Ford Mondeo TDCi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 08.06.05 17:24
« Bez nadpisu
Tak to máš LUFe špatný auto. S mým Mondeem TDCI jedu 50 v pohodě na 4 (mám 6 kvalt). Nevím nic o tom, že bych neustále přeřazoval. A myslíš, že nějaká dívka/žena/holka bude vytáčet motor do 6000 ot? Ty naivo. Právě proto je diesel super, že máš krouťák mezi 1500 (ty lepší auta) a 3500, a to bohatě stačí, dál to prostě nikdo vytáčet nemusí... Zdravím. :roll: -
impaler 08.06.05 16:37
« >luf
No prosim, ja se omlouvam, ze pisu mozna blbosti, ale s dieselama fakt nemam nejmensi zkusenost.
Vychazi z toho otazka automatu - nejake zkusenosti, rizika, skryta nebezpeci, myty apod.?
Uz jsem o nem uvazoval, i kdyz osobne mi to az tolik blizke neni. Z velke cesty po nekterych Spojenych statech s automatem (8000 km) tusim, ze je to dokonale prave do mesta, v globale ale presvedcenym zastancem nejsem. -
« Re: DIM a Zlatan
A moje mila bude take radeji, kdyz bude casto stacit jen plyn a brzda - tak na to prave u dieslu zabudni. Pouzitelne otacky su 2000 az 3500, zatial co u benzinu 2000-6000. Ono je to sice krasne, ako ten diesel v spravnych otackach zabera, ale mimo toto pasmo je uplne mrtvy, ovela mrtvejsi ako benzin. A tak s dieslom vo vysledku musis podradit v meste castejsie. Taketo ja mam skusenosti s Vectrou 2.2 v nafte, pod 50km/h je trojka nepouzitelna a je treba podradovat na dvojku. Vysledok je neustale kvedlanie saltpakou v meste.
BTW naftaky maju 6 stupnovu prevodovku, aby mohli byt prevody naukladane husto za sebou a mohol si motor urdzovat v pasme pouzitelnych otacok. -
impaler 07.06.05 19:10
« DIM a Zlatan
Diky, velevazene panstvo,
vy se vyjadrujete tak, jak ja potrebuju, a ze se odbornici taktne odmlceli, chapu. :-)
Ne ze bych si jejich nazoru nevazil, ale ty pro me dulezite jiste v hloubi fora stokrat k nalezeni jsou.
Tedy TDCi, zni to dobre. Ja si rad podradim, ale ne ve meste, kdyz me obtezuje pan v klobouku vpredu, pan s ksiltem dozadu zezadu nebo autobus odkudkoli. :-) A moje mila bude take radeji, kdyz bude casto stacit jen plyn a brzda. -
« Re: Pro laika polopate od zacatku, mozno-li: benzin, nebo TD
Odpovím Ti naprosto jednoznačně : jezdil jsem 4 roky s 1,8T a teď s TDCI, a můžu jasně říci , co bych bral jako další : NEVÍM !! :-) 1,8T byla sportovní konfigurace, zátah nad 4 tis otáček, což zase splňuje diesel už od dvou.....a po 3 500 umírá......pro normální jízdu ale je ten krouťák přece jen k dispozici vždy, u benzinu bylo třeba podřadit....ale pak to zase nemělo chybu .....fakt nevím. Jet ještě na dvojku s benzinem 110 bylo fakt dobrý, ale pro cestování je ten diesel zátah dole taky paráda..... -
impaler 06.06.05 21:22
« Pro laika polopate od zacatku, mozno-li: benzin, nebo TDCi?
Prechazim z dotazu na novy kombik za 500-750 kKc pres prubeznou favorizaci Mazdy6 sem do Forda. Duvodem jsou zjisteni o cenach a efemerni az imaginarni povaze nekterych inzerovanych slev.
Cenove se vzhledem k bezkonkurencni nabidce Fordu (diky Petru Blahovi a vysilam omluvu, ze jsem se uz neozval, blbe se to seslo) dostanu skoro na stejne prachy jak za novy Focus Clipper, tak Mondeo hatchback (velky kombik nechci).
C-Maxe nechci, je mi v techto autech divne, vsade daleko, a zvykat si asi nechci. Prostor nad hlavou me nezajima (mel by? treba bezpecnost?), zato me prijde dost pitomy siroky, tedy nebezpecny predni sloupek. At si ma uvnitr okynko, je to divny.
Mondeo se mi libi i uvnitr, na rozdil od Mazdy (fuj, ja vim, ze jsem odmitl esteticke meritko zaradit, to ale je fakt fuj od budiku po plasty). Nabizeji mi ho levno. Otazka stoji: vyplati se mi skutecne diesel? Budu hrkat po meste, ne kazdy den a ne daleko. Pak budu mene casto nez Petr, ale prece jen parkrat za rok hrkat Brusel-CR. :)
Desi me, ze bych mel nekde myslet na chlazeni auta po jizde. Ja vim, ze je to prkotina a da se zvyknout a ze teda asi jen po divoke jizde, ale ta predstava napr. pri zoufalem spechu ven z auta nebo celkem kdykoli jindy...
Mam verit vyrobci, ze ve meste (zacpy na dennim poradku) dvoulitr TDCi sezere o tri litry levnejsiho moku min, nez 1.8 benzin 110 koni? Nebude me ta uspora na palivu stat vic na opravach drazsich dilu nebo neco?
Uz jsem to psal - budu jezdit min, nez cestovni podnikatel, budu se malo starat, protoze malo poznam, ale chci co nejmin starosti a nepredvidanych potizi. Komu neni rady, tomu neni pomoci, ja vim, ze si protirecim. Mondeo nikdo moc nepomlouva, tak teda mam si koupit fakt ten traktor? >:D (mazdak mi tvrdil, ze vyhody benzinu jsou jen na poli melodie :-) ) -
"-- skrytý --" 05.06.05 21:02
« Mondeo mi skutečně černě kouřilo když:
Odešel ventil ovládání EGR. Pokud svůj kouř vidíš v zrcátku (ve dne) a máš dost nové auto, mohl bys mít stejný problém. Řešení - výměna. Pokud vidíš kouř v zrcátku (v noci) neděs, se, zrcátko funguje jako opacimetr (princip kouřoměru). Jinak každé auto se vznětovým motorem si kouřne při razantnějším přidání plynu... -
Lubos.1 03.06.05 12:45
« Re: Kouření
Taky jsem si nikdy nevšiml že by Mondeo kouřilo nějak mimořádně. Naopak bych řekl že Oktávky a Superby kouří ještě víc. Některá auta ale nekouří téměř vůbec a to i bez filtru pevných částic.
Kazdy diesel bez filtra pevnych castic dymi, ked ho vytocis do vyssich otacok. Ak je cipnuty (a este k tomu zle cipnuty), tak je to este horsie. -
"-- skrytý --" 03.06.05 07:48
« Re: Re: To RAFI007 stále tonoucímu v omylu
Tak dobře RAFI007, shrnu chybky na mém Mondeu 2,0TDCI 130K (5/2003, 6kv):
20000........EGR, černě kouří...............v rámci garance problém odstraněn
40000........kladka, bručí a skřípe........v rámci garance problém odstraněn
45000........spínač, nesvítí při couvání..v rámci garance problém odstraněn
50000........vrže sedačka řidiče...........v rámci garance problém odstraněn
Toť vše. Nemyslím si že by to byl nějak katastrofální seznam. Jinak samé klady - podvozek, motor, pohodlí, prostor - zcela OK.
Pokud s tím máš problém, kup si novou Toyotu Avensis 110 nebo 130 kW (srpen 2005), už se o ní dost píše.
Vůbec je zajímavé, že se tady neustále píše o závadách evropských automobilů jako Opel, Ford, VW, Škoda, Renault, Peugeot atd, ale japonská auta (i když zvláště o kvalitách Toyoty se ví) si pořád kupuje málokdo. Tak mi to přijde trochu jako schizofrenie, koupit si Evropu (a nadávat na ni), ignorovat Japonce a příště si zase koupit Evropu (a nadávat na ni)...... -
"-- skrytý --" 03.06.05 07:10
« Re: Re: To RAFI007 stále tonoucímu v omylu
Jeden příspěveček do celkové mozaiky o tomhle voze :
táta ho má, myslím, že to je přesně to, co ty zvažuješ koupit a je to absolutně bez problémů. Nemá to tolik najeto (cca 60 000), ale musím říct, že tento vůz určitě není systémově špatný. Takže určitě neuděláš špatně.
Ahoj
David