Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
speedygon79 23.01.06 09:50
« ESP
2 Exup: no jasne, ze aj ja v kazdej zakrute, kde viem ze nikoho okrem seba neohrozim, ESP steklim, ale nikdy som nenabral ten pocit ako S.Team....preto mi nedalo a napisal som mu na to svoj nazor a skusenosti...
2 Diamant: ad bocny Airbag v zadnych sedadlach...podla mna nie je v dnesnej dobe problem navrhnut to cele tak, ze ked sedadlo nie je obsadene tak ABG nestriela, a ked je operadlo sklopene, tak sedadlo nie je obsadene....
ad. mreza a hlav.ABG...mohli to obmedzit, ked mas hlavove, tak mreza moze byt len vzadu, ale neubrali sme zakaznikovu bezpecnost, za.kt. si chce u nas priplatit...a mrezu si nikdy za predne sedadla neda...este by ma zaujimalo ako to riesia v DE.... -
matuS 23.01.06 09:17
« Re: Re: To MatuS
to Lubeno: Proč by do Oktávky nemělo jít 8 airgabů? Já je tam mám.
mne povedal predajca, ze ak beriem auto N1, t.j. s mrezou, tak okenne airbagy nemozu objednat, pretoze ak sa mreza posunie za predne sedadla, t.j. do stredu auta, tak mreza a airbagy si v pripade nehody budu zavadzat. -
exup 23.01.06 08:45
« Re: ESP
To š.team :
když jste s Diamantem u těch okresů... i když tam nežiju "tak často" jako ty, nezapomeň, že jsem v tom našem okresem dost často.. Abychom se tam někde u Strašína, spoléhaje jen na ty srnky a zajíce co jinak rozháníme nárazníky, nepotkali.. >:D Máš štěstí, že se neúčastním stejných zápolení o diplomy jako Ty.. >:D
To Diamant :
š.teamovi bych jeho tvrzení ohledně chování ESP a i jeho samotného, na silnici, z jistých důvodů (...) věřil. Řekl bych, že je více agresivní spisovatel (což bych do něj skoro neřekl..), než řidič >:D , jedná-li se o toho, koho mám na mysli..
Jinak doufám, že všichni, kdož se tu o ESP tak zapáleně bavili, činili tak z pozice řidičů, kteří s ním mají (měli) delší (zdůrazňuju delší!) zkušenost. T.j. přiváděli ho pravidelně (jako š.team..), nebo aspoň někdy, v řádnou činnost. Nikoliv jen teoreticky, na základě svých úsudků z toho, co o něm četli či slyšeli. Sám ho osobně nemám, dnes konstatuju že možná bohužel, takže jsem k diskuzi na tohle téma neměl nikdy co říct. Pokud bych se neměl omezit jen na větu, kterou mě, ESP předem moc nedůvěřujícímu, od něho při koupi auta odradil prodavač aut v autorizovaném krámu - "pane, to ESP je spíš pro ženský, ne pro pořádnýho šoféra.." Tak jsem mu věřil a jako "pořádnýho šoféra" mě v tu chvíli hřálo, že jsem ušetřil 12000,-, nebo kolik stálo. -
Diamant 23.01.06 08:11
« Re: Re: Re: Re: Re:
Ten 1 bod za pravostranné riadenie beriem, ja som toho istého názoru, už som sem písal prečo. Ale po pravde by ma potešilo aspoň 13 bodov. Faktom ale je, že je náročnejšie urobiť pevné veľké auto, než to menšie. Iste, už sú aj automobilky, ktoré to vedia aj u tých väčších áut, ale ako vidno aj na tom BMW, nie je to zase až také ľahké. Navyše mám dojem, že u BMW je priorita splniť testy pre USA. A ak má Fabia 12 bodov a O2 iba 11, to neznamená, že ak by sa tito autá navzájom zrazili, že je posádka vo Fabii na tom lepšie. -
« Re: Re: Re: Re:
Diamant:
Octavia dopadla v celnom teste +- ako koncernove vozy
A3 - 12 bodov
Golf - 13 bodov
Leon - 12 bodov; btw, novy Leon neziskal 5*
Octavia mala 11 bodov, ale samotny vyrobca odhaduje, ze testovanie pravostrannej verzie znizilo hodnotenie o cca 1 bod, takze je to v ramci koncernu.
Samozrejme ina vec je, ak uvazime, ze Focus ma 16 bodov (100%)
Fabia, Ibiza a Polo maju 12 bodov, Peugeot 1007 ma 16 bodov.
Ale napr. nova BMW 5 ma 11 bodov (aj majster tesar sa utne), predosla generacia 5er mala 12 bodov - fakt pruser. Ale to je pretoze BMW ma hlinikovu prednu cast. OII ma o 1 bod viac ako OI. -
Diamant 22.01.06 23:41
« Re: Re: Re:
fero1234 - dík za obrázky, nejako som nepočítal s tým, že tie zadné bagy majú aj Golfy a spol. Takže potom to je fakt len a len o politike VW. Šmejdi! Inak po odoslaní príspevku mi napadlo, že aj keď sú zadné operadlá v O2 sklopné, tak stále tam je diel, ktorý sa nesklápa, takže tam by kľudne ten bag mohol byť.
Inak ma veľmi mrzí, že Octavia nedopadla pri čelnom náraze najlepšie. Stále neviem dojsť na to, prečo. -
« Re: Re:
to Diamant:
8xABG v VW modeloch, pri Golf plus je znazornene aj umiestnenie ABG:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Golf aj Golf+ ma tiez zadne operadla sklopne, pri Oktavke je to iba VW politika
to spitfire:
hlavovy airbag je jeden, je to vidno pekne na tych obrazkoch vyssie, len skodovka ten jeden ABG povazuje za dva
to š.team & ESP:
Suhlasim skor s Diamantom,
aj keby si bol taky namakany, ako pises, neverim, ze pocas jazdy si stale sustredeny na 100%. Ono je to totiz ine, cielene vyvolat smyk a potom sa hrat s vyrovnavanim a ine je to ak to vobec necakac a nie si sustredeny na 100 %.
Je to presne ako debata o ABS, predpokladm, ze ked si lespi ako ESP, tak
ABS ta taktiez zasadne obmedzuje :-) Cize jazdis s vytiahnutou poistkou ... -
Diamant 22.01.06 22:20
« Re:
fero1234 - a nebude náhodou problém s umiestnením tých zadných bočných bagov? Octavia má zadné operadlá sklopné. Napríklad BMW-čka majú v ponuke zadné bočné airbagy, ale u BMW sú všetky bočné airbagy (predné aj zadné) umiestnené vo výplni dverí, nie v sedadle. Ako má riešené zadné bočné airbagy VW?
Lubeno - napíš mi SZ, kde si to bral. Ja som už osobne obehol viacero salónov a vždy som sa dostal na zľavu maximálne 5%. -
« ESP
Diamant,speedy.gon,pánové,tak jsem rád,že aspoň v něčem se shodujeme.Už to dál rozebírat nebudu,jen se nepovažuju za agresivního řidiče,tím že mám dány dejme tomu lepší schopnosti a cit pro ovládání auta ještě nemusí znamenat,že jsem agresivní.Ono takový to "těžko na cvičišti a lehko na bojišti" má svůj význam i pro řízení.Já v běžném provozu žádnou agresivní jízdu nepraktikuju,ale je u nás spousta krásných cest ani snad ne okresního formátu po kterých jezdí převážně náklaďáky s dlouhým dřívím a hlavně se udržují jen pluhováním a bez jakéhokoliv posypu,po kterých ve večerních a nočních hodinách potkáte leda tak srnku nebo zajíce,no a tam je možnost se vyřádit a prověřit kvality a vlastnosti auta anižbych byl pro někoho nebezpečný.Pro zajímavost hlavně mojí mám v plánu,dokud panuje pravá zima/teď momentálně -16stupňů/,absolvovat po těchto silnicích srovnávací jízdu jak s O I,tak s O II a to se zapnutým ESP a i s vypnutým, a to na stejném úseku a na čas.Sám jsem zvědavej na výsledky.Mimochodem na O I mám klasicky 195/65 R15 Pirelli snowsport a na O II neobvyklé 215/60R15 Semperit-byly za super cenu /3500,-Kč 4 kusy/,tak jsem je vzal a jsem spokojen .Ještě jedna malá informace pro Diamanta k tý poznámce,že ak toto cítíš jsi největší borec v okrese,bohužel je tomu tak a já to prostě cítím,no a jisté ocenění svých kvalit taky vlastním a na mnohem větší úrovni než v okrese.To neber jako nějaké chlubení se a silné slová ,taková je prostě realita. -
« Bez nadpisu
SLEVA jde dohodnout a dobrá!!!! Moje zkušenosti jsou následující:
Vybral jsem OII TDI 2,0,DSG Combi.Protože jsem se stal plátcem DPH,bral jsem N1.Výsledná cena 888 000.
Sleva od leasingovky na přepážku -22 000
Sleva od prodejce(bral jsem u něj druhé auto) -60 000
DPH -128 000 ,takže výsledná cena=minus 210 000.
To není vůbec špatné.Leasing je s 70% akontací,včetně hav+pov.pojištění splátka cca 9500Kč/měsíčně celkem,pojištění jako takové 2142Kč/měsíc. -
« Re: To MatuS
Ja som kupoval svoju OII v júly2005. Poradil mi to znamy: aby som si rozmailoval maily do viacerych autosalonov /samozrejme pokiaľ som si dovtedy ešte neobjednal auto inde/. Takže treba vedieť len čo chceš: vypísal som komplet vybavu, farbu, odpočet DPH... a oni mi posielali svoje ponuky, príp. volali na mobil a ... Takže konkrétne-výsledna cena mojej OII bola dľa cenníku: 860.000,- Sk s DPH a platil som: 800.000,-Sk ! Zľava : -60.000,-SK!!!-myslím 7,5% zľava! ISTO TO STALO ZA TIE MAILY!!! Najlepšie dve ponuky boli z Blavy, kde som nakoniec aj kupoval.. Samozrejme po zaplateni zalohy som cakal na auto z vyroby cca 2-3 mesiace!!To bolo dosť dlho, ale čo už ?!?
K tomu leasingu: to je blbosť, čo Ti povedal predajca. Cenu si najprv zjednaj a potom debatujte o spôsobe platby. Keby som ja konkretne bral auto cez leasing tak by bola cena nižšia ešte o 25.000,-Sk. Treba si to iste zvážiť, lebo myslím, že majú rôzne akcie leasingovky na poistenie /možno: 1.rok zdarma.../
Nechcem tu robiť reklamu predajcovi, ak chceš ozvi sa mi na: 0905 306 207-dám Ti info, u koho konkretne som auto kupoval. A so servisom si hlavu nerob, kvôli nemu nemusíš dochádzať do Blavy...Môžeš hocikde, len nie v stodole u dedka >:D
OII 1,9TDI*Combi Elegance, bežová Sahara, 16" Sirius kolesa, MaxiDot, Hagus, koberce, odpočet DPH, vaňa do kufra, Stream radio...