Ojetina do 100 000, kterou značku?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 29.06.05 09:06
« to Ištvánek
Odkud jsi ? Mám kontakt na jednoho člověka, který se tím zabývá. Na rozdíl od jiných, kteří slíbili, že jakmile něco požadovaného objeví a již se nikdy neozvali, tento se s nabídkou několika aut ozval za 3 dny. Jednalo se v tomto případě o auta nebouraná, s jasným původem, většinou 1. majitel, servisní knížka. A autě informoval do nejmenších detailů a jeho systém je takový: odveze tě na místo kde auto stojí, pokud nic nebrání tomu, abys auto nevzal, tak již zpět jedeš po vlastní ose s převozními značkami, na které tady pak můžeš jezdit do vyřízení českých dokladů.
Cenu za auto řekne včetně těchto služeb - tedy konečnou, kterou platíš na místě, pokud se dohodnete. Auto vybíral podle fin. limitu, který jsem mu zadal a podle požadovaných parametrů - motoru, km, výbavy atd. Neskládá se žádná záloha, protože ví, že pokud o autě kupujícího informuje, v 99% případech kupující auto bere a nestává se, že se na místě najdou nějaké nesrovnalosti, pro které by kupující auto nechtěl. Pokud se to přesto stane, je to jeho riziko a jeho byznys. To mi přijde docela fér.
Býval bych to asi využil, ale hodinu před tím než mi volal, jsem složil zálohu na auto, které bylo již v čechách. S vyřizováním dokladů nebyl jediný problém, pokud dostaneš odhlášku, fakturu a orig. TP. A to jsem to nikdy nedělal, takže jsem se trochu obával, jaké problémy mohou nastat.
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit koupi auta mírně poškozeného, snadno s malými náklady opravitelného, neboť tyto auta jsou venku za velmi dobré ceny.
Jak již bylo zmíněno v příspěvcích, individuální dovoz je vždy o jiné ceně, než které tam dostávají stálí odběratelé. -
« Re: Re: RE:zadek
Když mám příležitost, tak zalezu do bazaru a vybírám si auto. Nejhorší je, že je jich tak 1/3 bouraná a ty ostatní jsou buď drahý nebo bílí :-( Vypadá to na dlouho.... Nevíte o někom solidním kdo dokáže dovést auto z EU? Já v tom vidím hromadu papírů a navíc každej říká na podmínky dovozu něco jinýho... -
"-- skrytý --" 15.06.05 15:06
« RE:zadek
Zdravím všechny.
Já jen tak na okraj,jak zadek524 zmiňoval ty mercedesy,tak já taky jednoho používám dnes a denně,je to 200D/W124,rok 1987,najeto 630tisíc.Šlape jak švýcary,velice pohodlný,prostorný a jak pěkně sedí na silnici!Nechá si líbit ledacos,poruchy v podstatě nemá,občas dolejvám olej do serva,občas do motoru,jinak pohoda.Není to na závodění,do kpce je taky pomalejší,ale nemůžu si pomoct,to auto je přesně to,co bych si znovu koupil,kdybych potřeboval něco pro denní užívání.Záleží na každém co od vozu čeká.Myslím ale,že pokud se zeptáte kohokoli jiného na tyhle auta,bude jen spokojeně pokyvovat hlavou.Z cen náhradních dílů taky mít strach nikdo nemusí,fakt to ujde. >:D >:D -
Marcelino 15.06.05 09:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: zadek
to walther: ano mas pravdu - napr. do Yarisa sa za zavolant naposadim - ma maly rozsah nastavenia a strasne "debilne" urobeny stredovy panel - toho dizajnera co to robil by som nakopal do gul - najhorsie je, ze sa neoplati cakat na novy Yaris, ten stredovy panel tam nechali rovnako sproste rieseny. Proste si tam nemam kam dat nohy :!: a ked si posuniem sedacku, tak aby sa mi vosli nohy pod volant, tak uz nedociahnem rukami na volant :roll: :? -
Marcelino 15.06.05 09:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
to zadek524: ja som napisal - neviem ako je na tom "stary" swift , ALE "novy" Swift je v pohode - absolvoval som skusobnu jazdu , tak viem o com hovorim :!: - komentuj len auta v ktore si realne soferoval :!:
apropo Fabia bola vdaka kvalitnym sedackam a dvoj-oso nastavitelnemu volantu pre mna najpohodlnejsia, akurat som sa dozadu sam za seba nenedel posadit a na krizovatke som mal zly vyhlad na semafory, pretoze uz som sedel prilis posunuty vzadu :?