Zkušenosti s Fabia 1.2 HTP
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Re:
To Doubravák:velikost Fabie Kombi je celkem dostatečná pro rodinu,každý nepotřebuje převážet velké předměty,jinak Tebou jmenované věci by se vlezli i do Fabie kombi.Hlavně nesrovnávej Fabii kombi a 206SW,která má stejnou velikost a pouze o něco větší kufr než klasická 206. -
"-- skrytý --" 25.08.05 12:45
« Re:
Ale já vůbec nechci srovnávat nesrovnatelné. Jen jsem se pokusil vyjádřit určitou pochybnost o smyslu aut jako Fabia Combi, Peugeot 206 SW, apod. Tuhle otázku ale přenechám marketingovým borcům z automobilek.
Jinak dík za tu "normální českou rodinu". Myslím, že jsme normální, ale běžná víkendová výprava k prarodičům na chatu obnáší dva psy, dvě děti, malé kolo, neco tašek s hadry a proviantem, občas přihodím krovinořez nebo sekačku...
No nic... Končím debatu, stejně je off-topic, zkrátka já osobně jsem úchyl na dlouhý kombajny.
Ad zed: Ještě k té náplasti - stejně tak já bych Tě mohl osočit z toho, že sis koupil se skřípěním zubů 1.2 HTP Classic, protože to je nejlacinější Škochtle. -
"-- skrytý --" 25.08.05 12:28
« Re: Re: Re: Nedá mi to...
Doubravák: Není podmotorovaných minikombíků. Všechno je to o kombinaci uživatel-technika. Mám kamaráda, který si před lety koupil Oktávku s motorem tuším 44 kW a básnil, jaké je to dělo, jak ten motor cvičí s tak těžkým autem. A na otázku, jak řeší náklaďáky a kamiony odpověděl, že není co řešit. Když chtějí jet, tak ať jedou! Dodnes je spokojený uživatel, který nikdy nepřekročil 120 km/hod. A minikombík? Kdysi jsem ve a na Š120 odvezl celou kuchyňskou linku naráz. A pak, že má některé auto malý kufr! >:D -
« Bez nadpisu
nemůžeš přece ale srovnávat mondeo s fábií. To je přece úplně jiná třída. Srovnávej to dejme tomu s O2 kombi a i ta je myslím o třídu níž. S dlouhou Fábií 1.2 47 kw jsem jezdil a není to tak hrozný. Určitě lepší než ty starý škodovácký 1.4. Navíc myslím, že pro normální českou rodinu ten kufr stačí -
"-- skrytý --" 25.08.05 10:11
« Nedá mi to...
...abych si nerejpnul do zastánců Fabek 1.2 HTP najmě pak do těch, kteří si to pořídili v "kombajnu" - jestli se to tak vůbec dá nazvat. ;-)
Aby bylo jasno - proti Škochtlím celkem nic nemám - ostatně tchán měl asi 13 let Š 120 GLS, což je dětská stavebnice, a jako bývalý soutěžní mechanik mně na ní vyučil. Sám jsem měl 7 let Feldu Combi 1.3 50 kW BMM, a nalítal jsem na ní 150.000 bez větších problémů - a taky to bylo auto na kterém nebylo skoro co zkazit.
Jenže tříválec 1.2 je holé neštěstí. Zkrátka tam ten jeden válec chybí a ať je motor vyvážený jak chce, je to znát. Když slyším jak zvoní a namáhá se, zvlášť u těch zmiňovaných kombíků, je mi mdlo. Fabiím se přezdívá "vydlabanej ingot" a motor na to nemá. Chápu, že si někdo pořídí krátkou 1.2 do města, ale pořídit si 1.2 Combi jako rodinnou káru - to je zvrhlost.
Zvlášť když je to takové kombi - nekombi.
Když mi odešla Felda do věčných vrakovišť, chtěl jsem většího kombajna. A když kombajn, tak to musí mít kufr takových 120*120 cm, objem přes 550 litrů, rozvor aspoň 2700 mm (krátkých aut mám plné zuby). Neměl jsem tehdy moc peněz pohromadě, tak jsem to řešil ojeťákem: Mondeo Combi 1.8 TD r. 2000, najeto 90 kkm, nebourané, přímý dovoz z NL, cena 140 kCZK. Zkraje výměna poloosy (nějaké holandské čuně otočilo ložisko >:-[] ), od té doby najeto 15.000, bez jediného problému, povinné ručení jen o stupeň vyšší než u Fabky, zkrátka zatím 100% spokojenost...
A navíc - zkuste za Fabku připojit 1500 kg!
Tak - a teď mě ukamenujte!!!
>:D -
« ->:JirkaKocman,"pruvan" v pr. zadni casti combi
U me problem vyresen:
Vymena tesneni okna zadnich dveri. Na pravych byla temer nepatrna skvira mezi tesnenim okna a dvermi (pri porovnani s levymi dvermi byl viditelny rozdil). Jednalo se o tesneni uplne krajni spodni casti - tj. situacne vlevo nad klikou dveri.
Dnes uz je vse OK. Snad ti to pomuze -
« Bez nadpisu
paulz - cital si dobre, zlavy su na novu astru a zafiru. Ono zlavnovat a Astry classic uz ani neni velmi co ;-)
Marcelino - som rad, ze existuju aj auta, co sa kazia viacej ako Renaulty :-! . BTW u nas vo firme sa zo starych Vektier preslo na nove Vektry. Asi to s ich problematickostou az take hrozne nebude. -
Marcelino 23.08.05 21:21
« Re: to fero & paulz
EHM, no uz som to tu raz pisal, ale Opel naozaj "nemusim" 8-s
V praci sa nam vsetky :!: vozy opel kazia - 100% poruchovost elektroniky na vektrach predchadzajucej generacie, zatial 30% poruchovost na najnovsich vektrach a 100% poruchovost na astrach predposlednych 2 generacii - tu uz je to kombinacia elektronika - mechanika - napr. prasknuta hlava , rozsypana prevodovka, odchadaju packy na volantoch a prep. na panely pod. ... no zlata Skoda - tych mame tak 3 krat tolko, ale poruch je minimum - odhadujem tak 5x menej ako u Opla. A aj to vacsina bola na starych Feliciach - tych uz mame tusim iba 5. Fabka bola pokazena zatial iba 1 z 8 a oktavky 2 z 12.
Ale aj tak som mal najradsej mazdy 323 tusim r.96 - tie uz bohuzial nemame - vpodstate ich nahradili oktavky :'-(
no ale to sem nepatri... :*) -
"-- skrytý --" 23.08.05 19:36
« Bez nadpisu
PříspěvekZaslal: 23. 8. 2005 17:28 Předmět: to fero & paulz
Ozaj, ako nesiete to, ze Opel ma zlavy az do tusim 113t CZK na novu Astru, Zafiru a mozno aj dalsie auta? Wink
Jsem rád, že mám, co mám.
Na tachometru 555km, spotřeba 5,7. 8) -
« Bez nadpisu
Pridam aj ja zopar skusenosti:
Mam Fabiu Combi 1.2 HTP 12V 47KW vo vybave Ambiente.
Dlhodobu spotrebu mam 6,7 l pricom prevazne jazdim v meste a na kratke vzdialenosti (okolo 4 km). Maximalne som dokazal urobit 10 l - bolo to v zime pri -25°C na kratkej vzdialenosti s riadnym prevysenim. Minimum som jazdil za 4,5 l pri obsadeni auta 3 dospelakmi a 1 dietatom - dlhsia jazda po okreskach. Kupil som ju koncom minuleho roka a mozem povedat, ze spotreba mi este stale pomaly klesa. Mimo mesto nie je problem ist pod 5 l pri normalnej jazde podla predpisov (90) - urcite nie som ziadna brzda premavky ako tu niekto spominal. Nizsi vykon motora je vyvazeny velmi kratkym sprevodovanim, takze je auticko v meste celkom svizne a na okreskach je tiez v pohode. V meste je spotreba od 6 do 7,5 litra v zavislosti od hustoty premavky...zatial som plne spokojny >:D
PS: vsetkym mudrlantom kt. opisuju extremne vysoku spotrebu tohoto auta - najprv sa naucte poriadne jazdit, a potom piste vase "mudrosti"