Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

29.07.05  11:36

« to xpalo

"ze Fobie nejsou spatny auta az na ty motory a cenu..... ))) myslim ze si to vystihol najlepsie"
    ?????
    co mate proti motorom vo Fabii ??? Fabia ma v ponuke 9 motorov od 40 do 96 kW, kazdy motor ma svoje vyhody nevyhody
    kto chce 1.2 47 kW ma 1.2 kW, kto chce diesel ma diesel
    trvam na tom, ze motor 1.2 je skvely v meste, jazdim do prace cca 10 km po BA (zapchy, krizovatky,....) a mam spotrebu 6.5 l/100 km, motor je lahko sprevodovany, do cca 80 kmph sa s nim velmi dobre spolupracuje
    mimo mesta pri normalnej jazde jazdim za 5 l/100km
    kto chce jazdit dlhe trasy s nizkou spotrebou, tak si kupi TDI-mas vykonny motor a jazdis mimo mesto pod 4 litre
    Honda JAZZ ma na Slovensku na vyber az 1 !!! motor
    cena ??
    ukazte mi ine nove auto za 405 000 Sk s vybavou Fabia combi 1.2 ambiente + klima, dialkove k centralu + zadne parkovacie senzory
    alebo 1.4 55 kW za 425 000 Sk
    do Fabie si mozes kupit senzory, ESP, mas tam poloautomaticku klimu, navigaciu, tempomat, xenony, co z toho mas v Jazze ??? NIC !!!
    podla mna je Fabia combi jedno z najlepsich univerzalnych aut s dobrou cenou
  • « 00 Reagovat !

foto twalkert

twalkert 29.07.05  10:56

« Bez nadpisu

Dalo by se říci že s váma souhlasím (mylys a xpalo). Fabie nepatří k nejlevnějším, to je též fakt. Ale myslím si, že ten motor není tak špatnej. Najezdil jsem něco málo s 1,2 htp 47kw/112nm, ale většinou jsem jezdil s 1,4 44kw,118(asi nebo 116)nm. předchůdce 1,2 htp. Na oba motory si nemohu stěžovat. Sice ani jeden motor nemá nějaký závratný výkon, ale když to srovnám třeba s renault motor 1,2 12v který má 55kw, ale jen 105nm. A v tom je ten max rozdíl. Tyhle škodovácký motory jsou dělaný na to, aby jsi na dálnici do prudkého kopce nemusel přeřazovat, při předbýhání přeřadění také nemá smysl. A já třeba jezdím s wv polo 1,4 44kw za průměrnou spotřebu 5,5 až 6l. Což je pod papírovou průměrnou 6,6(asi). A to najezdím docela dost po městě. U fábie jsem to nehlídal tak moc, byla firemní. Ale nad 7 jsem se určitě nedostal, ale jak říkám přesně to nevím. Jasně že by si mě s 1,2 vod renaultu předběhl, ale musel by si podřeazovat a vytáčet, což nemá dobrý vliv na spotřebu. Myslím, že každý z motorů má své plus. Motor 1,2 htp by mi vůbec nevadil, já nejsem zrovna veliký sportovec. I když občas......
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  10:51

« Bez nadpisu

ze Fobie nejsou spatny auta az na ty motory a cenu..... :)))) myslim ze si to vystihol najlepsie
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.05  10:51

« Bez nadpisu

Ach jo, asi to nevzdáte. Ano mám fabii Htp, máme i hondu civic, Superba fakt nejsem zarytý zastánce škodovky i když sem vlastenec, ale nechápu proč vám ta škodvka stále tak leží v žaludku. Vy obhajujete japonská , někdo zase americká či evrposká auta, já vám to neberu,kolik lidí tolik chutí a proto je zaplat pán búh tolik automobilek, každý má šanci si vybrat to co se mu líbí nebo na co má. Ale zato že si někdo nekoupí to samé auto co máte vy, nebo že nesdílí váš názor ,není snad ešte špatnej , natož to auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  10:32

« Re:

xpalo: sice s tebou vicemene souhlasim, sam mam korejce a klidne se tady muze najit nekdo kdo rekne, ze korejce nebo japonce nikdy, ale fakt je ten, ze Fobie nejsou spatny auta az na ty motory a cenu, a ze toto forum je pro Skodovkare a jejich zkusenosti jak uz napsal picaso, takze asi tak . . .
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  09:47

« Bez nadpisu

picaso> //Forum o HTP vzniklo na to aby si majitelé vyměnili svoje skušenosti a poznatky s fabií a ne na to, aby tu museli poslouchat blbý narážky na to jak je fabie HTP na nic.//
    v mojom prvom prispevku som len napisal svoje skusenosti a poznatky.... bohuzial su take ake su... ostatne moje prispevky boli len reakcie na reakcie :)))
    fero> //havarijna poistka - na tu 300 000 Fabiu bude cca 10000 rocne, na 10-rocneho Civica to bude cca 25000
    bezpecnost - ten tvoj 10-rocny CIVIC ma horsiu pasivnu bezpecnost ako DACIA logan, Fabiu ani nespominam.//
    zase chabe argumenty... havarijnu poistku som mal jedn krat v zivote, ked som prvykrat a naposledy lizoval auto... nejazdim aby som bural, na ostatne je PZP.
    bezpecnost - detto....
    zaryty koncernovy fanatici> fabku HTP ste si kupili preto, ze je "bezpecna" a je na nu nizka havarijna poistka a PZP? alebo preto, ZE BY MALA MAT nizku spotrebu, dobry podvozok, a aku taku spolahlivost? no a kedze tieto 3 veci vas bezpochyby sklamali, hladate argumenty v airbagoch a poistke :))))
    ja chcem len liat benzin (malo benzinu) menit olej, gumy a platnicky, jazdu si uzivat, rezat zakruty, predbiehat bez strachu, lietat na dialniciach, jednoducho ZIT, a nie sam seba cely cas presviedcat, ze fabia boli dobre investovane prachy :))))
    vela spokojnych kilometrov
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.05  09:27

« to xpalo

Ak sa niekomu zda, ze som zaryty zastanca Fabie, tak to tak nie je. K ucasti na tejto diskusii ma vyprovokovali zaryte prispevky zastancov Hondy. Jazdil som s CIVIC 1.5 VTEC a ten motor som miloval.
    ale co uz ine charakterizuje veta
    "a o opaku ma nikto nepresvedci, na to totiz neexistuje argument"
    Argumenty proti ojazdenej 10-rocnej HONDE:
    havarijna poistka - na tu 300 000 Fabiu bude cca 10000 rocne, na 10-rocneho Civica to bude cca 25000
    bezpecnost - ten tvoj 10-rocny CIVIC ma horsiu pasivnu bezpecnost ako DACIA logan, Fabiu ani nespominam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  09:27

« Re:

picaso: Neměj zlost, že máš Fabii, máš-li ji rád, je to ta nejlepší výhra pod sluncem. S auty je to jako se ženami. Ta, kterou milujeme, je ta nejlepší na světě. Naštěstí se téměř každému líbí jiná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  09:10

« Re:

xpalo: Už na to raději kašli! Já s Tebou sice soucítím a z valné části souhlasím, ale stejně bojuješ marně: zaryté příznivce Škody, resp. "koncernu", kteří s nějvětší pravděpodobností nic jiného ani nevyzkoušeli (je to zřejmě pod jejich úroveň...) stejně nepřesvědčíš - lépe řečeno, na každý argument mají min. 10 protiargumentů.
    Oni totiž kupují to, o čem se nechali marketingem přesvědčit, my naopak to, co nám nejvíce vyhovuje a co nás dokázalo chytit u srdce. Navenek se může zdát, že oni kupují rozumem a my srdcem. Jenže co se zdá, to je pouhý sen...
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.05  09:09

« Bez nadpisu

Tak teď ste mě fakt už nasrali. Proč se vúbec nějaký zasraný hondisti navážej do fora o fabii HTP ? To vás fakt nikde jinde už nechtěj nebo co? Asi už každýmu lezete na nervy s tim věčným vychvalováním hondy do nebes. Fabie je fabie, honda je zase honda, porovnáváte tu neporovnatelný a ta honda zas takovej zázrak neni, máme ji doma a je sní víc problémú jak užitku, ale to tu rozebírat nechci. Forum o HTP vzniklo na to aby si majitelé vyměnili svoje skušenosti a poznatky s fabií a ne na to, aby tu museli poslouchat blbý narážky na to jak je fabie HTP na nic. Tak si laskvě skuste založit svoje forum a možná to prospěje oboum stranám nemyslíte? Až bude forum o tom jestli je lepší fabie nebo honda, tak se tam setkáme, ale do té doby doufám že už ne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.05  08:36

« Bez nadpisu

fero... povedal som si ze uz na tuto diskusiu serem, lebo clovek tu nemoze vyjadrit svoj nazor...ale budiz, skusim to naposledy...
    //Tu si porovnaval svoj 10 rocny Civic s Fabiou a argumentoval si v tom style ze "aky to musia byt v Skodovke retardovani, ked Honda mala pred 10 rokmi CIVIC 1.5 VTEC s 85 kW, 1.4 66 kW, 1.6 VTI 118 kW, 1.8 124 kW bla bla bla" //
    skus si este raz precitat moje prispevky, a takyto argument nenajdes, mozno som sa niekedy zle vyjadril, ale jedine s cim som tu argumentoval bolo, ze motor od hondy s podstatne vyssim vykonom ma skutocnu aj papierovu spotrebu podstatne nizsiu ako motory od VW (a je jedno, ci to je sucasna generacia, alebo budes porovnavat 10r. vers.new) .druhy argument su emisie, tam je to tiez niekde inde. (v tomto sa nemenim s tebou vadit, jednoducho celosvetovo znamy fakt, ze honda ma jedny z najlepsich (ak nie najlepsie) motory na svete, a VW len tak lapa po dychu. opacna situacia je v dizloch, aj ked.... jeden motor od hondy...ale to sem nepatri
    //Mam na teba otazku:
    V novom Civicu bude 1.4 61 kW a 1.8 VTEC 103 kW.
    V aktualnom Civicu je 1.6 81 kW.
    Co usudzujes z toho, ze ked pred 10 rokmi mali 1.4 66 kW, 1.5 85 kW a teraz bude mat 1.4 61 kW a aktualna 1.6 ma 81 kW???//
    k tomuto sa ti neviem vyjadrit, nejaky dovod na to je, podla mna najskor taky, ze v niektorych krajinach napr. DE, sa platia poistky podla vykonu, a mozno to je dovod... fakt neviem, ale jedine co viem naisto, ze to neni tym, ze by nevedeli z tych motorov dostat viac, za dodrzania prisnych emisnych limitov a slusnej spotreby. Vid aj tebou spomenuta 1.8 103 kw.... toto VW na 1.8 dosiahne jedine pomocou turba :))))
    P.S. a argumentoval som tu aj tym, ze napr. JAZZ ma 1.2 78k, so spotrebami 4.7/5.5/6.8 (mimomesto/kombinovana/mesto) s emisiami
    CO2 129/ 0-100: okolo 13s, max. 170
    VERSUS
    FABIA 1.2HTP 12V (ten lepsi!!! :)))
    Mesto 7,6 - 7,7 /Mimo mesto 5,1/Kombinovaná 5,9 - 6,0 (spotrebu radsej uvadzaju v tolerancii cez pomlcku :)))
    emisie pre istotu neuvadzaju
    0-100: 16s, max. 160
    Realita je taka, ze na jazze mozes jazdit ako chces a kolko chces, a spotrebu budes mat lepsiu ako ked si na hatepecku das pod plynovy pedal tehlu, aby si ho moc netlacil (aj tak je to zbytocne) a bude jazdit jak dochodca :))))
    poviem to strucne a jasne: mam si kupit auto za 300k. mam na vyber: akakolvek skoda (nova) vers. akykolvek japonec (ojazdeny). Moja jednoznacna volba = japonec, kludne aj 10 rocny, lebo mi posluzi 100% lepsie, a hlavne lacnejsie ako akakolvek nova skoda :)))) a o opaku ma nikto nepresvedci, na to totiz neexistuje argument.
    viac sa k danej teme nevyjadrujem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.05  14:26

« to xpalo

Tu si porovnaval svoj 10 rocny Civic s Fabiou a argumentoval si v tom style ze "aky to musia byt v Skodovke retardovani, ked Honda mala pred 10 rokmi CIVIC 1.5 VTEC s 85 kW, 1.4 66 kW, 1.6 VTI 118 kW, 1.8 124 kW bla bla bla"
    Mam na teba otazku:
    V novom Civicu bude 1.4 61 kW a 1.8 VTEC 103 kW.
    V aktualnom Civicu je 1.6 81 kW.
    Co usudzujes z toho, ze ked pred 10 rokmi mali 1.4 66 kW, 1.5 85 kW a teraz bude mat 1.4 61 kW a aktualna 1.6 ma 81 kW???
    Prebrali inzinierov zo Skodovky?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.05  06:08

« Re: Re: Re: Re:

No dobře, 160 Kkm za rok to nebude, ale těch 100 ano. Po dálnici jsem jel s 1.2 HTP jen jednou a jel jsem tech 140 km/hod dle tacho (mám ji jako soukromou). Jinak toho samozřejmě najezdím spoustu služebně (dálnice, okresky i město) a to i mimo ČR
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  22:43

« Re: Re: Re:

Pane Ježek, nehoníte si trošičku triko, 160tis. km za rok je moc velká porce i pro řidiče s povolání. Při pracovních dnech za rok by to bylo cca 700km denně. A o tom pochybuji. A potkat vas na dalnici jak setrite pri 90 benal, jen aby vam to jelo za malo, bych vas taky nechtel. S prumerem 5,1 se musite do kopce levou nohou odstrakavat. Nic ve zlem.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.05  15:25

« Bez nadpisu

Ad vydrz HTP motoru - tipujem takych 150t. Tem motor je v aute zufalo pretazovany. Vacsina majitelov s nim jazdi ako s feliciami - 2t otacok a slapat na plyn. Takze vydrzi 3/4 z porcie 4 valcov ;-) = 3/4*250t = 187.5t a od toho odratame este nieco, pretoze je permanentne podtacany a sme na 150t :D
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.05  15:21

« Maly kozenny paket

Fakt je to v tej Fabke koza? Na omak aj na vizaz to posobi ako nejaka nechutne umela napodobenina. Material ako kozak od vietnamcov.
    Ad HTP valiace sa 180 - pri jazde na tempomat s nastavenymi 130 mi cesta Brno-Praha trvala rovnaku dobu, ako v mojom aute, ked nastavim na tempomat 120. Potom je jasne, ze ma skvele preuzne zrychlenie a nizke spotreby, ked s nou jazdite permanentne pomaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  15:01

« Re: to JirkaKocman

aaa. tak to potom jo :-) jinak rozdil amb - elegance je 40k, klima 35k dalka tusim 3,5k nebo tak nejak, takze kdyz porizovat klimu do ambiente, tak radeji rovnou eleganci... uz jen bocni airbagy za ten rozdil urcite stoji...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.05  14:52

« to JirkaKocman

Ta kombinacia je akcia Fabia ICE slovenskeho zastupenia skodovky, za cenu ambiente dostanes navyse zadarmo klimu, dialkove k centralu a zadne parkovacie snimace. Je to za 405k Sk, cize cca 310k Czk.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.05  14:45

« 2 fero1234

1.2 combi amb jsem s hagusy koupil za 318k. Je nesmysl koupit si ambiente s klimou a dalkacem, kdyz si clovek koupi eleganci, ma to samy tusim o 1500 drahzsi, ale navic ma lity kola, tempomat, maly kozeny paket, zadni okna v elektrice a par dalsich drobnosti...
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.05  09:21

« Bez nadpisu

Jo dobře v pořádku to já se jen tak ptal... >:D jinak já jezdím za 8 litrů 8-s ale LPG to bych se nedoplatil >:D >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…