Ford Mondeo TDCi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turb
Mitsi: to se asi liší auto od auta, mně právě suší na vnější vzduch i vnitřní oběh (hlavně je to super v podzimních plískanicích) a taky na oba režimy chladí, možná ne zcela stejně, ale to se dá těžko porovnat, když jednou chladí teplý vnější a podruhé už chladnější vnitřní vzduch ... co píšu, to platí u tvé oblíbené značky >:D Opel - konkrétně AstryG a Zafiry -
"-- skrytý --" 02.06.05 00:43
« Re: To RAFI007 stále tonoucímu v omylu
Za chybu jména se omlouvám.
Podotýkám, že všechny mé příspěvky jsou vztaženy k prvnímu přídspěvku ve znění:
Ahoj, mám v plánu koupit Mondeo, r.v. 07/2002, 140.000km, motod 2.0 TDCi. Auto je ve výborném stavu, super výbava, pravidelnýá servis + servisní knížka. Mám ale trochu obavu z těch km. Je to dovoz z AT. Máte někdo zkušenosti s TDCi či s novým mondeem obecně? Na co si dát pozor, kdy se mění rozvody a co všechno by se mělo ve 140.000 km měnit?
díky za informace
Mám auto s tímto motorem z daného měsíce.To, jestli po facelitu je výrobce vstříkování X nebo Y je jedno a info o BOSCH jsem dostal v servisu.Nemám čas si takovéto info ověřovat.Jestli tonu v omylu je ve srovnání s kvalitou Mondea z tohoto ročníku prkotina ve srovnání s cenou oprav, blížících se cca 200.000,-.Nyní např. řeším zhnilý konec posledního hrnce výfuku-na vrcholný model Ghia dost ostuda.
Myslím si, že mé informace jsou pro kupujícího ojetiny podstatnější než tabulka nynějších dodavatelů.Na to navrhuji založit rubriku: Kupuji nové Mondeo TDCi -
« Nove Mondeo
Hi all,
prave uvazujem o investicii do Mondea kombi 2,0 TDCi 96 kW. Uz dlhsie sledujem tuto diskusiu a vsetky info ohladne Mondea. Predajca sa mi snazi :-) predat kombi Trend X, vyroba 01/2005, ktore ma na sklade. Na stranke autobild.de som vsak zachytil, ze sa ma v kratkom case na trhu objavit jemne faceliftovana verzia s nejakymi upravami (brzdy, podvozok...). Predajca mi samozrejme tvrdi, ze sa nic menit nebude.
Na web stranke www.ford.de je vsak uz kratka uputavka, ze v kratkom case ma prist upravene Mondeo.
Zachytili ste na tuto temu nejkake info ? Vdaka za kazdy postreh. -
"-- skrytý --" 01.06.05 16:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
Viados: Schválně si někdy všimni, že klima na vnitřní oběh "mlží", třebaže kompresor běží. Z toho vyvozuji, že "nesuší". Současně jsem zaregistroval (u všech aut bez autoklimy, kde jsem měl příležitost to vyzkoušet), že na vnitřní oběh má chlazení sníženou účinnost, někdy dost citelně. Asi to nějak souvisí se "skupenským teplem" při přeměně vzdušné vlhkosti na kondenzát. Proč však klima na vnitřní oběh "nesuší", to se mi dodnes nepodařilo zjistit. Ale už jsem zažil i klimu, která fungovala naopak - jako vyvíječ páry či přímo sauna (topila!)... -
"-- skrytý --" 01.06.05 16:45
« Re:
petr Blaha: To hodně záleží na stylu jízdy. Např. přes celé Švýcarsko (400 km) vždy řádně podle předpisů/rychl. limitů 7,9. Na hory a zpět (rovněž 400 km) v hnusném počasí (vítr, silné sněžení) se 450 litrovou rakví na střeše a "mým klasickým stylem" 19,6. Po Praze se s tím dá jezdit za 9,5. Můj dlouhodobý průměr je něco přes 11, výrobce deklaruje 9,1... -
"-- skrytý --" 01.06.05 15:32
« To RAFI007 stále tonoucímu v omylu
Znovu opakuji (Petr laha má pravdu, to je práce pro mne), Bosche už s výjimkou 1,6TDCI ve Fordu nenajdeš. Bosch u Forda skončil, z milosti se díky francouzům dostává do Fordu přes 1,6TDCI.
Tedy:
1,4 TDCI Siemens
1,6 TDCI Bosch
1,8 TDCI Delphi
2,0 TDCI Siemens (PSA-FORD)
2,0 TDCI Delphi (Ford Puma)
2,2 TDCI Delphi
2,2 TDCI Denso (užitkové aplikace)
2,4 TDCI Delphi (užitkové aplikace)
2,7 TDCI Siemens -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
Mitsi, ty technický informace a zkušenosti se od tebe čtou fakt líp než tvoje chlubení, jak jsi rychlej a dobrej řidič. Takže vynecháme to bušení v hruď a rovnou řeknu, že jak s tou klimou (vypínat cca 5-10 min před dojezdem) a "odpočinutím" benzíňáku máš podle mě pravdu.
Jen k té klimě s vnitřním oběhem: tuto kombinaci já právě využívám velmi často a osvědčila se mi. Ať je venku třeba 40 stupňů a přede mnou třebas Schade 120L s Ávií, dýchám vzduch, který jsem nabral někde před zácpou a vydýchaná a vypocená vlhkost odchází z auta díky klimě jako kondenzát. Nevidím problém. Když je okolo nuly, je problém. Klima nesepne a na vnitřní oběh po chvíli "mlžím".
Samozřejmě to chce ten vnitřní oběh vypnout nejpozději s klimou, těch pár minut před dojezdem a vysušit vnějším vzduchem. -
"-- skrytý --" 01.06.05 09:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
JarinoRS: Space Wagon 2,4 GDI s "laděným" motorem (ladilo samo sportovní oddělení MMC), spojkou a brzdami (ty jsem už musel "poladit" sám vzhledem k výraznému nárůstu výkonu), hmotnost 1520 kg, zrychlení na 100 dost pod 10 sec., Vmax (podle GPS) 220. Tzv. "tunery" dost trápím, zvláště když jedu v 7 lidech na palubě a dotyčný tam sedí sám... -
"-- skrytý --" 31.05.05 21:22
« PRO BLAHU
Ve své podstatě je mně jako uživateli úplně jedno co tam cpou.Pouze po výměně mně bylo zděleno, že systém z 7/2006 je poruchový a ten samý mně tam byl namontován a jiný než tento tam nejde použít,takže stejnou závadu mohu očekávat.Dále mně bylo řečeno, že po facelitu je tam BOSCH a ten je OK.Takže nám tu napiš , co tam bylo do facelitu a co po něm a budou všichni v obraze.Dik předem za upřesnění a seznámení s problematikou vstřikovacích systémů. -
"-- skrytý --" 31.05.05 17:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
Já motorky rozhodně nevytlačuji! Naopak se snažím udělat jim místo, zvláště pak za situace, kdy všem ostatním autům za mnou ujedu dobrých 200 m, tudíž mám např. na čtyřproudovce při odbočování vlevo (já stojím v levém pruhu a motorka ještě vlevo vedle mne) k dispozici i pravý pruh. Nemůžu za to, že každý motorkář si myslí, že je rychlejší, než jakékoli auto, a pak to jaksi nemůže vytočit, či spíše "voklopit"!
Dále mne docela , když se nějakému motorkáři sice podaří odpálit na křižovatce (samozřejmě pouze na rovině) rychleji, ale hned v následující zatáčce mne už zdržuje a přitom vůbec nesleduje provoz za sebou: jeden se tak lekl (asi nepočítal s tím, že by ho někdo s autem mohl tak rychle dojet), že málem spadl ze sedla...
Kromě toho mi vyprávěj, kolik motorkářů jezdí "běžně nad ". Rád se poučím!
PS: Ti motorkáři, co na to mají (strojem, který řídí, a uměním, které v praxi prokazují), mi rozhodně nevadí, jelikož nezdržují. Ovšem ty ostatní rádoby "rychlíky" rád přesvědčím o tom, že jsou "pouze řadovými účastníky" silničního provozu (stejně jako já) a že není radno se povyšovat - a pak zdržovat. -
matuS 31.05.05 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
pockaj >:D
ked sa jedna o odbocovanie v pravouhlej krizovatke, tak OK, tam je to s motorkou narocne.
ale na rovine? keby to osolil, tak by si stihal iba tak max prvu sekundu. skor ten motorkar chce normalne odist z krizovatky a prekvapi ho nejaky ktory si chce nieco dokazovat. ked motorka nieje v otackach, tak to este sekundu-dve trva nez sa tam dostane a potom je prec.
btw je to svinarna ked vytlacis motorku, pretoze ta ta ajtak nikde zdrzovat nebude...ale my sme na to uz v CR a SR zvyknuti :( -
"-- skrytý --" 31.05.05 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
To matuS: Samozřejmě to nedělám vždy. Ale vzhledem ke způsobu využívání a používání mého vozu to dost často považuji za potřebné.
PS: Takový záhul totiž v rukách "standardního uživatele" asi žádné auto běžně nedostane... Když už jsi zmínil ty motorky: motorkáři se docela diví, když stojím první na světlech a oni se nacpou vedle mě, že mne jako každého jiného prostě "osolí". A úplně nejvíc se diví, když je to navíc do zatáčky/v křižovatce při odbočování - to pak mají "nějaké problémy s náklonem", resp. potíže vejít se do jízdního pruhu za situace, kdy mne nedokáží "ohulit", nechtějí ubrat a já jim tam jaksi překážím se svým MPV... -
matuS 31.05.05 14:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo
Já osobně raději "dochlazuji" i atmosférický benziňák!
toto je podla mna hlupost.
a teda nielen podla mna, pretoze s kolegami motorkarmi sme na serveri na tuto temu viedli dlhu debatu (ci po dojazde este nechat motorku vrcat) a kazdy povedal ze nie. lebo to nema zmysel.
motor sa lepsie ochladi ked ides piankou jazdou, nielen ze na neho fuci vietor ale aj vodne cerpadlo ide rychlejsie.
to ze to kolegovi prdlo by sa stalo tak ci onak, zjavne islo o chybu materialu.
ad chladenie turba - to je samozrejme nieco ine.
jinakpochybuji ze by si bral iz treba Ford na triko nejake hromadne poruchy
neviem ako u forda ale citroen, mercedes a skodovka ma v manuali napisane, aby sa vozidla s turbom po ostrejsej jazde nechali vychladit na volnobehu.
takze urcite by som to nezanedbaval. -
« Re: Re: Re: Hmmmmm
Pokud vyjedeš na kopec s přehřátým autem, tak je to
přece jenom něco jiného !! Mě se teploměr na Mondeu TDCI nepohnul ani při 37 stupňových vedrech na Corsice, kdy jsme se pohybovali na jedničku terénem dobrou hodinku........Mimochodem, turbo přece není v největší permanenci při ustálené rychlosti , ale v okamžiku kdy se šlápne na plyn................. -
"-- skrytý --" 31.05.05 13:11
« Re: Re: Hmmmmm
Taky verim , temhle odborne osvicenym vykladum, jen poukazuji, ze to nejspis neni az tak nutne, jinakpochybuji ze by si bral iz treba Ford na triko nejake hromadne poruchy :o) >:D nahodou nevite nekdo jak je to s kvalitou benzinu u pump MAKRO? nejak se me zda ze je to nic moc...auto hur jede :o) vlastni Filcku kombi ...jj chudy student ..jinak doma Mondeo v TDci tak ze proto se pripojuji k diskuzi.,...a hlavne jako fanda Fordu :o) Focus rulez :o)