Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

16.04.06  11:23

« Re:

To Petr Blaha: Podle me poznate, zda to je nebo neni turbo podle toho, ze turbo nastupuje pozdeji a ne zcela linearne s otackami. Mozna by to take mohlo byt jinym konstrukcnim resenim odhlucneni a treba i jinymi cestami pro sireni vybraci v karoserii. Kdyz clovek akceleruje opravdu pomalu,tak turbo ani neni slyset, to se ale v normalnim provozu moc nestava :).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.06  11:09

« Re:

Neni to piskani zpusobeny alternatorem? Myslim treni uhliku o sberaci krouzky. Me se osvedcila obycejna drevena tycka jako naslouchatko a tou si lze kazdy agregat poslechnout (tycku opru o ucho a poslouchany agregat).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.06  10:58

« Bez nadpisu

to lordmystic:Dekuji za nazor, ale nepredpokladam, ze by mel kolega "vykuchanej" katalyzator a honil Picaso stejne jako nekdo Fabii RS(a u te dostavalo turbo na pr..l) :-)
    to OndraD.:To se prave neda srovnavat-2.0TDCI a 1.6TDCI(1.6HDI), kazdy je podle me jinak hlucny atd.Ale dva stejne motory a aby jeden hvizdal a druhy ne to mi pripada divne.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.06  10:49

« Re:

To Petr Blaha: Zdravim, uz jsem se na ten zvuk turba myslim dotazoval na zacatku diskze k C-MAXU. Mam 2.0 TDCi a ihned po prvnich kilometrech me zarazilo,ze jsem neslysel turbo. Pravda, neslysel jsem ho, ale jen uvnitr auta pri zavrenych okynkach. Jinak slyset je, zacina kolem 1800 az 2000 otacek v zavislosti na seslapnutem akceleratoru. Kdyz se trochu stahne okenko spolujezdce, je to skvele slyset. Trochu me udivuje, ze se turbo rozebehne i pri brzdeni motorem.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 16.04.06  09:18

« Bez nadpisu

No něco podobného jsem viděl u Fabie RS u které vykuchali katalizátor... Pak to turbo mělo pískavý zvuk jak tomu chyběl ten zadní kus výfuku, ale zase to trošku líp tahlo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.06  10:34

« Bez nadpisu

to PetrT.,DIM a ostatni:Chci se zeptat vas co mate s motory TDCI,TDI,HDI nejeto preci jen vice nez ja a tudiz vice zkusenosti.Mel jsem moznost se svezt s kolegou v jeho Xsare Picaso s motorem 1.6HDI 80KW(stejny motor co mam ja v C-MAXU) a zarazila me jedna vec, ze pri pridavani plynu bylo slyset lehke piskani od motoru-linearne s otackami.Upozornil jsem ho na to, ze muj motor takhle nehvizda, chapu, ze turbo ma vysoke otacky, ale podle me, kdyz je v poradku tak by nemelo bejt vubec slyset.Alespon ja jej u me neslysim.Opovedel mi, ze se mu zda, ze mu to dela od sameho zacatku a proto si mysli, ze je to normalni(ma najeto 38000km a auto je v zaruce).Schvalne jsme vypnuli i vetrak a samozrejme nemel zaplou klimu a bylo to zretelne slyset.Po zvednuti kapoty mi to pripadalo opravdu jako od turba.Co si o tom myslite?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.06  11:55

« Re: Re:

...........snad ještě dodám, že pískání snad obvyklé není, ale napínací klapky a řemen to dovedou :-) Při volnoběhu na mě ty motory obecně moc "vychovaně" nepůsobí.
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 14.04.06  11:43

« Bez nadpisu

spíš jsem myslel nějaké typické zvuky pro nějakou závadu...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.06  11:40

« Re:

Především vnímej případné cukání při jízdě ve velmi malých otáčkách, klepání atd. tam samozřejmě za studena je, každý motor je trochu jiný, to se zobecnit nedá. 2,2 TDCi , kterou mám teď, je oproti tomu staršímu 2,0 téměř úplně bez toho traktoroidního projevu a to i za studena. Taky černý dým ( viditelný hlavně při tůrování na neutrál po zahřátí ) byl u některých aut výrazný.......
    Podle mě klepání za studena, pokud tam něco nebude vyloženě třískat, ti o tom autě nic neřekne, když ho neznáš od začátku.....
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 14.04.06  07:29

« Bez nadpisu

Myslím že jste trochu odbočili. Každopádně má návštěva německa se blíží, již ve středu... Lze nějak poznat v jakém je stavu motor toho auta? Vydává ta 2.0 TDCi 96kW nějaké pískavé zvuky, či klapot. Nebo to má čistej pravidelnej běh? A co za studena? Budu tam hodně brzy ráno a budu ho zkoušet studenej. Má ten motor po natočení za studena nějaké klapavé zvuky či nepravidelný chod?
    Ad aditiva. Přes zimu je také přidávám, ono česká nafta je opravdu * a třeba po západní evropě platí že koupím auto na naftu a jezdím, u nás už to pravda tak úplně není, protože si stále jen furt hrajeme na to že jsme v západní evropě, ale zdaleka to není pravda.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.06  15:01

« Re: Propagátor aditiv

Pro mě jsou aditiva jen další snahou různých výrobců, jak se dostat s "něčím" do autoprůmyslu........Pokud si koupím mixer na 220, tak ho prostě dám do zástrčky, kde je 220 . Hotovo. Hotovo. Když si koupím mlíko, má být v té láhvi mlíko, ne abych si do něj kupoval nějaké vylepšení . Když si koupím motorovou naftu do TDCi , má to jezdit a taky hotovo.jó, pokud budu tuningový hračička , tak můžu zkoušet čipovat, přelaďovat, leštit sací potrubí a nebo lít do oleje teflon a do nádrže taky nějakou tu ampulku. Ale já takové ambice nemám !! Nemám křídlo na zadním okně, ani mi nesvítí parkovačky modře , ani mi nesvítí pod auto nějaký modrý polštář , ani nemám v pneumatikách dusík...........dokonce ani tu leštěnku nemažu po karoserii. Já jenom potřebuju aby to jezdilo při normálním zacházení, abych měl spolehlivý dpopravní prostředek, ne vozit s sebou neustále nějaký "verkcajk".
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.06  10:56

« Propagátor aditiv

Ano DIME, jsem pro aditiva!!!!
    Pro ta aditiva, která v naftě mají být ale nejsou z různých důvodů (ředění, manipulace, skladování, pančování)...
    Hrozně mne štve, že majitelé aut jou schopni donekonečna auto umývat, leštit a čistit interiér, případně dokupovat tuningové/tuzingové díly pro úpravu zevnějšku... Vždyť to aditivum není vůbec nic jiného než že jednou za čas tomu auto dáš něco navíc, kapišto? Stejně jako když auto umyješ či vyleštíš... Není to nic jiného.
    Na vzhled se dá ale to, na co není vidět, na to se se.e!!!!!! Smradlavé ruce od leštěnky být mohou ale nedej bože od aditiva!?!?!
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.04.06  10:14

« Bez nadpisu

Jasně díky za info. Ono to auto obecně není špatné, spousty lidí má s ním více pozitivních než negativních zkušeností a holt toto riziko tohoto motoru podstoupím - už jsem se rozhodl. Navíc pokud opravdu bude možnost v průběhu roku toto opravit za levno, je to důvod navíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.06  10:08

« Re:

Petr T. : možná únavné, ale z vlastní zkušenosti. Tvoje odpovědi jsou taky jako moje pořád stejné ......... poctivý servis, vyhýbat se pochybným pumpám.....Všechno jsem dělal, a dojel jsem stejně. A ne po 10 tis. km, ale po 70 tis. Proč už to teda nebylo 7x vyměněno ??? Působíš na mě jako propagátor aditiv , ale s těmi já se prostě otravovat nechci. Ano, je to pořád dokola, ale Lordmystic se ptal na názory, a můj je takový jaký je, tak jsem mu ho tady napsal. Přece bys nečekal, že teď otočím.
    Lordmystic : od 06/2003 byly motory s upraveným vstřikováním........
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 13.04.06  07:30

« Bez nadpisu

Díky za rady. Dlouho sem rozvažoval mezi Passatem (rodiče ho mají a mám s tím pár tisíc odježděno), ale Mondeo je pro mě větší srdcovka, takže není co řešit. Riziko je tu vždy to je mi jasné, ale to auto co mám vyhlídlé je sice 4 roky staré, ale vypadá nádherně jako nové, bylo vidět že si ho majitem moc hleděl (zvenka, takže snad i zevnitř).
    Ohledně kvalitního servisu jsem již rozhodnut, dposud jsem na servis kašlal (P405, rv1991), ale teť chci auto na delší dobu, takže si dám záležet, věřím že se to fakt vrátí beproblémovostí.
  • 00 Reagovat !

foto kastv9

kastv9 12.04.06  19:32

« Bez nadpisu

Ahoj,
    myslím, že nemusíš mít obavy, měl jsem mondeo kombi TDCi 85 kw, rok výroby 2002 a kombi TDCI 96 kw také 2002, s oběma jsem najel přes 50.OOO tisíc km bez problému, můžu jen doporučit, když se o ně dobře staráš, pravidelný a kvalitní servis,tak předejdeš spoustě problémů, jasně , můžeš trefit na vadný díl, ale to se může stát u každého auta, nemusí to být jen mondeo. Znám spoustu lidí, co jenom jezdí, servis, výměny filtrů a jiné neřeší, a pak se díví.
    Určitě ti schvaluji koupi, to auto bude už mít určitě vychytný mouchy, jen musíš brát ohled, že kupuješ 4 roký starý auto a ne nový.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.04.06  19:00

« Straší

My Mystic Lord!!!
    DIM straší jako obvykle ale už je to malililinko únavné... Všechna problémová čerpadla musela z principu odejít do 10000 km. Prostě vnitřní konstrukce nebyla dostatečně robustní. Tehdy byl vyměněn kompletní systém. Pokud se použilo čerpadlo stejného typu (Ford jich měl skladem mraky), problém se opakoval až do úplného vyčerpání skladu vadných čerpadel. Takže se to někomu mohlo stát vícekrát ale do roka byl sklad těchto čerpadel pryč. Takže - pokud má to auto teď najeto 130 tisíc, buď má již všechno vyměněno za robustnější díly anebo tam nikdy ty původní nerobustní díly namontovány ani nebyly - byly namontovány už ty robustnější. Soudím dle svého auta - mouchy (EGR, setrvačník, regulační ventil čerpadla) byly vychytány do 40 tKm a teď už jen jezdím (mám 2,0TDCi 04/2003)
    Ach ta nafta - je to lákavé viď - má ta nafty stále stejnou kvalitu? Neobsahuje vodu? Maže dobře? Nevíš - aditivum zvýší mazivost a odstraní nějaká promile vody ale všespásné není. A navíc Tě bude stát asi 1 Kč na 1l nafty (jakkoli se Ti asi 50% vrátí ve snížení spotřeby, zvýšení krouťáku a snížení oprotřebování motorových dílů.
    Ano, existuje asi 10 opraven opravujících tato čerpadla - repas vyjde asi na max. 10 tKč. Pokud jsou v háji jenom rolny, může Tě to stát i do 4 tKč. Mám pro Tebe dobrou zprávu: Od září buodu opravitelné i vstřikovače - předpoklad ceny opravy je max do 2900 Kč, pokud by se jen čistily a vyměnily porouchné vnitřnosti vejde se to asi do 1900 Kč. Zdařpuch.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.04.06  16:02

« Re: Re:

To je pravda. Auto se mi moc líbí, je luxusní i za slušnou cenu. Od jakého roku by už ty TDCi měli být v poho? A také jsem slyšel že některé specializované firmy dokáží opravit vysokotlaká čerpadla, která odcházela za velice rozumné peníze do cca. 10k...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.06  15:57

« Re:

...víceméně nemohu jinak, Petře T, než opět a znovu takovou koupi NEDOPORUČIT v žádném případě. Nerozumím větě, že je to po 130 tis už bez nebezpečí obvyklého problému se vstřiky............?? Ten motor ani celkově to auto z té doby není vychytaný, jezdil jsem s ním 3 roky. Můžeš mít štěstí, ale taky smůlu. Ty opravy pak značně navyšují pořizovací hodnotu...........
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 12.04.06  15:39

« Bez nadpisu

Díky za radu. S tou kvalitou nafty je to asi hodně důležité. Mám možnost brát naftu bez DPH ještě se slevou. Není to špatná nafta, ale ani špička jako např. ten Shell V Power nebo jak se to jmenuje. Jaké a jak používat aditivum? A kolik?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…