Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« HTP 47kw
Mám Fabii Combi s 47kw motorem. Mam ji tepreve neco pres 2 tydny a najeto cca 2600km, takze zatim dlouhodobe nemohu soudit. Drive sem mel favorita z r 90 a rozdil je to obrovsky. Maximalka na rovne ceste je nekde kolem 160, z kopce na dalnici se da rozjet na 180, pak uz zacina fungovat omezovac (je to na hranici cervenych otacek) nebo uz opravdu vic nechce. Celkem slusne zabira i pri 130km/h, ale je to jen dojem oproti favoritu, ktery uz skoro vubec nereagoval. Stale jde v tehle rychlosti zaradit 4ka a trosku pridat nebo drzet rychlost v kopci... Pak je ale vyssi spotreba. Zatim se drzim s prumernou spotrebou na cca 6.2l/100km a je v tom Praha i mimo mesto. Udrzovat rychlost kolem 100km/h se da s lehkou nohou radove za 4-4.5l/100km. Co se tyka spolehlivosti, tak nemohu soudit, zatim me zadny problem nepotkal (jeste aby :D). Nicmene sem od motoru cekal vic nez od favorita, to se splnilo ale i nejoptimistictejsi vize byly daleko za skutecnosti, ktera je daleko lepsi. Jelikoz nejsem ridic ktery musi trhat asvalt, tak mi vykonove motor prijde adekvatni potrebam :) -
« Re: Re: Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Mam zkusenost s dvou i ctyrventilovou verzi, zalezi moc na tom, k cemu ji budes pouzivat. S obema jsem jezdil okolo 6.5l/100km. S jednou jsem najel 35000km, s druhou 25000km, to vse za tvrdych podminek ve meste i mimo. Ani jedna me nikdy nezklamala a za sebe muzu rici, ze ten vuz vydrzi opravdu hodne. Davej pozor na necitlive rizeni, oproti Octavii s hydraulickym servem necitis v zatackach temer nic a na vymoly v zatacce pri rychle jizde. Jinak je obratna a relativne pohodlna. -
« Řazení
Zdravím všechny majitele vozů Škoda. Chtěl bych se zeptat, jakou má kdo zkušenost s řazením jedničky a zpátečky u Fabie 1.2 . Projevily se u někoho problémy se zařazením ? Moc by mě to zajímalo, mívám problém se zařazením zpátečky, u jedničky za celou dobu snad jen dvakrát. Mám najeto 30. tis. km. Díky. -
Schapp 13.05.05 14:54
« Re: Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Kvalita u Fabie je přee pověstná >:D Hele doporučuju 1.2 47 kW, pokud si koupíš 40 kW bude zklamání, protože to vůbec nejede, a když jo, tak je to takový vír v nádrži, až hrůza, plně naložený radši nemluvit. Jinak u těchhle motorů odcházejí zapalovací moduly a svíčky, ale projeví se to vždycky ještě během záruky, takže není problém to nechat free vyměnit... Další věc na kterou trpí všechny Fabie jsou díry - jestli nějakou někdy vymeteš, tak si nech změřit geometrii, protože se velmi lehce stane, že sjedeš během pár set kilometrů gumy z jedný strany, ani nebudeš vědět jak.
Takže celkově v poho...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!