Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Re: Spotřeba
na sluzebnim aute byvaji tak nejak vyssi spotreby obvykle... mame ve firme cca 50 Hyundayu a ted se jim montovaly GPS kvuli kniham jizd... nekteri lidi nevi co je to zajezd noveho auta... respektive mozna vi ale jelikoz neni jejich jezdi si po dalnici 180+ pak samozrejme spotreba roste, jednoduse... neni to moje auto, benal neplatim tak proc tomu neslapnout... sami ridici tady to i priznavaji.
Osobne jsem na 1,2 47kW udelal 8,5l/100km pri jizde Olomouc-Praha prumernou rychlosti 136km/h a to tam vetsinou bylo hrube pres 150-160km/h. Nicmene dlouhodobou spotrebu mam 6.5l a to pred tou jizdou z Olmiku sem mel 6.1l. Podotykam ze mam zatim najeto jen 5,5t.
Ta 1,2 opravdu zacne "hltat" benal pri vyssich rychlostech, resp. otackach. Treba kdyz mam naladu "hrat si" (v ramci moznosti 1,2 ;)) tak akceleruji prudce a tocim to tak ze v cca 5,5k otackach zacina pohyb nohy ke spojce... prerazeni vys je tak v 5,7k ot. Kdyz si takhle chvilku jezdim, jsem razem kolem 10l/100km -
"-- skrytý --" 15.06.05 10:49
« Re: Re:
No je fakt, že měření zrychlení a maximální rychlosti jsou závislé na mnoha faktorech (atmosférický tlak, teplota vzduchu, nadmořská výška atd...). Zajímavý je že u tria Ibiza, Polo, Fabia se stejným motorem a téměř stejnou hmotností má každý jiné hodnoty maximální rychlosti a zrychlení, přičemž motory a převodovky jsou identické. Například porovnání Seata a Škodovky s 1,2 47kW, zrychlení 14,9 proti 15,9, maximální rych. 165 proti 160 a kombinovaná spotřeba 5,6 proti 5,9 (všechno to jsou údaje co udává výrobce). Že by tyto rozdíly byly dány odlišnou aerodynamikou se mi moc nezdá... -
"-- skrytý --" 15.06.05 10:22
« Re:
A proč by to právě VW takhle dělal? Jsou na to přece obecné metodiky: např. zrychlení se měří s referenční zatěží (tuším 150 kg, tj. řidič + nějaká měřicí technika + zbytek závaží "na dovážení") na ideální rovině a pokud možno co nejblíže k úrovni hladiny moře (kvůli atmosférickému tlaku), na stanovení maximálky byla kdysi norma EHK OSN (1500 m rozjezd s pevným startem, pak radar, po 500 m další radar, jede se 2x oběma směry, Vmax je pak průměrem ze všech měření, opět s referenční zatěží), jaká norma se používá dnes, to nevím. Samozřejmě vždy se jedná o zaběhaný motor, resp. vůz! Kromě toho si firmy hýčkají zkušené testery: např. u Opela mají už postaršího pána, který "umí" 0-100 km/h v průměru o 0,5 s lépe, než ostatní (jako výsledná hodnota se samozřejmě deklaruje nejlepší dosažený čas...). Proto prosím neglorifikovat "koncernovou" politiku! Tím současně nepopírám, že 1,2 HTP 47 kW má obvykle na brzdě víc. -
"-- skrytý --" 15.06.05 10:11
« Bez nadpisu
Někdo tady psal, že se mu zdejí údaje výrobce podhodnocené. Skutečnost je taková, že koncern VW udává zrychlení a maximální rychlost pro plně naložený a fungl nový (nezajetý) vůz. Stejné platí i pro parametry matoru (výkon, moment), který odpovídá čerstvě vyrobenému motoru. Sám jsem viděl výsledky měření motoru 1,2 12v po 150k km (najeto za 7 měsíců :shock: ) a výkon dosahoval asi 52 kW a moment přes 115 Nm. -
« Spotřeba
Taky přispěji svojí troškou do mlýna
Fabia Combi 1,2 HTP 47 KW Elegance 4/2005 najeto 1800 Km. Při 130 km/h (podle tachometru) a dvouch pasažérech průměrná spotřeba na dálnici na Brno a zpět 7.3l/100km na tempomatu. Jsem celkem příjemně překvapen, že nebyl nejmenší problém s výkonem při jízdě do kopců (např. Mirošovice ve směru na Brno) a šlo i celkem dobře přidávat (cca 4000ot/min). -
« Re: Re: Re: Re: Spotřeba
pokud spotreba mirne klesne, zlobit se nebudu, jsem ale pesimistou a radeji s tim nepocitam...
jinak ty prumerne spotreby v rychlostech sou podobne, prave OV-FM jsem zajel v pohode za 5,5 ale je fakt ze jsem jel jak pos....
ta konzistence rychlosti i terenu se opravdu na spotrebe hodne projevi... -
« Spotreba
47kW, najeto 7,5 tis. km, prum. spotreba dle pocitace: 5,8 l/100km za poslednich cca 4,5 tis. km.
85% km silnice pro mot. voz. OV - FM prum. rychlosti 90 - 110 km/h (dle tachometru).
zbytek km ve meste ci jine trasy...
Pri zvyseni rychlosti nad 110 km/h (dle tach.) aktualni spotreba (dle poc.) pomalu roste.. pri 130 km/h je cca 6,5 - 7 l (dle"terenu"), pri 140 km/h leckdy az 8l...
Naproti tomu pri ustalene rychlosti 80 km/h (tachom.) a absolutni rovince dle poc. aktual. spotr. 4-4,5 l.
K osvetleni kufru:
pokud se kufr jen priklopi (na 1"zacvaknuti"), svetlo zhasne...pouzivam denne pri parkovani v garazi.