Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP

"-- skrytý --" 08.08.05  16:53

//jezis maria xpalo, tak to som nevedel, ze tvoj CIVIC ma prevzate dvojite lichobezniky z F1, a pocuj nebolo to nahodou naopak ? nema F1 dvojite lichobezniky z tvojho 10-rocneho Civica ?? )) ///
    jezisi, PRESNE AKO POVEDAL MITSI, na 1 argument 10 protiargumentov, pokial mozno so zosmiesnovanim...
    ///par poznamok, impreza nema dvojite lichobeniky, vpredu ma McPherson ako Fabia )) ///
    FAKT? TY KOKSO TO SOM NEVEDEL :))) takze impreza ma vlastne podvozok ako fabia? :)))
    //a btw, preco ma aktualny Civic v predu McPherson ako Fabia?//
    PRETOZE JE LACNEJSI NA VYROBU AJ NA UDRZBU...
    //z tvojich argumentov by som mohol usudit, ze aktualny TYPE-R s McPhersonom vpredu a lichobeznikmi vzadu ma horsi podvozok ako tvoj 10-rocny Civic s dvojitymi lichobeznikmy vpredu aj vzadu ??!! //
    LEN RAMENA NIE SU TO CO ROBIA PODVOZOK PODVOZKOM... TYPE R, TAKISTO AKO AJ IMPREZA NIE SU "CIVILNE VOZY" AKO FABIA. zasa lutujem, ze som ich spomenul...ale dobry podvozok maju tie a nie fabia!
    //keby som bol demagog ako ty, tak poviem, ze aktualny Civic prevzal dopredu McPherson z Fabie //
    DEMAGOGOVIA SU NOVINARI, A LUDIA, KTORI TVRDIA, ZE FABIA MA SKVELY PODVOZOK :)))
    DEMAGOG JE TEN, CO POVIE, ZE PO 100TKM mal NA CIVICU ROZJEBANY PODVOZOK a po dlhom case z neho vylezie ze bol sluzobny, a bohvie po kolkych burackach a skokoch z/na obrubniky...
    //preco aktualny Civic nema skvely motor 1.5 VTEC (bol skvely, jazdil som ho) ? //
    LEBO MA SKVELU 1.6 :)) USPORNY A VYKONNY... +1.7 CTDI, do dalsej generacie pojde 2.2 CTDI, skvela 1.8 iVTEC atd...
    KTORA AUTOMOBILKA PONUKA v jednom modeli 1.4,1.5,1.6,1.7d,1.8 ???
    takze ta1.5 tam vobec nechyba...
    //podvozok Fabie, no napr. neviem ake si mal pneumatiky, classic teraz * obuvaju do 167/70, na normalnych 185/60 ma Fabia skvely podvozok, aj sam pises, ze vsetci novinari ho chvalia //
    O aka blba nahoda, schvalne som si ich vtedy pozeral, aby som bol objektivny, cuduj sa svete 186/60 R14, barum bravura. na svojom mam bravuris eeejha 185/60 R 14, dostatocne objektivne?????????????skoro si ma dostal
    //ako som uz pisal niekto chce nove auto, niekto 3-rocne , niekto 10-rocne, je ti ale jasne, ze pre bezneho cloveka uz je riziko 10-rocneho auta dost velke //
    z mojich skusenosti, aj zo skusenosti mojich kamosov a kolegov je 10rocny japonec kurewsky mensie riziko ako nova fabia/octavia...ale o tom sa mozme bavit o 2-3 roky...ked sa vam tie skodovecky zacnu *...
    fero, viem teba to netrapi, ty mas sluzobne...

//ad bezpecnost, mozes mat neviem aky podvozok, to ti nepomoze, ak to do teba napali nejaky * //
    S TYMTO V ZASADE SUHLASIM, resp. HVIEZDICKY SU NEVYVRATITELNE ARGUMENTY
    //ad klimatizacie, no pokial ja viem tak pri manualnej klime sa teplota regulovala primiesavanim tepleho vzduchu, a klima neudrzovala automaticky nastavenu teplotu, ak to nie je prevda, tak sa rad necham poinformovat.//
    NEJDEM SA HADAT, ALE PODLA MNA KLIMA, KTORA UDRZI NASTAVENU TEPLOTU JE AUTOMATICKA...
    //ad ine ponuky aut: tazko budes hladat, uz len kvoli 430 litrovemu kufru, ktory robi z fabie combi podstatne univerzalnejsie auto v porovnani s 200-300 litrovymi kuframi konkurencie//
    TATO POSLEDNA VETA JE TO CO MA NA VASICH ARGUMENTOCH ROZCULUJE. NA JEDNEJ STRANE TVRDITE, ZE FABIA JE USPORNE AUTO DO MESTA, NA DRUHEJ STRANE ARGUMENTUJETE 420L KUFROM. NA KTORU P..U VAM JE V MESTE TAKYTO BATOH???? KUFOR JE PRIORITNE URCENY NA PREVAZANIE BATOZINY A TA SA VACSINOU PREVAZA NA VACSIE VZDIALENOSTI, NACO ZASE 1.2 NIE JE URCENA.
    ANO, KONECNE UZNAVAM, POKIAL BY SOM CHCEL ROBIT TAXIKARA Z LETISKA NA VLAKOVU STANICU, 1.2HTP KOMBI JE NA TO AKO STVORENA....
    aaale....

08.08.05  16:19

jezis maria xpalo, tak to som nevedel, ze tvoj CIVIC ma prevzate dvojite lichobezniky z F1, a pocuj nebolo to nahodou naopak ? nema F1 dvojite lichobezniky z tvojho 10-rocneho Civica ?? :-)))
    par poznamok, impreza nema dvojite lichobeniky, vpredu ma McPherson ako Fabia :-)))
    a btw, preco ma aktualny Civic v predu McPherson ako Fabia?
    keby som bol demagog ako ty, tak poviem, ze aktualny Civic prevzal dopredu McPherson z Fabie :-)
    preco aktualny Civic nema skvely motor 1.5 VTEC (bol skvely, jazdil som ho) ?
    ad sedadla, no ja som jazdil aj Civic aj Fabiu, no a mne osobne sedadla na Fabii vyhovuju viac + volant sa da nastavit v obovh smeroch, takze mam optimalnu polohu
    mozeme diskutovat 10 rokov aj tak nic nevyriesime, je to na kazdeho osobnom rozhodnuti

"-- skrytý --" 08.08.05  15:26

Fero, alebo este inak, nemam cas hrabat sa v cenikoch, ja musim sem tam v praci aj makat :)) znie to sice ako alibizmus, mozno aj tak trosku je, ale ja si tak skoro uz nove auto nemienim kupovat a uz vobec nie fabiu, kedze za tie iste prachy mozem mat podstatne lepsie, zanovne auto.
    asi som tak trochu internetovy provokater, povedal som si x krat ze tu uz na to seriem, ale tomuto sa fakt neda odolat.
    a kedze tu stale vsetci dookola omielate auto, s ktorym si trufam fabiu OBJEKTIVNE porovnavat bez ohladu na jeho vek - lebo ho dokladne poznam, skusim ten moj prispevok prelozit do vasej reci, pre tych, ktori nepochopili. (zamerne nespomeniem znacku toho auta, lebo niektory si tu pozorne necitali a dost pozmenili fakty a suvislosti)
    PODOTYKAM, ZE TOTO FORUM SA VOLA "SKUSENOSTI S HTP" a TU PONUKAM MOJE SKUSENOSTI! :-) JE TO LEN MOJ NAZOR, A BUDEM RAD KED NIEKOMU POMOZE PRI ROZHODOVANI CI KUPIT ALEBO NIE :)
    COPY: vy teda mate tie HTPcka nejake zazracne, isiel som s nim prvykrat minuly vikend (prva fabka - kombi, v kotrej som isiel dlhsiu trasu), cca 700km, a som z toho auta maximalne znechuteny a zhrozeny (r.05, naj.48tkm - CIZE NOVE AUTO). ked nebudem brat do uvahy smiesny vykon (JE TO AUTO VRAJ ROBENE NA SPOTREBU - KTORA JE ALE AJ TAK POROVNATELNA ALEBO VYSSIA!!! AKO NA STARSICH - CIZE NEMODERNYCH A TECHNICKY ZASTARALYCH ALE SILNEJSICH AUTACH), pri ktorom sa v 3ludoch neda predbiehat, tak to auto je hlucne jak svina (aj ked motor uznavam, je velmi tichy, pdobne ako v INYCH MODERNYCH AUTACH) ale hluk od podvozku a aerodynamicky hluk su priserne. nerozumiem tomu, ze vsetci novinari pisu o fantastickom podvozku, ktory podla mna je len tvrdy, co dava pocit sportoveho=dobreho, ale od dobreho ma fakt daleko (dobry podvozok maju AUTA S VIACPRVKOVOU NAPRAVOU VPREDU AJ VZADU, DVOJITE LICHOBEZNIKOVE RAMENA - prevzate z F1 a potom par sportakov, nejake imprezy atd. rozhodne sem nepatri fabka) VYPISUJETE TU O MAXIMALKACH 180-185 km/h... Preboha, NEKLAMTE SA tu NAVZAJOM! NESNIVAJTE. 47kw na viac nema. MAXIMUM TOHTO AUTA JE PRI 160 km/h. spotreba na tejto trase 7.6 TAKUTO SPOTREBU UROBIM PRI TAKOM TEMPE NA HOCIJAKOM BENZINOVOM DVOJLITRI!!! sedacky take, ze po 100km som sa krutil jak had, nevedel som si najst miesto, bolel ma chrbat a *, ako keby som sedel na drevenej stolicke v dedinskom kulturaku. Jedine co sa mi zdalo lepsie oproti STAREMU NEMODERNEMU 10 ROCNEMU AUTU, bola POLOAUTOMATICKA klima, aj ked si neviem vysvetlit slovo poloautomaticka, lebo v tom pripade su na vsetkych starych crepoch poloautomaticke (totiz kompresor sa zapina a vypina sam :))) super marketingovy tah :)) hehe, ale chladila trochu lepsie. totiz na tom 10 rocnom voze nebola nikdy doplnana... a este sa mi pacil mensi volant, drziaky na PET flase, a to ze fabia je BEZPECNEJSIE AUTO ako ten 10 rocny crep. KEBY ALE MALA TA FABKA ASPON ZPOLOVICE TAKY PODVOZOK AKO TEN 10 ROCNY CREP, TAK BY NEPOTREBOVALA 10 AIRBAGOV, ESP A PODOBNE CHUJOVINY. a ked niekto potrebuje cuvacie senzory na 4metrovom aute, a este k tomu kombiku... myslim hovori samo za seba... to by urazilo aj moju manzelku, ktora mimochodom vobec nevie parkovat :))) takze argumentovat tym ze su v cene, na to neskocim.... a uz vobec nie, ked sa predavaju v doplnkoch za par supov...

08.08.05  14:43

« Porovnatelna ponuka.

Alebo inak, ak je Fabia taky *, tak mi napiste 3-konkurencene ponuky voci:
    Fabia Combi 1.2 47 kW Ambiente + klima, zadne parkovacie snimace+dialkove k centralu v akcii za cash 405 000 Sk.
    Auto ma okna, zrkadla v elektrike, ABS+BA, 2xABG, volant nastavitelny v dvoch smeroch, vyskovo nastavitelne sedadlo vodica, hmlovky, central s dialkovym, poloautomaticku klimu, PP, 426 litrovy kufor,....
    Udavana kombinovana spotreba 6 litrov (mesto 7,7).
    Kto ma problem s 1.2, tak za 425 000 je to iste s 1.4 55 kW, kombinovana spotreba 6.5 litra (mesto 8,9), s 1.4 74 kW za 450 000, kombinovana spotreba 6,7 (mesto 9)
    Podla mna jedina rozumna alternativa je Honda Jazz, ale za tu chcu 475 000, a to uz sme na hranici nizsej strednej triedy + Jazz ma par much, ale samozrejme aj vynikajuci motor+vnutorny priestor.
    Cakam na tie ponuky-cize porovnatelny motor+porovnatelna vybava+porovnatelny priestor+porovnatelna cena. Samozrejme nove auto, nie nejaky 10-rocny skvely Civic. :-)

08.08.05  14:23

to xpalo: asi si prehliadol, ze ja som udaval oficialne spotreby v mestskom cykle, tam ma Octavia 1.6 10.1 litra a fabia 1.2 7.7 litra
    no a ten motorcek bol vyvinuty ako nahrada za 1.4 MPI, ma jediny problem, a to podla vsetkeho kvoli koncernovej politike nemohol mat 55 kW, co by samozrejme nebol ziadny problem.
    a este raz opakujem, kto chce 1.2 tak si ju kupi, ma svoje vyhody, kto s tym ma problem za +20 000 je 1.4 55 kW, takze nechapem s cim mas problem

"-- skrytý --" 08.08.05  14:12

a kurwa este, aj ked neznasam koncern, so 100k ochcafkou 1.6 sa da po meste jazdit za 7 (samozrejme ako dochodca) mimo mesta bezne do 6 l, ale aj za 12 sa mi podarilo :-) a ta oproti hatepecku ako tak ide...a sem tam sa s nou aj da predbiehat. takze stale sa pytam na dovod, preco vobec vyvijali tento polomotorcek? keby jazdil bezne za 3-4 litre pri dynamike aku ma, tak by to bolo na diskusiu, ale mam pocit ze vsetci co si ho kupili, ocakavali zazraky a teraz to psychicky nezvladaju...

08.08.05  14:11

to xpalo:
    no to by som rad videl tych 1000 aut s objemom 1.5-1.6 so spotrebou 7-8 litrov
    napis aspon tri
    spicka je Honda Jazz 1.2 ma udavanu spotrebu v meste 6.8

"-- skrytý --" 08.08.05  14:01

aj tak som stale nepochopil, co je na 7,7l v meste EKONOMICKE? asi som uz fakt *, najdem tisic aut s motorom 1.5-1.6 co maju spotrebu v meste 7,0-8,0 l. taze 7,7 na tu zdochlinu sa mi javi celkom dost....a to nehovorim o tom, ze tu spotrebu dosiahnete jedine jazdou a la dochodca, co sa da pri akomkolvek aute...
    stale mi uchadza dovod, preco fabia 1.2 HTP ???????????????????????????

08.08.05  13:59

to luf:
    no 90 % mojich ciest je rano 10 km do roboty po upchatej Bratislave, vecer to iste naspat, +cez den sa niekedy motam po meste
    cca raz za mesiac robim v noci 500 km tam a spat na druhy koniec Slovenska
    poznam vela ludi, ktori auto vyuzivaju NAJMA na jazdu po meste, tam je ten motor skvely (najma v porovnani s predchodcom 1.4 MPI)
    samozrejme, pokial by som robil 50 000 km rocne po dialnici, no tak na to sa hodi diesel v aute nizsej strednej triedy
    niekomu staci slusne vybavena Fabia za 400 000, niekto si povie, ved doplatim "iba" cca 150 000 a mam velmi slusne vybavene auto nizsej strednej triedy(golf, megane, focus), dalsi si povie, ale ked k meganu prihodim dalsich 150 000, tak mam auto strednej triedy (avensis, ...).
    Niekto da 500 000 za fabiu 1.4 TDI a vytesuje sa, ze ma nizku spotrebu a nevadi mu, ze to drnci jak traktor, a ze za tie prachy mohol mat auto o triedu vyssie
    a ak ta tak strasne irituje motor 1.2 HTP, tak opat pripominam, ze 1.4 55 kW je iba o 20 000 drahsi, takze mas na vyber

08.08.05  13:43

No neviem ako ty, ale ja nemam jedno auto do mesta, dalsie na dialnicu, dalsie na okresky atd. Zatial som nemal moznost jazdit s Fabiou iba po Prahe, ale ked to vyskusam, poreferujem. S Meganom jazdim okolo 7.5 ;-)

08.08.05  12:43

to luf:
    No neviem, co si cakal Fabia ma mimo mesta udavanu spotrebu 5.1 l Megane 5.7 , co +- vyslo aj tebe.
    Uz som tu viac-krat pisal, ze 1.2 je najma do mesta, tam ma Fabia 1.2 udavanu spotrebu 7.7, Megane 1.6 9.1
    Cele je to o osobnych preferenciach kazdeho cloveka, kolko je ochotny dat za ake auto.

08.08.05  12:30

Este raz porovnam Fabiu HTP s Meganom 1.6 kombi. Vcera som absolvoval presne tu istu trasu s Meganom, ako nedavno s Fabiou. Sledoval som hlavne spotrebu, lebo to je to, co si vsetci pochvalujete a ja to nechapem. Pre objektivitu som isiel presne tu istu trasu, okresky 100 na tempomat, dediny 70. Obe cesty v noci, takze takmer ziadna premavka, bezvetrie, teplota vcera vecer bola asi o 5 stupnov nizsia, obsadenie tymi istymi osobami.
    Po prvej casti cesty - asi 40km cez horsky priechod, mali obe auta navlas rovnaku priemernu spotrebu 6.2l/100!!! Dalsia cesta asi 50km bola po rovinatom terene s mnohymi dedinkami => casta akceleracia zo 70 na 100. Na tejto casti cesty uz HTP malo mierne navrch, pretoze vysledna spotreba jej vysla 5.6, Megan mal v cieli 5.9. Fabia spotrebovala 5.2l benzinu, Megan 5.5. Priemerna rychlost Megan 82km/h, Fabia 79km/h.
    Fakt nechapem, nad cim tu tak onanujete. Rozdiel spotrieb je zanedbatelny, zato rozdiel triedy v autach, v bezpecnosti, v brzdach...
    BTW podobnu trasu absolvoval kamarad s Mitsubishi Colt so spotrebou 4.2l/100. Dufam, ze toho Colta dostanem do ruky, aby som ho vyskusal sam.

"-- skrytý --" 07.08.05  17:19

« Plné zatížení

Tak jsem se vydal od Jihlavy za Prahu s prázdným autem a přívěsem (cca 220 km, z toho 140 km dálnice) a zpátky s plně zatíženým autem (už. hmotnost ve voze 410 kg a celk. hmotnost přívěsu 390 kg). Jel jsem rychlostí okolo 110 km dle tachometru a průměrná spotřeba tam 5,3 l a zpátky 6,1 litru. Neměl jsem pocit, že by to do kopce bylo líné, samozřejmě, že to už nechce moc zrychlovat, ale zase těch 110-120 km/h si to drželo v pohodě. Zatím si nemohu stěžovat.
    ************************************** Škoda Fabia 1.2 V 47 kW, r.v. 2005/05, najeto 6.000 km.

06.08.05  23:25

« 1.2 HTP - 47 kW

Len tak na zaciatok.... Je zaujimave, aspon ja to takto vnimam, ako sa znacila zo zaciatku 47kW verzia.... Otec ma na fabke vzadu HTP (oznacenie je cervenou) a popritom je to 47kW... Sa mi tak vidi, nie som si vsak isti, ale az neskor presli na znacenie HTP pre 40 kW a pre 47 kW zacali pouzivat oznacenie 12V.... to len tak na okraj.... Je to asi jedna z prvych serii trojvalcov.... kupena pred 2 rokmi... Je to tak? necham si to vysvetlit.... Nic podstatne, len tak pre zaujimavost...
    Ja som asi na ocovej fabuli najazdil cca prvych 6000km pri priemernej spotrebe 5,7 litra.... Je pravda, ze som to nevytacal, nemal som srdce, ale sem tam som ju "protahnul".... Celkom sa mi to pacilo.... Ako som si kupil ja auto, tak otec ju zacal vyuzivat viac, konecne sa k nej dostal :P , a spotreba celkova klesla na 5,2 litra podla palubaka... Je sice pravda, ze otec jazdi ako dochodca.... A velmi oblubuje jeho "stary styl" jazdenia s vyradovanim rychlosti....
    Motor je ok, da sa s tym jazdit v pohode, ale pri vsetkej ucte len vo 2, lebo potom ma motor velmi velky deficit pri predbiehani napr. navesovej supravy.... Moj pocit a dojem....
    Ja mam koncernove dieta 1,4 55kW Ibizu a je to dost rozdiel.... v poistke >:-[] , v spotrebe >:-[] , v dynamike :P , v pruznosti :P , skratka mi to viac vyhovuje....
    A otec ma kombajn, to jedine co mu na Fabuli skutocne zavidim....

06.08.05  10:37

« Re: to ivetka

Akýkolvek Civic? Bo japonec?
    Nemám nic proti jak Honde, tak japoncům vůbec. A nemám nic proti novýmu autu, nesrovnatelnému komfortu, záruce, výběru toho co chci, a ne nečeho, co si vybral někdo jiný, nemám nic proti daleko větší bezpečnosti pro mě i ženu mou... >:D
    A mimochodem, mám zkušenost i s Civikem, straým deset let. A děkuju pěkně, ale skutečně ne... :roll:

"-- skrytý --" 05.08.05  23:32

« chudak xpalo

štaflíku, jestli je tady někdo "zamindrákovaný primitiv s erekcí z řízení" tak jsi to ty. xpalo původně opravdu jen napsal svůj názor na HTP a zdůvodnil ho - mimo jiné porovnáním s Civicem.
    Všechny ostantní jeho příspěvky byly jen reakcí na nadávky HTP fanů.
    Pokud by se v této diskuzi zachovávaly jen ty příspěvky, které jsou ve vztahu k tématu diskuze, tak většina xpalových příspěvků zůstane (hlavně ten první). Ale ty tvoje zmizííííí.... kéž by to tak fungovalo. Taky by pak nebyl takový problém přečíst si ty věcné, člověk by se nemusel prokousávat balastem od zamindrákovaných primitivů.

04.08.05  14:06

« Re: Re: Re: Re: proč jít do ESP?

no jelikoz jsem nijak nekolidoval tak to bylo v moznostech auta, na hranici moznosti... ale priznavam, necekal sem ze to bude takova zatacka... jel sem asi kolem 90 takze zase tak moc sem to nesmazil :)
    myslim ze jezdim pod moznostmi auta a mam dostatecnou rezervu na pripadnou chybu, zde sem ji presne vyuzil...

04.08.05  08:18

« Re: Re: Re: proč jít do ESP?

JirkaKocman: s tym ESP suhlas, urcite by Ti v tom pripade nieco pomohlo, ale kde si mal hlavu, ked si do neznamej zakruty vpalil prilis rychlo ?Vidno ze myslis dopredu a nepoznas moznosti svojeho auta :roll: ( toz dufam za inych, ze to bola len chyba a poucil si sa a nemienist takto jazdit neustale!! ) To chce mat aj odhad a nielen ESP!!!! Bez hlavy ESP je skoro zbytocnost. Mne sa talo, ze ma zo zakruty vynieslo dva krat:
    1. zmena kvality snehu( suchy na mokry, nasoleny) a skryta namalovana zebra na ceste, pekena kombinacia , to bolo poprve. Tu by ESP mozno pomohlo , le tazko povedat. Skoncil som v protismere >:-[]
    2. v zakrute sa nachadzali hrboli a toto auto si s tym nevie rady. Tie som ale spozoroval na posledny chvilu. Ale tak ako aj predtym, vse ustate auto uskocilo tak o 50cm, neskoncil som v protismere

03.08.05  23:05

« Re: Re: proč jít do ESP?

heh, uprimne, puvodne sem chtel classica bez ABS, hodne lidi me od ABS odrazovalo, je fakt ze priplacet sem za nej nechtel, ale pak me prodejce presvedcil ze s vybavou co sem chtel navic do classica a mirnou slevou jsem jen o 5 tisic vyse za ambiente... a tech 5 tisic za zrcatka v elektrice, pp, 185 gumy a ABS stalo...
    Driv sem s ABS nejezdil takze poprvy co zabralo me rozhodilo, myslim psychicky, sem se docela lekl a mel tendenci brzdu povolovat. Prselo a jel sem na tramvajovych kolejich... Pak se mi to na mokru stalo asi jeste 2x, ale to jsem se vylozene snazil nastup ABS vyvolat prudkym brzdenim abych si to osahal...
    No a tedka v posledich cca 5 dnech jsem auto donutil k pouziti ABS aniz bych se o to snazil dokonce 2x. Pokazdy to bylo tim ze sem chtel odbocit doprava ale vzhledem k rychlosti a neznamemu prostredi jsem odbocku malem minul, takze jsem dal brzdam co proto...

03.08.05  22:57

« hups

uz sem zmateny nejak moc... brzdit pri nedotacivem smyku by melo vnitni zadni