Ford Mondeo TDCi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
lordmystic 09.05.06 08:31
« Bez nadpisu
Tak jak jsem dopadl s tím nejedoucím autem bez záběru turba - byla to prasklá hadice od turba, ztrácel se přetlak, proto auto "syčelo" když mělo brát turbo a nejelo. Oddechnul jsem si, hadice stále jen 400Kč, i když proměření tlaků a diagnostika mě stáli skoro dva tisíce :(. Ale aspoň to mám v cajku. -
"-- skrytý --" 09.05.06 07:23
« Výfuk
To RAFI007:
To je toho, u mého pežoutu 406 (asi tak v r. 2000) upadl výfuk někdy ve stáří 3 let v Barrandovském kopci. Já blázen jsem se tam vracel a našel jsem ho pěkně placatý od kamiónů. Byl by to v každém případě strašný risk se ho tam snažit sebrat... -
"-- skrytý --" 08.05.06 23:41
« Výfuk
Tak mně za jízdy u 2.0 TDCi Ghia 6-2002 upadl výfuk.Naštěstí to bylo při rychlosti cca 50km a stačil jsem zastavit.Na dálnici by to byl asi masakr.Ani mne to nijak nepřekvapilo, prostě navaření zadního hrnce se sodruhům moc nepovedlo.Doporučuji všem kontrolu u modelů tohoto roku.
Ještě jeden poznatek, kromě rezivějícich dveří pod tmelem reziví i plech pod ozdobnými lištami na prazích předních dveří.Asi není jenom agresivní tmel na dveřích, ale i lepidlo,kterými jsou přilepeny tyto Al lišty. -
"-- skrytý --" 02.05.06 16:24
« Re:
Čerpadlo to není, vstřiky taky né, smrdí to turbem...
Já měl závadu regulačního ventilu čerpadla, šlo to do náhraďáku, jako když jezdíš atmosférou bez turba ale nesyčelo nic a blikala kontrolka žhavení.
Vypadá to, že jezdíš pouze na atmo a turbo je v čudu. Tyky si myslím, že Tě možná D natáhli... A taky můžeš mít prasklou hadici od turba, tam ztrácíš přetlak...
Není to váha vzduchu, ta u Fordů neodchází. Nepanikař, dneska se dá koupit repas turba za dobré peníze nebo se dá turbo opravit.
Zkus toto: sirc@hale.cz - jestli někdo něco o těchto motorech ví, tak je to tento člověk ze servisu Hale Praha7, oni jsou Ford i Delphi. A komunikují... (zajímá je to, chtěji se stále učit). -
impaler 02.05.06 15:10
« Re: Re: Re: Re:
Ne že by to souviselo až tak, ale připomínám, že mně se nouzový režim (odešlo čidlo teploty) nehlásil žádnou kontrolkou, opakovaně a fakt ne. Auto jelo bez turba přesně tak, jak popsáno zde, ale nesyčelo a dál to fakt nesouvisí. Kontrolka žhavení je asi vyhrazena pro vadné vstřiky...:( -
« Re: Re: Re:
Syčení může sice znamenat prasklou hadici, ale moc bych na to nesázel. Vypadá to jako by to bylo v nouzovém režimu, ale to by právě signalizovala ta kontrolka. Ale pokud já vím, tak turbo zase tak často neodchází...podívej se ještě na hadičku, která je po otevření motoru přibližně mezi stěrači a opírá se u předního skla o ten masivní kryt motoru ( viz téma 2,2 TDci, tam jsou i fotky.)
Bez diagnostiky se ale asi stejně neobejdeš...... -
lordmystic 02.05.06 13:38
« Re: Re:
Kontrolka žhavení nebliká a do 2000 otáček je motor v normálu. Chvíli před 2000 otáčkami kdy má pořádně zabrat turbo se začne ozývat takové šelestení místo zvuku turba a když motor má mezi 2500-3500 otáčkami s autem pořádně zacloumat, tak se nic neděje a auto sice zrychluje, ale hoooodně moc vlažně. Raději jsem to ani moc nezkoušel, bylo jasný že turbo nezvalo. Skoro takovej syčivej zvuk, si říkám, nemohlo by to někde "utíkat", třeba prasklá či jinak špatná hadice od turba? Chovalo by se to podobně? Jako měnit turbo, to fakt by byla drahá sranda... :( -
lordmystic 01.05.06 21:19
« Bez nadpisu
Tak pánové první problém a věřím že mi poradíte. Jezdím přes týden s mým Mondeem 10/2002, TDCi, 96kW a při testování startů na letišti mi přestalo brát turbo. Prostě motor jde stále stejně, ale zhruba při 2000 otáčkách kdy má motor auto nakopnout se nic nestane, jako kdyby tam turbo nebylo. Je takovej šelestivej zvuk místo turba. Co to typujete za závadu? Si myslím že to je odešlá váha vzduchu... A pokud by to bylo třeba to neslavně známé zadírající se palivové čerpadlo, jak by se motor choval? Může mi někdo pls poradit? -
impaler 25.04.06 08:47
« Re: Re: Re: Re:
lordmystic:
tos mě teda moc nepotěšil...ještě jsem to nestih pořádně odmastit, ale stejně se mi nechce věřit, že by myčka byla taková svině. Sice jsem dlouho váhal, jestli do ní jezdit, ale lak byl za dobu stání na prodejně vyškolený a jinou možnost stejně nemám (před barákem nelze, garáž není).
Jezdím pořád do jedné, tak jednou za měsíc, asi dvakrát jsem si dal plný program s leštidlem (to by mohlo být ono). Taky jsem doteď svědomitě kupoval u pumpy kapalinu podle ročního období, narazil jsem pravda i na jednu, kterou jsem musel vystříkat jaksi předčasně (jejím zjevným účelem bylo zatmavit interiér). Uvidíme, díky za reakce. -
lordmystic 24.04.06 21:24
« Re: Re: Re:
Jak říkám, mám obyč stěrače a stírá mí to výborně i když je okno špinavé a jen lehce mokré. Vím ale že na starém Peugeotu mi to stíralo taky špatně, jsem byl přesvědčen že to musí být jen oknem. Třeba jsi použil nevědomky někdy nějaký agrasivní čistič - možná špatná myčka, která si moc nerozuměla s okny a díky častějšímu používání ty okna maj pak horší povrch který tohle dělá. Nic jiného mě nenapadá, protože většina z nás mý obyč stěrače a stírá nám to dobře...