Jaký malý vůz s automatickou převodovkou?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: rada :o)
U nas doma manzelka taky vyzaduje automat... Ne, ze by s manualem neumela, s manualem najezdila hodne a hodne a rozhodne ji to slo dobre, pak ale sedla do automatu a odmita jezdit s manualem, ohrnuje nos... >:D No, ja mam taky tedko automat a manuala moc nemusim, taky to neni proto, ze bych nedovedl...:-))))))) Do Prahy je to fakt pohoda! -
« Re: rada :o)
Jen abys neměla žárlivého manžela - možná mu radši toto fórum prozraď, aby ses nedostala doma do problémů :-)
Ta kolínská trojčata vypadají dobře, ale s automatem bych bral spíš Toyotu - jestli se nepletu, tak ta převodovka je od Toyoty, takže se s ní její mechanici u nás už setkali v Yarisovi. U Peugeotů a Citroënů na to budou v servisu koukat jak zjara... Ale u trojčat si zkus, jak se ti budou dávat těžší věci do kufru - prý to má vysoko práh, abys to neprodávala jako teď to Picanto.
S manuálem se netrap - žena si jedinkrát před 11 lety vyzkoušela automat (Laguna) a od té doby o tom bájila, než jsme ho koupili i domů. Od té doby o něm bájíme oba, ale fakt je ten, že jsme oba za volantem klidní.
S prodejem ti nepomůžu, je to blbý, ale musíš buď počkat na toho právého kupce), nebo jít s cenou dolů. Zkusil bych to i na protiúčet, třeba by servis mohl dát lepší cenu... Líp poradit neumím. -
« rada :o)
Ale vzdyt ja jsem rada, ze se moje diskuse tak rozproudila... >:D Kazdou takhle vypsanou zkusenost vitam, protoze pak muzu delat doma chytrou a manzel kouka, kam na to chodim >:D
Navic, nejprve jsem na auticko hodne spechala, ted jsem si rekla, ze pockam treba do konce roku, hlavne nechci nic uspechat. Mam ted obdobi, kdy se mi libi Peugeot 107, ale za 14 dni to muze byt jinak, obzvlast kdyz mi tu stosedmicku v automatu nevyrobi driv jak na podzim... :-(
Akorat me fakt mrzi, ze jsem "leva" na tu manualni prevodovku, protoze mam doma necely 3 mesice stary Picanto (ktery se mi mimochodem moc libi) a ted ho musim prodat hodne pod cenou, a to me dost trapi :'-( - kupec se shani VELMI TEZKO... -
« Re: petrumr
Hm, zas jeden chytrej. ATF a dexron nemůže být to samý, ono totiž ATF znamená Automatic transsmission fluid (náplň do automatické převodovky). Což jsou všechny náplně. Ted jsou různé specifikace: ATF Dexron II; ATF Dexron III, ATF Ford Mercon; ATF+4 (Mopar); ATF+3 (Mopar a další), ATF type F, starší specifikace jako ATF 7176 (dnes už se nedělá) a mnoho dlaších....Všechno je ATF, ATF znamená náplň do automatu. Je to jako název olej u motorového oleje, jen se k tomu dodává specifikace. Kapišto???? -
"-- skrytý --" 08.07.05 17:33
« Re: ATF
Jestli je Diamond SP-III taková "fajnovost" jako převoďák do manuálu u Mitsubishi, tak to tedy potěš pánhůh: sám jsem u svého současného vozu od MMC našel "stravitelnou" alternativu až na sedmý pokus! Kdybych to byl býval věděl, tak jsem ten olej snad vůbec neměnil (navíc v pouhých 70 tis. km, tj. ovšem v souladu s předpisem výrobce). Potom není divu, když každý druhý vykládá, jaké má problémy s řazením u Mitsubishi. Bodejť by ne, když tam každý, kdo to už měnil, má něco, co tam vlastně vůbec nepatří... -
"-- skrytý --" 08.07.05 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitsi
Jo, Amerika... Tam jim připadá i 5 USD za téměř litr Diamondu SP-III moc.
Jinak těch 513 Kč je za něco od Castrolu (údajně nejlepší ATF, co existuje - cha,cha...), ale podle mne stejně SP-III nesplňuje, alespoň to nikde nemají napsané. Zato tvrdí, že "oni přece mají olej do každého auta"! Cha, cha... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Mitsi
513 bez DPH??? Hihi, fajn zloději....A pak že jsou věci na ameriky drahý...Jasně, klidně se ozvi, ATF+4 od Moparu nejni problém, seženu. Ten Dexron 4 ale asi ne, to by trvalo dlouho a výsledek nejistý. Na to Diamond SP II/III se ještě podívám, to by mohlo klidně jít. -
"-- skrytý --" 08.07.05 14:10
« Re: Re: Re: Re: Mitsi
Zadej si do googlu heslo "Diamond SP-III" a vyhodí Ti to fůru odkazů. Jinak o ATF+4 od MOPARu jsem už slyšel a měl bych zájem (díky za nabídku!). Teď ale budu týden pryč, takže bych se ozval až poté. V mezidobí to zkusím ještě ve značkových garážích Mitsubishi, Hyundai a Kia. Uvidím, jak pochodím.
PS: 513,- Kč bez DPH za 1/2 litru mi totiž připadá až příliš... -
« Re: Re: Re: Mitsi
Dexron 4 bude velkej problém, spousta výrobců to vůbec ještě nedělá (Castrol,Pennzoil), to tady asi nebude vůbec k sehnání...To SP II (je i SP III) je specifikace pro Mitsubishi převodovky ne? To sehnat půjde, něco takového dělá RedLine a i další.... -
« Re: Re: Re: Mitsi
Dexron 4 jsem v tuzemských prodejnách ještě neviděl. Pouze ATF+4 od Moparu do Chrysleráckých převodovek, k mání za cenu cca 250-270,- Kč za litr...Též mohu sehnat. SP mi nic neříká, hod po mě nějaký odkaz (z netu) co je to zač. Na Dexron 4 se juknu... -
« Re: Mitsi
Myslíš Dexron III? Mohu dodat sám, na ATF mám zcela jiné zdroje. K mání za 130,- Kč litr, od fa Pennzoil, oirginál balení, v originál krabici, nenačaté, nepoškozené. K dodání ihned 9 litrů (později i více)....Pokud si z Prahy a okolí, můžu dodat hned příští týden...Ovšem platba pouze v hotovosti a bez dokladu. Ale zas levnější než jinde. Pokud máš zájem, napíšu ti mail, můžem se domluvit. -
"-- skrytý --" 08.07.05 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Barrichello: Až půjdeš např. do Simixu, nemohl by ses mi zeptat, zda by byl k mání ATF se specifikací SP-III (v nejhorším případě SP-II) a za kolik. Nějak se v Evropě nechytám.
Díky předem!
PS: Nepěchá to. Potřebuji toho cca 5 lt. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Nědělal, ale vím jak se to dělá, a znám přesné popisya historky z výměn. Olej z měniče ti nikdy nemůže vytéct celý. Jinak dá se to odsát pomocí odsávačky a nemusíš na tebe nic vytéct. Je vícero metod. Hladina problém není, pokud s tím nejezdíš jako někdo 3/4 roku. To už pak problém je, některé převodovky jsou na to citlivé. -
« Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Barik: Menil jsi nekdy vlastnorucne olej v automatu? Neni to sice problem, ale rozhodne to neni zadna sranda, delam to tak v prumeru jednou za mesic a tu praci fakt nemam moc rad...
Vypustit olej z vany, vypustit menic, pak sundat vanu, pak filtr, vzdycky se z toho pak vyvali spoustu dalsiho oleje, je to hnusna prasarna...
Jinak ta hladina oleje a presne mnozstvi neni fakt problem, je to vzdycky podle modelu kterej delam 6-6,5 litru (mercedes). I kdyz treba litr chybi, normalne to funguje, doleje se pak pri kontrole po projizdce a huraaa jede se!