Ojetina do 100 000, kterou značku?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nee, nebudu tady vypravet o Mercedesech... koho to zajima, at se koukne na tipcars nebo do Annonce pro orientaci v cenach.
Za 50 se da koupit hodne pekna benzinova MB190E, za 70 moc fajnova naftova 190E, od 70 tis moc pekny benzinovy MB124, za kilo jsou hezky naftovy MB124, od 150-200 tis jsou moc fajnovy naftovy kombiky 124 a ty uplne nejmladsi a nejvymazlenejsi 124.....) Samozrejme, ze se da za 150 tisic koupit pri smule i pekna ruina!!!
Dostupnost nahradnich dilu na tyhle modely je uplne bych rekl ve srovnani s jinymi znackymi temer bezkonkurencni, je toho vsude mraky a za dobry ceny, navic v replice se da koupit temer vsechno za lidovy ceny. -
"-- skrytý --" 06.06.05 14:47
« Bez nadpisu
Kus za 1.000 E bych nenabízel, i když sám mám auto za 1.200 a je sehr gut a kámoš za těch 900 a je taky v poho. Tahleta Marea by byla za těch 98.600 Kč nebo pak za 119.000 Kč modrá s roční zárukou. Kolem toho kila by jich bylo víc, i 1.6. Není to ale žádný tajemství, za tyhle prachy (2.000-2.500 Euro) jsu i na www.autoscout24.it docela normálně, já spíš koukám do AutoSuperMarket (takovej tlustej žlutej Italskej inzertní časopis) nebo na [odkaz] nebo už jsem vyzkoušel i střelbu na slepo přes eBay.it a zatím vše o.k. Ale je to samozřejmě trochu riziko. -
"-- skrytý --" 06.06.05 08:55
« Bez nadpisu
oddie> no, odkud asi tak může bejt Marea, kterou já nabízím? Je jich tam hromada od Eur 1000, např. ještě modrá ELX, na tu je sice rok záruka, ale je už o celých 500 E dražší ... všechno sever Itálie, auta na razítko pro nákup novýho. Dedra od Eur 500 (nelze přihlásit) a má nový gumy a destičky (ale Lancia v ČR nemá zastoupení, takže každej servis na to čumí jak tele na nový vrata; na druhý straně málo která automobilka má u nás tak pohodovou dodávku ND jako Fiat/AR/Lancia). Asi nikdy nepochopím, proč tam nedají "daruji do dobrých rukou". Nejhorší na tom je, že jsme už pro pár byli. Třeba AR 155 2.0 TS 16v za Eur 900,- Jak nová, po výměně náplně v klimačce, nový oleje a řemeny, jen měla totálně sjetý přední gumy (zadní byly snad nový Bridge 720). Prodej tejden před jejich STK. Krom těch gum jsem na ní nenašel chybu (třeba kotouče sotva hmatatelnej věnec - pohledem nebyl ani vidět). Zatím jezdí bez chybičky a byla tam i nová lékárna a originál neporušená sada s rezervou, trojúhelníkem a nářadím (což jsem u nás nikdy neviděl - vše ještě originál s logama AR). Jela po ose z Benátek a potom se ještě projela i dvakrát Benátky-Praha + cca 25.000 km po ČR a zatím vše o.k.
ištvánek> Marea je auto střední třídy (Felici sotva nižší střední). Proti Felicii jsi o jednu až dvě třídy vejš, a to nejen prostorem, ale i řízením, jízdníma vlastnostma a hlavně výbavou (X je s klimačkou). Spotřeba u 1.6 se pohybuje v mým případě (Praha a okolí) kolem 7,5 l, u 1.8 něco přes 8 l. Ale nevím, jak a kde jezdíš ty (Felicia 1.6 je v mých rukou žíznivější - pod 9 se jen tak člověk nedostane; u 1.3 jsem ale zase pod 7 l). Výkonově je na papíře Marea 1.6 a 1.8 sice skoro stejná (1.6/100 k, 1.8/113 k), ale ta 1.8 je podstatně lepší tahoun hlavně v nižších otáčkách, není potřeba ji tolik vytáčet a je tišší. Marea má např. zajímavou konstrukci zadních dveří - vyklápí se klasicky nahoru, ale pod nimi je zadní nárazník, který se ještě dá vyklopit dolů a tím pádem je nakládací hrana hrozně nízko. Je to super v tom, že nakládat těžký věci můžeš přímo z paleťáku. Samozřejmě nevím, jestli to využiješ, psal jsi něco o úlech, atd. Veškerý poruchy se týkají žárovek (musí být v zadu 10W, 5W praskaj) a sem tam i elektroniky Bosch (debimetr, lambda) a zhruba na 100.000 km je dobrý udělat výměnu předních ramen (dají se sice vyměnit jen silentbloky, ale ze zkušenosti radím měnit komplet rameno, protože je v něm zakovanej svislej čep). Je to jedno z nejspolehlivějších aut, co znám. Ale to jen tak jako inspiraci - co se za ty peníze dá kde koupit. Rozhodně ti ji necpu a importem aut se neživím, takže mi je to fuk. Narazit na dobrej kus v ČR je ale problém. -
« Lidičky neblázněte
neraďte mu xantii, narazit na kousek s pravidelnou údržbou jestejně pravděbodobné jako potkat sněhuláka v červenci.Vysoká pravděpodobnost problémů.Xantii bych vzal jedině od známého s jasnou minulostí.Za finanční limit bych preferoval klasickou konsrtukci bez anomálií.Nezapomeňte že si to auto bude chtít pár let nechat a pokud bude mít smůlu a narazí na nějaké dementy pseudocitroeny ( jako já v začátcích svých auto-kouzel ) tak se nebude stačit divit.Než jsem se o Hydractivu naučil vše potřebné, měl jsem za sebou investici 30.000,-
To už raději 405 posledních ročníků 1.9TD, co Oddie?
Přimlouvám se za vyškrtnutí Xantie z doporučovaných vozidel.
Kuprikladu moc fajnovy W126 s bohatou vybavou - osmivalce jsou cenove kolem 150 tis jeste pro zajimavost.