Ford Mondeo TDCi
"-- skrytý --" 24.04.06 14:14
« Re: Re: Re: Rada
My Lord!!!
Pokud se filtr zanese (a u nás je to rozhodně dřív), prostě filtrační vložka v místě největšího náporu praskne...
Dovedeš si představit co to udělá !!! Čerpadlo konec, vstřiky konec.
Jinak gratulace, mám kombíka a brzdy NEMAJÍ chybu!!! Tak to nech proklepnout, kdovíjaké destičky tam strčili, dej originál!!!
Moc se mi líbilo řešení SsangYongu pro Asii a východní Evropu vč. ČR - používají zdvojenou filtraci. První filtr odlučuje vodu a druhý nečistoty. Takhle si představuji přístup k věci. -
lordmystic 24.04.06 13:33
Možná máš pravdu, brzdy nechám prohlídnout, ale celkově když porovnám brzdy na Mondeu a Passatu, tak není vůbec o čem pochybovat. Možná jsou na Passatu až moc dobré. Na druhou stránku Mondeo je docela těžšký auto a také se brzdí z vyšších rychlostí, ale stejně musím stále počítat s oněco větší brzdnou dráhou. Fakt jsem zažil na spoustě aut lepší a citlivější brzdy. -
lordmystic 24.04.06 13:04
Konec spekulací, napíšu své praktické zkušenosti. Auto jsem přivezl minulou středu z německa. Měl jsem štěstí, vybíral jsem ze dvou a jedno bylo opravdu pěkný (se všema papírama v perfektním stavu za slušný peníz).
První zkušenosti... No s čím mohu srovnávat - Peugeot 405, Audi A100 2.5l, Passat 1.9TDI. Ať si říká kdo chce co chce, musím potvrdit, že podvozek je super! Při řízení mám výbornou kontrolu nad podvozkem, zpětná vazba mi velice vyhovuje. Proti Passatu je řízení tužší, ale stále velice pohodlné a díky tomu i přesnš poznám jak se auto chová. Už jsem i dvakrát uvedl v akci i ESP, to auto se fakt na suchu nedá utrhnout - zkoušeno na letišti (zatím originální Ford 16-ky kola). Překvapil mě i solidní komfort na horších silnicích a na těchto rozbitých okreskách i výborné jízdní vlastnosti. Motor 96kW má solidní zátah již pod dvěma tisíci. Bohužel mám pouze 5-kvalt, ovšem na okresky a silnice první třídy kde většinou jezdím mi poslední dva rychlostní stupně v pohodě stačí a nemusím skoro vůbec řadit. Trošku z počátku zápasím s plynulostí při rozjíždění a řazení prvních tří rychlostních stupňů, často se mi ještě stává že se mi při sešlápnutí spojky při řazení roztočí motor - musím plyn pouštět dřív než zmáčknu spojku - u Passatu tento problém ani nebyl u Peugeota 405 jsem musel stále držet auto pod plynem aby to jelo. Holt si zvykám na vyšší výkon. Palubní PC dobré, jen mi chybí krátkodobá paměť a okamžitá spotřeba. Ovládání rádia pod volantem super, jen mi chybí podpora mp3 :(. Řazení přesné, vzhled auta a interiéru pro mě osobně perfektní. Páté dveře u liftbacku co mám super, ohromný kuft s výborným přístupem. Parkovací asistent super, do dnes jsem s ním nejezdil, dnes bych si bez něj auto nekoupil. Velice mě zklamali brzdy. Je to ohraná písnička, říkal jsem si že to není možný aby to auto nebrzdilo, ale třeba na dálnici je to tragédie. To že dupnu ve 120km/h na brzdu (vší silou) a auto si jede vesele dál, tak z toho jsem byl dost rozčarován. Samotné brzdy jsou hodně měkké a vlažné. Budu se muset podívat po nějakém řešení jestli existuje, jiné kotouče a destičky, snad to pomůže.
Celkový dojem je ale perfektní, dlouho jsem se bál abych nekoupil špatně, dnes po necelém týdnu a 1500km po všech silnících všeho druhu musím konstatovat, že to auto v přímém srovnání jednoznačně poráží Passat kterého mají rodiče a se kterým často jezdím také. Nyní už jen uvidíme co vše se na autě začne sypat. Je to hodně odvyslé od kusu auta, stylu jízdy a stavu vozovky a paliva. Jsem moc zvědavej... -
"-- skrytý --" 16.04.06 16:53
« S-MAX
Petře,
mně bylo jasné okamžitě že Tě to sebere (když se Ti zalíbil C-Max). Pokud se podíváš na prodeje C-Maxu, padají... Toto bude maličko problém pro Forda - S-Max je příliš parádní a C-Max je naproti tomu příliš drahý.
Nu, počkám si, musí se to vidět. Pokud bude mít alespoň částečně použitelnost kombíku, beru ho místo Mondea. Ale to musím mít ještě rok tak je čas to všechno důkladně rozvážit.
Zatím zdar. Už bylo načase aby Ford vytáh nějaké eso proti těm vlkohradskejm a makarónům. (Nové Galaxy bude velký problém pro ostatní velká MPV). -
"-- skrytý --" 16.04.06 11:24
« Motory 1,6HDI,TDCi
Petře,
motory nejsou úplně identické. Jasně, vyrábí se ve Francii ale na žádost značky se upravují. Dost často se potom ladí pro potřeby jednotlivých typů. Dokonce se pro velký úspěch přesouvá výroba z Francie do Anglie (pro skupinu Ford samozřejmě).
Podle mne to bude v zatlumení (Ford má lepší zatlumení). Může být také že Ford používá jiné turbo!!!
Vždy jsem šokován když kolem mne projede O1, jak píská - je to slyšet venku i vevnitř.
U mého Mondea nevíš že tam nějaké turbo je.
Howgh, měj se.
Nová éra přichází!!! Vivat S-Max!!! Vivat, vivat, vivat!!! -
To Petr Blaha: Podle me poznate, zda to je nebo neni turbo podle toho, ze turbo nastupuje pozdeji a ne zcela linearne s otackami. Mozna by to take mohlo byt jinym konstrukcnim resenim odhlucneni a treba i jinymi cestami pro sireni vybraci v karoserii. Kdyz clovek akceleruje opravdu pomalu,tak turbo ani neni slyset, to se ale v normalnim provozu moc nestava :). -
"-- skrytý --" 16.04.06 10:58
to lordmystic:Dekuji za nazor, ale nepredpokladam, ze by mel kolega "vykuchanej" katalyzator a honil Picaso stejne jako nekdo Fabii RS(a u te dostavalo turbo na pr..l) :-)
to OndraD.:To se prave neda srovnavat-2.0TDCI a 1.6TDCI(1.6HDI), kazdy je podle me jinak hlucny atd.Ale dva stejne motory a aby jeden hvizdal a druhy ne to mi pripada divne. -
To Petr Blaha: Zdravim, uz jsem se na ten zvuk turba myslim dotazoval na zacatku diskze k C-MAXU. Mam 2.0 TDCi a ihned po prvnich kilometrech me zarazilo,ze jsem neslysel turbo. Pravda, neslysel jsem ho, ale jen uvnitr auta pri zavrenych okynkach. Jinak slyset je, zacina kolem 1800 az 2000 otacek v zavislosti na seslapnutem akceleratoru. Kdyz se trochu stahne okenko spolujezdce, je to skvele slyset. Trochu me udivuje, ze se turbo rozebehne i pri brzdeni motorem.

To ovládání spojky a řazení a přeřazování chce fakt jistý cvik. ˇTradičně když přeřazuju, tak buď to při puštění spojky trochu přbrzdí než se projeví stalčení plynu, a nebo trochu protočí a cukne dopředu. Je to velmi úzké rozpětí.........