Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Bez nadpisu
fero1234 - ty pracujes na PR oddeleni Skody alebo co? Takto brutalne zaujaty v prospech Fabiue normalny clovek asi byt nemoze :-)
ASR je system znizovania vykonu, co je v pripade HTPcka pekna p***vina. Problem je u nej skorej opacny - aby pri rozbehu nezdochla.
Asi si v Megane v zivote nesedel, pretoze kombik je fakt neutralny. Fabia na rozdiel od neho ide brutalne po predku von zo zatacky. Detto nova Oktavia, ktorej zadna naprava navyse drzi povodnu stopu a vyslovene brani zatoceniu. Ale o tom si sa asi nikde nedocital (ved Skody maju najsamlepsie podvozky na svete) a na to, aby si to sam skusil nemas gule. Ze sa montuje ESP aj do Meganov je normalka. Ty sam si citoval moj prispevok, kde trvdim, ze domena ESP u Meganu je nahla zmena adheznych podmienok. A za tym si stojim! IMHO chladna hlava a poznanie sparavania vlastneho auta je dolezitejsie, ako elektronika zachranujuca ta v krizovkach.
BTW ty mas HTP s ESP, ked vies, ze je to taka super skvela a nepostradatelna vec?
BTW 2 nevadi ti tem giganticky kluc, ktory musis so sebou nosit? Mna vo vrecku vyslovene tlaci. A na vystrelovacky som bol zatazeny ked som mal 11 rokov, dnes uz nie ;-) -
« Re: to Luff
citujem "ESP nemam, pretoze ho povazujem za nie zrovna potrebnu vec pri aute, ktore ma trapnych 115 konikov a neutralne spravanie"
tvoj Megane ma neutralne spravanie ???? ha-ha-ha tak to by si mal zavolat do Renaultu, pretoze o tom asi nevedia, kedze ESP v Mégane ma aj program na riadenie nedotacavosti vozidla
asi ti nie je jasne, co je ESP, aj tvoj skvely Megane aj ovela lepsie auta maju ESP, pretoze v roznych situaciach a na roznom povrchu sa moze auto spravat pretacavo aj nedotacavo. To je taka logika ako ked mi v Mazde povedali, ze Mazda 2 nepotrebuje ABS, lebo je to lahke auto.
EDS je kravina, ktora sluzi presne na to, za co si kritizoval Méganu - ak si na snehu a jedno koleso ma podstatne horsiu adheziu, tak mas problem a ten problem riesi EDS, ide mi o to, ze tu ironicky vypisujes hlasky typu "na co je Fabii ASR" a vo vlastnych prispevkoch pisez, ze ako by sa ti nieco take na snehu zislo
k prehliadkam- aj do Fabie sa da za 2600 Sk dokupit variabilny servisny interval 2roky/30 000 km
ALE uz pri klasickom intervale 15000/rok sa vsade udava, ze pri zhorsenych podmienkach (jazda v meste, caste studene starty,..) sa doporucuje tento interval skratit
pretoze je rozdiel, ci niekto najazdi 30000 na dialnici alebo po meste, cize ja by som veeeelmi zvazoval, ci vyuzit tento interval naplno
VW ma na to senzory, preto je interval variabilny, ked su caste studene starty, tak auto vas posle do servisu skor
neviem ako to ma Renault, ale v servise mi povedali, ze to ma interval 30 000 km/2 roky a to uz je naozaj na povazenie -
« Bez nadpisu
fero1234 - ked uz si si dal tu namahu a cital moje prispevky v Meganackom fore, tak si si mohol aj precitat, ze ESP nemam, pretoze ho povazujem za nie zrovna potrebnu vec pri aute, ktore ma trapnych 115 konikov a neutralne spravanie. Ze ma museli za celych mojich doterajsich asi 15t km na snehu 2x tlacit mi nevadi (ratam vsetky km, ktore som na vsetkych mojich autach najazdil po snehu a ziadne nemalo kraviny typu EDS). Samosvorny diferak je nieco uplne ine a kto ho nevyskusal nepochopi.
BTW mlzil som vas s cenami garanciek. Ospravedlnujem sa, na fakture stoji 2600SKK a dalsich 500SKK za vzduchovy filter meneny na moje poziadanie. Myslel som, ze 2600 bolo za vsetko vratane filtra. Fakt si to uz nepamatam. Bol som tam v zime a bola to polozka, ktora sa rovnala dvom plnym nadrziam, takze ziaden prievan v penazenke. Ale aj tak to vychadza pre Fabiu blbo. Za 30t date do servisiek 4500+5500SKK, versus 5000SKK, to je rozdiel v nakladoch na servis 16SKK na 100km. Nakoniec ta Fabia zozerie sice malo benzinu, ale ostatne prevadzkove naklady bubu vyssie. Ci sa vam to oplati si zratajte sami. -
« Re:
No volal som do toho servisu, kde mal luf vymenu oleja, tak teraz to tam stoji 2800,- Sk s plnou syntetikou.
Ale ako pisal picaso, za podobnu cenu sa to da zohnat aj na Skodovku, jednoducho funguje konkurencia, a kedze Skodovka ma najviac predajcov, tak je vacsia pravdepodobnost, ze si najdete vo svojom okoli dobry servis za dobre ceny.
Ale samozrejme, ak niekto pojde servisovat Fabiu do Porche-Interauto, tak nemoze cakat nejake nizke ceny. Otazka je, do akej miery cena zodpoveda kvalite. -
« Bez nadpisu
Tak ja som kúpil fabiu v AUTOBORS Vojtechovce, je to už piate auto od nich čo sme kúpili a je to široko daleko najlepší servis na okolí. Fakt skvelí prístup ludí k vážmu autu a penaženke a hlavne kvoli tomu ma nikdo napresvedčí aby som si kúpil nabudúce auto niekde inde. Ja tam platím za garančku, včetne výmeny oleja atd 2680 sk. a to ešte ak majú čas, tak vám auto aj umyjú a povysávajú, všetko pekne ručne, žiadne kefy :o). Vrelo doporúčam, ostatne chodí tam celá blava, mám taký pocit. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to 1234
no v servise mi povedali, ze po 15 000 km stoji cca 4500, po 30 000 km cca 5-6000
podla mna na tu cenu dost vplyva cena oleja, jednak aky olej ti daju (specifikaciu vyrobcu splna aj minaralny 15W/40, aj plna syntetika 0W40 rozdiel v cene obrovsky) a za aku cenu ti ho predaju,
toto si treba zistit a mozno sa ti oplati kupit vlastny olej
a samozrejme treba si obehat viacerych predajcov, robia sa rozne akcie na servis,...
[odkaz]
rozdiel cien v zavislosti na pouzitom oleji:
[odkaz] -
Marcelino 01.08.05 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to 1234
hmm,tak tie ceny garanciek vychadzaju presne po roku - pretoze tych 15tis.km otec najazdi akurat za rok... napis prosim kde a kolko si platil za garancky u skody - tie moje cisla som si nevymyslel - to je bohuzial otcova osobna skusenost 8-s - inak bolo to v Nitre... - rad by som mu poradil iny seriozny servis, kde si neuctuju take palky... tu v Nitre taky bohuzial nepoznam :'-(
oficialne tie ceny Skoda bohuzial nezverejnuje... narozdiel napr. od Toyoty - sam si uviedol link, no a Nissan a Suzuki ich sice nemaju na web strankach, ale aspon ich zverejnili v tlaci (spomenuty test v SM)...
ale vyraznejsie cenove rozdiely su dane pravdepodobne aj tym, ze kazdy vyrobca si pre platnost zaruky predpise ine suciastky a naplne na vymenu...
...inak, ak ma pamat neklame prave cenove porovnanie tychto garanciek bolo vdacnou temou tusim v diskusii o vyhodnosti kupy Fiatu vs. Skody a spol. , len uz neviem, kde presne to tu bolo :*) ... -
« to Luf
Z tvojho prispevku:
"Renaulty maju ale jednu chybicku na zimu - otvoreny predny diferak. Staci, aby sa jedno predne koleso dostalo niekde, kde nie je adhezia a si v *."
"Tiez som sa vysantil na parkovisku.......Tiez som mal pocit, ze ESP je v tychto situaciach zbytocne. Samozrejme nahla zmena adhezie a podobne veci su stale jeho domena."
Cize trapna Fabia ma ASR+EDS, a tvoj skvely Renault ma ESP a nevie sa vyhrabat zo snehu, LEBO ASI NEMA EDS !!!!
Takze aj nabuduce sa pytaj naco ma Fabia ASR+EDS...lebo je to strasna kravina...... -
« to Luf
K tomu ASR: no ano je to taka kravina, ze Megane to ma s ESP.
A tvoj vyrok "Je to taka kravina, ze to fakt ine auta ako VW group nemaju" charakterizuje tvoju vyrokovu logiku: ak to ostatne auta maju v ESP, tak to nemaju. Dufam, ze si si vsimol, ze vsetky auta s ESP maju aj ASR.
Btw, ze by mal Megane EDS som sa nikde nedocital.
Ale pytal si na na co je to dobre, tak som ti odpisal, ze na co - vyrazne to pomaha v zime, ak je to podla teba kravina, tak budis.
K tym cenam, no ked niekde robia garancku za taku cenu (aj ked sa mi to nezda), tak nevidim dovod, aby ju nerobili aj na Fabiu za taku cenu. -
« Bez nadpisu
Miro - olej, filter, srob a podlozka. Olej ELF Excelium 5W-40 (pre neznalych plna syntetika). Diagnostika zdarma ;-) Na moju ziadost este vymenili vzduchovy filter, cena dalsich 500SKK. Ved som o tom pisal v Meganackej rubrike. BTW koli tym cenam, ktore tu uvadza fero neservisujem v Blave :-)
fero - sliapol som ti na otlak s tym ASR, ze? Je to taka kravina, ze to fakt ine auta ako VW group nemaju. Megan ma EDS ako sucast ESP. To vies, oni nepotrebuju pisat, ze to je vo vybave, pretoze ju nemaju osklbanu, ako Skoda >:-[] -
« to luf
ha-ha-ha
ASR+EDS je vynikajuca vec v zime, ked ti presmykuju kolesa pri rozbehu, ale predpokladam, ze ani nevies, co je EDS, kedze predpokladam, ze tvoj skvely Megane II nic take nema. A ma vobec ASR?
To musi byt urcite blbost, ked to tvoj skvely Megane II nema.
za 2100 SK, tam urcite lejes vysoko-kvalitny olej, tipujem fritol z fritezy :-)
a neviem, co odrbavas, som teraz volal do Kestlera a povedali mi, ze garancka po 30 000km stoji okolo 5000,- takze si daj pohov
ak to mas nejako po znamosti alebo si to robis sam tak tu neuvadzaj take zavadzajuce udaje
Renault ma teraz akciu do konca prazdnin na Megane I. -25 % zlava na olej a filter, praca za 99 Sk suma vymeny je cca 1600 Sk, ale iba s polo-syntetickym olejom
btw pre porovnanie tu su ceny garanciek u toyoty :
[odkaz] -
« Bez nadpisu
Haha, tak vam treba! Na Megana II stoji garancka po 30t km iba 2100SKK, dalsia po 60t km uz stoji 2600SKK. V tej dobe uz za fabiu mate zaplatenych ~20t :-)
BTW nevychvalujte tu kozenny volant. Asi ste este nedrzali kozenny volant, ked tomu vo fabii tak velmi fandite. IMHO to je syntetika, a ak aj nie je, tak je na omak aj ostatne vlastnosti (grip, odolnost voci potu...) uplne rovnaky. Zbytocne vyhodene peniaze :-(
BTW2 naco je motorceku do kosacky ASR? Ten motor je rad, ked pri rozbehu nezdochne, nie aby este pretacal kolesa :-) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: to 1234
Obavam sa, ze u garanciek sa bavime o imaginarnych veciach.
Garancky sa robia takto:
kazdych 15 000 km alebo rok - vymena oleja
kazdych 30 000 km - vymena vzduchoveho filtra
kazdych (napr 60000 km ) vymena sviecok,...
kazdy rok - rocna prehliadka - kotrola stavu vozidla (vsetko mozne, presny popis v servisnej knizka)
kazde dva roky - vymena brzdovej kvapaliny
cize ak niekto ide na garancku po 15 000 km a pol roku, tak ho to bude stat cca 4500 Sk - vymena oleja a filtra
ale ak niekto pojde na garancku po 15 000 km, a bude to sucasne rok od poslednej garancky, tak su tam navysu urcite ukony, co stoji nieco navyse
ked niekto pojde na garancku po dvoch rokoch od vymeny brzdovej kvapaliny, tak mu budu navyse menit aj brzdovu kvapalinu
cize porovnavat naklady na servis vyhlasenim "moj otec pol na prvej garancke a platil x Sk, a na druhej plati az y Sk" a skonstatovat "inac od skody ma dost odradili nehorazne vysoke ucty za garancne prehliadky, ktore platil otec za Fabiu 1,2 47kW" mi pride trocha neobjektivne, najma ak si neobjektivny sam k sebe.
stale trvam na tom, ze nevidim jediny dovod na to, aby boli garacky na Swifta nejako vyrazne lacnejsie ako na Fabiu, navyse na Fabiu mas za 2600 Sk predlzenie servisneho intervalu na 2 roky/30 000 km -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: to 1234
To Marcelino:já teda nevím jaké máte na Slovensku ceny garanček na Škody,ale já teda žádného známého v autorizovaném servise Škody nemám a platil jsem za první dvě garančky/15000+30000km/ dohromady necelých 6000 korun /českých/i s poměrně drahým olejem.
Jinak garančky jsem měl po roce,s tím že ta druhá byla dražší.
A taky to není nejlevnější servis co znám,ale zato v místě.
Inac si myslim, ze porovnavat Megana a Fabiu je trosku mimo. Uplne ine auta. Ten Megan ma navrch, tak ako a Octavka nad Fabiou. Akurat, ze u Megana je dolezite nekapnut na zly kus
luf: tak som dal dotaz na cenu garancky do Kestleru a Topolcan a som zvedavy a cenu a aj co za tu cenu vymenia a urobia