Individuální dovoz auta ze SRN.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
"-- skrytý --" 17.06.05 08:00
« Individuální dovoz auta ze SRN.
Prosím o radu či informaci.
Chci si dovézt - pro vlastní potřebu - ojetého WV PASSATA ze SRN a mám tyto dotazy:
1) Je výhodnější dovézt auto po ose nebo si ho nechat přivézt kamarádem na vleku?
2) Pokud auto pojede po ose = kde a za kolik Euro získám převozní SPZ?
3) Jaké jsou ještě jiné poplatky ve SRN (mimo převozní SPZ)?
4) Kolik tedy zaplatím celkem Euro ve SRN?
5) Platí se něco na hranicích?
6) Pokud je auto zakoupeno v autobazaru - je možné nárokovat vrácení daně = co je k tomu potřeba a jak postupovat?
7) Jak postupovat zde v ČR - abych si dovezené auto postavil na české SPZ?
Na kolik mne to celkem v ČR přijde?
Děkuji všem za Vaše rady a zkušenosti. Milda
2.Převozní značky vydává tamní úřad, stojí asi 60 € (myslím) ale je potřeba zaplatit povinné ručení. Nejdřív pojistku, pak na úřad pro značky. Auto tam musí taky. Celkově to vyjde okolo 150 €, pokud to dělá někdo z bazaru počítej okolo 220 €. Značka je na 14 dní.
3. 4.Nic dalšího není.
5. nic se na hranicích neplatí.
6. Pokud je auto pro vlastní potřebu a je jeté více než 6 měsíců, tak DPH neřeš, jsme v jednotném celním prostoru, tudíž se nevrací.
7. Pokud auto plní EURO 2 a je ode dne první registrace ke dni dovoz mladší 8 let ( přesně na dny!!) tak se jede normálně na dovozové emise a dovozovou STK (asi okolo 2000,- Kč celkem). Nedělají na každé STK. A pak už jen na MÚ pro značky za 2000,- .
Pokud je auto starší 8 let, tak je to složitější a musí se na zkušebnu a to stojí x tisíc.
Doporučuju před cestou zajít na STK a zjistit si co musí být v německém TP.
Snad jsem nenapsal moc nesmyslů. ;-)