Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  13:26

« Re:

luf, som rad ze nie som jediny proti vsetkym slepym...
    btw. na civiku mam taky isty rozmer pneu ako su na tej fabke, tzn. 185/60 R14, takisto barumky-len bravuris... a ten komfort a kvalita podvozku je niekde inde :))
    a urobim 500km jednym tahom a *-kostrc ma v ziadnom inom aute nebolela
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  13:22

« Bez nadpisu

1. Tento topic sa vola "zkusenosti s fabia 1.2 HTP" a nie SUPERLATIVY NA FABIA 1.2 HTP, takze majitelia a zastancovia tychto vozidiel, kontrolujte svoje emocie, lebo ja pisem len svoje skusenosti, ktore su ale bohuzial kriticke :)))
    2. To ze som vystriedal par aut, povazujem za moje + v zmysle objektivity porovnavania, samozrejme niekto tu z toho urobi nejaku nectnost...
    podotykam ze ziadne z tych auto som nerozbil, jedno mierne ale nie vlastnou vinou... (vo vycte tychto aut som zabudol este na fabiu 1.9 SDI, ktora mi hned po jej opusteni vyfucala zhlavy, take iste sklamanie ako 1.2HTP, a golf 5, 2.0TDI - tento napriek mojej zaujatosti voci ger. autam zanechal vo mne veeelmi dobry dojem) moje striedanie aut vyplyvalo z nedostatku financii v mladom :)) veku a nutnosti kupit starsie auto, a pri mojom km priebehu bolo nutne auto do roka vymenit, inak by sa mi dost predrazilo na servise... presiel som si cez skodovky, peugeoty a ger. vozy az po japonce, a odvtedy uz nic ine ako japonec pre mna neni auto, ale len spotrebna vec, ktora na rozdiel od toho japonca nema srdce a neposkytuje tolko emocii a pod... tak ze som mozno neobjektivny v posudzovani tohto pre mna predrazeneho povozu :))) s referenciami lacneho, spolahliveho, bezudrzboveho, s lacnym servisom a prevadzkou, obdivuhodnymi az nedosiahnutelnymi parametrami a pod. ktorym veria len ti, co si nepozreli cenniky v servisoch inych znaciek, ze za tie iste ukony a material na tejto lacnej fabke zaplatia neraz aj viac ako na tom napr. japoncovi :)))
    Jedineho germana, ktoreho by som si vedel v garazi predstavit, je nejake bmw, a mozno este aj nieco z VW group, ale len novy 2.0 TDI :)))
    uz ma nebavi obhajovat svoj nazor, ani nemam dovod, jediny argument je, ze fabka f kombiku a f hatepe stoji u nas okolo 470 tacov (klima a elektrika). Urcite si kazdy z vas vie predstavit za tie prachy auto spolahlivejsie, priestornejsie, rychlejsie, s nizsimi prevadzkovymi nakladmi, vacsou vydrzou, bezpecnostou, pohodlim atd atd... byt by malo byt o rok, dva starsie :))) konec
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  13:12

« Re: Re: Re: to xpalo

krles:musíš si uvědomit,že jsi koupil ojeté auto,samozřejmě cena musela jít dolů.Pokud se tam měnily přední destičky tak mělo jistě přes 40000km.
    Jinak záruka se netýká závad které nastaly tzv.opotřebením v provozu.
    A navíc nemůžeš být 100% jistý,že auto má skutečně najeté km.Dělají se větší podvody než upravené km v tachu+u servisní knížky.
    Co se týče havarijního pojištění na Hondy je jedno z největších.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.05  13:07

« Bez nadpisu

Pekne to tu vrie. Pridam aj ja svoju trosku do mlyna, minuly vikend som isiel HTPckom cestu Praha - Banska Bystrica - Bratislava - Praha. Cesta tam bola cez den, so zapnutou klimou, dvaja ludia v aute. V Brne som mal na PP krasnych 6.1l (tempomat 120), cakal som, ze na okreskach to klesne ku nejakym 5.5. Ale to som sa kruto mylil, lebo v BB som mal uz 6.3. Na okreskach to auto vobec nezrychluje, treba mat nad 3t otacok, aby clovek nezdrzoval ostatnych, okolo 2500ot uz motor prestaval spolupracovat a bolo treba podradit. Samozrejme majitelovi sa to vobec nezdalo, tak som na chvilu vypol radio, aby pocul ako sa ten motor trapi a nakoniec uznal, ze ho nedrzim v otackach nadarmo (doteraz nikdy nesiel s vypnutym radiom, ale zatial ju ma iba chvilu). Pocas cesty som sa asi 5x vratil za predbiehane auto, pretoze ten motor na to proste nemal (a to nie som zvyknuty na ziadne zihadlo, ale normalny rodinny kombik). Cestou spat sme isli v noci, mensia premavka, vypnuta klima a v Nitre (to jest cast cesty pre zaciatkom dialnice) som mal na PP 5.4. Velmi slusna hodnota a je vidiet, ze ten motor je v pohode aj ked ho clovek drzi v otackach. Potom ale nasledovalo asi 430km po dialniciach na tempomatovych 130 a vysledok v Prahe bol 6.4. Pre porovnanie musim povedat, ze s mojim autom by som mal pri takejto jazde v BB spotrebu okolo 6.5 a cestou spat asi 7 (tuto trasu bezne jazdim). Za to, ze mam vacsie auto a mozem predbiehat mi ten rozdiel spotreby stoji.
    Ad podvozok - tvrdy az hroza, neuveritelne nekomfortny. A pritom sa v zakrutach dost naklana. Brzdy su absolutne nepresvedcive. Moc som tomu ale nedaval, pretoze na 185 gumach Barum som mal pocit stalility ako na zjazdenych gumach na vode. Takze v tomto konkretnom pripade boli jazdne vlastnosti limitovane prave gumami.
    Ad sedacky - po ceste ma bolela kostrc! To snad ani nie je v dnesnej dobe mozne, aby sa to v nejakom aute stalo. Okrem toho ma celu cestu tlacil vrch operadla do lopatiek. Bedrova opierka bola prituha aj pri najvolnejsom nastaveni.
    A este nieco ku ergonomii - ovladanie tempomatu vymyslel colvek, ktory ho v zivote predtym nepouzival. Vyslovne hroza a IMHO najproblemovejsia cast ovladania auta. Zapinanie svetiel otocnym vypinacom je tiez strasne, ale tie nastastie clovek tak casto zapinat/vypinat nemusi. A nakoniec tvrdost paciek, odpor pred prepnutim paciek (smerovky, dialkove svetla) je tak velky, ze som sa sprvoti bal, ze uz som na konci ich chodu a dalej sa zlomia.
    Ale aby som iba nehanil - HTP v najvyssej vybave je celkom dobra kupa. V tejto triede (Fabia patri do triedy Getz/Yaris/Clio...) podobnu vybavu asi nikde nedostanente.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  12:42

« Re: Re: to xpalo

no ja vymenil kratkou fabii 47kW novou(najeto cca 16000km za rok) za rok a pul stary civic 1.6 ls nemyslim si ze by fabie byla bezpecnejsi nez tohle auto ... jinak ten civic vyjde na cca 330tis a je na nej jeste rok a pul zaruka, na tu fabku byla kdyz sme se zbavovali uz jenom rok !!! jinak co se tyka havarijky mam prez znameho kontakt na osobu kera mi udela na civica kolmplet pojisteni za 16k(10% spoluucast) Zatim co sem najel s tim civicem tak mam 2x prumernou 7,5(zapnute klima), ale s tim ze sem s tim autem nedodrzoval predpisy ... na d1 sem mel i s fabkou kolem 7l ale tam sem nejel do kopce 140-150 jako s civicem ale max 100-110 >:-[] ... jinak to jezdime ve dvou + pes. Jinak myslim si ze fabka by mela byt i auto na dlouhy cesty, nekteri lidi proste nemaj na jiny auto tak si ho koupi a hodne lidem se nechce kupovat ojetina, coz se ani nedivim po nasi zkusenosti s felckou >:-[] . Tenhle civic byl nastesti primo od dealera hondy takze s nim zadnej problem nebyl a dokonce velice ochotne se s nima domlouvalo okolo nadchazejici garancky 50% sleva uz predtim zadarmo vymenili predni desticky.
    Jinak ta fabka neni spatny auto, ale tak akorat pro duchodce kery nikam nespechaj ... A za ten rok sem s nim nemel zadny problem.
    Za to otec kery ma fabku 1.4 74kW 150tis km nalitano tam menil uz snad skoro vsechno >:-[] nastesti to vetsinou byla zaruka ... ale motor facha v poho
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  11:49

« Re: Re:

Tak jak sis mohl dočíst níže, mám spotřebu na dálnici při 130km/hod podle PP při tempomatu 7.3 a na okreskách 5.1 l/100km při zapnuté klimě. Osobně jsem maximálku ještě nezkoušel, přecijen mám jen 4Kkm.
    Co se týče předjíždění, tak mám taky "kombíka"
    To, že jsi "stihnul" vyměnit za 11 let 6 soukromých aut nic neříká o tom, jaký jsi řidič (spíše naopak) a s 80Kkm/rok mě taky nikterak neoslníš, to mám ve služebním tak za 1/2 roku a celkově mám "nalítáno" zhruba takových 700Kkm.
    Na co je chodná Fabie 1.2 HTP? Do města a na okresky, jak jsem psal níže.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  11:38

« Re: to xpalo

Sorry za ten vykon ,beriem spat, tych Civicov sa robilo tolko verzii, ze som o tom nevedel.
    Fabia 1.2 combi HTP je prakticke bezpecne auto, s 420 litrovym kufrom a velmi dobrou spotrebou, ak jazdis najma v meste. Ukaz mi ine auto s porovnatelnymi nakladmi (spotreba, cena, HAVARIJNA POISTKA, ...)
    Ak by som si kupoval auto, a vozil v nom ludi, na ktorych mi zalezi, tak by som urcite prihliadal aj na bezpecnost. A Civic je na tom v porovnani s Fabiou podstatne horsie.
    Ta tvoja spotreba sa mi nezda, neviem, ci si mal motor stale vytoceny alebo co, ale je to nadstandardna hodnota, kedze s combi 1.2 jazdim.
    Stale si myslim, ze je divne porovnavat auta za 300 000 s autami za 600 000.
    Ja mam na Fabiach odjazenych cca 100 000 km, a jediny problem so mal s gumennymi uchyteniami stabilizatora, ale to mali asi vsetky stare fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  11:25

« Re: Re:

XPalo:vždyť Ty neumíš ani opsat výkon s prospektů-např.Corolla kde jsi vzal 75kw?Když má 71kw.A že nevíš výkon u Civika kterého máš údajně doma...Tam si doma tlač svoji kačenku po koberci a neotravuj v diskuzích -odhaduji Tě na 14 let.
    KOLKO URAZLIVYCH :)))
    sorry za tu corolu, ale neopisujem z katalogu, a vsetky motory si nepamatam s presnostou +-1kw :)))
    druha vec, ze som nenapisal ze ju mam doma, ale ze ju mam k dispozicii a jazdievam na nej! svoje vlastne mam jedine civic (ku ktoreho vykonu som sa vyjadril, najdi si D15Z3, v kasni MA9), citaj poriadne a nevkladaj mi do huby co som nepovedal...a odhaduj si ma na kolko chces, fabka tym na hodnote nestupne :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  11:18

« Re:

jezek:
    /Jestli si čekal nějákou zázračně nízkou spotřebuna dálni, pak nejsi patrně zdráv, ale kolikpak máš kombinovanou spotřebu u toho slavného Civicu?/
    no zdravy som az prilis, a NIKDE som tu nepisal o jazde po dialnici. Jednalo sa o kombinovanu trasu krizom 2x cez SK. 360kmtam, 360spat. Z toho asi 100km dialnica ustalenou rychlostou do 120km/h - s vynimkou jedneho momentu a to skusania maximalky na idealnom useku trate, ostatne "město a okresky" podla predpisov. Priemerna rychlost podla PP na celej trase 72km/h, spotreba 7.6.
    spotrebu u toho mojho slavneho civiku pri postatne rychlejsej som na tej istej trase (ktoru chodim dost pravidelne) mal max. 6,9, min 5,4 pri pohodovke.
    /Rovněž tě můžu ubezpečit, že v něm předjíždím hladce i ve čtyřech lidech s naloženým kufrem./
    No jedine co som zabudol, a mozno je podstatne, ze to bola fabia kombi :))) a bezpecne predchadzanie si predstavujem uplne inak...
    po 3.mesiacoch sa nebudem vyjadrovat ani k vrzaniu, ani spotrebe oleja
    /Dle tvojeho vyjadřování soudím že ti bude okolo 20-25 let, proto si myslím, že by sis měl dávat trošku pozor na ústa, nevíš s kým tady mluvíš, ne pro každého je zkousnutelné, že o jeho autě mluvíš jako o mrdce..../
    Skoro si trafil, mam sice 28, jazdim od svojich 17, a poslednych 7 rokov urobim 60-80tkm/rocne...takze posud sam, mal som 6 aut vlastnych a xxx firemnych a skusobnych, takze... A to ze sa niekto dokaze urazit na to, ze si pomenujem nejake auto svojim sposobom, mi pripada o dost nezdravsie :)))
    Fero1234:
    /No objavil si teplu vodu. Ty si doteraz nevedel, ze Fabia 1.2 HTP nie je vhodna na dlhe cesty pre viacerych ludi !?!?!/
    a naco je teda vhodna? :)))
    /btw k tomu tvojmu civicu - ujasni si aky mas motor - ak ma 1.5 VTEC, tak mas 85 kW, ak mas 66 kW, tak nemas VTEC./
    v motoroch mam jasno, najdi si na nete tonda cicik D15Z3 :)))
    10 rocne auto porovnavam prave pre ten paradox, ze je 10 rocne auto az na tie tvoje hviezdicky je po vsetkych strankach lepsie, ako akykolvek sunt z VW group :)))
    /LE neviem v akom stve mas podvozok po 200k km, ale ja som mal po 100 000 km podvozok uplne rozdrbany, ma to viacprvkovu napravu vpredu aj vzadu a je to nakladne na udrzbu. Tak neviem, ako je to s tvojim Civicom, ci fakt nepoznal servis alebo jazdis s rozdrbanym podvozkom. Kamos mal Civica a zbavil sa ho po navsteve servisu, kde mu vysvetlili, ze co stoji vymena rozvodov a nejakych veci na podvozku/
    no ja auto pravidelne servisujem, a jedine na podvozku co som mal rozdrbane (v 150tkm) boli capy na prednych hornych ramenach (2x550,- Sk). teraz mam 220tkm a bude treba menit silentblok na zadnych ramenach (2x1500,- Sk) tlmice povazujem za samozrejmost na kazdom aute, preto sa o nich nezmienujem. pockaj az budes po 40-50 tkm menit tycky stabilizatora a ine prkotiny na "uzasne lacnej" fabke. Zacni sporit :))) Inak rozvody na civic - kompletka 2000,- + urob si sam, alebo servisak (1000,-) pozri co stoja na fabku :))))
    /Celkovo nechapem, co si chcel povedat tym, ze porovnavas novu Fabiu s 10-rocnym Civicom, Vectrou, Octaviou, Corollou a MX3. Ked porovnavas auta, tak sa porovnavaju rovnake kategorie. Nemozes porovnavat sedmickovy baworak s toyotou Yaris. /
    podla mna, jedna kategoria - civic, fabka, corolla,
    ostatne som vysvetlil vyssie...
    Ja osobne by som si fabku nigdy nekupil, a uz vobec nechapem tych, co sa snazia ostatny opit rohlikom rozpravkami o spotrebach 5 litrov, a maximalkami +-180 km/h, a neskonaluo spolahlivostou...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  11:05

« Re:

XPalo:vždyť Ty neumíš ani opsat výkon s prospektů-např.Corolla kde jsi vzal 75kw?Když má 71kw.A že nevíš výkon u Civika kterého máš údajně doma...Tam si doma tlač svoji kačenku po koberci a neotravuj v diskuzích -odhaduji Tě na 14 let.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.05  10:33

« Bez nadpisu

No objavil si teplu vodu. Ty si doteraz nevedel, ze Fabia 1.2 HTP nie je vhodna na dlhe cesty pre viacerych ludi !?!?!
    Fabia 1.2 HTP je auto najma do mesta, kde ma skvelu spotrebu.
    btw k tomu tvojmu civicu - ujasni si aky mas motor - ak ma 1.5 VTEC, tak mas 85 kW, ak mas 66 kW, tak nemas VTEC.
    Porovnavat 10 rocne auto s vyse 200 000 km mi pride trochu od veci. Pozri si napriklad crash test toho tvojho skveleho Civicu- 2.5 hviezdicky(18 bodov) a ta shitna Fabia ma 4 hviezdicka(26 bodov). Radsej zivi v shitnej Fabii, ako mrtvy v skvelom Civicu.
    Na Civicu 1.5 VTEC 85 kW so najazdil cca 30 000 km, na Fabii 1.4 50 kW cca 60 000 km, na Fabii 1.2 HTP 47 kW cca 8 000 km.
    CO musim uznat, ze ten Civic mal skvelu spotrebu, jazdil som za 6 litrov so 115 konovym autom, a krasne sa vytacal. ALE neviem v akom stve mas podvozok po 200k km, ale ja som mal po 100 000 km podvozok uplne rozdrbany, ma to viacprvkovu napravu vpredu aj vzadu a je to nakladne na udrzbu. Tak neviem, ako je to s tvojim Civicom, ci fakt nepoznal servis alebo jazdis s rozdrbanym podvozkom. Kamos mal Civica a zbavil sa ho po navsteve servisu, kde mu vysvetlili, ze co stoji vymena rozvodov a nejakych veci na podvozku.
    Celkovo nechapem, co si chcel povedat tym, ze porovnavas novu Fabiu s 10-rocnym Civicom, Vectrou, Octaviou, Corollou a MX3. Ked porovnavas auta, tak sa porovnavaju rovnake kategorie. Nemozes porovnavat sedmickovy baworak s toyotou Yaris.
    S vectrou robis tu trasu za 5.4, s ostatnymi autami s podobnou spotrebou a zaroven pises, ze S Fabiou si mal 7.6 a maximalku mala iba 160 kmph. No tak to uz je len vrchol objektivity :-) Ja jazdim s 1.2 priemer 6 litrov, mesto 6.5 - 7 mimo mesta 5-5.5. Samozrejme, ze to nie je spotreba pri 160 kmph.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.05  10:28

« Re:

Tak já začnu (s tím kamenováním). Jestli si čekal nějákou zázračně nízkou spotřebuna dálni, pak nejsi patrně zdráv, ale kolikpak máš kombinovanou spotřebu u toho slavného Civicu? Já se dostávám už na 5.1 l/100 benzínu se zapnutou klimou při 90km/hod. HTP není motor určený pro dálnice. ale pro město a okresky. Rovněž tě můžu ubezpečit, že v něm předjíždím hladce i ve čtyřech lidech s naloženým kufrem. Aerodynamický hluk....ano v tom s tebou souhlasím, okolo 100Km/hod uz je to horší. Obávám se ale, že s tebou nemohu souhlasit, co se týče kvality podvozku, lepší auto jsem již dlouho neřídil a že je střídám jak na běžícím pásu. O sedáku poreferuji v září, až se vrátím z cesty do Itálie. Co se týče spolehlivosti, nemohu sloužit, mám jí teprve 3. měsíc a to je na poruchu moc brzo, jen vím, že mi zatím po 4Kkm nesežrala ani kapku oleje a nic v interieru nevrže.
    Dle tvojeho vyjadřování soudím že ti bude okolo 20-25 let, proto si myslím, že by sis měl dávat trošku pozor na ústa, nevíš s kým tady mluvíš, ne pro každého je zkousnutelné, že o jeho autě mluvíš jako o mrdce....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.07.05  09:45

« Bez nadpisu

vy teda mate tie HTPcka nejake zazracne, isiel som s nim prvykrat minuly vikend (prva fabka, v kotrej som sa viezol dlhsiu trasu), cca 700km, a som z toho auta maximalne znechuteny a zhrozeny (r.05, naj.48tkm). Pre porovnanie, sukromne mam civic 1.5VTEC (66kw, r.96, naj.220tkm), sem-tam jazdim a mozem porovnavat s Ochcafka 1.6 (74kw r.02, 130tkm), MX3 (66kw r. 91, xxxtkm) Vectra 1.6 (55kw r.89! 240tkm) corola 1.4 (75kw r.05. 40tkm) TATO SLAVNA FABIA 1.2HTP je najvacsia mrdka co som kedy soferoval (po favorite). ked nebudem brat do uvahy smiesny vykon (je to auto na spotrebu), pri ktorom sa v 3ludoch neda predbiehat, tak to auto je hlucne jak svina (aj ked motor uznavam, je velmi tichy, pdobne ako v corole) ale hluk od podvozku a aerodynamicky hluk su priserne. nerozumiem tomu, ze vsetci novinari pisu o fantastickom podvozku, ktory podla mna je len tvrdy, co dava pocit sportoveho=dobreho, ale od dobreho ma fakt daleko (dobry podvozok ma mx3, a moj civic :)) fabka s oktafkou su trosilinku lepsie ako starucka vectra, ktore je zaroven ale podstatne komfortnejsia. vypisujete tu o maximalkach okolo 180, dokonca niekto aj 185... maximum, co HTP slo, po rovine a bezvetra bolo 160 tacho! tak nesnivajte. 47kw na viac nema. bezne 70-75kw auto "da" max 180-190. takze 160 na 47kw motor je slusny vykon. spotreba na tejto trase 7.6!!!! s civikom robim priemer 6,2, s vectrou 5,4, ostatne menovane su na tom podobne ako HTP, mx3 ide okolo10. takze auto na spotrebu? hahaha. sedacky take, ze po 100km som sa krutil jak had, nevedel som si najst miesto, bolel ma chrbat a *, ako keby som sedel na drevenej stolicke v dedinskom kulturaku. A to som este nezacal preberat spolahlivost a vydrz. neviem si HTPcko, (a vobec ziadnu fabku) predstavit, v akom bude stave ked bude mat najazdenych 220tkm. civic s tymito km vyzera a jazdi lepsie, a hlavne na rozdiel od fabky, okrem vymeny oleja nepozna servis. je mi luto, ze vacsina z vas si nedala tu namahu, a pred kupou tej mrdky si nevyskusali viac znaciek a typov aut. howk, mozte ma kamenovat.
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.05  18:00

« moje ex-fabie

no vcelku to neni spatne auto, mel jsem verzi bez klima(=palubniho pc), 47kW bohuzel sem s tim najezdil jenom cca 15k km, je fakt ze po ty prvni garance se zdalo ze se ta spotreba umoudrila(nevim jak to dopadlo, prodaval sem ho zrovna kdyz se to tvarilo dobre) protoze me nastval celkovy dojem z toho auta. Jinak kdyz sem zkousel z toho dostat max, tak se mi povedlo cca 175 km/h tachometrove rychlosti a to na d1 z kopce a vetrem v zadech. Jinak spotreba kombinova se pohybovala kolem 6-7 l/100 ale za cenu ze sem na dalnici nejel rychleji jak 120 km/h aby to nezralo. Ale zas jednou prekvapila a to pri cca 3k km kdyz sme jeli do italie, tak sem praha - budejovice - prechod udelal za cca 3.45l/100 pri 100-110 km/h ve 2 lidech a max nalozenym aute(sklopeny sedacky,bez rakve). Ale bohuzel nikdy potom sem se nedostal pod tech 6 spis to bylo kolem 7 l. Zhodnotil bych to jako auto pro duchodce kery nikam nespechaji. No ted mam Civica 1.6 5D kery je sice o pul roku starsi a ma vic nalitano, ale zaruka je o pul roku delsi a za tech 7.5l je to uplne jiny svezeni >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.05  15:29

« Zrcátko

Jezdím teď jakous dobu bez rádia a všiml jsem si, že při překročení 80km/h se začíná na straně řidiče objevovat zvuk, řekněme svištění vzduchu, jakoby bylo lehce pootevřené okno...to je však zavřené.
    Dnes jsem zkusil zalepit isolepou mezery v zrcátku, kterými se odklápí a svištění je pryč, takže příčinu už znám. Co s tím ale dál? Má někdo zkušenost. Díky
    ________________________________________… /> Fabia 1,2 47kW, r.v. 2004, 9 500 t.km
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.05  09:24

« Servisný manuál pre Fabiu (vymena repro dveri)

Zdravim vsetkych,
    poprosim o pomoc pri najdeni online (aj offline) servisneho manualu pre Fabiu, alebo aspon navodu ako spravne vymenit reproduktory vo dverach.
    Vdaka vsetkym.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.05  21:30

« Bez nadpisu

No na spotrebu ve meste by byval byl lepsi asi dvouventil (resp 6v) 40 kW. Hlavni vyhody 47 kW je vyssi vykon ve vyssich otackach.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.05  09:43

« Re: Re: Re: Re: Spotreba

Těch 6 samozřejmě není "čistá dálnice", ale smíšený venkovský provoz s jistým podílem dálnice. Město jako takové (tj. velkoměstský provoz v tom není). Navíc se jedná o provoz "na placce", tedy žádná D1 v úseku Praha-Jihlava!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.05  09:20

« Re: Re: Re: Spotreba

promiň, ale co říkáš je nesmysl....já s ní jezdím mimo Prahu za 5.2 (za 5.3 s vozejkem) při 80-90km/hod....to je optimální rychlost pro spotřebu. To co si uváděl ty je dálnice, pro kterouž tento motor není vůbec určen! Na dálnici se při 130 km/hod tachometrove a tempomatu na D1 dostaneš na 7,3
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.05  08:54

« Re: Re: Spotreba

Bez klimy na dlouhých trasách tempem max. 140 "tacho" (tj. za ideálních podmínek) se s tím dá jezdit za 6. Méně lze těžko čekat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…