Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  11:55

« "hydroštel"

Hydroštel ,myslis tim motor s hydraulicky rizenym zdvihem ventilu?Takze u nej opatrneji pri jizde za studena?Ma motorka je hydroštel tak abych vedel a byl k ni jeste setrnejsi
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  11:47

« Bez nadpisu

to jsem sice netvrdil,ale koukam ze to tak asi bude :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  10:39

« Re: Re: diesel:mesto

No a za jak dlouho ohřeješ na provozní teplotu benzínový a naftový motor ("provozní teplota" samozřejmě není pouze otázkou "správné polohy" ručičky teploměru chlad. kapaliny na palubce!)? Kromě toho zvláště u moderního turbodieselu máš x krát více vysoce přesných (tisíciny mm) součástek s velmi specifickými nároky na správné mazání, což je problematické zajistit "za studena" - benzínový motor bez turba takové součástky prostě nemá (tedy vyjma hydroštelů). Atd. atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.05  10:20

« Re: diesel:mesto

Myslíš jako že studený benzinový motor trpí méně než studený diesel ?? A na to jsi přišel jak ??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  10:13

« diesel:mesto

Dle meho,se diesel na tak kratkych tratich nestaci ohrat,dostat do provozni teploty,benzin na tom je o neco lip.A diesel jak vis, kdyz je studeny tak je vic hlucnejsi a drsnejsi takze to kazi radost a pohodu pri jizde,nehlede na vetsi opotrebovavani motoru spotrebu a buh vi co jeste.Nebezpeci take je ,myslim ze to nekde psal Mitsi,ze vetsina poruch motoru nastava prave v prvnich kilometrech za studeneho stavu.Myslim tedy ze je prijemnejsi jet se studenym benzinem nez dieslem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  09:44

« Re: Re: nove TDCi

Ale prosím Tě! Kde má vlastně TDI omezovač? Motor vždy výrazně zvadl mnohem dřív, než jsem ho stačil objevit... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.06.05  09:19

« Re: nove TDCi

sa cudujes, ked hondacky termin "jemne vytocenie" znamena u TDI obmedzovac? :)
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.05  09:01

« nove TDCi

Hi all, sledujem diskusiu uz nejaky cas a velmi sa mi paci - ma to tu grady. Ja sam som Honda positive (asi sa pytate preco som sem zabludil) a jazdim na Civicu 5D 1,6 VTEC s upravenym sanim vzduchu (filter Green twister). Dostal som vsak moznost vybrat si sluzobne auto a po dlhych uvahach (a zhodnoteni mojhu rozpoctu, ktory som dostal) padla volba na Modeou TDCi 96 kW kombi (no dobre, accord tourer sa mi nezmestil do limitu ;-) ). Momentalne je uz objednane a okolo 1.7. by malo prist :P (to budu dlhe 2 tyzdne) ;-)
    Celkom ma zaujali vase uvahy na temu benzin/diesel. Nakolko som doteraz jazdil vacsinou len na benzine a posledne 3 roky na Honde, tak viem co to je jazdit na 6000 otacok s tym, ze si motor pyta este viac :)
    Sam som riesil tuto dilemu dlhsi cas a nakoniec som sa predsa len rozhodol z pre diesel (kombi je dost tazka krava a tych 330 Nm pri plne nalozenom aute sa mi hodia). Trochu sa bojim toho vednutia vo vyssich otacok, nakolko som zvyknuty to tocit v pripade potreby do cerveneho.
    Asi to bude chciet zvyknut si na motor a prisposobit tomu sposob jazdy. Pri predvadzacke sa mi pacil hlavne vykon ktory som mal v strednych otackach k dispozicii a nemal som ani pocit turbodiery a chybajuceho vykonu v nizkych otackach, ale par km po meste a este ked je clovek vyteseny z noveho auta, tak toho az tak velmi nepostrehne.
    No, uvidime, dufam ze nebudem lutovat ;-) Kazdopadne vam dam vediet, sam som zvedavy, co napisem por odjazdeni zopar km :)
    P.S. skusal som aj TDI, ale cakal som od neho viac - hluk, v nizsich otackach sa toho vela nedeje a ked som to jemne vytocil, tak predajca zacal vydavat nejake neartikulovane zvuky :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.05  06:29

« Re: Re: Re: Re: Rakušané

to Mitsi
    Máš pravdu, šlo o tento motor (r.výroby 2002).
    to all:
    V čem konkrétně je diesel na jízdy po městě (typicky 4-10 km) špatný ?!
    Do teďka jsem si myslel, že jezdím v pohodě a Vy mi to takhle kazíte !!!!
    ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  22:30

« 155k 2,2TDCI

:evil: >:-[] >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  22:18

« Bez nadpisu

O diky ,to zcela lahodi chlapske jesitnosti.Muzu jen potvrdit,motor moc dobry,alespon pro me :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  21:40

« RAKUŠANÉ NAJEZDÍ VÍC KM

V Česku je stále ještě mnoho lidí, kteří najezdí hrozně málo. Všude na západě najezdí v průměru mnohem víc.
    Typicky (Rakousko): můj přítel má barák 70 km od Salzburgu a jezdí denně do práce. Druhý přítel má dům 40 km od Lince a také jezdí denně do práce.
    A už to vychází trochu jinak...
    Ad Matus: 2,2 HDI je první generace, tak může a má asi mouchy. Moje TDCI ani neduní, ani nevibruje, ve městě ho sotva slyším a na dálnici už vůbec ne. Pokud pojedu na dálnici, budu mít na otáčkoměru mezi 2000 až 2600 ot/min a to se to jede.
    Ale opakuji, jezdím 2/3 ve městě a 1/3 mimo (dlouhé služební cesty), a Mondeo 2,0TDCI 96kW je to pravé.
    Pouze závidím jen těm, kdo mají 2,2TDCI 115kW.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.06.05  21:10

« Re: Re: Re: Re: Rakušané

Davidoff: Žádnou praktickou zkušenost s úspěšnou kombinací turbodiesel/automat bohužel nemám. O to více mne mrzí, že to možná ani nejde - viz Tvoje zkušenost.

opat spomeniem sefovu 2.2hdi, je tam 4st automat (zrejme ten isty ako mam ja, lenze pochopitelne inak sprevodovany)
    funguje to viacmenej normalne. radi to plynule, bez trhania, ziadne vykonove skoky ako tu popisujete. po meste to zvacsia chodi na trojke, takze to ma pri 70km/h 2000ot, co je idealne na zrychlenie. ked sa ide cca 75, tak to tam hodi 4rku a vtedy ma tych 1500ot, co pisem Petrovi ze to tam hnusne duni.
    takze to je viac menej pohoda.
    negativne su 2 veci - 1.rychly rozbeh: to auto trpi pravdepodobne tym istym co ma prevodovka DSG - nepovoli motoru roztocit sa, aby tam bol ten preklz. cize stojis, stlacis plyn, auto sa jemne rozbehne, a za sekundu vyrazi vpred. to je dost blbe, pretoze musim na to na krizovatkach pri davani prednosti mysliet a DOST to spomaluje. moja v6 po stlaceni plynu okamzite vyraza vpred.
    2. kickdown - citroen ponuka pri 2.2hdi automaticku prevodovku ako "specialnu" vybavu (podobne ponuka manual pri trojlitri, jednoducho nieje to iba priplatkova vybava, je to nieco uplne extra :-) ), viem ze sa na to auto extra dlho caka, predava sa ich malo a neviem co este, takze asi nemali cas poriadne doladit software.
    K veci: ked das plny kotol, tak niekedy to vyjde presne tak, ze kickdownom sa dostane na hodnotu 500ot pred max. otackami a hned radi spat, takze to vyzera asi takto: skocis na plyn, auto podradi, zahuci, potiahne pol sekundy, preradi a taha...jednoducho to podradenie tam bolo uplne zbytocne.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.06.05  20:58

« Re: Rakušané

Lidé nemají potřebu vytáčet motory, naopak, nízké otáčky (nízký hluk)

s tymi dunivymi TDI by som si nebol taky isty. ta sefova 2.2hdi tiez prave pri 1500ot duni velmi. v 2000ot je to tichsie. (je tam automat, takze do roboty sa mu nekafrem)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:43

« Re: rakusane

Já to rovněž nechápu! Právě proto to sem píšu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:40

« rakusane

Mitsi,nechapu.Prece si nekdo nemuze koupit diesel na kratke trate treba po meste,to je silenstvi a masochismus :!:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:31

« Re: Re: Re: Rakušané

Davidoff: Žádnou praktickou zkušenost s úspěšnou kombinací turbodiesel/automat bohužel nemám. O to více mne mrzí, že to možná ani nejde - viz Tvoje zkušenost.
    PS: Ovšem pokud šlo o šestiválec 2,5 TDI od VW, tak ten považuji za extrémně nepříjemný (jezdil jsem s ním v Superbu se šestikvaltem).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:29

« Bez nadpisu

to davidoff: Rekl bych ze ani u 3 stupne tam nejde plny vykon.Jinak jede fakt dobre,skoda jen tech kratkych rychlosti,krome 6ky,ta je dlouha dost :-) Najel jsem s nim teprv 14 tis.Jsem zvedav jakej bude az si sedne a zatahne.Pak to bude jeste lepsi s nizsi spotrebou
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:24

« Re: Rakušané

Petr T.: Ano, Rakušané jsou sice svobodnější ve výběru z hlediska své kupní síly, ale když tam člověk přijde k prodejci kterékoli značky, tak se po benziňáku musí vyloženě ptát, jelikož "standardní" nabídka obsahuje prakticky výhradně verze s diesely. A jako obyvatelé "vyspělejší části Evropy" jsou typickými spotřebiteli: "Beru to, co znám a co je mi nejlépe prezentováno".
    PS: Pravidelná prohlídka VW Sharana 1,9 TDI ve 30 tis. km stojí ve Vídni 730 EUR, aniž by v tom bylo "něco navíc". Když se to porovná se Sharanem 2.0 (který se v Rakousku téměř nevyskytuje - tamní policie užívá motory 2,8), tak z kalkulačky vypadne, že to, co uživatel 1,9 TDI ušetřil na spotřebě, vydal na údržbě...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.05  19:11

« Re: Re: Rakušané

Jo a ještě jednu poznámku k Mitsimu:¨
    měl jsem možnost se svézt Audi A6 diesel 120kW s automatem a bylo to hrozný, zejména po městě. Prostě v nízkých otáčkách, kdy automat prokluzuje a motor netáhne, se nic nedělo a potom, okolo 2000ot seplo turbo a zabrala spojka a auto skočilo dopředu. Předváděcí jízda s mojí manželkou dopadla špatně :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…