Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  15:31

« Bez nadpisu

to kvak: odstup S/Š ci ine parametre v aute su uplne k nicomu. odhliadnuc od toho ze samotne radio moze mat odstup 90dB (co je taka realna hodnota) ale blbou konstrukciou jeho ci elektrorozvodov v aute to moze radovo degradovat. (ak je citlive na rusenie - zavisi to od konstrukcie hlavne pouziteho integrovaneho zosilovaca - ak ma nizku hodnotu PSR je to k nicomu, naindukuje sa rusenie z elektroinstalacie auta a odstup moze degradovat radovo). na druhej strane ak to neni vysloveny pruser za ajzdy odstup aj 60dB je uplne postacujuci. hluk auta maskuje ten sum (ci naindukovane brumy). kazde aj to najhorsie radio vsak rozumne dobrymi repro ziska obrovske zlepsenie. Uz aj take lacnejsie repro ako Sinus Live ci vyssia rada Spirit S160 (ktore mam dva pary v garazi priparevene z byvalej OI) predstavuju VEEELKE ZLEPSENIE. Takze ja by som sa nedal oblafnut mam to odskusane. Jeden cas som sa s tym zabaval, teraz neni cas. Diletanti v servise mi odporucili ze ak radio nema vystup v pohode mozno zapojit cez hi input zosilovaca prioamo na vystup na repro zo Streamu. Co je uplna zhovadilost-to by bolo dost blbe riesenie. Znakom nekvality tohoto riesenia je aj to ze hi voltage input maju len uplne najlacnejsie sunkove zosilovace. Ak to vystup nebude mat som pripraveny radio kuchnut a najst vystup niekde na plosaku. radsej by som sa vsak tomu vyhol, automaticky je v * zaruka ako na radio tak zrejme aj na vsetko okolo (posere sa klima povedia ze za to moze moja montaz...)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 02.02.06  23:19

« Re:

blesk999 - ty si môj človek. Ja TDIčka neodsudzujem, je to dobrý a aj silný motor (2,0TDI), ale ani mne nevyhovuje hlučnosť a ani priebeh točivého momentu. Tiaž mám radšej, keď je nábeh výkonu pekný a plynulý. Rovnako by som volil 2,0 FSI, ktorý mi učaroval svojou kultivovanosťou chodu ale aj vyrovnaným záťahom.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.06  22:55

« Bez nadpisu

to blesk: zatial neviem ako to urobim. bavil som sa dnes o tom so znamym, co ma o tychto veciach vacsi prehlad a skusenosti a skoncilo to asi pri tom, ze ked nevieme konkretne parametre toho Streamu (ako odstup signal/sum, alebo citlivost) mi mozu byt aj nove reproduktory uplne k nicomu, kedze vobec nemusim pocut nejaku zmenu k lepsiemu...takze si mam zistit, ci to radio stoji vobec za to aby sa k nemu nieco dorabalo, co si nemysli...a som tam kde som bol :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  10:02

« Bez nadpisu

to krimur: niekde na webe som cital ze 77kW ma realne namerane 85kw. Nemam to potvrdene, ak by to vsak bola pravda moze stacit aj ten 1,9tdi. neni to najspickovejsi motor (skor uz podpriemer) ak vsak jazdis v strednych otackach jeho uzky momentovy peak dava pocit vacsieho vykonu, nad 3500ot uz to vsak len huci. 2,0TDI je priebehom a zial aj hlukom obdobny len citelne silnejsi. Ak by som mal znova kupovat OII vybral by som si tiez uz Elegance avsak 2,0FSI Ta vybava sa naozaj oplati pre mna hlavne kvoli Climatronicu a s malym doplatkom za 16-ky AL, auto s nimi vyzera ovela lepsie (najlepsie vyzera sice s 17"pegasusmi a tym znizenym podvozkom, ten je vsak do mesta uz az moc tvrdy). Najazdim totiz len do 20tis. rocne a diesle my nevyhovuju priebehom momentu ani vykonu. mam rad ked mozno motor tocit a ma pekny zvuk. jazdu v aute mam zaroven ako relax a nie len na premiestnovanie, takze som si ochotny nieco priplatit za vyssiu spotrebu. Tvoj vyber je vsak taky celkom rozumny kompromis cena/vybava a motor. Tie lyziny ti tiez celkom schvalujem, montaz priecnych nosnikov priamo na auto skor ci neskor zanecha na streche viditelne stopy. Ja som nastastie este pod orginalne Skodovacke priecne nosniky dal penu co sa dava pod plavajucu podlahu. Znamy to tam nedal a uz ma navzdy dve preliaceniny na streche)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  09:41

« Bez nadpisu

to kvak: ak rozmyslas o novych reprakoch a zosiku, ake uvazujes repraky? Ak aj o zosiku budes musiet riesit napojenie na Stream, len ja som to z tych fotiek nepochopil (su tam len skratky). Ak vies napis.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.06  14:49

« Re: preklad

Diky, fotku primo nemam, ale lze dobre videt, pres skoda-auto konfigurator (ambiente) a pridat dvouzonovou klimatizaci, objevi se.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.06  12:41

« preklad

pani, ja vam to prelozim, len mi niekto poslite fotku, ako vyzera ovladanie CLIMATRONICu II. uz si nepamatam, ako to u kvak-a vyzera. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.06  21:44

« Re: Climatronic II

Zkousel jsem jen "v letu", funguje, resp. neco se zobrazi. Protoze neumim nemecky, pochopil jsem jen stisk ECON+(tusim smer ofuku na celni sklo, resp. ze ctverice specialnich tlacitek (smery ofuku, uzavreny okruh...) funguji v teto kombinaci prave horni a leve spodni) jedno ze specialnich funkcinch tlacitek. Pak se "cosi" objevi na obou displejich a reaguje to na otaceni "sily ofuku" i otaceni "nastaveni teploty". Vic jsem zatiom nemel cas zkoumat. Mozna nejaky lingvista - nemcinar ....?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.06  20:37

« Re: Octavia II

To: kirimur. 2,0 je daleko lepší motor,to ti řekne každej,co se zaobírá motorama(Cimbu)-nešetři budeš litovat,výhodnější je výbava elegance a taky hezčí. Ty střešní lyžiny jsou praktický ale šeredný.Navíc nejsou potřeba-dá se to vyřešit stejně jako u krátký-příčné lyžiny-ty potřebuješ stejně,tady za to vyhodíš 5,5 klacku.Dá se to dokoupit i později-má snad význam pro lyžaře,co jezdí často na hory.Jetsli máš prachy,tak nešetři,jestli ne,tak počkej a došetři.Auto kupuješ na dlouho,vyplatí se koupit pořádný.
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 31.01.06  20:06

« Bez nadpisu

2kvak:
    skusal si Climatronic II? Mne to akosi nejde-Tebe?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.06  16:04

« Bez nadpisu

to kvak: oooo dakujem si bozi syn:-) konecne niekto, ako som totiz predpokladal, na autohifi.cz a autohificlub to boli tiez bud dohady alebo nic. Tam proste nechodia ludia co kupuju origo radio, sem zase mam pocit ze nechodi nikto kto ma nieco ine ako zakladnu montaz:-(
    Otazka vsak co znamena co na tej scheme? dole vpravo RR+ RR-, LR+... a tp je mi jasne, aj niektore dalsie veci, ale na co sa da napojit zosik? logicky mi vychadza ze ak tam je moze to byt napravo hore to CD R, L a zem. netradicne je len to ze OUT R a L ma spolocnu zem, ale vo vnutri to aj tak byva spojene takze problem to nebude ak je to ono, len zohnat tu redukciu, obvykle
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 30.01.06  11:37

« climatronic II

2 kvak:
    dik..dnes to skusim...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.06  10:55

« Re: Re: Re: Re:

to speedy: nahodou sa mi podarilo objavit tie kody na Climatronic2, neviem ci to bude fungovat, neskusal som to este, nemam na to teraz moc cas, je to v nemcine:
    [odkaz]%FCsselcodes<… /> inak www.octavia-forum.de nema chybu, ak viete po nemecky, tak je tu kopec zaujimavych veci ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.06  10:17

« Re: Re: Re:

to Diamant: netvrdim, ze to delaji pouze Skodovky, resp. Oktavka... (koneckoncu s Oktavkou momentalne jezdim, a zatim nemam duvod ji nejak vyrazne "pomlouvat"). To, co jsem psal, je moje konkretni zkusenost za tri roky provozu OI. Po pul roce provozu OII jsem si tehoz "vrzani" pri zhoupnuti predku (treba pri prejezdu pricnych zpomalovacich prahu) vsiml take, nicmene na to zatim kaslu... Rozhodne jako nove to "ani nepiplo"..
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.01.06  09:49

napriklad? ja jazdim asi s 5 autami a ziadne to nerobi. a ani nikdy nerobilo.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.01.06  23:29

« Re: Re:

Nechcem vám kaziť nádeje, ale to vŕzganie predku robia aj iné značky. Akurát tým sa to prepečie, lebo sú to tie "dobré" autá a nie len "obačajná" Škodovka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.06  22:46

« Re:

kvak: Ja jsem servisniho technika svezl pres zpomalovaci prah - a bylo jasno. Je pravda, ze jsem to nechal vzdycky dojit do stavu, kdy uz to otravovalo vyrazneji. Momentalne jsem v podobnem stavu jako pises ty - radio to jeste prehlusi, resp. abych to slysel, musim radio vypnout. Navic se to samozrejme chova ruzne pri ruznych teplotach - predvest to v servisu v pocatecnim stadiu "rozkladu" muze byt opravdu problem. Jeste mozna drobnost - panove v servisech maji tendenci toto "odstranovat" promazanim, ktere je ucinne tak 3-5 dni (me to udelali poprve, potom uz jsem nechal silentbloky rovnou menit, u OI tak po pul az trictvrte roce). Takze - dobre porid.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  22:08

« STREAM

takze este raz k tym vystupom Streamu a Audience - yoyovi sa niekde na nete podarilo zohnat schemu, ako nase predrazene TechniSaty vyzeraju zo zadu...takze som to dal na web
    octavia.host.sk
    snad, to niekomu pomoze. Ja som to zhanal kvoli pripojeniu HF (uvazujem o Parrotovi 3200 LS) a do buducna rozmyslam aj o novych reprakoch a zosilnovaci...
    este raz dikes yoyo :D
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.06  22:03

« Bez nadpisu

to george: vdaka za tip, som zvedavy, co mi na to v servise povedia. pozorujem to uz dlhsie - je pravda, ze to nerobi pravidelne a just to nechce chrupnut pred servisom a pri zapnutom radiu je to nepocutelne...ale ja to proste pocujem :roll: ja som na vsetky zvuky ktore by tam nemali byt nejako az moc citlivy >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.06  21:18

to kvak:
    To bouchani, ci spis vrzani od predni napravy - zacinam neco podobneho pozorovat na sve OII 2.0TDI, stari cca pul roku. Moc bych nedal za to, ze je to podobna "bolistka" jako OI - silentbloky zkutneho stabilizatoru. To me u OI otravovalo pravidelne, po vymene dalo vzdycky tak pul roku pokoj a potom nanovo... A nebo jsem uplne "vedle".
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…