Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.01.06  20:26

« Re: Re: Bomba---špica?!?

Presne tak - 2 roky a 15.000 km. Podľa mňa najrozumnejšia verzia.
    Tie mriežky sú tam ozaj pre mikrofón od HF. Na vetranie určite nie, keďže v odstavenom aute je bezatk fest horúco a určite interiér najviac ohrievajú slnečné lúče dopadajúce cez presklenie. Takže to kvázi vetranie by tie okuliare beztak neochladilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  19:12

« Re: Bomba---špica?!?

2 Lubeno
    Ty intervaly se tady už nařešily ažaž.Zkus se podívat do historie tohoto treadu.Jinak tomu co je v PP věř-tam je jediný správný údaj. :idea:
    Máš QG2-2roky nebo 15kkm,co se ti na tom nezdá?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  17:15

« Re: Re:

to Lubeno: mne sa to nejako nezda. akurat som na to pozeral a ten priestor na okuliare nie je nijako prepojeny s tou mriezkou, netusim akym sposobom by to malo fungovat :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  16:46

« Re:

To speedy:
    Tie mriežky na držiaku pre okuliare majú nielen dizajnovú funkciu, ale aj praktickú: cez leto Ti odvetrávajú aspoň mierne priestor okuliarov, aby neboli horúce keď páli vonku slnko a máš odparkované auto... Aj keď je to viac účinné keď máš zapnutú klímu... Len to ich už asi máš vonku z držiaka: na očiach.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  16:32

« Bomba---špica?!?

Čaute všetci, mam takú zvláštnu dilému: svoju OII som kúpil 21.7.2005. Nabehaných mam 7.735 km. Včera som si na PP pozeral servisný interval a tam bolo do servisu za 7.300 km, alebo 553 dní !!!Pritom mám QG2.. Čo vy na to (553 dní)? Máte podobné skúsenosti? :roll:
    OII 1,9TDI Combi Elegance
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.06  15:06

« Re: Octavia II

ještě jsem zapoměl dodat, že budu dodatečně instalovat alarm,zatím nejsem rozhodnut jaký.... není s tím taky nějaký problém v souvislosti s canbus?
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.06  15:03

« Octavia II

Chystám si koupit OII v kombíku, chtěl bych znát váš názor na zvolenou konfigurací....
    Rozhoduji se zda koupit 2,0 TDI nebo 1,9 TDI rozdíl 60tis. má smysl utratit 60tis.?
    Dovybavil jsem si Ambiente - dalka na centrál (4000,-)
    - Jumbo box (4900,-)
    - N1 (1000,-)
    - nekuřácký paket vpředu (0,-)
    - signalizace vzdálenosti vzadu ( 9000,-)
    - střešní nosič (5500,-)
    - vyhřívané ostřikovače čelního skla (700,-)
    Rádio mám svoje (Higend),instalaci snad provedu sám,jaký je problém s canbus při doinstalování čehokoli... (rádia,xenonu)?
    Děkuji za Váš názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.06  12:55

« Re: Re:

ja som konecne dal vcera auto do servisu aby mi odstranili tie zarucne veci a mysle som si ze bez problemov auz do vcera vecera. palivove cerpadlo je sice nove ale ten vrcanie ci bzucanie spod sedadiel zostalo, je to trochu iny zvuk sice ale je...
    vymenili RJ Climatronicu kvoli tomu pukotu, kedze ten reset co robil dva tyzdne predtym k nicomu neviedol a uz nepuka, vymenili ten kastlik na pristrojovke a kto vie ci dali novy firm do Streamu, som sa zabudol spytat. a objednali nove tie pukotajuce vyduchy pod sklom...
    a posledny buchot a vrzgot je stale od tej prednej napravy - vcera to tam riesili a skoncilo to tym, ze autu nic nie je...tak ho asi nabuduce do auta nalozim a prevezieme sa cez kolajnice aby pochopil o com je rec...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.01.06  08:15

« Re:

Ja len dúfam, že ten nový 24-hodinový servis, čo budete mať v BA (I.M.P.A) bude lepší. Mám info, že ako vedenie, tak aj mechanici prichádzajú z ostatných prevádzok I.M.P.A., títo ľudia dostanú v BA byty a ďalší ľudia sa už teraz zaúčajú v ostatných servisoch tejto spoločnosti.
    Ale inak je to smutné, že keď si človek kúpi auto za 3/4 milióna a majú na ňom robiť takíto tidít.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.01.06  03:08

« Bez nadpisu

tak som bol dnes po mesiaci a pol od mojej prvej reklamacie (vrzgajuci vyduch pod sklom, odpadavajuca chromova lista na dekliku na palubke, hmialci sa pravy svetlomet a piskotajuce predne el. okna) opat s O2 na reklamacke - vsetko vtedy urobili v ramci reklamacky, len pribudlo hrkotanie pravych prednych dveri a prasknuta mriezka vyskaca (vsimol som si to hne d druhy den po navrate zo servisu len zial nebol cas to riesit). Dnes ma prakvapili hned zrana najprv tym ze aj ked mi slubili odvoz az na pracovisko, na mieste ze mam cakat hodinu :shock: , po mojej poznamke ze otom nebola rec, do cca 15min tam prisiel ufrflany vodic ktory ked zistil ze sme uz traja a kazdy chce ist inde ze vozia len asi na tri miesta v meste :shock: , ok taxik to vyriesil. Po prichode do prace mi volali ze auto nemalo u nich z dverami nic robene Presviedcali ma o tom asi na pat pokusov, ked som si skalopevne trval na svojom povedali ze to preveria. Asi o 15min volali ze to auto nemalo fakt nic robene z dverami a tak dokolola, nakoniec z nich vypadlo ze ide o vaznejsiu vec ktoru by aj tak dnes nevedeli vyriesit, Vraj je tam odtrhnuta matka od plechu (uchyt madla pravych dveri hore)-presne to som si aj myslel ze to bude len s tym ze to nedotiahli. Su to este vacsi smejdi ako som si myslel minule. navyse dnes ked som tam cakal zaliezol som im do dielni a tam nestastny typek zjavne bezradne sa snazil zmontovat klimu podla manualu do novej fabie. Nechut z neho uplne crcala, cele to doprevadzal stavnatymi nadavkami a do vsetkeho len buchal. Divil by som sa keby to auto bolo dobre zlozene. :shock: Bola to moja predposledna navsteva u nich- Porsche Interauto Dolnozemska BA. Doriesia snad tie dvere a hladam na buduce inych. Nie je podla mna problem s autom ale s ludmi. Ked to vsak podobni dementi aj skladaju sa nedivim ze je aj co reklamovat.
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.06  19:54

« test

...
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.06  11:05

« snsory

Sensory mě ječely zatím jen jednou a to v tomto konkrétním případě:
    vrstva ledu přímo na nich,jinak námraza ani špína jim nevadí.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.06  08:21

« Re: senzory

presne tak. ja som povodne tie senzory nechcel ale ked som videl, ako to auto zacinam otlkat, to ma presvedcilo. prvykrat som to doma vpalil do brany ked som cuval a nevsimol som si, ze jedno kridlo sa neotvorilo >:D a druhy dovod som tu uz spominal, tie nestastne stlpiky na oznacenie predzahradok pred domom...to su veci, ktore nie je sanca si vsimnut...vcera som okolo toho nestastneho stlpika isiel znova a uz lezi ohnuty skoro pri zemi, asi nie som jediny, kto si ho nevsimol >:D
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 25.01.06  08:01

« senzory

2 marios: mas pravdu, ..viem, ze keby som bol len doma, tak by som ich nikdy nepotreboval,...ale kedze som momentalne v dost velkom meste, kde sa parkuje naraznik na naraznik... >:-[] tak sa mi celkom hodia...dokonca aj predne...
    alebo to mozes robit ako kolega s feldou..ide kym sa nezastavi na narazniku..vpred, vzad jedno...no nechcel by som parkovat v jeho blizkosti...
    a este jedna vec: stale moze byt niekde nejaky kolik, kt. jednoducho prehliadnes, ako sa to tu uz niekomu stalo, a potom by si ich mozno prijal... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.01.06  07:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Couv.sensory

S tím alternátorem je to podivné, podle jakého klíče ho škodovka dává do Octavek... Možná to ale bude tím ,že mam "jen" Ambiente a kromě pár věcí tam nic navíc nemám.
    Co se týká těch parkovacích senzorů, tak vůbec mi nevadí, že je nemám, s parkováním při couvání a odhadem vzdálenosti nemám problémy... Prostě když člověk chce, tak to auta "dostane do oka" během chvilky. Navíc se mi nelíbí ty senzory v tom nárazníku :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.01.06  21:36

« Re: Re: Re: Re: Couv.sensory

ja mam teraz auto uplne *... a senzory su OK
    vadi tomu lad, sneh a voda
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 24.01.06  21:31

« Re: Re: Re: Couv.sensory

MichalK - tak to si ozaj urobil dobre. Ja by som už také auto ani nechcel. Teda myslím bez vyhrievaných sedačiek. Inak ja mám našťastie benzín a na tom ani nezbadám, že je vonku -17. Len ma zaujíma, ako mohla niektorým dopravným podnikom tu u nás zamrznúť nafta OMV, ktorá je vraj do -20 a v noci ani tak nemrzlo.
    MichalK - zajtra majte súcit aj so mnou. Zamestnávateľ ma vyslal kamiónom na sever. A tomu trvá zahriatie na 90°C takých 30 km. Vyhrievané sedačky samozrejme nemá. Tak len dúfam, že nezamrzne ani nafta ani vzduch a že tie reťaze, čo som dnes nafasoval nebudem potrebovať.
    Blasio - nie, podľa výbavy sa volí ako akumulátor, tak aj alternátor. Ale samozrejme nafťáci majú vždy o stupeň silnejší alternátor aj akumulátor. Ale treba si uvedomiť, že alternátor a akumulátor sú vždy na sebe závislé. Kedysi sme v škole navrhovali aj výkon alternátora podľa kapacity batérie.
    Blasio - keď si spomenul parkovacie senzory. Ako reagujú na špinu? Dnes som videl jednu OII, a nemal umyté ani svetlá a ani značku, ale senzory umyté mal. Ja som zatiaľ so špinou nikdy problém nemal, ale je pravda, že to nie je na Octavii. Tak by som rád vedel, či to umyl len tak, alebo či mohol mať problémy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  21:06

« Re: Couv.sensory

Senzory mi chodí v pohodě i při lehčí námraze na nárazníku. Akorát, když bylo auto a nárazník zasypaný sněhem, tak to pak pochopitelně ječelo, i když za mnou bylo prázdný pole. :-) Jsem rád, že sem si tam ten zadní senzor nechal dát, bez obav parkuju na zrcátka a nemusím kroutit krkem. Fakt je dozadu dost špatný výhled...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.01.06  21:03

« Re: Starty TDI při -20

Já startuju v naprosto pohodě, jakoby ani žádný mráz nebyl, ale je fakt, že první minutu dvě je ten zvuk od motoru hrozný... :-) ale u TDI holt normální.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.06  17:26

« Re: Re: Couv.sensory

mne tie senzory pod vrstvou soli sice nie je skoro vidiet, ale pipaju v pohode. a pokusat sa umyvat auto pri -20 co tu doma mam nema zmysel >:D to by som potom nejazdil asi do jari a cakal nez sa auto roztopi
    no a co sa alternatora tyka, nejaku extra elektro vybavu nemam - okrem toho co je standardne v eleganci este snad zadny stierac trochu spotrebuje elektriny ale inak nic, tak neviem podla coho to tam davaju...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…