Ford Mondeo TDCi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: re Traktor
Nedá mi to, abych se nevyjádřil . Zkusím to říci strašně jednoduše : jedu si běžnou rychlostí okolo 3 tis otáček, pak musím předjet, šlápnu na plyn a auto okamžitě startuje, při 4 tis ot. už začínám myslet na přeřazení. U benzinu je to tak, že napřed musím počkat , až se otáčky dostanou nad těch cca 4 tis . A nebo na začátku podřadit. Je to samozřejmě o hluku, spotřebě a celkové pohodě.....ale určitě to je sportovnější. A nakonec se zeptám : jak víš, že s tebou chtěl závodit ?? Já když jedu úplně normálně a rozjedu se na semaforech, tak mám za pár sekund pěkný náskok, pak se za chvíli všichni přiženou :-) Jednou se pak dočkám toho, že někdo napíše : napřed mi ten traktor kousek odskočil, ale pak jsem to vytočil na 6 tis a dojel ho jak nic..........:-) A já už ani nevím, že jsem " závodil ". -
« re Traktor
Vazim si tvojeho nazoru - ale myslis, ze jsem nikdy s Common Railem nejel ? Je po zvuk strance o dost lepsi nez TDI, vetsinou i lepsi prubeh kroutaku, nejsou to takovy kopance do zad, ale porad je to ve srovnani s benz TRAKTOR .... to je proste muj nazor.
Kdyz se to vezme kolem a kolem, nic proti dieselum nemam, jen nesnasim ty, co si mysli, ze kdyz maj diesla, ze jsou pani silnic, ze kopanec do zad znamena, ze to je raketa atd ...
Diesel je na pohodovou sviznou jizdu, ne na naky pseudozavodeni ...
Ve meste pokud nemas automat je to s dieslem des. -
« Bez nadpisu
skutecne octavka i s timhle motorem 2.0i 85 kw 8ventil, kterej je dooost koncepcne starej, proste v poho na to mondeo stacila, to bylo moje velky prekvapeni a hned s tim prislo znechuceni jak mu to hulilo, mel sem chut ho zastavit a rict mu at se nekdy podiva z jinyho auta na to svoje za jizdy, treba by pak zajel do servisu .... nebo tomu tolik nenakladal
- jel sam, stejne jako ja ...
- spis nez hodnoceni konkretniho motoru jsem si sam uvedomil, ze diesel pokud to neni 3.0d od BMW neni nic pro me :-)
- pokud to vyznelo jako kritika motoru od fordu, tak mozna jen na tenhle konkretni priklad ...
- nijak nevychvaluju 2.0i z oktavky ... to je proste jen prumernej motor v prumernym aute ... ale neni to TRAKTOR
... zavodit sem nechtel, to spis on, "podeziram ho" , ze proste cekal ze za znackou na to dupne a zmizi, jenze ja ho misto toho predjel, v pristi vesnici to nevydrzel uz v ni a musel me predjet ...
- a k tomu 100kmh na dvojku ... to je jasny, ze kdyz je to uz skoro na omezovaci , ze to netahne nak extra, tohle je jen dobry na to, ze ti to vyrazne ve vysokecjh otackach nezvadne jako diesel (vetsina - neuvazuju treba 3.0d s 2preplnovanim:)) -
"-- skrytý --" 11.06.05 19:43
« Černý kouř
Já jsem měl vadné EGR a kouřilo to strašně. Když jsem na to dup tak za mnou nebylo vidět. Ten týpek v Mondeu měl vadný EGR najisto, a protože mohl mít tímto částečně zablokovaný přístup vzduchu (jel hlavně na recirkulované spaliny) mohl mít i snížený výkon. Jinak u Oktavie která je 5 kvalt bude dvojka samozřejmě jinak posazená. -
"-- skrytý --" 11.06.05 17:10
« TDCI
Nu tak to mohl byt jedine 85kw....a jet na dvojku s tim starym osmiventilem co je v Ochcavce 100Km/h me prijde uhozene ze to jde..a kdyz tak z duvodu koncepce to v tech otackach nemuze myt zadnou silu....v minulem mondeu jsme meli 2,5l 170 koniku a tenpravda tech 100km/h na 2jku jel......dalsi moznost je ze typek v mondeu tam mel jeste 4 lidi a ty jsi jel sam :o) pak se mozna chytas jinak ani nahodou....a to jak zacinas prispevek ze si se nechtene zapojil do do zavodeni :o) nechtene? to jde?;)))chcu zavodim nechcu nezavodim....a s tim kourenim....muze to byt spatny filtr a nebo ventil..toje pravda...normalni zavada....ted mame TDCI 96 kw a nekouri a uz ma 160 tis. najeto.....s tim rozjizdenim a neustalym razenim...jo to je nahovno...holt co nejrychleji nazaet rychlosti a pak staci uz jedna na vsechno...ale ja radeji benzin...sestivalec a pak je to parada :o) -
"-- skrytý --" 11.06.05 17:06
« RE:re
to Coxxi: takže z téhle "závodní" příhody usuzuješ že TDCI od FORDa je špatný, protože netáhne a kouří? Prokrista pána, závodil si s někým kdo natankoval špatnou naftu, nebo se o auto špatně stará, a hned je z toho takovýhle závěr :?: A navíc že se mohl uřadit jako blázen? Co to je? Mám také mondeo, také tdci, také kombi, 115 koní, a nekouří, nemělo doteď poruchu, jezdí svižně a je velice pohodlné. A mám najeto necelých 60 tisíc. Doporučuju ti, zajeď si do půjčovny, půjč si tohle auto a teprve potom dělej nějaké závěry. Bohužel tenhle tvůj závodní test na dálku je úplně k ničemu :? -
« re
Vcera sem mel moznost trochu nechtene "pozavodit" s Mondeo Combi s TDCi, jel jsem v Octavce combi 2.O i 85kw ....
Dojel jsem ho ve vesnici, jel tak cca 50 (tak by spavne mel:)) a asi telefonoval, znacka konec vesnice, slapnul na to a bylo videt, ze jede na krev, protoze se tesne nez radil objevil desnej oblak cernyho koure, to sem si myslel, ze takhle kouri jenom nakladak .....
No ja trochu pospichal, supnul sem tam dvojku (na dvojku muzu ject az 100kmh) a ten frajer co sem ho predjel nestacil valit oci, kdyz radil jak divej a ja ho predjizdel z obouma rukama na volantu, tak ho predjedu , jenze bylo videt ze sem poslapal jeho dieslove ego, trochu sem mu ujel, ale vdalsi vesnici, kdy sem jel cca 50-60 (v meste se snazim dodrzovat predpisy), on to neunesl a v tom meste me predjel, a zacal zrychlovat tak na 100kmh, neudrzel jsem se a vydal se za nim, pak rovinka ,tak si rikam ze ho predjedu, jel sem fakt na krev a on taky, pze mu to neuveritelne (na novy auto) kourilo, za to bych se stydel... Jenze uz sem ho nepredjel pze sem nebyl takovej magor jako on, jeli sme uz nakejch 180 a ja bych se dost pomalu sunul vedle nej, na rychly predjeti to proste uz nebylo, mel sem ho moznost predjet driv jenze jelo auto (auta).....
Trochu me to modeo motoricky zklamalo,myslel sem ze mi ujede ...
Nejsem zadnej zavodnik, ale timhle predjetim v obci na plnou me trochu nastval, holt dieslove ego, sam se ted dumam jakej motor do novyho auta - mel to bejt diesel, ale po tyhle zkusenosti asi ne ....
....
videl sem jak se skoro uradil, ja to sice musel tocit a zralo mi to jak tank, ale furt lepsi vedet ze muzu na 2 ject 100 na 3 treba 140 na 4 pomalu 180 atd.... a zrychluju jako on bez masaze zad v podobe "kopancu".
Z dieselem asi taky tezko ve meste na rovine pojedete na "5"
50km/h s tim, ze se z toho da pomalu zrychlovat ...
Znova rikam, te ten kour byl opradu extrem ... vidim obcas zahulit TDIcko, ktery si tak nak odfoukne trochu cernyho dymu, ale tohle byl des ... musel sem zapnout vnitrni cirkulaci vzduchu .... -
« Re: Re: Re: Na čtyřku
No nevim, jestli to nakopnuti je jen pocit, u meho 2.0TDCi mi 4ka znatelne zrychluje od 55-60 do 130-140 km/h docela slusne. Naposledy jsem zkousel na dalnici, kdyz bylo volno pockat v pravem pruhu pri 120 km/h a po predjeti autem v levem, ktere jelo kolem 160-170km/h jsem pridal z po par vterinach jsem ho mel na levoboku. Akceleroval jsem na 5ku, ktera je v pohode az do 160km/h. Myslim, ze dulezitejsi nez vystrelit od semaforu je, predjet kamion, ktery se vlaci 70-80km/h co nejdrive. -
"-- skrytý --" 10.06.05 17:56
« Re: Re: Na čtyřku
Nevím, s Fordem Mondeo 96kW jsem nejezdil, ale jezdil jsem s Audi A4 1,9 TDI 96 kW (samozřejmě PD) s šestikvaltem a pocity z "nakopnutí" byly opravdu impozantní. Bohužel jen do doby, než jsem stál jako první na světlech ve dvou pruzích a vedle mne nějaké "městské japonské prdítko" s benziňákem max. 1,5. Sice ani jeden z nás nejel "na krev", ale já jsem se mohl uřadit a měl jsem adrenalinové pocity, zatímco on "jen v pohodě akceleroval"... Kromě toho se s tím nešlo rozjet piánko (ten motor je dole úplně mrtvý!) a po náběhu turba se zase nelze rozjet, třebaže (nebo snad právě proto?) je tam protiprokluz, o rozsahu využitelných otáček raději ani nemluvím. Samozřejmě, když pojedu po dálnici se svým velkým benziňákem 2,4, tak mně bude docela vadit, že mi to při stejném tempu s oním turbodieselem vezme min. o třetinu víc...
PS: Stejné pocity "absence adrenalinu" zažívám, když jedu se synovým automatem na motoru 2,2 o pouhých 102 PS. Přestože "necítím vůbec nic", na akceleraci od světel všem ujíždím o pěkných pár desítek metrů!
Prosím neberte to jako kritiku Forda Mondeo s 96kW, ale jako pohled na pocity za volantem benziňáku a turbodieselu. Nechci to Mondeo srovnávat s Opelem Vectrou s turbodieselem (ano, byla to stará 1,7TD...), ale ve městě jsem s ním něco málo najezdil a byla to mnohdy až nebezpečná katastrofa! Přitom na volné silnici mimo město člověk nepozoroval zase až takový rozdíl... -
« Re: Na čtyřku
to Petr T. - ako vidim, si dalsi z tych, ktori pocitia kopanec turba a uz maju pocit, ze zrychluju. Nebudem ti to brat, ale doprial by som ti, aby si sa raz zviezol v silnom aute a zazil na vlastnej kozi podobnych ako ty. Jazdil som Maximou 3l, ziadny dravec, ale ti cmudiaci zdrzovaci ma nasierali. Ono sice ta Maxima sa tvarila, ze vobec nezrychluje, ale na 5ku na dialnici ma vsetky Pasaty, Oktavky (a asi aj Mondea, ono 130PS na taku kravu je slabota) zdrzovali a musel som za nimi zrcyhlovat na pol plynu, kym sa neuhli z cesty. Keby si sa v nej zviezol na prazdnej dianici, tak vystupis nasrany, ze ten motor vobec netaha. Bez turbo kopanca sa to tak javi, ale skutocnost je ina.
Radsej tym rychlikom v pravom pruhu uhni, zbytocne ich zdrzujes 8) -
"-- skrytý --" 10.06.05 07:28
« Re:
Prosím, přestaňte si už konečně plést slovo "průměr" se slovním spojením "občas i", "občas až", "občas přes". Je to totiž něco úplně jiného a neporovnatelného! Každý totiž pod tím druhým pojmem chápe něco úplně jiného: např. já bych pod tím chápal "převážně tolik a tolik", zatímco můj kolega, když něco takového říká, už nedodá, že tak za celou několikasetkilometrovou trasu jel pouze jednou, pár km a navíc ještě s kopce... -
"-- skrytý --" 09.06.05 21:32
« 160-200
Ale jó, jasně, já mluvil o průměru (Praha - Buckingham a zpět). Na druhé straně, v Anlii jsem jezdil za 5,5 protože tam po Tobě tvrdě jdou a musíš jet max. 120, a to má 6tka ráda. Ovšem rozptyl u benzíňáků je dvojnásobný, místo 5,5 až 7,5 je to 6,5 až 12,5 odhaduji... -
"-- skrytý --" 09.06.05 18:14
« Na čtyřku
To LUF: čtyřka je u TDCI 96kW úžasná věc, můžeš na ni jet ve městě a navíc je to předjížděcí rychlost. Když jedu těch 50 a potřebuji předjet, tak stačí trošku zrychlit, tak na 55 a už je ve svojem a jede jak raketa. Vzhledem k tomu, že než se dostane na 4000 ot., kde už má všechno předjeté, skutečně není vůbec třeba motor vytáčet, pružnost je s benzínem neporovnatelná. Toto je moje první auto, se kterým jsem na německých dálnicích alespoň stačil různým nadupaným MB a BMW tak, že se nemusím bláznivě klidit do středního či pravého pruhu když se ke mně nepozorovatelně přiblíží třeba 220tkou. To, že jsem tam jel většinou 160 až 200 (a potom Belgií, Francií a UK podle předpisů) a měl průměrnou spotřebu 6,2 l/100km, to je hlavní výhoda dieselu. Udělej to s benzínem a máš tam ve srovnatelném autě tak 12, 13 litrů. Ne, ve městě ani na dálnici skutečně nemám problémy (a mám kombi). Zdravím Tě. -
« Bez nadpisu
Na trojku se po městě jezdí v pohodě, zrychluje a zpomaluje jak má, na čtyřku je to tak mezní spodní rychlost pro nějakou ustálenou jízdu, pod 50 už ale čtyřka nejede. TDCi není nijak zvlášť mrtvé ani přes 3 tis otáček. Ale benzin to není, ten tam většinou ožívá....ale zase tam víc žere. Nicméně zhoupnutí TDCi při nenadálé potřebě zrychlit je při těch otáčkách kolem 2 tis. příjemné, to benzin ( takový ten běžný ) nedokáže........ -
« Bez nadpisu
to Petr T. - jak si holku naucis jazdit, tak jazdit bude. Za to, ze tyra benzinak v 1500 ot. mozu ich manzelia, bratia, otcovia a co ja viem kto este, ktori ukapnu slzu vzdy, ked motor prekroci 4t otacok :-) Moja toci s kludnym srdcom az po obmedzovac a ani autu, ani mne a ani jej to nijako nevadi.
To s tym radenim na Vectre je skutocnost zrejme dana dlhou prevodovkou, ono mat pod plynom pri zaradenej 3ke a 50km/h maximalny vykon iba 20kW (mimochodom tolko ma aj 2.0TDCI pri 1300 ot, predpokladam, ze na tu 4ku vtedy asi viacej netocis) je bieda a na zrychlovanie takej kary to nie je. To je uplne porovnatelne s vykonom motoru 1.4 pri 2t otackach (normalne dlha prevodovka pre male auto s 1.4 motorom pri 50km/h). Tak len tolko ku tej pruznosti v nizkych otackach. Ale aby to nevyznelo spatne - ako dialnicne premiestnovadlo je diesel podstatne lepsi, ale mesto nie je zrovna disciplina, kde by som ho ja videl ako vyhodnejsi.