Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  22:55

« Re: proč jít do ESP?

to JirkaKocman: uplny suhlas
    to Xpalo: argument, ze ESP nepotrebujem, pretoze pouzivam hlavu neobstoji, pretoze takisto mozes argumentovat, ze nepotrebujes ABS, airbagy, dobry vysledok v crashteste, .... lebo jazdis hlavou, kludne by som mohol povedat, ze za posledneho pol roka mi ani raz nezaplo ABS, lebo jazdim hlavou. Je to argument proti ABS ??
    ALE aj ked ty jezdis hlavou, nikdy nevies predvidat vsetky okolkosti
    ABS, ESP, airbagy, pasivna bezpecnost tu nie su preto, aby sme ich vyuzivali tri krat za den, ale mame ich preto, aby nam podstatne pomohli v krizovej situacii, aj ked to bude iba RAZ za zivot
    povedzme si otvorene, ze argumenty "ESP nepotrebujem" maju zaklad v peniazoch, jednoducho to stoji viac, ako je niekto ochotny akceptovat a tak sa hladaju argumenty, ze preco to nepotrebujem. Pred par rokmi to bolo takto s ABS, dnes dufam uz nikto neuvazuje o tom, ci ABS ano alebo nie, (najma preto, ze vacsinou je v seriovej vybave :-) )
    napr v novej Octavii je ESP za skvelych 16 000Sk, clovek, co si kupi auto za min. 500 000 Sk a chce usetrit 16 000 Sk na ESP, to nema v hlave uplne v poriadku alebo nevie o co prichadza; za tu cenu to uz Skodovka mohla dat do seriovej vybavy, tiez neviem, preco nema Octavia 6 airbagov v serii, traposi si nechavaju platit za hlavove airbagy aj v najvyssej vybave - TRI KRAT HANBA !!!!

este trocha statistiky k HTP v lavom pruhu a k pariacim fabiam:
    na Slovensku sa preda cca 10-12x viac fabii ako Meganov, cize aj keby boli Megany dva-krat poruchovejsie, tak pravdepodovnost, ze stretnes pokazeny Megane je stale 5x nizsia ako ze stretnes pokazenu fabiu
    detto, aj keby medzi vodicmi Meganov bolo pomerne 2x viac tych, ktory jazdia v lavom pruhu, tak stale je 5xvyssia pravdepodobnost, ze ta bude v lavom pruhu blokovat fabia
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  22:48

« ještě maličkost...

pokud někdo říká že ESP je na dvě věci, že jezdí bezpečně a že ho nikdy nevyužije. Proč pak takoví lidé vybírají auta s 5 hvězdami z NCAP crash testu a chtěj v autě 10 vagů? Ty přece nikdo kdo kupuje auto nehodlá využít za dobu co to auto bude mít, ale prevence je prevence, raději když budu mít drahý ESP a sepne jedinkrát za dopbu co to auto budu mít než abych ho neměl a jednou jedinkrát s tím autem uklouz... Zrovna o víkendu by se mi ESP určitě šiklo... vyjížděl jsem z rychlostní komunikace a sjezd se stáčel více než jsem myslel, v podstatě jsem byl v nedotáčivém smyku, auto jelo rovně a odmítalo dostatečně zatáčet, s dobržděním jsem to vybral, gumy si ale pěkně zapíškaly... věřím že ESP by takovouto situaci nedovolilo protože by automaticky přibrzdilo vnitřní přední kolo a nasměrovalo by mě tam kam jsem chtěl...
    Také nezapomínejme na nové funkce ESP Plus, HHC, DSR, věci jako vysoušení brzd či systém který při rychlém povolení plynu přitáhne brzdové čelisti ke kotoučům blíže aby případné brždění mělo rychlejší nástup...
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  22:31

« proč jít do ESP?

Jistě mnozí viděli jako dopadl logan v losím testu... nechci se vyjadřovat k loganovi, ale věřím že ESP by v tom případě pomohlo. Ti co neví jaký efekt má ESP nechť mrknou na [odkaz] úhybný manévr může být reálný denno denně... buď v obci chodec který se nepodívá jestli něco jede, nedočkavec v křižovatce vám náhle popojede, jedete před nějakým autem a třeba mu ze střechy slítne kolo, z náklaďáku vypadne přepravka či krabice...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.05  18:36

« Bez nadpisu

bola tusim biela, ale takych je tiez statisticky asi najviac...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  18:27

« xpalo

to xpalo:
    nie nebol som to ja, ja mam bliely kombik :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.05  18:24

« Bez nadpisu

to ze v poslednej dobe vidim pri cestach nejako vela fabi a oktavii s valiacou sa parou s podkapoty asi tiez bude tym statisticky vyssim poctom tychto aut na cestach... :)))
    prave pred piatimi minutami takato skvela a moderna fabia (HTP) utvorila kolonu na pristavnom moste.
    Samozrejme ja, ako zaryty kritik skodovky musim uznat, ze v takomto teple (19,8 °C) je problem tak vykonny motor uchladit.
    koneckoncov skodovka s tym mala problem pri kazdom modeli, pocnuc 105, cez fava az po dnesne moderne vozy... skoda = tradicia :)))
    fero, dufam ze si to nebol ty...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  10:01

« Re: Re:

ved to je jasne, ze ten lufov komentar o zavadzani v lavom pruhu nema nic spolocne s logickou argumentaciou, je to standartny postup, ked niekomu dojdu argumenty, tak zacne s osobnymi invektivami a osocovanim.
    to ci nniekto zavadzia v lavom pruhu zavisi od vodica a nie od auta, ale je logicke, ze ak je na cestach 50 % fabii HTP, tak je statisticky ovela vyssia pravdepodobnost, ze vam bude zavadzat v lavom pruhu fabia htp
    Ale z tohto faktu usudit, ze vodici fabii htp zavadzju v lavom pruhu je prejav neznalosti vyrokovej logiky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.05  09:40

« Re:

picaso: to HTP pri vyuzivani plneho vykonu bude urcite zavadzat. Tak ci tak to zavadzanie je len o vodicovi. Myslim si , ze toto nieje treba zbytocne rozvadzat ;-) Toto prirovnanie je to iste, ako ked niekto s 2.0 povie, ze mu zavdza luf. Proste to tak je, ked ten s 2.0 bude chciet vyuzivat vykon svojho auta a 1.6 sa mi bude chciet silou mocou ukazat a predbiehat pred nim :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  08:37

« Bez nadpisu

BTW A nezavadzajte htpčkári v rýchlom pruhu. Jaj skoro som zabudol aký má megane 1,4 alebo 1,6 oslnivý výkon s ktorým htp neudrží krok. Ešteže objem ničím nenahradíš však LUF?
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.05  07:48

« Koroze?

Má smysl u Fábií ošetřovat dutiny či spodek auta?
    V servise mi řekli, že je to zbytečnost (pozink karosérie, plastové kryty atp.)

foto

02.08.05  16:57

« Re: to luf

ja netvrdim, ze ESP osali fyziku
    priklad ides do zakruty 60, pretoze tvoja hlava na zaklade vsetkych vstupov to vyhodnotila ako pohodovu rychlost, ALE v zakrute sa objavi nieco, co si nevidel (blato pod listim, lad pod sneho, vybehne ti niekto do cesty) a vtedy ESP zareaguje lepsie ako ty
    naco je podla teba potom dobre ESP ? ved ked vletis do zakruty rychlo, tak ti nepomoze a ked rozmyslas, tak ho nepotrebujes ???? opakujem presne ako argumentacia proti ABS.
    js som za to aby vsetky auta mali seriovo ABS+ESP
    ak si tvojimi argumentami chcel povedat, ze hlava to riesi lepsie, pretoze sa snazi co najviac minimalizovat riziko, tak s tebou uplne suhlasim, ludia co riskuju a argumentuju - ja mam abs, esp, 6 airbagaov su *
    a si tvojimi argumentami chcel povedat, ze nejaku kriticku situaciu, do ktorej si sa dostal dokazes lepsie vyriesit ty ako esp, tak sa hlboko mylis, ale to urcite vies
    k EDS - samozrejme, ze ABS vie koleso aj pribrzdit, pozri si funkciu ABS a logicky skodovka chce za ASR+EDS 4750 SK, vo vybave elegance je to zadarmo, je ti jasne, ze keby to bola konstrukcne narocna vec, tak by to stalo podstatne viac
    [odkaz]
    ASR stacia takisto iba senzory ABS, skrtiace klapka sa reguluje elektronicky, ESP taktiez vyuziva senzory ABS, aj na brzdenie vyuziva ABS, navyse su tam ale snimace zrychlenia, a polohy volantu
    ad samosvor: pouziva sa pri vysokovykonnych autach, kedy mas problem preniest krutiaci moment v zakrute, ked mas odlahcene vnutorne kolesa, na normalnych autach sa nepouziva preto, ze je to konstrukcne a financne narocne riesenie (ma ho napr, M3, Focus RS, Subaru WRX STI, ...)
    ad rada horalov: netvrdim, ze to urcite nefunguje, ale je to otazna vec, pretoze ked pribrzdujes kolesa, tak pribrzdujes obidve rovnakou silou, a kedze koleso, ktore stoji, ma voci brzdovemu oblozeniu vacsie trenie (pretoze trenie v klude ja vacsie ako v pohybe), tak opakujem je to VEEEELMI osemetna vec
    ad osocovanie: uz som sa k tomu vyjadril
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  16:38

« Bez nadpisu

fero1234 - posledny prispevok odo mna. Hlava je dolezitejsia oka ESP. A vies preco? Pretoze fyziku neosali nijake ESP. Preto ked si *, vletis do zakruty na snehu 80 a nepomoze ti ani ESP. Ked rozmyslas, pojdes 50, lebo 60 je podla teba rychlost, ktorou sa ta zakruta da prejst. A vtedy ti je proste ESP opat nanic. Pochopil si tuto jednoduchu logiku?
    EDS nie je iba uprava softveru. ABS samo o sebe vie koleso odbzrzdit ale nie zabrzdit. Takze dalsie casti navyse. Tak isto ako samosvor, ale ten funguje ciste mechanicky a za kazdych okolnosti (ziadne obmedzenie max. rychlosti)
    Ad rada horalov - brzdy funguju analogovo, nie ON/OFF. A preto existuje poloha, kde sa kolesa tocia a zaroven su brzdene, ktora by mala sposobit uzatvorenie diferaku. Neskusal som, ale vzhladom na to, ze ziju v oblasti, kde je 50% nezamestnanost (=> nikto nema na novu stvrokolku) a sneh je na ceste 120 dni do roka, im verim, ze vedia, o com hovoria.
    BTW kludne si zi vo svojom blude. Len ta poprosim (a vsetkych Fabiatikov HTPckarov), nezavadzaje v predbiehacom pruhu. Uvedom si, ze mas maximalny vykon rovny vykonu inych aut kusok nad volnobehom a spravaj sa podla toho. To je asi to, co mi na HTP najviac vadi >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  16:17

« Re:

luf: toz tak daleko som sa este nedostal, aby som pravackou ovladal plyn a brzdu :*) . Asi to budem musiet natrenovat. Taketo riesenie ma nenapadlo.
    fero1234: nuz ale s tymto jednoznacne suhlasim" Preto je hlava dolezitejsia ako plne auto elektroniky, su proste situacie, ktore ani ziadna elektronika nezvladne. "
    ale na druhej strane, to ESP ak by bolo ako bunusalebo za lepsiu cenu by som bral. Ako pisal luf v bode 2. v tej situacii je to urcite pomocnik a nie vzdy clovek vie, ake prekvapenie je za zakrutov, hrizontom.
    ASR clovek moc nevyuzije a da sa bez toho, tod moj osobny nazor, ESP tiez moc nevyuzijem, ale zase moze zahranit zivot. Ono clovek moze urobit aj chybu, zly usudok a vtedy to ESP moze pomoct, ak sa to este da.
    ale nezda sa mi ze v Kestlery a Topolcanoch dostanem za tie ceny to iste. Sak to je rozdiel 2200,- :?: hmmm, sak som zvedavy, ci poslu rozpis prac
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  16:15

« to luf:

o podvozku s tebou uz nemienim diskutovat, ak je podla teba podvozok v Megane lepsi a stabilnejsi ako v novej Octavie, tak budis.
    "Preto je hlava dolezitejsia ako plne auto elektroniky, su proste situacie, ktore ani ziadna elektronika nezvladne."
    to chces povedat, ze su situacie, ktore ani EDS ani ESP nezvladne, ale ty so svojou hlavou ano?
    no tak to by som chcel vidiet, aku mas ty hlavu, ak dokazes selektivne pribrzdit jedno koleso ako EDS, resp ESP
    1. To akoze myslis vazne, ze EDS je drahsi ako samosvorny diferencial !?!?!?!
    Akoze uprava softveru (pretoze EDS a ASR vyuziva casti ABS) je drahsia ako samosvor (kontrukcne narocne riesenie?) ?!?!? blaznis?
    2. No comment, ze vraj "hlava urobi viacej", opakujem, chcem vidiet, ako tvoja hlava selektivne pribrzdi lave zadne koleso na 132 ms silou 250N
    ty stale vies do coho ides ? v noci na mokrej ceste vies co bude za zakrutou? ako tvoja hlava zabezpeci, ze sa pod snehom nahle vyskytne lad, ktory nevidis? atd.. atd.. pripadas mi ako pred par rokmi niektori argumentovali proti ABS
    3. Dokazes si predstavit, ze aj taky chaby motor, ako 1.2 dokaze pretocit kolesa na lade? Ano ?? Tak ideme dalej. Dokazes si predstavit, ze to moze byt problem ? Ano ??? Parada. Tak si urcite dokazes predstavit, ze ASR je na nieco dobre. Ma ASR nejaku chybu, ze ho kritizujes ?!?! Ja som presvedceny, ze kombinacia ASR+EDS ti vela pomoze a potvrdzujes to aj ty vo svojich prispevkoch.
    4. to akoze porovnavas Fabiu s Meganom ??? tak to je potom Fabia na tom velmi dobre, ak ju niekto porovnava s Meganom, pretoze Megane by si mal porovnavat s Octaviu a Fabiu s Cliom
    ti horali ti poradili fakt dobre, ak pribrzdis, tak sa pribrzduju obidve kolesa, cize ten krutiaci moment, co dostane na druhe koleso, hned pribrzdujes, s otvorenym diferakom stale plati, ze na obidvoch kolesach mas rovnaky krutiaci moment, teoreticky by to mohlo TROSKU pomoct vzdladom na prechodne javy, ale dufam, ze to nechces porovnavat s EDS !!! (aj ked tvoja hlava by to urcite zvladla :-) )
    ale nejaka trapna fabia to riesi elegantne - ASR+EDS :-)
    ze som nesedel v inom aute ??!! - takyto argument ma tesi, pretoze to je klacisky postup, ak niekomu dochadzaju argumenty, tak sa zacneme osocovat; som rad, ze takto podvedome uznavas, ze sa mozes mylit
    a mozem ta uistis, ze som sedel aj v inych autach ako vo Fabii a otcovom Zigulaku (na ktorom som btw naozaj zacinal :-) )
    a ak ta to ukludni, tak minuly tyzden som jazdil v 350Z roadster (so samosvorom :-) )
    koncern VW neumoznuje sucasne brzdit a pridavat plyn pretoze na to nie je dovod, kedze mas EDS :-)
    nie, zartujem, je to preto, aby ak pri ktitickom brzdeni zosliapnes sucasne brzdu a plyn ( to sa niekomu moze stat), tak aby to iba brzdilo, keby to tak nemali nastavene, tak si vies predstavit, co by sa dialo (ak podradzujes s medziplynom, tak sa ti to uz urcite par krat stalo :-)
    samozrejme, mozeme sa bavit o tom, ci je to dobre alebo nie, je to podobna vec ako brake asistent - dobry sofer to nepotrebuje, ale tym ostatnim sa to fakt zide
    a nas dobrych soferov je tak malo :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  15:10

« Bez nadpisu

Miro - To, comu Skoda hovori EDS je sucastou ESP. Asi sa o tom nikde nedocitas, ale je to tak. Blby marketing, ze sa o tom nevie. Ja som to zistil az z nejakeho testu, kde si pochvalovali prejazd hlbokym snehom vdaka pribrzdovaniu presmykujuceho kolesa. Ale aj tak ta nemusi trapit, ze to nemas. Ked ma posledne tlacili, tak mi miestni horali dali tuto radu: Ked presmykuje jedno koleso a mas dobre brzdy (rozumej rovnomerny brzdny ucinok na naprave), treba trochu pribrzdit, tym sa dostane vdaka diferaku cast vykonu aj na druhe koleso a ides :-) Skus to.
    BTW na Skodovke to nefunguje, ked sa brzdi, tak je plynovy pedal mrtvy a neda sa pridavat. Dalsia super vychytavka ktorej vyznam som nikdy nepochopil.
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  15:02

« Bez nadpisu

fero1234 - zajazdi si s autom trosku ostrejsie a pochpis, o com pisem. Ale zajazdi si aj na inych autach, ako su Skody a hocico urobene vo VW. Mozno pochpis, ze ta super stabilita je pri prudkych manevroch prekazkou. Ze niekto dostal hodiny na mokre je pekna vec, ale nic to nehovori o tom, ci by to auto s ESP zvladlo alebo nie. Osobne chodim na hory a casto su v zavejoch prave auta so vsetkymi moznymi elektronickymi blbostami a obycaje Favority a Felicie jazdia v pohode. Preto je hlava dolezitejsia ako plne auto elektroniky, su proste situacie, ktore ani ziadna elektronika nezvladne. Ale tebe to asi zmysel nedava a je skoda koli tebe drat pismenka na klavesnici.
    Keby si cital pozorne, tak vies ze:
    1) EDS je blba nahrazka samosvoru, ktory funguje skvele a jeho cena je urcite nizsia. Ano, kritizujem Renault, ze do aut samosvor nedava.
    2) ESP povazujem za dobru vec ak pride k nahlej zmene adheznych podmienok. Ale ak viem, do coho idem, je ESP zbytocne a hlava urobi podstatne viacej.
    3) ASR znizuje vykon motoru pri presmykovani kolies. Tie 3 valce ale uz aj tak maju vykon tak maly, ze motor pri rozbehu zdochyna. Kritizoval som ASR, nie EDS
    4) Bohuzial mame Fabiu v rodine. Nastastie som za nu svoje vlastne peniaze nedal. Myslim, ze mam s cim porovnavat.
    Ty ale mas sluzobnu HTP, v inom aute (no mozno v otcovom Ziguli) si este nesedel a podla tvojich reci hltas novinarske recenzie aut. To je velmi pekne, ale realne skusenosti su na nezaplatenie
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  14:32

« Re: Re: Re:

to luf: nepracujem v PR skodovky, len som dost citlivy na to ked je niekto neobjektivny, pretoze vlastni nejake auto, ja jazdim na sluzobnej Fabii 1.2, cezi nemam ziadny problem to auto skritizovat.
    Ad jazdne vlastnosti: ESP sa motuje do aut preto, aby v kritickej situacii zabezpecil stabilitu vozidla, a nijako to nesuvisi s tym, ci tvoj Megane je nedotacavy alebo nie
    trvam na tom, ze tvoj vyrok "ESP nemam, pretoze ho povazujem za nie zrovna potrebnu vec pri aute, ktore ma trapnych 115 konikov a neutralne spravanie" zodpoveda vyroku " ABS nepotrebujem, pretoze mam iba 65 koni a jazdim pomaly a mam lahke auto, chladna hlava a poznanie sparavania vlastneho auta je dolezitejsie, ako elektronika zachranujuca ta v krizovkach" - obidva vyroky su rovnaka blbost
    asi ti este neustrelil zadok na mokrej ceste, ked si musel strhnut volant v zakrute a asi si este nedostal hodiny a netocil sa po ceste 150 metrov a neskoncil si 30 metrov pred Aviou, ja ano a nebolo to na Fabii, ale na Mondeu a doteraz som z toho dosraty a ESP by to riesilo
    "BTW ty mas HTP s ESP, ked vies, ze je to taka super skvela a nepostradatelna vec"
    neviem ci rozlisujes EDS a ESP asi nie, potom sa necudujem, ze si nepochopil to co ti chcem povedat
    - cize este raz - tuto si ironicky komentoval, ze naco ma Fabia ASR, ked ma taky slaby motor, no a ja som ti odpisal, ze sam si kritizoval, ze Megane ma problemy v snehu, a Fabia ma ASR+EDS za 4750 Sk, ktore riesi prave ten problem, ktory si pisal, ze ma tvoj skvely Megane, uz chapes ??? to ASR, ktore je spolu s EDS (co nie je ESP), z ktoreho sa ty vysmievas, riesi problem, ktory si kritizoval, ze ma tvoj Megane, uz to viac nebudem pisat
    ja ESP ani ASR ani EDS nemam, lebo jazdim na sluzobnom aute, to ale neznamena, ze nebudem reagovat, ked tu niekto napise, ze naco ma fabia ASR(ktory sa dadava s EDS) , a este sam sa stazuje, ze jeho Megane ma problemy v snehu, sak sa sam ztrapnujes
    cize Fabia nema ASR preto, aby ti na suchej ceste nepresmykovali kolesam, ale preto, ze v zime na lade/snehu ti ASR/EDS VYRAZNE pomaha pri rozbehu
    "Fabia na rozdiel od Megane ide brutalne po predku von zo zatacky.Detto nova Oktavia, ktorej zadna naprava navyse drzi povodnu stopu a vyslovene brani zatoceniu"
    tymto vyrokom si sa definitivne diskvalifikoval, tvrdit toto o zadnej viacprvkovej naprave v octavii, z ktorej su uneseni vsetci, ktory jazdili s tym podvozkom (golf, a3, octavia, leon, passat, ..) moze len uple zapslepeny fanusik trapnej vlecenej napravy v Megane
    to Miro: ja som volal do Topolcian a do Kestleru, v Kestleri to stoji cca 5000, v Topolcanoch 2800, olej, filter, praca, srob v topolcanoch tam fakt davaju plnu syntetiku 5W/40 (aspon to tak tvrdia)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  13:46

« Re: Re:

no neviem, mam Megana II combi, lez s trosku nahovno podvozkom :-). Lufove slova mi uz niekto potvrdil a potvrdili mi to aj v servise a slubili, ze po vymene prednych ramien , napravnice a asi aj zadnej napravy, budem mat tiez auto, co bude siediet ako pribite. Osobne sa mi nedotacavost prejavila jak na snehu, zle spomienky, tak aj na mokru a dokonca aj na suchu :roll: . No a to jazdim vyslovene ako panko v klobuku. Taktiez na lahkej nerovnosti auto nieje nedotacave, je neutralne , ale uleti o par cm ako celok :shock: . Ja tak ci tak toto chovanie pripisujem jednak Michelinom 205 ( hlavne problem sirky/mokra cesta) a teraz po merianiach podvozku aj napravam. Som zvedavy, ci po vymene budem mat auto ako Luf. Potom mozem poreferovat. Co sa tyka EDS, tak po niecom tako som tuzil, ale Megan to neponuka. Chodievam lyzovat a tiez som uz nazuval retaze len preto, ze jedno koleso stalo 8-s Takze j osobne to za blost nepovzujem. ESP som este nezazil, neviem co to robi a ako sa potom auto chova, takze toto komentovat nebudem. ASR ak je len protipreklz, tak to je asi zbytocnost, lebo ja osobne aj s tou 1.6 to moc nevyuzijem, takze aj ta 1.2 Fabia to potrebovat nebude.
    Inac si myslim, ze porovnavat Megana a Fabiu je trosku mimo. Uplne ine auta. Ten Megan ma navrch, tak ako a Octavka nad Fabiou. Akurat, ze u Megana je dolezite nekapnut na zly kus
    luf: tak som dal dotaz na cenu garancky do Kestleru a Topolcan a som zvedavy a cenu a aj co za tu cenu vymenia a urobia
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.05  13:20

« Re:

To Luf:normální spotřební auto a neutrální podvozek-odkud jsi spadl?
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.05  13:04

« Bez nadpisu

fero1234 - ty pracujes na PR oddeleni Skody alebo co? Takto brutalne zaujaty v prospech Fabiue normalny clovek asi byt nemoze :-)
    ASR je system znizovania vykonu, co je v pripade HTPcka pekna p***vina. Problem je u nej skorej opacny - aby pri rozbehu nezdochla.
    Asi si v Megane v zivote nesedel, pretoze kombik je fakt neutralny. Fabia na rozdiel od neho ide brutalne po predku von zo zatacky. Detto nova Oktavia, ktorej zadna naprava navyse drzi povodnu stopu a vyslovene brani zatoceniu. Ale o tom si sa asi nikde nedocital (ved Skody maju najsamlepsie podvozky na svete) a na to, aby si to sam skusil nemas gule. Ze sa montuje ESP aj do Meganov je normalka. Ty sam si citoval moj prispevok, kde trvdim, ze domena ESP u Meganu je nahla zmena adheznych podmienok. A za tym si stojim! IMHO chladna hlava a poznanie sparavania vlastneho auta je dolezitejsie, ako elektronika zachranujuca ta v krizovkach.
    BTW ty mas HTP s ESP, ked vies, ze je to taka super skvela a nepostradatelna vec?
    BTW 2 nevadi ti tem giganticky kluc, ktory musis so sebou nosit? Mna vo vrecku vyslovene tlaci. A na vystrelovacky som bol zatazeny ked som mal 11 rokov, dnes uz nie ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…