Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

11.07.05  09:59

« Re: Druhe dojmy

impaler: zamknut by sa malo az za jazdy a vyskusaj to otvorenim z vonku. Inac tuto funkciu som musel aktovovat.
    Tempomat u mna treba zapnut ON a potom aktivovat stacitkol +/- na ovladanie prichlosti cez tempomat. Skus a uvidis
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 11.07.05  09:38

« Druhe dojmy

Mame za sebou neco pres 400 km, mesto, okresky i dalnice. Auto jede skvele, a to netocim pres 3000. Stale se ucim, hlavne se sestkou. Kde je pro ni vlastne optimalni rezim? Mela by tocit pres 2000 (tedy zhruba 130 km/h a vic)?
    Moje radio ma mp3 zabudovane, vstup ve schrance dle navodu taky (nekontroloval jsem).
    Ovsem:
    1. Hlavni problem mam ted s tempomatem, neumim ho spustit. :-) Cetl jsem navod, tam se omezuji na tlacitka ON a OFF na volantu, plus cudliky na obnoveni posledni ulozene rychlosti, nulovani apod.
    Nikdy jsem tempomat nevidel a nezkousel, tak se mi to nejak nedari. Zmacknu ON s nohou na plynu (zkousim i podrzet cudlik dele), na rovne dalnici ve sto dvaceti, dam nohu z plynu a otacky jdou dolu, rychlost samozrejme taky.
    Udelam totez az po uvolneni vsech pedalu, vysledek tentyz. Kde dela soudruh ridic chybu? Je nekde nejaka pojistka, kterou musim nejdriv uvolnit?
    2. Da se tohle auto zamknout zevnitr za jizdy? Ne a ne objevit. Klic v zapalovani s nastartovanym motorem nic nedela. Dvere jsem tedy nezkousel otevirat, ale myslim, ze zamky bych slysel. Nic se nedelo. Na dverich zevnitr zadne ovladani zamku neni, pokud vim.
    Diky za vsecky napovedy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.05  09:21

« Re: Prvni dojmy

Congratulation >:D to musi byt skvely pocit, ked sa uz clovek konecne docka a moze zacat jazdit...
    ja este stale cakam, ale mozno tento tyzden...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.05  17:24

« Re: Re: Re: Re: Prvni dojmy

Tak je to pravda - k tomuhle radiu lze připojit MP3 přehávač a hrát písničky z něho. Asi se poohlídnu po nějakém harddiskovém přehrávači ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.05  16:22

« Re: Re: Re: Prvni dojmy

Mimochodem, ve schránce pro spolujezdce je asi vstup pro audio - například HD přehrávač.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 10.07.05  14:40

« Re: Re: Prvni dojmy

OK, diky. Zpatecka uz me nezlobi, zaciname s autem kamaradit.
    Mam radio Sony s mp3 vcetne cudliku "Phone". To je asi pouze priprava pro eventualni handsfree, pravda? V navodu k radiu k tomu neni ani slovo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.05  14:07

« Re: Prvni dojmy

Tu zpátečku měla předváděčka taky bez zarážky, není to nic moc, ale zvyknout se dá - táta to má a nestěžuje si.
    Trojblik zrušíš bliknutím na druhou stranu. Byl jsem z toho taky trochu rozmrzelý, ale už jsem si zvykl a zdá se mi, že výhody převažují.
  • 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 08.07.05  22:22

« Prvni dojmy

Tak, dnes jsme si ho vyzvedli. Projeli jsme se jenom asi 40 km, tedy opravdu syrove lehce kriticke poznatky z jinak fantasticke kary:
    1. Neni zarazka pri razeni zpatecky (mam sestikvalt). Stalo se mi na krizovatce pri rozjezdu, ze auticko chtelo dozadu. Bude to na zvyku, poznat to na sile pruziny ci ceho prece jen je docela snadno. Holt prave ta krizovatka, kdyz je clovek prvni v rade, svadi k rychlemu zarazeni... Facelift uz to ma pry vyreseno.
    2. Blinkry maji chytrou funkci trikrat na jedno lehke tuknuti do packy ovladani, nejde to vsak rychle zrusit, kdyz se clovek ve zmatku splete a chce jet treba rovne. Proste trikrat blikne.
    Jinak samozrejme moc dobry. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.05  11:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ako zajazdit TDCi ?

Zaklad je verzia Trend, ktoru obohatili o dodatocne prislusenstvo. Ide o verziu pre lahkym faceliftom, ktory je uz ohlaseny. To vsak neznamena, ze ide o vybehovy model, ale potrebuju dopredat to, co uz maju vyrobene, preto nas kupujucich tak motivovali vybavou ;-) Vyplyva vsak z toho, ze tato ponuka bude asi casovo limitovana, kym vypredaju zasoby.
    Doplnit sa daju aj dalsie veci z cennika, ale predpokladam len tie, ktore sa montuju v servise. Ja som dostal auto, ktore bolo vyrobene tento rok a bolo v centralnom sklade. Parkovaci asistent som dohodol dodatocne, lebo som mal velmi zaujimavu ponuku na Vectru, a bolo to tak 50:50 (aj ked motoricky a podvozkom mi viac sedi Mondeo).
    Inac je auto objednavane od SUMMIT MOTORS BA na leasing.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.05  11:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Ako zajazdit TDCi ?

Kruci ted jsem si precetl Tvuj prispevek jeste jednou a je tam, ze Ti ten parkovaci asistent dali, takze by se snad neco dalo doplnit. Skoda, ze ten benzin co k tomu davaji neni ten 1.8 SCi s 6.st prevodovkou. Chtel jsem se zeptat kde jsi to auto kupoval? V Bratislave Summit Motors Bratislava?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.05  11:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Ako zajazdit TDCi ?

Nad tou vybavou Trend X taky premyslim. Za ty penize a co to obsahuje je to az neskutecne. Ale podle cenniku je jedinny mozny priplatek jen barva. Je to pravda (ja bych potreboval aspon parkovaci senzory pro priyelkyni)? A z jakeho zakladu je tahle vybava udelana (potahy a palubka) ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.05  21:01

« 2,2 TDCi

Dneska jsem jel Plzeň - Praha - Plzeň a moc jsem si to užíval. Ani mi nevadilo, že mi tam občas někdo vjel. Aspoň byl důvod akcelerovat. Tenhle motor se opravdu povedl.
    David
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.05  11:19

« Jeste k pojisteni

Jinak kasko pojisteni v NL je docela drazsi nez jinde, coz je mimo jine dano tim, ze auta jsou tu kvuli jejich vysokemu zdaneni drazsi a tudiz pojistovna musi pri totalce vice zaplatit.
    Ne vsechny, ale nektere pojistovny nabizeji zaplaceni ceny noveho auta v plne vysi po prvni rok + velice male snizeni po dalsi 2 roky. Po tech trech letech uz jde samozrejme kryti dolu.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.06.05  11:15

« Re: Re: Re: Re: RE: pojištění

> Jinak by vás mohlo zajímat, co ještě kulišáci belgičtí pochtívají, když je
    > člověk drzej a kupuje si nový auto:
    Co teprve kulisaci holandsky - je pravda, ze uz je to v cene, ale za Mondeo TDCi se plati BPM ve vysi kolem 8000 EUR (45% ciste ceny) + DPH. Krome toho je potreba platit silnicni dan, ktera je kolem 500 EUR rocne pro benzinove a 1000 EUR rocne pro naftove mondeo.
    No a plus povinný ručení těch 500-1500 EUR podle bonus-malus, pripadne jeste vic u mladych ridicu (v NL je bonus-malus sleva/priplatek velice vyrazna).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.05  13:10

Je to maso ...
    Rvou a rvou nás co to dá ... Supi.
    David
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.06.05  13:01

Davidoff: to já jsem tak plácl, ať nemusím vypočítávat prvky. Neříkají tomu tak. Podmínky jsou velmi spletité a různé. Nedaří se mi např. najít vůbec havarijní bez spoluúčasti (nejmíň vidím 2,5%). Kolegyně z Lucemburska to např. má.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.06.05  13:00

« Re: Re: Re: RE: pojištění

Jinak by vás mohlo zajímat, co ještě kulišáci belgičtí pochtívají, když je člověk drzej a kupuje si nový auto:
    Taxe de mise en circulation (jednorázová daň z registrace): u mne 495 EUR.
    Taxe de circulation (každoroční silniční daň): u mne cca 430 EUR.
    No a plus povinný ručení těch 500-1000 EUR podle bonus-malus.
    Takže jenom aby člověk mohl postavit auto před dům, musí vypláznout patnáct set minimálně, spíš ke dvoum litrům. A pak teda každý rok o pětikilo míň. O pojištění nad povinné jsme se v tomto příspěvku nebavili. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.05  12:58

« Re: Re: Re: RE: pojištění

A all inclusive znamená náhradu ceny v plné výši nového vozu při krádeži nebo totálce ? (Aspoň po nějakou dobu) Pak by to byl ještě menší rozdíl.
    David
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 29.06.05  12:55

« Re: Re: RE: pojištění

Davidoff:
    Je to jinak, samozřejmě dráž. Má to logiku - auto stojí stejně, ale nikoli zdraví, škody na majetku a práce při nápravách škod.
    Rozdíl 24000 vs. 35000 třeba už považuju za únosný. Co bych brblal, taky tady vydělávám víc než doma. Jen se mi zdálo fakt divný, abych dával ročně v přepočtu devadesát tisíc. Už jsem byl připraven vycouvat z celého kšeftu a oželet tisíc euro zálohy. Když jsem halt uvěřil několika prodejcům, že to bude "tak kolem tisícovky". Mohlo by být, ale dá to sakra shánění.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.05  12:31

« Re: Re: RE: pojištění

Kdysi jsem měl na jedné ojetině ve Švýcarsku kromě povinného ručení jen živel/krádež/vandalismus za paušálních 140,- CHF ročně. Škoda, nikdo mi tu ojetinu neukradl...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…