu jednomu na Smíchově u Anděla, kde jel asi jen na dvojku po pěší zóně, vrhnout před auto a donutit ho otevřít kapotu. Já pořád jezdím jen s tím blbě svařeným Al jeklem před chladičem a na krabici s přídavnými Hellami, přikryté na na Šumavě na podzim starým kobercem, mně chrápe střídavě našich 6 koček (4 ks koček a 2 ks kocourů). Kdybych měl ale čas a hlavně vůli, myslím, že už bych s nimi taky svítil. Spoléhám na jaro, kdy ty kočky z krabice jistě setřesu..
- Turanzy 205/16“, další sráče. Říkal jsem si, že až je na jaře zuju, aniž bych je ještě zcela nesjeté obouval na auto, spálím ty mrchy před započetím agrotechnických prací jednu po druhé na našem poli a zbytky pak zaorám. Na druhé straně, když už je mám pořád obuté, nebylo by od věci, čistě z vědeckých důvodů, jak mi radíš, si je před přechodem na Micheliny zase zažít, aby byl dojem případně umocněn. Asi to tak urobím, počúvaj..
- čo sa mi stalo, pítaš sa, keď som to vol’ako naboril.. Trochu jsem to picnul do Peugeotu boxer, který jel v Praze přede mnou (cca 40 km/h) a při odbočování doprava si neočekávaně nadjel tak, že levými koly úplně přejel přerušovanou čáru vedlejšího pruhu. To jsem vyhodnotil jako odbočování do levého pruhu a jal se vzít briskně, jak mám ve zvyku, zprava. V tom ta šelma strhla volant doprava a byli jsme v sobě. Trochu jsem od něj odlít, jak jinak. Narazil jsem svým LP kolem do jeho PP kola. Rána to byla sice velká, ale celkem vlídná, protože jsem měl pomačkaný jen blatník (na výměnu) a menší šrám na obou dveřích. Ten by se i rozleštil, bylo to od jeho plastu, jen na krajích byly miniaturní dolíčky. Na to, že se měnil jen ten blatník za 3400,- + nějaké píčovinky za pár set, mě výsledná faktura na 32 600,- docela překvapila. Stejně tak cena 7 400,-za metalízu. Pežotu jsem nic nezmačkal, jen zavěšení mého kola bylo pevnější než jeho, protože jsem mu rozhodil řízení. Čekal jsem, jak to pojede nakřivo mně a ono ani ťuk, naprosto rovně. S přeměřením geometrie se mně v servisu samozřejmě vnutili, takže položky za práci pak pěkně lítají (2 h ji měřili!). Člověk je jim tam, stran jejich normohodin na jednotlivé úkony, vydán naprosto napospas..
Abych předešel případným jízlivým otázkám. Jestli Pežot blikal doprava jsem si vážně nevšiml, protože jsem byl právě rozrušený (či vzrušený..?) ze zrovna ukončeného jistého velmi exotického telefonátu, no..! Přihodí se..
Jinak mám po výměně oleje. Hlásilo mně to servis v 28000 km, měl jsem do něj ještě 1500 km. Dal jsem tam Mobil 1 Long life, který mně známý sehnal za 320,-/l, což je proti Castrolu, který v litrovkách prodávají v servisu za 755,- dost značný rozdíl. Možná je při výměně cena sudového pro zákazníka nižší, nevím. Ani neměli žádné kecy, že jsem si ho dodal. Jen to zaznamenali do serv. knížky.
Co mě zaujalo po odjezdu ze servisu bylo to, že mně to na maxidotu zase hlásí servis za 3000 km! Úplně stejná hláška jako na olej! Jedu tam teda zpátky, co se děje, jestli to nezapomněli vynulovat, ale že to teď podivně hlásí jiné kilometry než předtím. Nastoupil expert s laptopem a za půl hodiny mi oznámili, že to je přece ta prohlídka ve 30000 km a že tahle hláška nejde vynulovat dřív, dokud nepřekročím těch 30000 km. Tomu jsem se docela podivil. I tomu, že to na mě mluví stejně jako skrz olej. A tak abych prý přijel až to najedu. Konstatuju, že jsem pojal dojem, že i ve značkových servisech mají dosud v SW OII docela chaos. Sami se o něm nevyjadřovali právě pochvalně..

...suhlas s ferom, aj som im to skusal v Skodovke vysvetlit, ze to co maju na stranke im nesedi s tym co maju na obrazkoch a niekt. predajnych letakoch, ale po dvoch "nahluplych" mailoch z ich strany ma to preslo...