Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
« Re: Spotreba
Zdravím, Spotřebu mám u té samé Fábie průměrně 7.3 l/100Km, ale jezdím tak 2/3 ve městě a se zapnutou klimatizací. Nemám ještě pořádně zajetý motor (2500 km) a proto čekám, že se po takových 10000 km ještě trošku umoudří. Co se týče 8.5-10l ve městě mi připadá docela normální. Diesely si berou obecně méně než benziny. -
« Spotreba
Manželke sme kúpili Fabku 1,2/47kW Elegance. Všeobecná spokojnosť, mierne predčila naše očakávania. >:D Mám snáď jedinú pripomienku, a tá sa týka spotreby. Najazdených cca 6 tis. km, priem. spotreba cca 7,6 l, v meste sa často pohybuje medzi 8,5 - 10 l. >:-[] Osobne som si tú spotrebu overil a sedí. Viem ako sa úsporne jazdí, mám nabehaných vyše 250 tis. km. S Passatom 1,9 TDI 110 k, na ktorom jazdím ja mi to zožerie o cca 2,5 litra menej. Voľba padla na tento motor najmä kvôli jazde v meste /pre deklarovanú úspornosť/. Ináč s výkonom motora som spokojný, na mesto postačí. V servise mi na reklamovanú spotrebu povedali, nech si dám auto prelitrovať /na súkromné účely načo/, alebo nech im ho nechám na dva týždne, oni pomerajú spotrebu so svojim štýlom jazdenia. Riešenie však nenavrhli, vraj takáto spotreba s týmto motorom je v norme. Perlička na záver, ak spravím prudký odpich, počítač ukáže okamžitú spotrebu až 99,9 l/ 100 km. Síce iba na chvíľu, ale predsa. Prajem vám veľa spokojnosti s vašou Fabkou a mne nižšiu spotrebu. -
"-- skrytý --" 26.06.05 11:17
« Údaj tacho
Právě jsem se vrátil z delší cesty s Oct.01 1,9TDI: v italském tunelu mne předjížděl Citroen C4 (má i zprava krásně čitelný centrální rychloměrový displej) "jeho rychlostí" 119, když na "mém tacho" bylo 125! Předpokládám, že ani jemu to "nepodměřuje"... -
« Re: objem nádrže
je to znama vec.. 45l je nadrz deklarovana vyrobcem, dalsich 7,5l je rezerva, tzn. prostor kde by se mely vypary rozhahovat v pripade tepleho pocasi. Zvlaste v tehle dnech bych nedoporucoval brat benzin az po hrdlo. Muze se stat ze tlak v nardzi zpusobi unik paliva a pripadny pozar. Nedoporucuje to ani vyrobce. Osobne mam takovou zkusenost ze zalezi mimo jine i na cerpacim zarizeni. Jakmile pojistka vypne, je nadrz (deklarovanych 45l) plna a dal se tankovat nema. Byt je tam jeste dost prostoru. -
« Zrychlení
Na adrese [odkaz]
je zajímavý test kde figuruje i Fabie 1.2 47kw.Zajímavé jsou naměřené hodnoty zrychlení/pouze místo 80-100,tam mělo být 80 až 120 na pětku/.
Ze čtyř automobilů jediná Fabie měla lepší zrychlení než udávané firemní/14.9s/zajímavý je rozdíl u Yarise udávané 13.6 naměřené 15.9!
Jinak 14.9 souhlasí zhruba s mým osobním měřením.Tzv.pružného zrychlení/80-120/ dosáhnu ale o zhruba 3 sek.lepšího. -
« Spotřeba
Tak vážení, ted jsem jel poprve s vozíkem po okreskách a po okruhu v Praze a spotřeba TRMTADADÁ: 5.3/100. Je sice pravda, že jsem jel skoro celou dobu hladce a na tempomat 80km/hod, ale ve třech lidech a se zapnutou klimačkou. Najeto cca 2500 Km. Fabia Elegance 1.2 HTP 47KW 4/2005 -
"-- skrytý --" 15.06.05 18:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Neznám test (teď nemyslím v českých motoristických časopisech), kde by při použití exaktních měřicích metod dosáhli hodnoty zrychlení 0-100 lepší, než jakou deklaruje výrobce! Ale možná je někde chyba...
PS: Zřejmě nikdo to neumí lépe, než onen postarší testovací řidič u Opela. Byl o tom celý téměř hodinový pořad na DSF. -
« Re: Re: Spotřeba
na sluzebnim aute byvaji tak nejak vyssi spotreby obvykle... mame ve firme cca 50 Hyundayu a ted se jim montovaly GPS kvuli kniham jizd... nekteri lidi nevi co je to zajezd noveho auta... respektive mozna vi ale jelikoz neni jejich jezdi si po dalnici 180+ pak samozrejme spotreba roste, jednoduse... neni to moje auto, benal neplatim tak proc tomu neslapnout... sami ridici tady to i priznavaji.
Osobne jsem na 1,2 47kW udelal 8,5l/100km pri jizde Olomouc-Praha prumernou rychlosti 136km/h a to tam vetsinou bylo hrube pres 150-160km/h. Nicmene dlouhodobou spotrebu mam 6.5l a to pred tou jizdou z Olmiku sem mel 6.1l. Podotykam ze mam zatim najeto jen 5,5t.
Ta 1,2 opravdu zacne "hltat" benal pri vyssich rychlostech, resp. otackach. Treba kdyz mam naladu "hrat si" (v ramci moznosti 1,2 ;)) tak akceleruji prudce a tocim to tak ze v cca 5,5k otackach zacina pohyb nohy ke spojce... prerazeni vys je tak v 5,7k ot. Kdyz si takhle chvilku jezdim, jsem razem kolem 10l/100km