Ford Mondeo TDCi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 16.12.06  19:39

« Re: Re:

Sú tu minimálne 3 diskusie venujúce sa prevážne tým vaším nešťastným hrkoťákom. Nebolo by lepšie keby ste to preberali na jednom mieste? Obávam sa že aj tak nič nevyriešite. Tiež mám tento motor ale na rozdiel od ostatných tam kde má byť. V Transite. Ak budem mať podobné problémy tak nabudúce už len hladký diesel alebo inú značku. Ani na fóre o Octavii sa nerieši toľko problémov s turbom. A to nepoznám v mojom okolí TDI Octaviu ktorá by problémy s turbom nemala.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.06  17:12

« Re:

Nechcete se podívat do druhého podobného vlákna? Možná vám to pomůže: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.06  08:24

« Bez nadpisu

Já jsem vlastníkem také Mondea, jen rok 2003 a motor 85 kw. Mám jej od srpna 2006. Asi před měsícem jsem jel normálně po městě a stalo se mi to samé. Po chvilce jsem normálně nastartoval a jel dál. Za ty 4 měsíce se mi to stalo jen 1x. Ihned po tom, co se mi to stalo jsem, šel měnit palivový filtr a ptal jsem se ve Fordu co to může být, ale řekli mi samozřejmě, že to musí na diagnostiku. Ta stojí peníze tak čekám co bude dál. Zatím drží. Uvítal bych jakýkoliv postřeh co můžu čekat nebo co tomu může být. Kdybych věděl něco sám tak se ozvu. Dík
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.12.06  17:33

« Poradíte, co může být špatně ?

Příznaky:
    Během normální jízdy motor zdechne a začne blikat kontrolka žhavení. Chvíli počkám, nastartuju a jedu dál. Někdy 50m jindy 200km. Co tomu sakra je ? :(
  • 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 06.12.06  07:34

« dvouhmotový setrvačník

Jen sem se chtěl zeptat, může se odcházející dvouhmotový setrvačník projevovat také tak, že by šlo hůř řadit? Myslím tím třeba že tam jdou hůř řadit rychlosti, více ztuha, občas vypadávají protože není úplně zařazeno, atp... ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  21:10

« g

to je že používáš vobje nohy jesy je maš
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:47

« Re: Re: dikas

Máte mít automat. Co je to spojka?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:31

« Re: dikas

U mne to chytli v záruce díky aktivnímu přístupu technika u dealera Ford, který mne informoval že to cvaká.
    Na FMC se nemohli dohodnout, jestli je to spojka nebo dvouhmoťák, tak pro jistotu vyměnili oboje. Od té doby jsem najel 120 tisíc a perfektní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  20:29

« Re:

www.stanadyne.com, u nás k dostání např. v Autobenexu, na 120 nebo 240 l nafty. Kombinovaný účinek.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.06  20:05

« Bez nadpisu

Chci se zeptat někoho,na aditivum do nafty,měl jsem vždy jen benzín a teď jsem přešel na nafťák. Mondeo TDCI 2002
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  18:02

« setrvacník

tak ted my psali z www. bospor že setrvak mužou sehnat za 12000 litru a pocitam s vymenou se do 15 vejdu tak jak pujde do tuhyho budu muset šahnout do uspor :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  17:44

« dikas

dikas za rady ohledne setrvacníku ste moc hodny no necham to zatim bejt a když se to bude zhoršovat tak se do toho pustim snad to nevodejde na tvrdo hned mrknu se po staršim na vrakači novej ve fordu prej koštuje 19 litru to neni malo plus vymena
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  17:24

« Re: Re: spojka setrvačník

Jo kdyz jsem mel 307 tak mi setrvacnik zdechnul a to tak , ze se dalo zaradit jen pri stojicim aute.Tzn. v podstate nepojizdne.Do servisu sem dojel, po meste porad na dvojku i rozjezdy,Za mestem jsem zastavil dal za 3 rozjel se a dojel cca 7km do servisu.Aspon nejaka sranda.
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 05.12.06  07:21

« Re: spojka setrvačník

mitule: když jsem byl ve Ford Hale kvůli podezření na vstřik, tak mi při tom také technit auto projížděl a řekl mi, že mám také načatý dvouhmotový setrvačník. Prý to není akutní závada, projevuje se např. hlavně při tom, když zhasínáš auto a nemáš vymáčklou spojku, tak ti při vypnutí v motoru pořádně zarachotí. Když máš vymačklou spojku, tak ti to nezarachotí. Prej to není akutní, ale nevím až do jaké míry to nebude akutní... Jinak si přesně nemohu vzpomenout co by to stálo, ale myslím že do 6.000Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  23:36

« Re:

Pro ten účel to dělá dobře a lepší místo, kde najít radu, IMHO není.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  22:02

« Bez nadpisu

jo vo nem vim to je starej nervak na něj se mužu vys--
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  21:57

« Re: spojka setrvačník

Zkus se zeptat tady: [odkaz] . Nejdřív si to přečti (pravděpodobně to tam někde už bude) a až po tom se případně zeptej, jinak bude admin nevrlej.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  18:23

« spojka setrvačník

zjistil sem že u mondíka s nastartovanym motorem a vyšlaplou spojlou mi nejak cvrdlika v prostoru motoru při sešlápnutí spojkoveho pedalu cvrdlikaní zmizí ve fordu mi řekli že muže jít o setrvačník prosím o radu kdo měl podobny problem aby my poradil kolik ho stala oprava a co je to za zavadu mam tdci 96kw 6 kvalt 2003 kombi děkuji hodní lide :*)
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 09.05.06  09:22

« Re: Re: diagnostika

No turbo bylo v pohodě, psal jsem o hadici. Mě taky bylo jasný že místo zátahu turba auto nejede, že musí být problém někde tam. A diagnostiku mi v servisu udělali bez toho, aniž by se mě na to ptali... No aspoň tak, odejít turbo, to je skoro dvacet klacků za repas + práci :(.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  09:15

« Re: diagnostika

My Lord!
    Nevím proč jste utrácel za diagnostiku když jsme Vám ji zde na fóru udělali, minimálně se 3 kolegy jsme se shodli na turbu... >:D >:D :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…