Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.05  12:15

« 3 valce...

No kdyby to byla jenom blbost, tak ta cena nebude super, jak pises..Kolik za to teda chcou? Jinak ja bych osobne zajel nekam do servisu a tam si nechal udelat diagnostiku motoru a hlavne vstriku..tam ti uz reknou, kolik by to stalo..muze byt v haji cerpadlo a treba jen jeden vstrik a nebo taky vsechno(pokud je cerpadlo pridrene)....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.05  11:22

« Re: Re: Re: Re: MONDEO TDCi 96kW

Rozborka/sborka samozřejmě možná je (a běžně se dělá při "sezonní očistě"), díly tam jinak (v jiné poloze) stejně nenamontuješ. S opravami je problém, neboť díly musíš měnit vždy "v páru", tj. ty, co se vůči sobě třou "bez ložiska" zásadně současně: ovšem koupíš je už zalapované do sebe.
    Jezdí to (dvoutakt) na směs metylalkoholu, ricinového oleje (15-20%) a obvykle (kvůli výkonu) i nitrometanu (8-16%). Směs se kupuje už hotová podle účelu použití a typu motorku (u čtyřtaktů jsou mnou uvedené poměry jiné).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.05  11:06

« Re: Re: Re: MONDEO TDCi 96kW

Asi by se to mělo posuzovat v hodinách.....ale taky to bude o materiálech toho motorku. A když se tak zašolichá sám, tak se dá ještě taky rozebrat a složit ? Nemusíš tam ten pístek dát úplně stejně jako se tam zaleštil ?? Mám pocit, že už bychom měli tuto velmi odbornou debatu utnout, širokou motoristickou veřejnost by to nemuselo zajímat.....:-) To lítá na mix ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.05  10:28

« Re: Re: MONDEO TDCi 96kW

DIM: Možná by ses divil (já jsem se také divil, když pouhá třiapůlka do autíčka s výkonem 1,8 PS/32 tis.ot./min. už drží pěkných pár let - zatím bylo třeba vyměnit jen gumičky v karburátoru), ale při správném používání a údržbě "hodně modelářských sezón"...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.05  10:12

« Re: MONDEO TDCi 96kW

Mitsi a jak dlouho takový motorek vydrží ?? .......Motor na tři válce ?? To je jasné, to je svíčkou a nebo rozdělovačem ......:-) Ale jinak by se asi nabízelo jedině to, že se do válce nedostane palivo.......takže asi nějaká chyba vstřiků, což je u tohoto modelu evergreen. Na druhou stranu pokud motor jede a točí, nemělo by být poškozeno nic jiného. Ale moc bych to nezkoušel. Přes vadný vstřik může třeba natéct nafta do válce.......a pokud se nepletu, tak stlačitelnost kapaliny není ve srovnání se vzduchem nic moc :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.05  20:48

« MONDEO TDCi 96kW

Zdravím Vás lidé dobří....potřeboval bych trošicku poradit. Mam možnost koupit Ford Mondeo TDCi 96kW najeto kolem 50.000 km. R.V. 2003. Je to za hodně dobrou cenu, ale je tam takový problémek.....:autíčko jede na 3 válce. Chci se zeptat jestli je to závada běžného typu nebo nějaká velká komplikace.??? Hlavně by mě zajímalo kolik taková věc může stát a co všechno může být poškozené. Prosím poraď te. Nevím jak se taková věc může přihodit. Je to z toho že nekdo ten motor pěkně huntoval nebo se to může stát běžným rozumným užíváním???? Děkuji Vám za nějakou tu odpověď.....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.05  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na

Zrovna před 2 týdny jsme se synem kupovali novou "šest-a-půlku" (tedy 6,5 ccm) do letadla. I s výfukem (standardem je prodej spíše bez výfuku) stála 2200,- Kč. Bez řádného záběhu mimo letadlo je samozřejmě nepoužitelná, jak je to na fest...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mon

Nezminoval jsem se o seriove vyrobe, jenom jsem rekl naprostej fakt tykajici se "extremnich" pripadu. Co je zajimave, ze na prednaskach nam bylo receno, ze optimalizace tvaru soucasti pri vyrobnim procesu je pouze determinovana vyspelosti softwaru.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  14:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

" Našolichat " se dá leccos, ale sériově ?? Třeba jenom upínání, teploty, vibrace ( třeba i od jiných zdrojů ), opotřebení stroje i nástoje.........z toho všechno vyplývá, že uděláš možná jeden kus na 4 tisíciny, ale ne 4 tisíce kusů na jednu setinu...........A navíc tady je pořád ten problém jak potom takový rozměr protokolárně překontrolovat..........nedejbože každý kus.....
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  12:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

DIM, neda mi to a musim si jeste trochu zaprudit :-). Na soustruhu pri obrabeni diamantem muzes udelat az IT 5, coz je T=8mikrometru na ulozeni. Co ja mel tu cest se soustruhem, tak problemy byly spise s geometrickejma tolerancema.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

ANDREE , zakótovat jde cokoliv, vyrobit už se dá taky leccos (např v mikroelektronice se na čipech různými způsoby pracuje i s nanorozměry, což jsou miliontininy mm ) Dokonce i umělá vlákna jsou v těchto rozměrech vyrobitelná.........jen mě nechtějte přesvědčit, že to někdo dělá na soustruhu a na brusce :-) A hlavně ne z kusu železa !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  10:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

MITSI :-) Já už jsem nechtěl ....ale musím !! 0,024 mm znamená taky 24 tisícin, ale taky 2,4 setiny !!! To jsou ovšem už právě dvě setiny, to se dá změřit mikrometrem, který máš v kapse . S touto interpretací je ale i jeden centimetr, pokud ho napíšeš jako 1,0000 cm v řádu tisícin !! Už toho nech, já se v tom trochu pohybuju............ Diesel je pro ženskou podle mě ideální, ženské jak už někdo řekl, spíš podtáčejí. Diesel jim proto půjde za plynem hned...........
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

Mitsi: Ja bych se zas az tak neradoval, protoze DIM ma pravdu, ze vyrobit to neni uplne koser. Chtel jsem tim jenom uvest priklad, ze to "bezne" jde zakotovat a vyrobit, ale naklady se v tabulkach neuvadeji :-) Jenom pro zajimavost... . Kolik tak stoji nejakej ten moturek do toho modelu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.05  10:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

No vida! A hned se pohybujeme v řádu tisícin... A to nejde o žádné "fajnovosti". Díky, andree_cz!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.05  09:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

Jeste k ty presnosti soucastek... . Koukal jsem se do tabulek a tam se jako obvykle ulozeni v soustave ISO uvadi jako jeste ulozeni s vuli (nasunuti bez pouziti vetsi sily, soucasti se daji po namazani jeste posouvat rukou ->vymenna kola, valcova vedeni, staveci krouzy) H7/h6 coz pri rozmeru dira-hridel do 3mm znamena toleranci 0,016mm (pri rozmeru 6-10mm pak T=0,024mm )
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  17:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

Žít v Belgii, asi bych také silně zvažoval kombinaci turbodiesel/automat, tedy pokud je alespoň trochu povedená...
    PS: S tisícinami jsme už - zdá se - skončili. Tisíciny, netisíciny, jako "auto převážně do města" bych si v ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nekupoval diesel!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.06.05  16:12

« Re: Re: Re: Re: Slevy na mondeo

ak si mozes dovolit priplatit, urcite zober automat.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 16.06.05  15:59

« Re: Re: Re: Slevy na mondeo

patrikos: asi mas recht, kazdopadne diky vsem, ze cetli i takto otravne dotazy neznalka.
    matuS: no vida, to se mi zacalo prave jevit jako faktor.
    S diky koncim, pak nekdy treba pripojim zkusenosti. Muzete se vratit k tisicinam milimetru, i to si budu rad cist dal.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.06.05  15:24

« Re: Re: Slevy na mondeo

ked tam bude manual tak pre baby je lepsi dizel, je vacsi problem aby to "zdochlo" pri rozjazde ako benzin a vacsina bab aj tak motory podtaca.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.05  15:13

« Re: Re: Slevy na mondeo

Jestli ti můžu poradit, zajdi do ford autosalonu, domluv si tam projižďku s tím autem, které uvažuješ koupit a podle toho se rozhodni. Tady ti nikdo neporadí, aby ses podle toho rozhodl, protože co člověk, to názor. :shock: Mimochodem, mám Mondeo, TDCi 115k v kombíku a jsem s ním maximálně spokojený :P
    Zdar.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…