Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
"-- skrytý --" 03.03.07 19:09
Mám 6 mesačnú Fabiu 1,2 HTP 47 kW. Po 4 mesiacoch mi v intervale 2 až 4 týždne po sebe doslova "z večera do rána" vybije akumulátor, už 4x. V servise najprv nezistili nič, vraj som nechal zapnuté svetlá a pod. Blbosť-už po prvom raze po odparkovaní kontrolujem a obchádzam auto ako magor. Potom, že málo jazdím, treba raz za mesiac dobiť aku. Pritom jazdím, ako s Fabiou 1,4 čo som mal predtým. Pri tej som ani nevedel, že mám akumulátor, či bola zima alebo leto. Naposledy mi vymenili riadiacu jednotku - vykazovala v kľude odber dvojnásobne väčší, ako mala. Bolo to cca 0,07 mA miesto 0,035. Má niekto podobné skúsenosti s takouto závadou? Mechanik v servise hovoril, že už vymieňal tri. Môže taký malý odber akumulátor vybíjať? -
Kiez by som take hodnotenie od spolucestujucich niekedy dostal aj ja. Vacsinou ale pocuvam: jazdis ako blazon; bojim sa; trosku spomal; preco ten motor tak vytacas; strasne ostro bzdis a pridavas; rezes zakruty; neobihaj, oproti ide auto atd. A ja pritom jazdim ako baranok. Tie casy, ked som jazdil rychlo a nebezpecne uz mam davno za sebou :-) -
Včera jsem jel z letiště s Fabií Combi 1.2 HTP 47 kW manželky a ten motor mi NEVYHOVUJE. Zátah kolem 3-4 tisíc je dost slušný na ten objem, ale vadí mi, že při rozjezdu je nutno neustále točit nad 2 tisíce, jinak to zdechne. To víte, kdo jezdí s TDi, ten si bude těžko zvykat... jo a taky třeba při řazení 2---3 při vytočeném motoru můžu jakkoli pouštět spojku a vždy to dost silně škubne.
P.S. Nikomu nevnucuji svůj názor
Jediné, čo som pridával v inom srevise, sú dva zadné reproduktory.