Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Alternátor vs baterka
Podle toho co tu vidím tak kapacita baterky jde ruku v ruce s motorizací,ale alternátor zase s výbavou.Mám vyhř.sedačky,asi proto 140A alternátor..
2 Diamant
Naprosto souhlasím,ta euforie z rozjezdu na kluzkém povrchu je pro následné brždění hodně nebezpečná. -
matuS 24.01.06 11:54
« Re: Re: Starty TDI při -20
nic si z toho nerobte, ked som vcera nastartoval e400cdi, tak som ten pazvuk pri 2000ot musel nahrat na mobile, nikdy v zivote som nic take nepocul.
a dneska rano pozicane c220cdi este 2x take horsie. uplne peklo!
nastatie po 5min sa to vzdy ukludni, ale ajtak je to pre mna spomienka na citr. AX 1.5d, ale ten tak hucal stale :) -
« Re: Starty TDI při -20
Moje TDCi chrochtá taky strašně, úplně tvrdě to pár prvních stovek metrů tříská jak bych na řemen přivázal zmrzlou myš a ta třískala do kapoty a všude kolem, sebe. Nejhorší je volnoběh, když zastavím na semaforu, který mám za rohem. Ale otáčky mi nevyskakují, spíš naopak........ A taky se podle teploměru v podstatě nezahřeje........ -
« Starty TDI při -20
Kolegové s TDI, jak Vám při těchto mrazech chrochtají motory. Mě je toho motoru úplně líto. Když to při těch -20 nakopnu (samozřejmě naskočí perfektně na poprvé), tak brutálně vyletí otáčky, až z toho mám depresi. Mám totiž najeto pouze 5 tkm, tak doufám, že to na něm nezanechá nějaké doživotní následky. Závidím těm co mají možnost parkovat v garáži a každý den se chválím, jak jsem udělal dobře, když jsem koupil vyhřívaná sedadla. -
"-- skrytý --" 24.01.06 06:52
« Re: Re: Re: Decod
To BLASIO, KVAK : Mě decoder vyhodil, že mam alternator 110 A tak to nechapu. Chapal bych u Blasia ten 120 A altík protože ma TDI, ale proč v tom případě má Kvak, který má 1.6 MPI altík 140 A a já s 1.6 FSI 110 A? Neměli bychom mít stejné? nebo to je závislé na výbavě vozu (kolik el. serepetiček tam kdo má navíc?) Jinak Diamante poděkuj kamarádovy co to stvořil za super odvedenou práci!! Je to paráda -
Diamant 23.01.06 22:02
« Re: Re: Decod
Blasio - som rád, že aspoň niekomu ten dekódovač pomohol.
To vieš, 4 poháňané kolesá sú veľká pomoc! Len netreba zabudnúť, že aj keď je rozjazd na klzkom povrchu výrazne rýchlejší, brzdenie je rovnaké ako u predokolky. Ja som s tým mal trochu problémy, keď som jazdil súčastne na 4x4 aj na predokolke. -
Diamant 23.01.06 21:57
« Re: Decod
To susp. range je tvrdost pruzenia, ale podla mna sa to navrhuje vzhladom na pohotovostnu vahu auta, takze ci je to benzin alebo diesel, tak samotne pruzenie by malo byt priblizne rovnake.
Ja nie som teoretik. Takže čo sa týka ESP, tak mám bohaté skúsenosti. Taktiež testujem, čo sa s tým ESP dá. Samozrejme pokiaľ je to bezpečné. A vzhľadom na to, že mám možnosť jazdiť na viacerých značkách áut (všetky s ESP) tak viem aj to, v ktorom sa ako správa. Teda v niektorých to viem menej, nakoľko sú veľké a drahé, tak si zase toľko nedovolím, ako so svojim. -
« Volant
2 Diamant:
Já jenom doplňuju k tomu volantu:
-když jsem měnil na kožený(standart),vyměňuje se jen tělo volantu,airbag se musí odpojit a přendat do nového přičemž je nutno to znovu nakódovat.Korpus airbagu zůstává stejný.
Jinak díky za kódy-zase jsem trochu moudřejší.Bohužel info o snímači hl.oleje tam není,ale usuzuju že když ho má Omicron na 1.9 budu ho mít i já..
Překvapilo mě že je tam údaj o 2 alternátorech;jeden 140A,druhý 120A(baterka 380A/72Ah)-to jsem netušil že tam mám malou elektrárnu :-O
Ještě musím sdělit bezva zážitek-jel jsem na sjezdovku (stoupavá lesní cesta,ledové koleje)vyjel jsem to bez zaváhání jak s traktorem;ani dolů to nebylo špatný v poho na 2-ku auto jelo jako by se nudilo.Byl jsem tam jedinej bez řetězů ;-) ! -
« Re: climatronic II
to speedy ja som uz uplne na tu debatu o climatronicu zabudol...uz mi doslo co si myslel >:D
co sa alternatora tyka, mam 8GU (140 A) a baterku J1P (44 Ah)...
a co znamena to suspension range? ja mam L02, takze ta hodnota je 02
a to posledne mam 2U2 - standard design -
speedygon79 23.01.06 11:17
« Decod
2ALLDnes som dekodoval....ten alternator mate kolko A-ovy...65 je standart alebo nie
8GC = alternator 65A
2Diamant
co sa tyka pruzenia, som nasiel dve veci, kt. by mohli potvrdit moje podozrenie na tvrdsi podvozok oproti normalu...susp. range 10, je priblizne aky...ako sa to pohybuje...
L10 = suspension range 10
a co presne znamena pre nastavenie auta alebo vybavu 2UC = sports version...
dik