Octavia II

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  11:04

« Re:

Buď rád, někteří si nevrznou jak je rok dlouhý........:-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  10:19

« Bez nadpisu

Díky Omicron(e), jdu šlapat po svém značkovém servisu
    a pokud máš pravdu, tak je pěkně srovnám za to , že si ze mě dělali
    celý rok ........
    Jinak mé zkušenosti s OII po 50 tis celkem OK, až na pětkrát
    reklamované vrzání lišty u čelního skla v palubovce.
    Musím říct,že bez definitivního kladného efektu.
    Na nerovnostech v silnici (ČR) si stejně občas zavrzá.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  09:55

« Re: denní svícení bez LA

to žanek:
    Lze to samozřejmě aktivovat i u O2 bez LA, mam to take aktivovane, umi to kazdy znackovy servis Skoda, ktery ma servisni pristroj VAG.
    Myslim, ze to pujde na kazde O2.
    Jinak k tomu problemu, ze to startuje s rozvicenymi svetly. U xenonu to asi az tak nevadi (muj pripad), maji nizkou spotrebu, a naopak jim vadi caste vypnuti a zapnuti. U normalnich halog. svetel s vyssi spotrebou to lze resit tim, ze pred zapnutim zapalovani prepnu svetla na parkovacky, cimz deaktivuji automat. rozviceni hlavnic svetel pri zapnuti zapalovani. Po nastartovani lze jiz prepnout doleva do vypnute polohy (denni sviceni), nebo zapnout doprava se "vsim vsudy"...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  09:04

« Bez nadpisu

Dotaz na mr.prusvit - mě v servisu už rok tvrdí ,že denní svícení u OII nejde zapnout. Je fakt ,že nemám light assistent. potřeboval bych vědět za jaké konstelece výbavy to funguje. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.02.06  01:53

« Re:

blesk999 - To Mýto je pod Ďumbierom. Keby bolo nad, bolo by asi trochu vysoko, nemyslíš? >:D
    Inak ja som na Fabii obdržal možno 300 jám od kameňov, keď som v meste na 4-prúdovke obchádzal odstavený, nepohybujúci sa a neblikajúci sypač. Taký starý Liaz. Keď som kolo neho prechádzal, zapol posyp. Len na dverách vodiča a spolujazdca som zaplnil farbou v priestore od bočnej lišty po okná vyše 170 jamiek. Niektoré až do priemeru 5 mm. To bola brutalita. A povedal by som, že aj prvý impulz, prečo som sa rozhodol auto predať.
    Ja som auto umýval vždy iba doma. Zásadne bezkontaktne (ručne vapkou) a potom hubou. Tlaková voda odstránila všetky nečistoty, ktoré by poškrabali lak a potom huba už len očistila tú najjemnejšiu špinu. Auto bolo aj po 3,5 roku krásne lesklé. Práve minulý týždeň som ho videl opäť. Až som bol zdesený, aký je ten lak po 3/4 roku umývania v umyvárke doškrabaný a výrazne stratil lesk. Keby som aj doteraz mal pochybnosti o škodlivosti umývaní auta v umyvárke, tak teraz už na 100% viem, že ma tam nikto nedostane.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.06  22:49

« Bez nadpisu

Mi jeden reditel autosalonu tvrdil, ze ty tecky jsou hlavne z pevneho posypu, pokud se pouziva struska (jestli nekdo jezdite v Beskydech kolem Sance,tak vite, o cem je rec). V te strusce jsou miniaturni stepinky zeleza a pri narazu do karoserie se zapichnou do laku a pak rezivi. Timhle stylem se rezive tecky objevi i na plastovych dilech-je to krasne videt na spodni casti cumaku bilych Fabii.
  • 00 Reagovat !

foto

07.02.06  21:27

« Bez nadpisu

Osobne si myslim , ze to jsou zrezle kousky kovu z radlic pluhu posypovych vozu-mozna. Zdravim.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.06  13:51

« Rezavé tečky

Zdravím OII fórum,
    Ty puntíky se dělají i na laku od Mazdy. Jsou jí 3 měsíce, tak jsem měl zprvu šok, ale zjistil jsem, že jdou v pohodě dolů. Asi mají silničáři nové přísady do solí, nebo máme všichni něco v laku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.02.06  01:48

« Bez nadpisu

tie hrdzave bodky su viditelne prave po umyti. Uz ma vsak napadlo to umyt raz rucne aj s hubou, alebo to prebehnut voskom. Umyvanie mi robia totiz bezkontatne. Vyhoda ze lak nema ziadne mikroskrabance, ale mozno to potrbuje trosku zbrusit:-). Byvam v Bratislave a neviem si predstavit ake mikrociastocky kovu to mozu byt, zeby do metalizy davali nieco take? tam kde som bol lyzovat (Nizke tatry) sypali zasadne kamiennou drtou, za ten tyzden som ziskal vsetky tie dierky v laku. Jeden usek nebol posypany (nad mytom nad Dumbierom) co som zistil az ked som obchadzal na zvodidlach vylezenu Lagunu, nastastie mal vystrazny trojuholnik ale aj tak to slo ako po masle, tak tak som ho minul :shock: Kusok dalej boli dalsi na zvodidlach. ABS v takych chvilach vitam hlavne ako vystrazny system, cuknem do brzdy zadrnci a pustam ju, pricom sucastne podradujem asnazim sa pozvolna co najviac spomalovat, Dalsich 10km som siel pol hodinu.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 06.02.06  21:50

« Re: Dodatečná montáž multifunkčního volantu pro radio

Prusvit - podľa mňa bolo ideálne riešenie to, čo bolo u Fabie, teda že svetlá sa nezapli so zapnutím zapaľovania, ale až po naskočení motora. Ale zase keď už tie svetlá svietia, tak nech nezhasínajú. Určite sa to dá v prípade núdze prepnúť na režim parkovačiek. Ale inak si namyslím, že by tých 110W odberu (či koľko) bol nejaký zásadný problém pri štarte.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.06  20:15

« Dodatečná montáž multifunkčního volantu pro radio

Máte někdo zkušenosti s dodatečnou montáží multifunkčního volantu pro radio?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  19:27

« Re: Re: O2 problem s lakom

presne tak. tie bodky su (aspon u mna) len na povrchu a idu v pohode umyt. mam tam aj par bodiek od kamienkov ale je to zanedbatelne - nedavno som sa na uzkej ceste ledva vyhol s posypacim autom a ten * mi cely bok oplieskal kamienkami, nie ze by to vypol ked isiel okolo mna. uz som si vedel zivo predstavit ako to z boku vyzera a na prekvapenie ani bodka >:D a zatial nemam na laku ani "pavuciny", auto mam rok aj dva mesiace a drhnem ho len rucne...takze zatial spokojnost...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  18:39

« Re: O2 problem s lakom

...většinou takové tečky způsobují rezavějící kovové mikročástečky, které jsou ale NA POVRCHU laku. Dají se snadno umýt. Zkus se podívat, jestli jsou ty tečky i naplastech : zrcátka, kliky, nárazníky........Ńebydlíš někde poblíž nějakých strojíren nebo něčeho takového ??
  • 00 Reagovat !

foto speedygon79

speedygon79 06.02.06  18:26

« Bez nadpisu

to blesk99941tkm...ohladne laku zatial pohoda, az som prekvapeny.... tieto veci na svetlej farbe viacej vyniknu...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  14:46

« O2 problem s lakom

mam O2 kupenu 12/04 po navrate z lyzovacky pred asi 2-tyzdnami som objavil na bokoch karoserie hrdzave bodky, najviac ich je na prednych dverach v spodnej casti, nejake na prednych blatnikoch. To ze asi na 10tich-15-tich miestach je odstreleny lak je dalsia vec. Auto umyvam zasadne v rucnej umyvarke minimalne raz do mesiaca, skor castejsie. Mate niekdo podobnu skusenost s lakom na O2? Mam diamantovu metalizu (striebeornu). Neni to na reklamaciu? Aj ked po skusenostiach zo servisom sa mi to nechce nejak zdlhavo riesit.
    Som z toho dost sklamany cakal som take nieco az po cca 100tis. km. Aj ked Co som mal O1 bielu som mal kapotu a predne blatniky dostrielane od kamienkov uz pri 50tis. km. povazoval som to za makkost prave obycajnej farby, matalizu povazujem za odolnejsiu. Momentalne to uz zacinam brat spolu aj s par odreninami z parkovisk zial tak ze auto uz bude vyzerat len horsie a ked bude mat 4roky (co je o necele 3) sa ho proste zbavim a zas dokola... Ale aj tak ma to deprimuje staram sa o auto, vrazim kazdy mesiac mozno 1000,- sk do umyvania a autokozmetiky a po skoro kazdom umyti najdem teraz v zime nejaku novu preliaceninku, skrabanec alebo tie svinske hrdzave bodky >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  09:46

« Re: servisne menu climatroni 2 - preklad

Uz jsem se na to (odkaz na preklad) dostal, diky. Je to vskutku zajimave, urcite nekde existuje plny popis toho, co se zobrazuje, resp. da takto nastavit. Treba se nekde objevi. Hodne stastnych kilometru.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.06  11:47

« Re: Automaticke zapinani svetel - dotaz

Jo je to normální, že světla svítí i při startu - mám to samé a mám maxidot, ale určitě to maxidotem nejde nijak upravit. Jediná rada je před zapnutím zapalování dát světla do třetí polohy ( pokud teda mám light assistent ) - tzn. jako by na parkovačky, nastartuj a pak přepni buď na denní svícení nebo na klasiku až úplně doprava. Taky mě to samé zarazilo, navíc když mám dodělané xenony a měl jsem obavy o výbojky jestli jim ty starty neva. Ale neřeším to, výbojku dneska koupím kolem 700 kč tak že no problem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.06  09:41

« Automaticke zapinani svetel - dotaz

Vcera jsem si nechal v servisu zapnout automaticke rozsveceni svetel a ted mam dilema. U O1 i momentalni O2 (eleg.) mi svetla pri startovani automaticky prepla na obrysove a po rozbehnuti motoru opet naskocila hlavni. Po vcerejsim nakodovani automatiky mi ale po otoceni klicku uz do pohotovostni polohy (kontrolky) svetla jedou a pri starovani nezhasinaji. Udlelali nekde soudruzi z NDR chybu nebo to je skutecne vlastnost (nemam MAXIDOT abych mohl sam menit)? Mam obavy, ze pri nynejsich mrazech to starovani i s hlavnimi svetly nebude pro baterii zrovna nejzdravejsi. Diky.
    Jen pro dalsi informaci - pri "vypnutem" spinaci svetel nyni sviti hlavni svetla bez podsviceni palubky a nelze prepnout na dalkove (asi rozumne - simulace rezimu den), pri "zapnuti" spinace se podsviti palubka a vse funguje "normalne" (rezim noc). To by celkem vyhovovalo, ale to startovani ... Ptal jsem se i na sklapeni praveho zrcadka pri zpatecce, ale to lze jen u aut jiz vybavenych el. ovladanim sedadel (a tam to je obvykle zapnute).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.02.06  09:30

« Re: servisne menu climatroni 2 - preklad

Tak mi odkaz bohuzel nefunguje (mozna jen zatim..), ale urcite moc diky, tesim se az si prectu, co se to tam objevuje za cisla :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  23:10

« servisne menu climatroni 2 - preklad

pani, prelozil som to. snazil som sa zachovat autenticitu, takze text nie je upraveny do spravnej slovenskej podoby (ocisteny od omacky :-)) chcem podakovat kvak-ovi za foto :-)
    skuste kliknut na
    [odkaz]
    alebo
    [odkaz]
    pekny vikend hranim sa prajem! :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…