Koupě ojetého auta dovezeného z Německa v bazaru
- Koupě ojetého auta dovezeného z Německa v bazaru 25.06.2005 17:42
- Bez nadpisu 10.07.2005 16:46
- Bez nadpisu 10.07.2005 19:04
S.O.B 25.06.2005 23:08
« Re: Koupě ojetého auta dovezeného z Německa v bazaru
Přihlásit (myslím legálně!) jdou auta 8 let stará, to znamená, že když je dneska 25. června, tak přihlásíš auto, který bylo v Německu (nebo kdekoliv jinde) uvedeno do provozu 25.června 1997 a mladší.
V ČR si s ním uděláš STK, vypíšeš žádosti na referátu dopravy Okresního úřadu, zaplatíš 2800,- za žádost, vyřídíš povinný ručení a dostaneš český espézetky. Dovozová STK stojí víc než "běžná" (jak kde, ale většinou tak do dvojky)
Zjisti, kdy je to auto udedený do provozu, jestli je to víc než 8 let, tak bych do toho nešel. Různejma kličkama to přihlásit jde taky, ale pro normálního člověka, kterej v tom není sběhlej to jsou problémy.
Koukni na www.mobile.de - to je něco jako naše annonce, tam si určitě vybereš a nebudeš muset platit nic překupníkům navíc-
"-- skrytý --" 26.06.2005 11:44
« Re: Re: Koupě ojetého auta dovezeného z Německa v bazaru
A nevíš jak je to s daní? Když koupím v německu auto bez jejich daně (export price), musím pak v čechách platit dph?-
S.O.B 26.06.2005 13:38
« Re: Re: Re: Koupě ojetého auta dovezeného z Německa v bazaru
To by mě taky zajímalo! Jestli to někde zjistíš přesně, dej mi, prosím, vědět na email: 2x2@seznam.cz
Jednou jsem se se Skopčákem nedohodl, jenom pro to, že mi nechtěl prodat auto jako soukromej osobě. Tvrdil, že to může prodat jenom firmě, aby dostal spátky MwSt (německou DPH)
Jeden známej mi to vysvětloval tak, že kdybych "venku" koupil auto s daní za např. 100.000,- a pak ho prodal za 120.000,- tak zaplatím našemu státu DPH jenom z 20.000,- ( 3800,-) který jsem vydělal. Kdežto, když koupím bez daně, tak u nás budu muset zdanit celých 120.000,- (22800,-)!!!! Což je citelný rozdíl!
Ale nevím, je to nepotvrzená informace. A na druhé straně, skopčáci se o tu daň aby jí dostali zpátky, hodně "krkaji"
to S.O.B
Doporučils mně adresu mobile.de, s tím že by to tam mohlo byt levnější tak sem se tam díval a našel sem tam takový seaty co maj tady u nás v tom bazaru za stejnou cenu spíš v tom německu sou i o dost dražší, tak teď nechápu jak to ten náš bazar může prodávat za tak levno když to dotáhne z Německa... asi je to nějakej podraz, krádež atd.?.....-
"-- skrytý --" 26.06.2005 17:15
Ten podraz spočívá:
- ve stočeném tachometru;
- v autě slepeném ze dvou kusů;
- v autě z vrakoviště;
- v autě, které mělo být pro hodnocení pojišťovnou v kategorii "totálka" fyzicky zlikvidované;
- v autě z trestné činnosti likvidovaném formou aukce;
- atd.
PS: Samozřejmě se může jednat i o výraznou slevu díky stálému odběru v SRN neprodejných ojetin...
"-- skrytý --" 27.06.2005 14:55
Bez nadpisu
Obchodník s ojetými auty, který je systematicky vozí ze zahraničí tam mám při nákupu od stejného dodavatele několik výhod.
1. auto na export je v Německu bráno jako auto bez záruky a proto je cena nižší, za záruku se platí až 20% ceny.
2. pokud se nakupuje u stejného dodavatele (autosalon - vozy na protiúčet), tak má lepší ceny než kdokoliv jiný, ale z toho občas plyne i povinnost koupit něco, co nikdo nechce.
Lze nakupovat na aukcích typu www.ebay.de a tam jsou občas velmi zajímavé ceny. Obecně je aukce zajímavější než jiný způsob nákupu, možnost koupě auta z trestné činnosti je u soukromníka stejná jako jinde, od státu naprosto minimální.
Při koupi ojetého auta (tedy nad 6 měsíců stáří ) od neplátce DPH a dovozu ze zemí EU se nikde DPH nevrací a ani neplatí. Doporučuji dotaz na místně příslušném finančním úřadě.
Možnost koupě špatně opravené bouračky je obecně možná kdykoliv, je nutné si auto důkladně zkontrolovat. Co se týče ujetých km, tak jsou u nás něco jako modla. Už se tu mockrát psalo, že auto se servisní knížkou a ujetými 200 000 km je neprodejné, ale jak je na tachometru 130 000 a bez servisky, tak je to pro náš trh daleko přijatelnější. Prodejci se tedy chovají podle toho.
Jen pro info - dovozem aut se neživím. ;-)-
"-- skrytý --" 28.06.2005 22:02
« Ad aukce
Aukce je v západoevropských zemích vcelku zavedená forma likvidace vozů, k nimž stát nechtěně přišel, musel o ně nějakou dobu pečovat a rád by se na nich alespoň trochu finančně zahojil: tj. vozy zabavavené kvůli trestné činnosti, opuštěné, propadlé např. z důvodu neplacení nákladů za parkování po odtažení atd. Konají se pravidelně, obvykle 1x do roka. Problémy bývají s oficiální legalizací takových aut, jelikož k velkému procentu z nich nejsou papíry. Proto je nejčastěji nakupují vrakárníci, kteří je dokáží ještě docela dobře zpeněžit.
"-- skrytý --" 27.06.2005 15:27
Bez nadpisu
...skoro jak u nás >:D když se objeví pěkné auto, musí se pro něj vyrazit hned, jinak je to v p... Jakmile se nějaké auto nabízí měsíc, tak je jasné, že za nic nestojí ;-)
Na mobilech jsem narazil na pěkný kup 2x, pokaždé tam byl někdo rychleji (volal jsem ve čtvrtek, dovču jsem si brát nechtěl, za to mi to zas nestálo, a v pátek večer už to bylo fuč). Jinak se asi dá občas nalézt něco pěkného, spíš třeba na ebayi, ale chce to holt trpělivost, zkušenosti s tím kterým typem auta, a možnost okamžitě vyrazit, jinak je šance minimální. A nebo mít kontakt na ten který autosalon, který posílá dál protiúčty - to ale znamená mít dobrého známého dovozce, a vystihnout okamžik, kdy se mu vyhlídnuté auto nehodí do krámu a je ochoten jej pustit (takhle jsem koupil dvě auta na ND, za to, že bylo potřeba zaplácnout místo na kamionu...) -
Rychlost je nutná
Ty nejlepší auta jsou fakt i během pár hodin pryč. Je prostě nutný mít prachy na hromadě, připravený pasy a auto s připojenym vlekem :o) a hned volat, popř. vyrazit. Dost často akceptujou faxovou objednávku a to auto ti 1 den podržej. I když nechápu jakej je rozdíl, jestli si to zamluvím telefonem nebo faxem. Sám jsem takhle sháněl auto 2 měsíce a spousta pěknejch mi utekla, protože jsem neměl potřebnou hotovost, resp. čas zrovna následující den. Ale potom se štěstí usmálo a já na autě za 200t ušetřil 40t (oproti ceně v ČR) a koupil jsem naprostou voňavku po 80ti letym dědkovi. -
S.O.B 28.06.2005 21:24
Ještě k těm faxovejm objednávkám
Skopčáci skrátka potřebujou mít v ruce "papír" na telefonické přislíbení moc nedaji, ale co jim budiž přičteno ke cti je, že když slíběji, že to auto do druhýho dne např. do 13 hod podržeji, tak na to můžete vzít jed, že tam do 13 bude pro vás rezervovaný! A může další jinej Čech, Polák, Ukrajinec... prosit, nabízet o 200-300 eur víc, skopčáci slovo dodržeji! ( To za Českýho prodejce bych ruku do ohně nedal..) -
"-- skrytý --" 10.07.2005 19:04
Bez nadpisu
Já už mám třetí auto z Německa a to poslední jsem si koupil v únoru, nikdy jsem s tím neměl problémy. Jak s daní a atd. Jo a nedá se to srovnat s tím co bych si koupil v ČR. V únoru jsem jel do Hannoveru služebně a viděl jsem tam mého budoucího krasavce, zaplatil jsem zálohu a další týden už jsem pro něj mazal s plaťákem a byl doma krasavec. Ušetřil jsem 50 tisíc. Je lepší v Německu zaplatit DPH a je klid. STK mně vyšla kolem 3000,- a plus poplatek na úřadě. Němci jsou na auta " PINTLICH " prostě je udržují více. Nikdy bch si auto nekoupil u nás, protože jak Němci říkají je to CAPCARAP.
Při hledání v inzerátech a v bazarech jsem narazil na velice pěkné a levné auto na www.vyberauto.cz, ale háček je v tom, že tyto auta nejsou přihlášené do provozu v ČR.
Majitelé bazaru píší:
NEPŘIHLÁŠENÉ – jedná se o vůz dovezený po 1.květnu 2004 a znamená to, že automobil ještě není přihlášený do provozu v ČR. Když si od nás takový vůz koupíte, dostanete k němu originál německý TP s odhláškou a kupní smlouvu.
Tak by me zajímalo jestli s tím máte někdo zkušenosti, co všechno bych musel potom ještě absolvovat na úřadech a jak dlouho by to asi trvalo.
Děkuji za vaše rady a zkušenosti