Jaký malý vůz s automatickou převodovkou?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 08.07.05 17:33
« Re: ATF
Jestli je Diamond SP-III taková "fajnovost" jako převoďák do manuálu u Mitsubishi, tak to tedy potěš pánhůh: sám jsem u svého současného vozu od MMC našel "stravitelnou" alternativu až na sedmý pokus! Kdybych to byl býval věděl, tak jsem ten olej snad vůbec neměnil (navíc v pouhých 70 tis. km, tj. ovšem v souladu s předpisem výrobce). Potom není divu, když každý druhý vykládá, jaké má problémy s řazením u Mitsubishi. Bodejť by ne, když tam každý, kdo to už měnil, má něco, co tam vlastně vůbec nepatří... -
"-- skrytý --" 08.07.05 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitsi
Jo, Amerika... Tam jim připadá i 5 USD za téměř litr Diamondu SP-III moc.
Jinak těch 513 Kč je za něco od Castrolu (údajně nejlepší ATF, co existuje - cha,cha...), ale podle mne stejně SP-III nesplňuje, alespoň to nikde nemají napsané. Zato tvrdí, že "oni přece mají olej do každého auta"! Cha, cha... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Mitsi
513 bez DPH??? Hihi, fajn zloději....A pak že jsou věci na ameriky drahý...Jasně, klidně se ozvi, ATF+4 od Moparu nejni problém, seženu. Ten Dexron 4 ale asi ne, to by trvalo dlouho a výsledek nejistý. Na to Diamond SP II/III se ještě podívám, to by mohlo klidně jít. -
"-- skrytý --" 08.07.05 14:10
« Re: Re: Re: Re: Mitsi
Zadej si do googlu heslo "Diamond SP-III" a vyhodí Ti to fůru odkazů. Jinak o ATF+4 od MOPARu jsem už slyšel a měl bych zájem (díky za nabídku!). Teď ale budu týden pryč, takže bych se ozval až poté. V mezidobí to zkusím ještě ve značkových garážích Mitsubishi, Hyundai a Kia. Uvidím, jak pochodím.
PS: 513,- Kč bez DPH za 1/2 litru mi totiž připadá až příliš... -
« Re: Re: Re: Mitsi
Dexron 4 bude velkej problém, spousta výrobců to vůbec ještě nedělá (Castrol,Pennzoil), to tady asi nebude vůbec k sehnání...To SP II (je i SP III) je specifikace pro Mitsubishi převodovky ne? To sehnat půjde, něco takového dělá RedLine a i další.... -
« Re: Re: Re: Mitsi
Dexron 4 jsem v tuzemských prodejnách ještě neviděl. Pouze ATF+4 od Moparu do Chrysleráckých převodovek, k mání za cenu cca 250-270,- Kč za litr...Též mohu sehnat. SP mi nic neříká, hod po mě nějaký odkaz (z netu) co je to zač. Na Dexron 4 se juknu... -
« Re: Mitsi
Myslíš Dexron III? Mohu dodat sám, na ATF mám zcela jiné zdroje. K mání za 130,- Kč litr, od fa Pennzoil, oirginál balení, v originál krabici, nenačaté, nepoškozené. K dodání ihned 9 litrů (později i více)....Pokud si z Prahy a okolí, můžu dodat hned příští týden...Ovšem platba pouze v hotovosti a bez dokladu. Ale zas levnější než jinde. Pokud máš zájem, napíšu ti mail, můžem se domluvit. -
"-- skrytý --" 08.07.05 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Barrichello: Až půjdeš např. do Simixu, nemohl by ses mi zeptat, zda by byl k mání ATF se specifikací SP-III (v nejhorším případě SP-II) a za kolik. Nějak se v Evropě nechytám.
Díky předem!
PS: Nepěchá to. Potřebuji toho cca 5 lt. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Nědělal, ale vím jak se to dělá, a znám přesné popisya historky z výměn. Olej z měniče ti nikdy nemůže vytéct celý. Jinak dá se to odsát pomocí odsávačky a nemusíš na tebe nic vytéct. Je vícero metod. Hladina problém není, pokud s tím nejezdíš jako někdo 3/4 roku. To už pak problém je, některé převodovky jsou na to citlivé. -
« Re: Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Barik: Menil jsi nekdy vlastnorucne olej v automatu? Neni to sice problem, ale rozhodne to neni zadna sranda, delam to tak v prumeru jednou za mesic a tu praci fakt nemam moc rad...
Vypustit olej z vany, vypustit menic, pak sundat vanu, pak filtr, vzdycky se z toho pak vyvali spoustu dalsiho oleje, je to hnusna prasarna...
Jinak ta hladina oleje a presne mnozstvi neni fakt problem, je to vzdycky podle modelu kterej delam 6-6,5 litru (mercedes). I kdyz treba litr chybi, normalne to funguje, doleje se pak pri kontrole po projizdce a huraaa jede se! -
« Re: Re: Re: Corsa vs. Panda
Malé auto je malé. Jeho bezepčnost se nemůže rovnat velkému. At je sebelepší. Každého rozhodnutí. Ono nemusíš bourat do tatrovky, ono stačí srážka např. Punta a MB řady S nebo takovej Lincoln Town car či velkej offroad....Metry a objem (motoru) ničím nenahradíš, stará pravda. -
« Re: Corsa vs. Panda
Panda v crash-testu prohrává hlavně při bočním nárazu - při čelní ten rozdíl není tak velký. Jinak obě tato auta jsou v katogorii Superminis, takže nároky by měly být stejné.
BTW, jinak je stejně nejdůležitější dávat bacha a jezdit opatrně - bohužel, při čelním nárazu s tatrou tě ani 5 hvězdiček nezachrání. -
« Re: To Miii
V Pandě jsem neseděl a nejel jsem s ní, takže nemůžu sloužit. Na stránce www.stilo.org najdeš i české fórum věnované Pandě, takže tam se o ní můžeš dozvědět víc. Dualogic mám v Idee a nestěžuji si (i když klasický automat je lepší), do Pandy se nejspíš dává jiná verze systému. Jinak osobně mě Panda oslovuje víc než Corsa, marná sláva. -
lorenzlubos 07.07.05 16:37
« Corsa vs. Panda
crash-test Euro-NCAP:
Panda ***
Corsa ****
Vraj sa v testoch Euro-NCAP zohladnuje aj kategoria auta, co sice nie je podla mna dobre, ale v tomto pripade este vacsi argument pre Corsu, nakolko Panda patri do kategorie nizsej na ktoru zrejme kladu mensie naroky pri Euro-NCAP. Keby sa hviezdicky udelovali v absolutnej rovine, bol by rozdiel mozno este vacsi.
Corsa ma velmi dobry podvozok a presne riadenie.
Panda je vsak zrejme lacnejsia a nepopieram, ze je fakt dobra.
Treba ju vsak skor porovnavat s Oplom Agila a nie Corsou.
To by bolo zaujimavejsie rozhodovanie.