Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  15:35

« Re: Ojetina z Německa

POKUD MÁ NAJETO 130 TISÍC, cokoli by se stalo, bylo by už dávno vyměněno.
    Dávej dobrej olej, nešetři na filtru paliva - originál DELPHI nebo FORD, pokud vemeš jinej RISKUJEŠ MOC. Nehoň filtr paliva na maximum - 60 tisíc km. Doporučuji měnit s olejem - mezi 20 a 25 tisíci. Netankuj sračky, vyhýbej se malým/neznačkovým pumpám mimo civilizaci, pumpám s malým pohybem zboží. Motor ocení Shell V-power diesel nebo jak se to jmenuje. Jízdy v západním zahraničí motor miluje, do Chorvatska, lovinska si ber aditivum a nešetři na něm. Poměry v Chorvatsku podobné a horší než u nás, asi jako na Slovensku. Zduř.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.04.06  15:06

« Ojetina z Německa

Ahoj. Vím že je tahle diskuse již delší dobu mrtvá, ale přesto zkusím. Budu kupovat tohle auto z německa:
    FORD MONDEO 2,0 TDCI GHIA
    BŘEZEN 2002, 132 000 KM NAJETO, ČERNÁ METALÍZA, 96 KW, DIESEL
    ABS, CENTRÁL S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM, IMOBILIZÉR, ALU KOLA 16, VÝHŘEV SEDAČEK, TAŽNÝ ZAŘÍZENÍ, EL. OKNA, KLIMAAUTOMATIK, 4 X AIRBAG, SERVISNÍ KNÍŽKA, SPORTOVNÍ SEDAČKY, RADIO + CD, EL. ZRDCÁTKA, PALUBNÍ POČÍTAČ, VOLANT V KŮŽI, MLHOVKY, COLOROVANÁ SKLA
    CENA - S DOVOZEM + MOJÍ PROVIZÍ + PŘIHLÁŠENÍM 281 000 KČ
    Auto vypadá výborně, jen mám strach z toho ročníku 2002 - byl tam ten problém se zadíráním čerpadla či čeho. Myslíte že mě to při těhle km ještě může potkat nebo už by to mělo být sedlý?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  11:22

« Bez nadpisu

To DIM: potvrzuji
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  10:35

« Re: Re: Elektrické stahování oken + nové dojmy

Namontovat xenony dodatečně nejde..........snad i s výměnou centrální řídící jednotky.........to by vyšlo tak na 100 tis ! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 08.08.05  16:23

« Re: Elektrické stahování oken + nové dojmy

Odvážil jsem se až později, kdy mohlo auto eventuálně zůstat chvíli i otevřené...:) Je to tak rychlé a snadné řešení, že jsem si to možná i sám předtím rozhasil. Vše funguje skvěle. Otravná je pouze nutnost točit klíčkem v klidu na parkovišti například - hned nabíhá spousta věcí, které člověk zrovna nechce budit.
    Jinak autíčko po návratu jen chválím (stav 5300 km; já vím, že je brzo, a ťukám do stolu). Včera jsem na trase Olomouc-Brusel určitě více než stokrát ocenil dešťový senzor - a to mi to původně přišlo jako opravdu otřesná zhovadilost. Svatý Petr byl včera ale fakt v dobrém rozmaru (nebo špatném?).
    Ovládání bederní opěrky je špatně přístupné hlavně vsedě :), ale zkoušel jsem to poprvé a nijak moc neřešil - sedí se mi i bez nastavování dobře a po 15 hodinách s hodinou pauzy stejně nejvíc cítím paže a ramena(nesportovec, žádnej squash ani nic...).
    Ještě hloupý dotaz na základě diskuse o xenonech v Octavii II tuhle vedle: v Mondeu je nemám, ale co kdyby se mi někdy zachtělo? Lze je namontovat relativně snadno (tím nemyslím svépomocí), nebo je to principiálně problematické a drahé?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.05  21:09

« Re: Rozdil mezi 96 a 114 kW

Rozhodně doporučuji 114 kW, pokud máš ty prachy navíc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.05  00:58

« Rozdil mezi 96 a 114 kW

Zdravim,
    mate nekdo osobni zkusenost z rozdilu mezi 96 a 114kW TDCickama? Stoji za to si priplatit bratru 40tisK? Nebo je lepsi si radsi dokoupit xenony za podobny peniz? :-)
    Dik.
    Freedom
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.05  20:30

« Re: 596000 za 2 roky stare mondeo...

je to 130 koni s 5 stupnovym automatem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.05  13:07

« 596000 za 2 roky stare mondeo...

No myslím, ze ta cena je dost prehnana....jestli je to automat, jak pisete, tak to tuplem nebude lakat moc lidi....je to rok 2003, takze kolik to ma koni? v tom roce se zacli delat motory 115 hp a 130 hp se 6-ti kvaltem, ale taky se jeste doprodavali 5-kvalty.....ja jsem koupil pred pul rokem mondeo tdci kombi 6/2002,130 hp., se serv. knizkou,,koupeno nove u nas, za 340000....Kdyby to vase auto bylo uz 6-ti kvalt, 130 hp, tak bych tam ja videl konecnou cenu max. nekde kolem 450 000...ale to opravdu pri max. vybave, jak uvadite(ghia v kuzi)...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.05  17:06

« Re: Re: Cena mondea

No moje predstava je 220 000 + 33 x11400 (doplatek leasingu ten jde i zrusit)
    Muzeme se ale dohodnout..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.05  11:55

« Re: Cena mondea

petrs: A kolik za něj chceš (kolik by sis představoval)?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.05  11:00

« Re: Elektrické stahování oken

..udělej ten postup na přeprogramování krajní polohy oken dle návodu. Já jsem to dělal, nic na tom není......
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.05  16:36

« Cena mondea

Nevite nekdo za kolik se da prodat mondeo 2.0 TDCI 2003 55000 km plna vypava vc automatu??
    Nutne potrebuju terenak (prestehoval jsem se)
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.05  16:33

« Bez nadpisu

Ten tempomat funguje takto:
    On zapne potom smacknout plus nebo minus
    kdyz ho chces vypnout tak OFF - vymaze pamet, nebo to tlacitko v pravo nad plus (SET??)ho jen vypne zustane rychlost v pameti do doby nez ho vypnu off nebo klickem:-)..
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 19.07.05  16:01

« Re: Re: Elektrické stahování oken

Díky, v podobnou odpověď jsem doufal. To víte, jako laik tady občas nabudu dojmu, že na ten auťák mám snad i hezky mluvit a ofukovat a ofukovat, abych se pak něčemu nedivil. :)
    Vesty jsou zde povinné pro všech 5 cestujících dle techničáku, jen si jednu dám pod sedadlo, když to prý aspoň v tom Rakousku je povinné (i když nepojedu skrz).
    V těch otáčkách se takto zatím snažím a mám to dál v úmyslu nějakou dobu. Ve sto čtyřiceti na šestku myslím točí zhruba 2300.
    Pojedeme tři dospělí, tak to je snad taky v normě. :-) Šťastnou cestu všem ostatním i na kratší vzdálenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.05  15:37

« Re: Elektrické stahování oken

Zkontrolovat je třeba max. doklady, mít zelenou kartu, možná se hodí reflexní vesta a jinak není co. 1000 km zase není až tak moc ujeto, takže já bych to moc nehnal, protože je to ropák, tak někde do 2,5-3 tis ot a jinak:Šťastnou cestu. Nemuselo by to být přetíženo. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 19.07.05  15:17

« Elektrické stahování oken

1000 km za námi, tempomat funguje skvěle. Objevila se ale jiná drobnost:
    Od začátku (myslím) nefunguje automatické vytažení oken na levé straně (řidič plus za ním). Tím myslím zavření do krajní polohy na jeden ťuk tlačítkem. Přidržením tlačítka zavírám a otevíram všechno bez potíží.
    Otevřít na jeden ťuk i vlevo jde.
    Okna vpravo fungují oběma směry a způsoby, a to vlastním tlačítkem i od řidiče.
    Možná je třeba to nějak inicializovat (v manuálu je postup po vyndání baterky, tj. nové naprogramování krajních poloh). Reklamovat se mi to moc nechce, zas tak mi to nevadí a rozdělání tapecírunku dle zdejších informací může nadělat víc škody než užitku. Servis u prodejce je teď navíc zavřený kvůli dovolené, jinam se mi s novým autem zatím nechce.
    Předpokládám, že motorky jsou v pořádku, když to dělá stejně na dvou místech. Spíš to bude asi naprogramování, pravda?
    A když už se rozepisuju: chystám se s tímto ještě syrovým strojem v pátek na cestu Belgie-ČR. Co bych měl eventuálně (nechat) zkontrolovat před touto první větší zátěží? (dosud cesty do 130 km)
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 11.07.05  11:27

« Zamykání 2

Tak mi to nedalo a šel jsem hned. Je to chromovaná kolíbka v HORNÍ části vnitřní kliky, která nevypadá jako kolíbka. Otevřená je rovně, zamyká se překlopením dovnitř. Bez problému v nenastartovaném autě.
    Pokud vezmu za vnitřní kliku, auto se odemkne. Na druhé zatažení otevřu dveře.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 11.07.05  11:15

« Zamykani a tempomat

Oběma pánům díky, vyzkouším. Tempomat zní logicky, tento fígl jsem nezkoušel.
    Ovládání zámku jsem hledal, no musím skočit do garáže a prověřit to aspoň nasucho.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.07.05  10:18

« Re: Re: Druhe dojmy

Na dveřích pod páčkou na otvíraní je páčka na zamykání (taková menší).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…