Ford Mondeo TDCi
« dotaz
To Petr T.: Diky za informaci, jen bych se chtel jeste zeptat jako laik pro upresneni. Turbodmychadlo se toci i pri volnobehu nebo jenom od urcitych otacek a zatizeni motoru? To hvizdani turba je patrne pouze nad 2000 otacek. Zvlastni je, ze turbo hvizda i pri brzdeni motorem. Dale bych se chtel zeptat na provoz klimatizace. Jsou pro to nejaka pravidla? Nekdo rika, ze by se nemel tolik tocit motor s pustenou kllimatizaci, vcas ji vypnout a nechat vyfoukat okolnim vzduchem, atd. Budu vdecny za jakoukoli radu, ktera je uzitecna. Dost me mrzi, ze se takoveto, podle me docela zasadni informace, dozvi clovek az z druhe ruky nikoli od prodejce. Diky -
"-- skrytý --" 28.05.05 10:50
« Delphi -Bosch
To RAFI007: Nemůžeš porovnávat Bosch s Delphi neb na Mondeu není a nebude !!! Firma FORD se definitivně rozhodla NEPOUŽÍVAT vstřikování od firmy Bosch po špatných zkušenostech s firmou Bosch. Takže používá vstřikování Siemens (1,4 Fiesta a 2,0 Focus), Delphi (1,8 Focus&Connect, 2,0 Mondeo&Transit, 2,2 Mondeo, 2,4 Transit) a Denso (2,2 TDCI). Pokud by toto vstřikování Delphi nebylo v pořádku, již dávno by Ford musel kontrakt s Delphi ukončit. Zdravím. -
"-- skrytý --" 28.05.05 00:02
Problém je v tom, že závada se opakovala při plném výkonu do kopce na dálníci 2x v krátkém čase za sebou , takže jde o to, kdy bylo auto tak zatížené a majitel zjistil náklady na opravu.V případě této závady asi nejde o počet kilometrů , ale o bod, kdy dojde k překročení meze tolerance.Muj dojem je, že ve chvíli , kdy dojde k této závadě,se zvyšuje nebezpečí další závady a překalibrování v servise je jen oddálení problému.V prvním případě došlo k dost výraznému zvukovému projevu a další odstavení auta (snížení výkonu na 1/2 a blikání kontrolky žhavení) bylo během pár dnů.Bylo mně zděleno, že je to otázka Delphi a Bosch tak náchylný není.Nahrazení Delphi za Bosch není možné, takže problém se může vyskytnout znovu.Podotýkám, že všeobecně Bosch pro mně není taky záruka kvality.Vcelku jsem v obraze a je mně jasné, že nejlevnější testování technologií je na zákaznících.S padajícími cenami a zvyšující se technologickou úrovní jakéhokoliv výrobku k tomuto dochází ve všech oborech. -
"-- skrytý --" 27.05.05 17:18
« Mondeo TDCI poruchy vstřikování
to RAFI007: Tak neplácáš úplně, poruchy tam byly stejně jako poruchy u jánevevím u prvních ročníků ostatních automobilek, Ford tehdy s CommonRailem začínal. Všechny problémy již byly dávno vyřešeny výměnou dílů. Pokud je díl vadný z továrny, odejde ti brzy po zakoupení vozidla a ne po 150 tis. km, tehdy je vše u dieselu právě tak v polovině životnosti. Zdravím. -
"-- skrytý --" 26.05.05 20:42
« Re: Re: Cukání
Nechcípne Ti to někdy na volnoběh? Tak to by byl řídící ventil čerpadla. Možná by to taky mohlo způsobit turbo, nehoníš to moc rychle a potom třeba zastavíš a tankuješ (typicky dálnice). To by se ti připékal olej a přidíralo turbo. Zdravím. -
"-- skrytý --" 26.05.05 20:37
« Kontrola vstřikování 2,0 TDCI
To Paulo M: na kontrolu nejezdi do servisu Ford, ale do autorizovaného dieselservisu DELPHI, kde mají sadu YDT278 "Sealed Rail Kit" a diagnostiku DIAMAND Delphi. Takové servisy jsou 3: Karel Sobek (Frýdek-Místek), BENECO (Poděbrady) a HALE (Praha7). Tam ti zkontrolují vstřikovací soustavu a hlavně opotřebení vstřikovačů (sleduje se přepad nafty zpět ze vstřikovačů do nádrže, množství musí být totožné. Pokud má jeden ze vstřikovačů zvýšené množsví paliva v přepadu, znamená to, že je vstřikovač opotřebený. Životnost vstřikovačů při používání kvalitní nafty dosáhne bez problémů 500.000 km (totéž platí pro čerpadlo. To RAFI007: plácáš - svinstvo neveme a nevydrží vstřikování žádného výrobce, to u nás vidíme denodenně, zeptej se lidí, co museli kupovat vstřikovače Bosch... -
"-- skrytý --" 26.05.05 19:57
Díky za zkušenosti. To s tím motorem a nekvalitní naftou už jsem slyšel od několika lidí, naposledy ve Fordu. Nevíte někdo co se s tím motorem konkrétně stane, co se musí vyměnit a jak se to projevuje? Auto, které můžu koupit jsem měl ale možnost projet a žádné závady nejevilo, každopádně ho vezmu do servisu na prohlídku. Mám ještě nabídku na 2.0i 16V, máte někdo zkušenosti? Co je lepší TDCI nebo 2,0i (o spotřebu mi nejde)?
díky -
Tailor 23.05.05 14:04
« RE: Ford Mondeo TDCi
to Paulo M: Myslim si, ze se jedna o dobre auto s velmi dobrym motorem s novou technologii. Sam jsem si koupil novy focus s motorem 2.0 TDCi. Problemy by vsak mohly nastat, pokud by nebyla pouzivana kvalitni nafta. Cerpani spatne nafty u levnych pump muze vest k poskozeni motoru, coz jsem si nedavno potvrdil na pripadu 3 roky stareho Renault Megan Scenic, kde ve 150 000 km doslo k poskozeni vstrikovacu a cerpadla. Oprava stala 100 000 Kc a pry s velkou pravdepodobnosti byla zpusobena dle vyjadreni servisu prave nekvalitni naftou. U auta z Rakouska se asi da predpokladat, ze byla tankovana kvalitni nafta. -
"-- skrytý --" 20.05.05 22:12
« Re: Ford Mondeo TDCi
Cau..ja jsem tohle auto koupil pred pul rokem...mam akorat malej problem s prevodovkou, pri zarazene petce je slyset takove piskani, menil jsem tam petkove soukolí, stalo to 13 tacu, o dost se to zlepsilo ale ja to tam slysim porad..jinak auto je to super, rozvodak se tam nemeni, je tam retez... na tu naftu si davej ale bacha, staci jednou natankovat nejakou sracku a je vymalovano..oprava muze stat klidne 100 tacu -
"-- skrytý --" 20.05.05 09:00
« Re: Ford Mondeo TDCi
to paulo:Nemej obavy!!!Jses jeden z mala co akceptuje, ze 3roky stare auto ma najeto 140000km, ale tak to na "zapade" je.To jen u nas jsou snilkove, co si mysli, ze takove auto koupi a ono bude mit najeto 50000km(bydlim v Belgii a vim o cem mluvim).Pokud to ma servisku tak by nemel byt problem.Jestli je radne vedena tak se v ni doctes co se vse menilo vc.rozvodaku atd.Urcite bych ale nesetril na nejake preventivni kontrole(olej,filtr,vzduch filtr).140000km neni nic, ty motory jsou dobre jen se do nich nesmi lejt nafta z traktoru odstavenem v JZD!!!!To pak kazdej cumi a stezuje si, ze mu motor hapruje :roll: -
"-- skrytý --" 19.05.05 23:00
« Ford Mondeo TDCi
Ahoj, mám v plánu koupit Mondeo, r.v. 07/2002, 140.000km, motod 2.0 TDCi. Auto je ve výborném stavu, super výbava, pravidelnýá servis + servisní knížka. Mám ale trochu obavu z těch km. Je to dovoz z AT. Máte někdo zkušenosti s TDCi či s novým mondeem obecně? Na co si dát pozor, kdy se mění rozvody a co všechno by se mělo ve 140.000 km měnit?
díky za informace