Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.05  10:11

« Nedá mi to...

...abych si nerejpnul do zastánců Fabek 1.2 HTP najmě pak do těch, kteří si to pořídili v "kombajnu" - jestli se to tak vůbec dá nazvat. ;-)
    Aby bylo jasno - proti Škochtlím celkem nic nemám - ostatně tchán měl asi 13 let Š 120 GLS, což je dětská stavebnice, a jako bývalý soutěžní mechanik mně na ní vyučil. Sám jsem měl 7 let Feldu Combi 1.3 50 kW BMM, a nalítal jsem na ní 150.000 bez větších problémů - a taky to bylo auto na kterém nebylo skoro co zkazit.
    Jenže tříválec 1.2 je holé neštěstí. Zkrátka tam ten jeden válec chybí a ať je motor vyvážený jak chce, je to znát. Když slyším jak zvoní a namáhá se, zvlášť u těch zmiňovaných kombíků, je mi mdlo. Fabiím se přezdívá "vydlabanej ingot" a motor na to nemá. Chápu, že si někdo pořídí krátkou 1.2 do města, ale pořídit si 1.2 Combi jako rodinnou káru - to je zvrhlost.
    Zvlášť když je to takové kombi - nekombi.
    Když mi odešla Felda do věčných vrakovišť, chtěl jsem většího kombajna. A když kombajn, tak to musí mít kufr takových 120*120 cm, objem přes 550 litrů, rozvor aspoň 2700 mm (krátkých aut mám plné zuby). Neměl jsem tehdy moc peněz pohromadě, tak jsem to řešil ojeťákem: Mondeo Combi 1.8 TD r. 2000, najeto 90 kkm, nebourané, přímý dovoz z NL, cena 140 kCZK. Zkraje výměna poloosy (nějaké holandské čuně otočilo ložisko >:-[] ), od té doby najeto 15.000, bez jediného problému, povinné ručení jen o stupeň vyšší než u Fabky, zkrátka zatím 100% spokojenost...
    A navíc - zkuste za Fabku připojit 1500 kg!
    Tak - a teď mě ukamenujte!!!
    >:D
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.05  07:23

« ->:JirkaKocman,"pruvan" v pr. zadni casti combi

U me problem vyresen:
    Vymena tesneni okna zadnich dveri. Na pravych byla temer nepatrna skvira mezi tesnenim okna a dvermi (pri porovnani s levymi dvermi byl viditelny rozdil). Jednalo se o tesneni uplne krajni spodni casti - tj. situacne vlevo nad klikou dveri.
    Dnes uz je vse OK. Snad ti to pomuze
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.05  14:06

« Bez nadpisu

paulz - cital si dobre, zlavy su na novu astru a zafiru. Ono zlavnovat a Astry classic uz ani neni velmi co ;-)
    Marcelino - som rad, ze existuju aj auta, co sa kazia viacej ako Renaulty :-! . BTW u nas vo firme sa zo starych Vektier preslo na nove Vektry. Asi to s ich problematickostou az take hrozne nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.05  13:01

« Re: Re: to fero & paulz

To Luf:já teda nevím,slevy u Opelu na Astru classic jsou velké,ale to je výběhový typ.Na novou Astru o takových slevách nevím/myslím cenu pod 500 000kč.Ono je rozdíl jestli je sleva 120000kč ze 450000 nebo 800 000kč..
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 23.08.05  21:21

« Re: to fero & paulz

EHM, no uz som to tu raz pisal, ale Opel naozaj "nemusim" 8-s
    V praci sa nam vsetky :!: vozy opel kazia - 100% poruchovost elektroniky na vektrach predchadzajucej generacie, zatial 30% poruchovost na najnovsich vektrach a 100% poruchovost na astrach predposlednych 2 generacii - tu uz je to kombinacia elektronika - mechanika - napr. prasknuta hlava , rozsypana prevodovka, odchadaju packy na volantoch a prep. na panely pod. ... no zlata Skoda - tych mame tak 3 krat tolko, ale poruch je minimum - odhadujem tak 5x menej ako u Opla. A aj to vacsina bola na starych Feliciach - tych uz mame tusim iba 5. Fabka bola pokazena zatial iba 1 z 8 a oktavky 2 z 12.
    Ale aj tak som mal najradsej mazdy 323 tusim r.96 - tie uz bohuzial nemame - vpodstate ich nahradili oktavky :'-(
    no ale to sem nepatri... :*)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.05  19:36

« Bez nadpisu

PříspěvekZaslal: 23. 8. 2005 17:28 Předmět: to fero & paulz
    Ozaj, ako nesiete to, ze Opel ma zlavy az do tusim 113t CZK na novu Astru, Zafiru a mozno aj dalsie auta? Wink
    Velmi dobre. Mám zkušenost i s oplem a jejich servisy. Když jsem se rozhodoval, co bych chtěl za auto, nad novou Astrou jsem chviličku zapřemýšlel. Ale jen chviličku.
    Jsem rád, že mám, co mám.
    Na tachometru 555km, spotřeba 5,7. 8)
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.05  18:28

« to fero & paulz

Ozaj, ako nesiete to, ze Opel ma zlavy az do tusim 113t CZK na novu Astru, Zafiru a mozno aj dalsie auta? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.05  18:19

« Bez nadpisu

Jazdit podla fabiackeho tachometru 90 = realnych ~80 a este si pochavovat, ze zoberie iba 5l???
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.05  18:03

« Bez nadpisu

Pridam aj ja zopar skusenosti:
    Mam Fabiu Combi 1.2 HTP 12V 47KW vo vybave Ambiente.
    Dlhodobu spotrebu mam 6,7 l pricom prevazne jazdim v meste a na kratke vzdialenosti (okolo 4 km). Maximalne som dokazal urobit 10 l - bolo to v zime pri -25°C na kratkej vzdialenosti s riadnym prevysenim. Minimum som jazdil za 4,5 l pri obsadeni auta 3 dospelakmi a 1 dietatom - dlhsia jazda po okreskach. Kupil som ju koncom minuleho roka a mozem povedat, ze spotreba mi este stale pomaly klesa. Mimo mesto nie je problem ist pod 5 l pri normalnej jazde podla predpisov (90) - urcite nie som ziadna brzda premavky ako tu niekto spominal. Nizsi vykon motora je vyvazeny velmi kratkym sprevodovanim, takze je auticko v meste celkom svizne a na okreskach je tiez v pohode. V meste je spotreba od 6 do 7,5 litra v zavislosti od hustoty premavky...zatial som plne spokojny >:D
    PS: vsetkym mudrlantom kt. opisuju extremne vysoku spotrebu tohoto auta - najprv sa naucte poriadne jazdit, a potom piste vase "mudrosti"
  • 00 Reagovat !

foto

22.08.05  13:19

« Bez nadpisu

Mrkněte na www.autobazarstop.cz
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.05  14:12

« Bez nadpisu

Mam 40kw, najeto 23000km a dlouhodobej průměr 4,9l samozřejmě s lehkou nohou >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.05  10:50

« Bez nadpisu

Tak vážení...HaTaPku jsem včera převzal...a kdo si myslí, že nejede a potřebuje šlapátka, je úplně mimo. A pokud má auto se sedmi najetými kilometry během prvního dne provozu spotřebu 6.2/100, tak to snad ani nepotřebuje komentář...jo a šlapátka tam skutečně nemám... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.05  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ja zasa mám s Fabiou 1,9 TDI PD pri jazde v meste dobré skúsenosti. Mám otestovanú trasu, keď nabehám cca 25 km a tom sú 2 úseky rovné cca spolu cca 6 km a inak semafory, prechody pre chodcov a podobne. Počas tých 25 km asi 7x zastavím kždá zastávka trvá cca 15-20 minút niečo vybavím a idem ďalej. A priemerná spotreba podla počítača je v lete od 4,3 do 4,8 litra. Samozrejme nejazdím "brzda-plyn" ale s lahkou nohou.
    Mám ju od 4/2002, najazdené je 48.000 km
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.05  11:42

« Re:

Neviem ci mas kociar z druhej svetovej vojny...mne moj kociar zaberie zhruba pol kufra a v pohode mi do kufra vojde vsetko co musim s malym dietatom prepravovat . Len tak naokraj nejde o "golfove palice", ale o kombinaciu ktora mi dobre posluzila ako hlboky kociar a teraz ho pouzivam ako buginu. Mam Fabiu combi rok a doteraz som nemal problem odviest nic co som potreboval.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.05  00:52

« Re: Spotřeba s cykl. koly na střeše

Ty kola jsou fakt pruser nejvetsi, to mi ver (u slabejch aut je pak nutnosti jet, co to da, aby to vubec jelo). Na druho stranu, kdyz jezdim s octavii tdi s kolama na strese, tak je az na dost osemetny jizdni vlastnosti auta nepoznam.) Zitra odjizdim na jachtu do HR a budu prave zjisotvat, jak se fabie combi htp popere s 500klily lidi+jidla+alkoholu :-)
    PS: doufam, ze to je citelny s srpzumitelny, nebot pisu uz se zacinajim stilnoxem
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.05  20:05

« Bez nadpisu

Souhlasím! Mám své HTP asi 8 měsíců a velká spokojenost! Trochu jiný zvuk, ale musím říct, že mi nevadí! Jinak nejede se na výkon, ale na krouťák! A ta 1.2 má "docela" slušnej krouťák. Bavím se o 47kW aby bylo jasno, 40 jsem nikdy nejel, možná že je to bída-nevím :*) Jen doufám, že motor bude spolehlivý!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.05  12:28

« Bez nadpisu

Já na tu svoji HaTaPku pořád čekám, takže moje praktické zkušenosti jsou pouze z testovací jízdy...ale s prominutím už mě s.re, jak se do ní zastánci jiných značek obouvaj. ¨
    Na případnou odpověď předesílám, že jsem nikdy nebyl fanatickým zastáncem Škodovek, měl jsem v poměru více jiných značek aut než je Škoda.
    Kurňa, kdo nechce, ať si ji nekoupí, ale ať do ní furt nemele...
    Mě osobně přijde jako docela povedené auto - bavím se o Combi, protože jsem si ji vybral...i ten motor. Finance mě netlačily tolik, abych si nemohl dovolit 1.4 třeba 74kW, ale 1.2 HTP se mi skutečně zalíbil a stačí mi. Nejsem totiž zastáncem toho, že kdo jede mimo město tacho 90km/h, je brzdou provozu. 1. tu máme nějaká pravidla, 2. ty tachometry do aut nemontujou pro okrasu, 3. provoz brzdí vždy nějakej *, co mu 90 přišlo málo, a kvuli tomu, že je nasračky policajti uzavřou silnici...
    A už jsem to psal...přešel jsem z 1.6 16v...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.05  14:19

« Re: Re: Spotřeba s cykl. koly na střeše

Hlavně rychle zapomeň na to, že s tím pojedeš rychle: odpor vzduchu je tak obrovský, že to prostě nejde.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.05  13:11

« Re: Spotřeba s cykl. koly na střeše

niekde sa tusim pisalo ze + cca1,5l
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.05  12:56

« Spotřeba s cykl. koly na střeše

Máte někdo zkušenost kolik si zhruba vezme 1.2 když bych vezl 2 - 3 kola na střeše? (třeba při 90, při 120km/h)? Dík za info.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…